اگر مصرف الکل شریک زندگیتان شما را نگران کرده است، ممکن است احساس کنید که باید در مورد آن صحبت کنید اما ممکن است ندانید چه بگویید. پیدا کردن راه درست برای طرح موضوع بدون ناراحت کردن یا توهین به آنها می تواند دشوار باشد.
اگر در این مخمصه هستید، تنها نیستید. مؤسسه سوء مصرف الکل و الکلیسم خاطرنشان می کند که روند رو به افزایشی به سمت نوشیدن الکل با شدت بالا وجود دارد.
این مقاله برخی از نشانههایی را فهرست میکند که نشان میدهد شریک زندگی شما مشکل مصرف الکل دارد و راهکارهایی را پیشنهادمیکند که میتواند به شما کمک کند این موضوع را با او در میان بگذارید.
نشانه هایی که میگوید شریک زندگی شما مشکل مصرف الکل دارد
اینها برخی از نشانههایی هستند که نشان میدهد شریک زندگی شما ممکن است مطابق راهنمای تشخیص سلامت روان، راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، ویرایش پنجم (DSM-5) مشکل مصرف الکل را داشته باشد.
- داشتن میل شدید به نوشیدن
- نوشیدن الکل بیشتر یا برای مدت طولانی تر از آنچه در نظر داشتند
- صرف زمان زیادی برای نوشیدن یا بهبودی از اثرات الکل
- انتخاب نوشیدن الکل به جای فعالیت های دیگر یا از دست دادن چیزی چون در حال بهبودی از اثرات مصرف الکل هستند
- تلاش می کنند اما شکست می خورند که الکل را ترک کنند یا مصرف الکل خود را کاهش دهند
- نیاز به الکل بیشتر برای رسیدن به اثرات مشابه
- قرار گرفتن در موقعیت های پرخطر در هنگام نوشیدن یا بعد از نوشیدن الکل، مانند رانندگی
- تجربه افسردگی، اضطراب، ضعف حافظه یا سایر مشکلات ناشی از مصرف الکل
- تجربه علائم ترک به دنبال مصرف الکل، مانند لرزش، مشکل خواب، سردرد، بی قراری، اضطراب یا حالت تهوع
- تشخیص اینکه مصرف الکل آنها با زندگی خانوادگی، زندگی اجتماعی یا مسئولیت های آنها در خانه، محل کار یا مدرسه تداخل دارد.
- با وجود اثرات منفی بر خانواده، دوستان یا محل کار، به نوشیدن ادامه می دهند
معیارهای تشخیصی اختلال مصرف الکل
بسته به اینکه همسر شما در سال گذشته چند مورد از این علائم را تجربه کرده است، متخصص می تواند تعیین کند که آیا آنها اختلال مصرف الکل دارند و چقدر شدید است:
- اختلال خفیف مصرف الکل: 2 تا 3 علامت
- اختلال مصرف متوسط الکل: 4 تا 5 علامت
- اختلال شدید مصرف الکل: 6 علامت یا بیشتر
چگونه با شریک زندگی خود در مورد مصرف الکل صحبت کنید
آنچه را که می خواهید بگویید آماده کنید:
اگر با شریک زندگی خود در مورد مصرف الکل او صحبت می کنید، می تواند مفید باشد که ابتدا آنچه را که می خواهید بگویید و تمرین مکالمه را با خودتان یا با یک دوست انجام دهید.
زمان مناسب را پیدا کنید:
زمانی را پیدا کنید که هرو دو آرام باشید. مهم است که هیچ یک از شما تحت تأثیر الکل یا سایر مواد در هنگام انجام این گفتگو نباشید. وسایل الکترونیکی مانند تلویزیون یا تلفن های همراه را خاموش کنید یا کنار بگذارید تا هیچ حواس پرتی ایجاد نشود.
نگرانی های خود را به اشتراک بگذارید:
با توضیح دادن آنچه که مشاهده کرده اید به شریک زندگی خود شروع کنید. این مشاهدات باید جدید و خاص باشد. توضیح دهید کهچرا احساس نگرانی می کنید. به دیدگاه شریک زندگی خود گوش دهید.
“شوهرم زیاد مشروب میخوره!” پس انتظار مقاومت داشته باشید:
اگر شریک زندگی شما نیز در همین راستا فکر کرده است، ممکن است مایل به تغییر رفتار خود باشد. در غیر این صورت، ممکن است حالت تدافعی بگیرد و از شرکت در گفتگو خودداری کند. مطالعهای در سال 2021 نشان میدهد که مردم اغلب عادتهای نوشیدن خود رادست کم میگیرند و آنها را مشکلساز نمیدانند. به شریک زندگیتان بگویید که نگران او هستید و اگر به حمایت شما نیاز داشت درکنار او هستید.
روی یک برنامه کار کنید:
با شریک زندگی خود برای ایجاد یک برنامه همکاری کنید. طرح باید مشخص باشد و به راحتی اندازه گیری شود. مثالها میتواند شامل تعیین اهداف برای مصرف چند روز در هفته یا چه مقدار نوشیدن در هر مناسبت باشد.
برای فعالیت های مرتبط با الکل از قبل برنامه ریزی کنید:
بعد از اینکه با شریک زندگی خود بحث کردید، سعی کنید برنامه ای را که هر دو در مورد آن صحبت کردید دنبال کنید. برنامه ریزی از قبل، به خصوص در تعطیلات یا رویدادهای دیگری که ممکن است شامل الکل باشد، می تواند مفید باشد.
به دنبال جایگزینهایی باشید که شامل الکل نیستند:
روی یافتن فعالیتهایی کار کنید که شامل الکل نیستند. مانند رفتن به سینما، میزبانی یک شب بازی با دوستان، یا پختن شام با هم.
الکل را از خانه خود حذف کنید:
همچنین حذف الکل از خانه می تواند مفید باشد، بنابراین شریک زندگی شما کمتر وسوسه می شود که بنوشد.
از قضاوت کردن خودداری کنید:
مهم است که در طول این مکالمه درگیری نشود یا قضاوت نکنید. سعی کنید وقتی در مورد نوشیدن آنها صحبت می کنید از برچسب هاییمانند “الکلی” استفاده نکنید، زیرا ممکن است آزاردهنده باشد.
آنها را تشویق کنید که کمک بگیرند:
در نهایت، و مهمتر از همه، شریک زندگی خود را تشویق کنید تا در مورد نوشیدن خود با یک متخصص ترک الکل صحبت کند.
حمایتگر بودن می تواند به تقویت گفتگوی مفید و ترویج تغییر کمک کند.
چگونه از خود مراقبت کنیم
بودن با همسری که ممکن است اختلال مصرف الکل داشته باشد می تواند سخت و استرس زا باشد. یک مطالعه در سال 2016 اشاره می کند که همسران افراد مبتلا به اختلال مصرف الکل اغلب آسیب های جسمی، روانی و اجتماعی شدیدی را تجربه می کنند.
“شوهرم زیاد مشروب میخوره” و گاهی اوقات ممکن است احساس کنید که دو نسخه از شریک زندگی شما وجود دارد:
نسخه هوشیار و نسخه مست. ممکن است از گذراندن وقت با شریک زندگی خود زمانی که هوشیار است لذت ببرید، اما هنگامی که الکلمصرف میکند احساس استرس، اضطراب، ترس یا ناراحتی کنید.
حتی ممکن است متوجه شوید که مسئولیت بیشتری بر دوش دارید زیرا آنها قادر به انجام کارهایشان نیستند. این می تواند باعث شود که از همسر خود عصبانی و ناامید شوید.
در این زمان مهم است که سلامت و رفاه عاطفی خود را ارزیابی کنید.
یک متخصص سلامت روان میتواند منبع بزرگی از حمایت باشد و به شما کمک کند از پس موقعیتهای استرسزا بربیایید.
حرف آخر
اگر شریک زندگی شما زیاد مشروب الکلی مصرف کرده است، صحبت با او در مورد مصرف الکل می تواند مفید باشد. مهم است که درطول این گفتگو صبور باشید و حمایت کنید، نه اینکه انتقاد یا قضاوت کننده باشید. با آنها کار کنید تا به آنها کمک کنید تا مصرف الکل خود را کاهش دهند و کمک مورد نیاز خود را دریافت کنند.
بهترین متخصص ترک الکل در شیراز
اگر بدنبال بهترین روانپزشکان شیراز برای مشکلات خلقی خود هستید هستید، پیشنهاد ما انستیتو سلامت مغز است که در آن از یک تیم چند تخصصی برای بهترین رویکرد درمانی استفاده شده است. متخصصین ما رتبه های برتر بورد تخصصی شامل روانپزشکان، متخصصین نورولوژی، متخصصین علوم اعصاب و روانشناسان متبحر می باشند. برای اطلاعات بیشتر با شماره های ما در تماس باشید 09172030360-07136476172
درباره نویسنده
موژان پارسا پژوهشگر ارشد توانبخشی شناختی دانشگاه شهید بهشتی و همکار قطب عصب روانشناسی شناختی کشور است. جریان اصلی تحقیقات وی اختلالات عصب تحولی و به طور خاص متمرکز بر اوتیسم می باشد.