بهترین سرگرمی برای افراد افسرده با هم بشنویم:
سوال این است که بهترین سرگرمی برای افراد افسرده چیست؟ مقابله با افسردگی می تواند مانند یک نبرد سخت باشد زیرا انرژی، انگیزه و عزت نفس بالایی می خواهد. یافتن راههایی برای رهایی از یک دوره افسردگی کار آسانی نیست، اما درک بیماری و چگونگی تأثیر آن بر شما، اولین قدم برای یافتن مکانیسمهای مقابلهای است که بهترین کار را برای شما دارد. به خاطر داشته باشید که بدترین کار برای افراد افسرده بی کاری است!
در حالی که گذراندن وقت با عزیزان مورد اعتماد و گرفتن درمان، راه های سالمی برای مقابله با افسردگی هستند، گاهی اوقات افسردگی باعث می شود که بخواهید پنهان شوید. خوشبختانه، بسیاری از موارد هستند که می توانند به منحرف شدن حواستان از این احساسات ناتوان کننده کمک کنند.
آیا بدنبال بهترین مرکز روانپزشکی با حرفه ای ترین تیم درمانی متشکل از روانپزشکان، روانشناسان، نوروساینتیست ها و استفاده از روش های نوروتکنولوژی هستید؟ همه شما شایسته دریافت بهترین ها هستید. همین امروز زمان ویزیت خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.
07136476172-09172030360
آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز
ایمیل: [email protected]
اینستاگرام: danabrain.ir@
چرا سرگرمی برای افراد افسرده مهم است؟
سرگرمیها به افراد کمک میکنند تا از افکار منفی دور شوند، استرس را کاهش دهند و احساس رضایت بیشتری داشته باشند. فعالیتهای لذتبخش باعث آزاد شدن اندورفین، هورمون شادی، میشوند که به بهبود خلق و خو کمک میکند. علاوه بر این، سرگرمیها میتوانند به تقویت اعتماد به نفس و ایجاد ارتباطات اجتماعی قویتر نیز کمک کنند.
بهترین سرگرمی برای افراد افسرده (خارج از خانه)
بیرون رفتن در هوای تازه راهی عالی برای تقویت روحیه است . حتی صرف یک فنجان قهوه در بالکن به شما کمک خواهد کرد. فعالیت های سرگرم کننده زیادی برای افسردگی وجود دارد که می توانید خودتان در فضای باز انجام دهید، از جمله موارد زیر.
- پیادهروی: چه به شکل قدم زدن در پارک باشد، چه گردش در اطراف محلهتان یا بردن حیوان خانگیتان برای پیادهروی، بیرون بودن و حرکت کردن به لطف افزایش اندورفین ناشی از فعالیت بدنی باعث بهبود خلق و خوی شما میشود. .
- دوچرخه سواری: ذهن خود را روی پدال زدن متمرکز کنید و از اندورفین تولید شده توسط دوچرخه سواری لذت ببرید. اگر دوچرخه ندارید، اسکیت بورد را امتحان کنید یا حتی آرام بدوید. بسیاری از شهرها دوچرخه هایی دارند که می توانید آن ها را کرایه کنید و در نقاط مختلف شهر رها کنید، که این یک راه عالی برای کشف یک محله جدید با هزینه اندک است.
- شنا: استخر می تواند به شما کمک کند. یک کتاب یا موسیقی همراه داشته باشید و چند ساعتی را به شنا و استراحت در زیر نور خورشید بگذرانید.
- مطالعه در پارک: گاهی اوقات بودن در میان انبوهی از مردم می تواند باعث آرامش شما شود و باعث شود کمتر احساس تنهایی و انزوا کنید. نشستن با یک کتاب خوب و شاید مقداری تنقلات کوچک در پارک در یک روز آفتابی ممکن است یکی از بهترین فعالیت های ساده برای مبارزه با افسردگی باشد.
- باغبانی: ثابت شده است که پرورش گیاهان، به ویژه با دست، از شدت افسردگی می کاهد . این به شما کمک می کند تمرکز کنید و ذهن شما را از رفتن به سمت افکار ناخوشایند و غیر مفید باز می دارد. به علاوه، محصولات نهایی حس غرور را ایجاد می کنند. می توانید با چند گیاه در بالکن یا حیاط خود شروع کنید. شما همچنین می توانید به اجاره یک زمین برای باغبانی یا داوطلب شدن در کار یک باغ شروع کنید.
بهترین سرگرمی برای افراد افسرده (در خانه)
گاهی اوقات، افسردگی حتی ترک تخت را دشوار می کند، چه برسد به خانه. در حالی که بیرون رفتن و تعامل با عزیزانتان فواید غیرقابل انکاری دارد، وقتی نمی توانید انرژی خود را برای آن جمع کنید، کارهای زیادی برای انجام دادن در زمان افسردگی وجود دارد که می توانید در خانه انجام دهید.
خانه احتمالا جایی است که در آن احساس راحتی می کنید، اما وقتی در خانه افسرده هستید چه باید کرد؟ استفاده از دستان خود می تواند به کاهش افسردگی کمک کند، زیرا اغلب منجر به محصول نهایی می شود که می توانید به آن افتخار کنید. برخی از فعالیت ها شامل موارد زیر است.
- آشپزی: آماده کردن یک وعده غذایی برای خودتان یک راه عالی برای مشغول ماندن، انجام کارهای خلاقانه و خوردن یک غذای خوشمزه در پایان است. سعی کنید دستور العمل های غذایی جدید را امتحان کنید.
- حمام: دلیلی وجود دارد که حمام ها بسیار مجلل هستند و بخشی از آن به این دلیل است که شما را بسیار راحت می کند. گذراندن یک ساعت با حباب ها، خواندن خوب و شاید حتی چند شمع می تواند حواس شما را پرت کند و به آرامش ذهن شما کمک کند. این یکی از ساده ترین اشکال مراقبت از خود است.
- خواندن: گاهی اوقات، هیچ چیز بهتر از گم شدن در یک کتاب معمایی خوب یا صرف زمان برای یادگیری تاریخ باستان نیست. علاقه شما هرچه که باشد، احتمالاً کتابی در مورد آن وجود دارد، و خواندن راهی عالی برای منحرف کردن حواس خود از افکار ناخوشایند و در عین حال تحریک مغز شما است. مجلات، رمان های گرافیکی، روزنامه ها و کتاب های کمیک نیز مواد خواندنی معتبری هستند.
- هنر و صنایع دستی: خلاقیت یک راه ایده آل برای ابراز وجود است و می تواند به شما کمک کند. نوشتن، سفالگری و طراحی نمونه هایی از سرگرمی برای افراد افسرده است. صنایع دستی کاغذی، مانند ساخت کارت، یا سوزن دوزی، مانند بافندگی یا گلدوزی، به شما کمک می کند تا روی یک کار دقیق تمرکز کنید که اغلب به توجه کامل شما نیاز دارد و فضای کمی برای افکار ناخوشایند یا مضر باقی می گذارد.
- بازیها: بازیهای ویدیویی و پازلهای قدیمی، فعالیتهای سرگرمکننده برای افسردگی هستند که به شما کمک میکنند ذهن خود را دوباره متمرکز کنید و همچنین آن را تحریک کنید. نشان داده شده است که بازی های ویدئویی گاه به گاه استرس را کاهش می دهد و علائم افسردگی را کاهش می دهد. هم بازی های ویدیویی و هم پازل ها نیاز دارند که از مهارت های حل مسئله استفاده کنید، که راهی برای تمرین خلاقیت شماست.
بهترین سرگرمی برای افراد افسرده (دارای نقش درمانی)
- ورزش: مطالعات نشان داده اند که بدون شک ورزش می تواند مثل دارو برای شما عمل کند. زمانی که ورزش می کنید در مغز شما موادی تولید می شود که باعث کاهش افسردگی و ایجاد حس شادی در شما می شود. در یک باشگاه ثبت نام کنید و از دوست خود بخواهید با شما به باشگاه بیایید و شما را تشویق کند که ورزش کنید.
- یوگا: از آنجایی که این تمرین باستانی در هسته خود یک تمرین معنوی است، فواید یوگا فراتر از فیزیکی است. وقتی یوگا – و تمام تمرینهای ذهنآگاهی آن – را با درمان افسردگی خود، مانند داروهای ضدافسردگی و درمان بگنجانید، احتمالاً شاهد بهبود کلی در سلامت جسمی و روانی خود خواهید بود.
- مدیتیشن: مانند یوگا، مدیتیشن یک راه عالی برای شما است تا یاد بگیرید چگونه ذهن خود را آرام کنید و به طور موثر آن را متمرکز کنید.
نقش دوستان و تراپیست:
- دوستان: دوستان میتوانند منبع حمایت و دلگرمی باشند. گذراندن وقت با دوستان صمیمی میتواند به بهبود خلق و خو و کاهش احساس تنهایی کمک کند.
- تراپیست: یک تراپیست میتواند به افراد کمک کند تا افکار و احساسات خود را بهتر درک کنند و مهارتهای مقابله با افسردگی را بیاموزند.
فناوریهای عصبی و درمان افسردگی:
تکنولوژیهای عصبی، مانند تحریک مغناطیسی مغز (TMS) و تحریک الکتریکی مغز (tDCS)، میتوانند در درمان برخی از انواع افسردگی مؤثر باشند. این فناوریها به تنظیم فعالیتهای مغز کمک میکنند و میتوانند به عنوان یک گزینه درمانی برای افرادی که به درمانهای دارویی پاسخ نمیدهند، مورد استفاده قرار گیرند.
کمک حرفه ای برای افسردگی دریافت کنید
در کلینیک سلامت مغز دانا، ما می دانیم که گذر از زندگی با یک بیماری روانی مانند افسردگی چقدر می تواند دشوار باشد. به همین دلیل است که بهترین متخصصین افسردگی در شیراز را گرد هم آوردیم تا بالاترین کیفیت درمانی را به شما پیشنهاد دهیم. ما تنها مرکز خصوصی در جنوب کشور هستیم که انواع خدمان درمانی را برای افسردگی ارائه می دهیم. از فناوری های عصبی گرفته تا بهترین روانپزشکان، بهترین روانشناسان زن، بهترین روانشناسان مرد، و متخصصین علوم اعصاب. برای اطلاعات بیشتر و تعیین قرار ملاقات با ما تماس بگیرید.
به یاد داشته باشید افسردگی یک بیماری قابل درمان است. با استفاده از ترکیبی از درمانهای دارویی، رواندرمانی، فناوری های عصبی و فعالیتهای سالم مانند ورزش و سرگرمی، میتوان به بهبود قابل توجهی دست یافت. مهمترین نکته این است که افراد افسرده به دنبال کمک حرفهای باشند و از حمایت دوستان و خانواده خود بهرهمند شوند.
07136476172-09172030360
آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز
ایمیل: [email protected]
اینستاگرام: danabrain.ir@
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.