مرکز درمان افسردگی در شیراز با هم بشنویم:
افسردگی نوعی بیماری روانی است که می تواند باعث ایجاد اختلالات شدید در تمام جنبه های زندگی فردی شود. کسانی که از افسردگی رنج می برند معمولاً با احساسات شدید ناامیدی دست و پنجه نرم می کنند که در نتیجه منجر به ناامیدی آنها از آینده و احساس درماندگی در برابر تغییرات می شود.
کلینیک سلامت مغز، یکی از بهترین مراکز درمان افسردگی در شیراز است. ما میدانیم وقتی روز شما با علائم افسردگی خراب میشود، چقدر میتواند در شما احساس بدی ایجاد کند. به همین دلیل است که مجموعه ای از درمان های تخصصی برای افسردگی داریم. در اینجا مروری کوتاهی خواهیم داشت بر خدمات درمانی کلینیک سلامت مغز.
آیا بدنبال بهترین مرکز درمان افسردگی با حرفه ای ترین تیم درمانی متشکل از روانپزشکان، روانشناسان، نوروساینتیست ها و استفاده از روش های نوروتکنولوژی هستید؟ همه شما شایسته دریافت بهترین ها هستید. همین امروز زمان ویزیت خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.
07136476172-09172030360
آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز
ایمیل: [email protected]
اینستاگرام: danabrain.ir@
ارزیابی اولیه
تمامی مراجعین ما جهت درمان افسردگی، در ابتدا توسط تیم آموزش دیده متشکل از روانپزشکان، روانشناسان، و متخصصین علوم اعصاب ارزیابی می شوند تا یک برنامه درمانی متناسب با نیازهای خلقی و جسمی شان ایجاد کنیم. قبل از برنامه درمانی ممکن است آزمایشاتی در مورد فرد انجام شود. پس از انجام این ارزیابی ها علاوه بر راهکار های غیر دارویی، برای فرد ممکن است دارو نیز تجویز می شود. برای اطلاعات بیشتر در متخصص افسردگی اینجا را ببینید.
برنامه های درمانی سفارشی ما برای افسردگی شامل درمان شناختی رفتاری، تحریک فراجمجمه ای مغز، تحریک عصب واگ، نوروفیدبک، مدیتیشن و… است. فضای درمانی ما باعث ایجاد تعامل بیشتر بین بیماران و درمانگران می شود و فرد را برای از بین بردن احساس انزوا تشویق می کند.
نقشه مغزی (qEEG)
الکتروانسفالوگرافی کمی (QEEG) یا نقشه مغزی روشی است که به کمک آن فعالیت الکتریکی مغز به کمک ابزار نقشه مغزی ثبت می شود. با ظهور برنامه های محاسباتی مدرن، این امواج مغزی را می توان با جزئیات بیشتری تجزیه و تحلیل کرد، و محققان معتقدند که این تجزیه و تحلیل – که به عنوان EEG کمی (QEEG) شناخته می شود – سیگنال هایی را شناسایی می کند که می تواند به روانپزشکان کمک کند درمان مناسبی برای بیماران مبتلا به افسردگی پیشنهاد دهد. برای اطلاعات بیشتر در مورد نقشه برداری مغز اینجا را ببینید.
به کمک نقشه برداری مغز علاوه بر اینکه می توان داروی دقیقتری برای فرد تجویز کرد می توان پروتکل های فردی سازی شده و دقیقتری برای تحریک مغز یا نوروفیدبک تعیین کرد.
روان درمانی
پس از ارزیابی اولیه روانشناسان متبحر ما در روند درمان به شما کمک خواهند کرد. چندین رویکرد مختلف روان درمانی وجود دارد که به افراد کمک می کند تا افسردگیشان بهبود یابد، به ویژه آنهایی که افسردگی خفیف تا متوسط دارند. روان درمانی می تواند به افراد مبتلا به افسردگی کمک کند:
- وقایع زندگی را تشخیص دهند که افسردگی آنها را بدتر می کند و به آنها کمک می کند راه هایی برای تغییر، پذیرش یا سازگاری با آن موقعیت ها پیدا کنند
- اهداف واقع بینانه برای آینده تعیین کنند
- فرآیندهای فکری تحریف شده یا رفتارهای غیر مفیدی را که با احساس ناامیدی و درماندگی همراه است، شناسایی کنید.
- مهارت هایی را برای مقابله با علائم و مشکلات و شناسایی یا پیشگیری از دوره های بعدی افسردگی ایجاد کنید
برای اطلاعات بیشتر در مورد افسردگی و رواندرمانی اینجا را ببینید
تحریک فراجمجمه ای مغز
یکی از روشهای درمان افسردگی در مرکز سلامت مغز، تحریک فراجمجمه ای مغز است. پیشرفتهای جدید در علوم اعصاب، درک ما را از مغز تغییر داده و راههایی را برای گزینههای درمانی جدید باز کرده است. یکی از درمانهای امیدوارکننده، تحریک فراجمجمهای (tDCS، tACS) است که از جریانهای الکتریکی ملایم برای رهایی افراد از افسردگی استفاده میکند. این جریانها از ارتباط الکتریکی طبیعی مغز پشتیبانی میکنند و فعالیت سالمتر مغز را برای عملکرد بهتر مغز تقویت می کند.
تحریک فراجمجمه ای مغز یک شکل ملایم و غیرتهاجمی از تحریک مغز است. که شامل قرار دادن دو یا چند الکترود روی پوست سر و عبور جریان بسیار کم (در حدی که فرد حتی شاید آن را حس نکند) است. برای جلسه نیازی به جراحی یا بیهوشی نیست و بیماران می توانند پس از درمان روز خود را به روال عادی از سر بگیرند.
بسیاری از مردم به طور قابل درکی از ایده وارد کردن جریان الکتریکی به مغز می ترسند. با این حال، جریان مورد استفاده در تحریک فراجمجمه ای 400 برابر کمتر از جریان مورد استفاده در شوک درمانی (ECT) است و به طور کلی به خوبی قابل تحمل و ایمن است.
برای اطلاعات بیشتر در مورد تحریک فراجمجمه ای مغز و افسردگی اینجا را ببینید.
تحریک مغناطیسی مغز (TMS)
نوعی دیگر از تحریک مغز که در کلینیک سلامت مغز ممکن است برای بیماران افسرده انجام شود TMS است. tDCS چه تفاوتی با TMS یا تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال دارد؟
TMS از سیمپیچهای الکترومغناطیسی استفاده میکند که سلولهای مغز را تحریک میکند و باعث میشود آنها “شروع به فعالیت” یا فعال شوند. از سوی دیگر، جریان الکتریکی سطح پایین مورد استفاده در tDCS سلول های مغز را مجبور به شلیک نمی کند، بلکه به آرامی آنها را تشویق می کند که خودشان فعال شوند. این بدان معناست که در حالی که TMS ممکن است اثرات قوی تری داشته باشد، ممکن است عوارض جانبی بیشتری نیز داشته باشد.
برای اطلاعات بیشتر در این مورد اینجا را ببینید.
نوروفیدبک
در مواردی که شدت افسردگی زیاد نیست می توان از نوروفیدبک برای بهبود علائم در کنار بقیه روش ها استفاده کرد.
نوروفیدبک با استفاده از ابزار مخصوص، به اندازه گیری فعالیت مغزی شما می پردازد. سپس زمانی که مغز شما عمل “درست” را انجام دهد به شما پاداش می دهد. در برخی موارد پاداش، مانند تماشای یک فیلم یا گوش دادن به آهنگ مورد علاقه شما است.
به عنوان مثال، اگر مغزی شما نشان می دهد که آرامش بیشتری دارید، می توانید ادامه یک فیلم مورد علاقه خود را ببینید.
درواقع نوروفیدبک مغز “را می آموزد” تا در خود تغییر ایجاد کند. در علوم اعصاب ما میدانیم، به لطف نوروپلاستیتی، می توانیم به مغز کمک کنیم تا به شیوه ای خاص رفتار کند.
برای اطلاعات بیشتر در مورد نوروفیدبک اینجا را ببینید.
تحریک عصب واگ
تحریک عصب واگ شامل استفاده از دستگاهی برای تحریک عصب واگ با تکانه های الکتریکی است. در هر طرف بدن شما یک عصب واگ وجود دارد. عصب واگ از قسمت تحتانی مغز (ساقه مغز) از طریق گردن به قفسه سینه و معده می رود. هنگامی که عصب واگ تحریک می شود، تکانه های الکتریکی به مناطقی از مغز می روند. این فعالیت مغز را برای درمان افسردگی، تغییر می دهد.
مطالعات زیادی نشان داده اند که تحریک عصب واگ در بهبود علائم افسردگی می تواند موثر باشد. برای اطلاعات بیشتر اینجا را ببینید.
کلام آخر
اگر به دنبال مرکزی جامع برای درمان افسردگی خود یا عزیزانتان هستید، می توانید برای درمان به کلینیک سلامت مغز مراجعه کنید. در مرکز درمان افسردگی کلینیک سلامت مغز، علاوه بر حضور متخصصین از رشته های مختلف، ما با استفاده از روش های غیر دارویی و نوروتکنولوژی، شما را یاری خواهیم کرد تا هرچه سریعتر به کیفیت بالای زندگی خود باز گردید. برای اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.