07136476172 - 09172030360 [email protected]

احتمالا شما که این مطلب را مطالعه می کنید به دنبال تاثیر نوروفیدبک بر افسردگی هستید. در این مقاله با جزیات بیشتر به آن خواهیم پرداخت و همچنین چندین فناوری و راهکار جدید تر از نورفیدبک را توضیح خواهیم داد.

افسردگی یا اختلال افسردگی اساسی یک اختلال روانی رایج است که بر رفتار، خلق و خو و سلامت جسمانی افراد تأثیر می‌گذارد. درمان های مرسوم برای افسردگی شامل دارودرمانی طولانی مدت و درمان شناختی رفتاری (رواندرمانی) است. در برخی موارد استفاده از نوروفیدبک به عنوان یک گزینه غیر تهاجمی برای درمان افسردگی با حداقل عوارض جانبی پیشنهاد می شود.

با توجه به هزینه کم وعوارض جانبی کم نوروفیدبک، از این ابزان به عنوان مکملی برای درمان افسردگی استفاده می شود.

اگر بدنبال بهترین کلینیک برای انجام خدمات نوروتکنولوژی مانند tDCS,TMS, VNS و نوروفیدبک زیر نظر متخصصین روانپزشکی، رونشناسی و علوم اعصاب هستید، همه شما شایسته دریافت بهترین ها هستید. همین امروز زمان مشاوره خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.

07136476172 – 09172030360

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

نوروفیدبک و افسردگی

نوروفیدبک با استفاده از بازخورد صوتی یا تصویری به فرد، در کنترل فرآیندهای روانی در مغز کمک می کند. نوروفیدبک درواقع یک رابط بین مغز و کامپیوتر است و برای کمک به افراد برای غلبه بر آسیب‌ها، ناتوانی‌ها ویا بیماری‌های روانی استفاده می شود.

نوروفیدبک می تواند با آموزش مجموعه خاصی از امواج مغزی  به فرد کمک کند تا عملکرد نواحی مغز خود را کنترل کند. سیگنال های امواج مغز به پنج جزء فرکانس اصلی که نشان دهنده عملکردهای خاص مغز هستند طبقه بندی می شوند: (1) دلتا ، معمولا در خواب دیده می شود (0.5-4 هرتز). (2) تتا ، فرد در حالت خواب آلودگی و مراقبه (4-8 هرتز) است. (3) آلفا ، شخص توجه دارد (8-12 هرتز). (4) بتا ، فرد هوشیار است (14-30 هرتز). و (5) گاما ، فرد درگیر عملکرد شناختی بالاتر (30-100 هرتز) است.

پروتکل های نوروفیدبک برای درمان افسردگی بر اساس این مولفه های فرکانسی هستند و به عنوان پروتکل های دلتا، تتا، آلفا، بتا و گاما یا به عنوان نسبت های اجزای فرکانس، مانند نسبت های آلفا/تتا و بتا/تتا تعریف می شوند. مهمترین بخش تکنیک نوروفیدبک بازخورد ارائه شده توسط یک محرک صوتی و تصویری است که امواج مغزی شرکت کننده را تنظیم می کند.

مطالعات زیادی تاثیر نوروفیدبک را در درمان افسردگی نشان داده اند. در یکی از این مطالعات، نشان داده شد که که به کمک نوروفیدبک فعالیت نسبی موج آلفا را در بخش پیشانی راست می توان افزایش داد و و با این افزایش امواج علائم افسردگی در افراد کاهش می یابد.

بررسی سیستماتیک مطالعات با استفاده از نوروفیدبک برای درمان افسردگی نشان می‌دهد، پیشرفت‌های بالینی قابل‌توجهی برای درمان افسردگی با استفاده از نوروفیدبک انجام شده است. این پروتکل ها همچنین نشان می‌دهد که کم‌فعالی در نواحی پیشانی چپ مغز با افسردگی مرتبط است. در این پروتکل، شرکت کنندگان آموزش می بینند تا فعالیت آلفای ناحیه پیشانی چپ را کاهش دهند.

راهکارهای نوروتکنولوژی دیگر برای درمان افسردگی

نوروتکنولوژی شامل وسیله الکترونیکی است که  سیستم عصبی را تنظیم و یا بر آن نظارت می کند. برخی از نمونه‌های فناوری‌های عصبی عبارتند از تحریک الکتریکی مغز، تحریک نوری مغز، تحریک مغناطیسی مغز، و رابط‌های مغز و کامپیوتر.

تحریک فراجمجمه ای مغز با جریان الکتریکی

یکی از تکنولوژی های جدید و پیشرفته برای درمان غیر دارویی افسردگی استفاده از تحریک فراجمجمه ای مغز به کمک جریان الکتریکی با شدت کم است. در این نوع تحریک با استفاده از الکترود هایی که روی سر قرار می گیرید جریان با شدت بسیار پایینی به مغز انتقال داده می شود. به کمک این جریان ارتباطات عصبی جدیدی شکل می گیرد و همینطور میزان تولید واسطه های عصبی مانند سروتونین، برای درمان افسردگی و بقیه اختلالات خلقی افزایش می یابد.

تحریک فراجمجمه ای مغز مانند tDCS, tACS و tRNs  یک تکنیک با کاربرد آسان ومشخصات ایمنی و تحمل پذیری بالا است. به طور کلی، این نوع تحریک عوارض جانبی بسیار کمی دارد.

مطالعات زیادی نشان می دهند که این نوع تحریک مغز می تواند در کنار دارو درمانی یا به تنهایی در درمان افسردگی موثر باشد. برای اطلاعات بیشتر در مورد تحریک فراجمجمه ای مغز با جریان الکتریکی کلیک کنید.

تحریک فراجمجمه ای مغز با جریان مغناطیسی

تحریک مغناطیسی جمجمه‌ای مکرر (rTMS) برای درمان افسردگی اساسی (MDD) و افسردگی مقاوم به درمان کاربرد دارد.

تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS) روشی است که از میدان های مغناطیسی برای تحریک سلول های عصبی در مغز برای بهبود علائم افسردگی اساسی استفاده می کند. این روش “غیر تهاجمی” نامیده می شود زیرا بدون استفاده از جراحی یا برش پوست انجام می شود. تایید شده توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA)، TMS معمولا فقط زمانی استفاده می شود که سایر درمان های افسردگی موثر نبوده باشند. برای اطلاعات بیشتر در مورد این روش کلیک کنید.

تحریک عصب واگ با جریان الکتریکی

مطالعات نشان داده اند که تحریک عصب واگ (VNS) می توان به عنوانیک روش برای درمان افسردگی عمل کند. در این نوع تحریک غیر تهاجمی از طریق الکترودهایی که بر روی گوش بسته می‌شوند، با جریان الکتریکی ضعیفی عصب واگ تحریک می شود.

مطالعات نشان می دهد در مقایسه با بیمارانی که VNS ساختگی دریافت کردند، بیمارانی که VNS واقعی دریافت کردند، بهبود قابل توجهی در علائم افسردگی خود نشان دادند. این بهبود با افزایش اتصال عملکردی بین شبکه حالت پیش‌فرض قشر جلوی مغز، یک شبکه مهم در مغز که در افسردگی تغییر می‌کند، مرتبط بود. برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

کلام آخر (مهم)

روش های پیشرفته متنوع ای برای درمان افسردگی وجود دارد با این حال به خاطر داشته باشید، استفاده از این تکنولوژی ها باید زیر نظر متخصص مرتبط انجام شود. بعلاوه برخی از این روش ها ممکن است مکمل دارو درمانی  و جلسات روان درمانی شما باشد پس پیشنهاد می شود سرخود داروهای ضد افسردگی را قطع نکنید.

اگر بدنبال بهترین کلینیک برای انجام خدمات نوروتکنولوژی مانند tDCS,TMS, VNS و نوروفیدبک زیر نظر متخصصین روانپزشکی، رونشناسی و علوم اعصاب هستید، همه شما شایسته دریافت بهترین ها هستید. همین امروز زمان مشاوره خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.

07136476172 – 09172030360

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

هزینه نوروفیدبک در شیراز 1402

بهترین مرکز نوروفیدبک در شیراز

برترین مرکز ثبت و تفسیر qEEG / نقشه مغزی در شیراز

بهترین روانپزشک شیراز – واقعیت چیست؟

چگونه بهترین روانشناس زن در شیراز را پیدا کنیم

5 مورد از قویترین داروهای گیاهی ضد افسردگی

tDCS, ECT یا TMS کدام برای افسردگی بهتر است؟

علائم و درمان افسردگی پس از زایمان

11 درمان طبیعی افسردگی بدون دارو

 

به این مقاله امتیاز دهید