07136476172 - 09172030360 [email protected]

بخشیدن خود: چطور خود را ببخشیم با هم بشنویم:

بخشش اغلب به عنوان تصمیمی عمدی برای رها کردن احساسات خشم، رنجش و تلافی نسبت به کسی که فکر می‌کنید به شما ظلم کرده است، تعریف می‌شود. با این حال، در حالی که ممکن است در توانایی خود برای بخشیدن دیگران بسیار سخاوتمند باشید، ممکن است نسبت به خودتان سخت‌گیرتر باشید.

همه مرتکب اشتباه می شوند، اما آموختن اینکه چگونه از این اشتباهات درس بگیریم، رها کنیم، ادامه دهیم و خود را ببخشیم برای سلامت روان مهم است. کشف اینکه چرا بخشش خودمان می تواند مفید باشد و برخی از مراحلی که ممکن است به شما در یادگیری کمک کند را در این مطلب پوشش می دهیم.

یاد بگیرید چگونه خود را ببخشید

بخشیدن خود به معنای رها کردن خود نیست و همچنین نشانه ضعف نیست. عمل بخشش، چه خود را ببخشید و چه کسی که به شما ظلمکرده است را ببخشید، نشان نمی‌دهد که از این رفتار چشم پوشی می‌کنید.

برای بخشیدن خود، باید:

  • احساسات خود را درک کنید
  • مسئولیت اتفاقی که افتاده را بپذیرید
  • با مهربانی و شفقت با خود رفتار کنید
  • از اشتباهات خود ابراز پشیمانی کنید
  • جبران کنید و عذرخواهی کنید (از جمله عذرخواهی از خودتان)
  • به دنبال راه هایی برای یادگیری از تجربیات باشید
  • روی انتخاب های بهتر در آینده تمرکز کنید

 

بخشش به این معناست که رفتار را بپذیرید، آنچه را که اتفاق افتاده است بپذیرید، و مایل باشید از آن عبور کنید و بدون نشخوار وقایع گذشته که قابل تغییر نیستند به زندگی خود ادامه دهید.

یک رویکرد درمانی برای بخشیدن خود نشان می دهد که این چهار اقدام کلیدی می تواند مفید باشد:

 

  • پذیرفتن مسئولیت
  • پشیمانی
  • جبران
  • بازسازی

 

احساسات خود را درک کنید

آگاه شدن از احساساتی که تجربه می کنید بخش مهمی از یادگیری بخشیدن خود است. تحقیقات نشان داده است که شناسایی و برچسب زدن احساسات می تواند به کاهش شدت احساسات شما کمک کند. این می تواند به شما در تنظیم بهتر احساسات، از جمله احساسات مرتبط با احساس گناه و شرم کمک کند.

مسئولیت اعمال خود را بپذیرید

بخشیدن خود چیزی فراتر از پشت سر گذاشتن گذشته و ادامه دادن است. بلکه در مورد پذیرش آنچه اتفاق افتاده و ابراز همدردی با خود است.

مواجهه با کاری که انجام داده اید یا اتفاقی که افتاده است، اولین قدم به سوی بخشش خود است. همچنین سخت ترین مرحله است. اگردرباره‌ی اعمال خود بهانه می‌آورید، آنها را منطقی می‌دانید یا توجیه می‌کردید تا آن‌ها را قابل قبول جلوه دهید، وقت آن است که با آنچه انجام داده‌اید روبرو شوید و آن را بپذیرید.

با قبول مسئولیت و پذیرفتن اینکه درگیر کارهایی شده اید که به دیگران آسیب رسانده است، می توانید از احساسات منفی مانند پشیمانی بیش از حد و احساس گناه دوری کنید.

با خود با مهربانی و شفقت رفتار کنید

بخشیدن خود مستلزم رویارویی با اعمال خود و ابراز پشیمانی از آنچه اتفاق افتاده است می‌باشد، اما مهم است که با شفقت نسبت به خود به این موضوع نزدیک شوید. نکته کلیدی این است که با همان مهربانی با خود رفتار کنید که به شخص دیگری مهربانی نشان میدهید. سعی کنید از خودانتقادی پرهیز کنید و در عوض دلسوز باشید و در عین حال تصدیق کنید که اشتباه کرده اید و می خواهید درآینده بهتر عمل کنید.

از اشتباهات خود ابراز پشیمانی کنید

در نتیجه‌ی مسئولیت پذیری، ممکن است طیف وسیعی از احساسات منفی از جمله گناه و شرم را تجربه کنید. وقتی کار اشتباهی انجام داده اید، احساس گناه در مورد آن کاملا طبیعی و حتی سالم است. این احساس گناه و پشیمانی می تواند به عنوان سکوی پرشی برای تغییر به سمت رفتار مثبت باشد.

در حالی که احساس گناه به این معنی است که شما فرد خوبی هستید که کار بدی انجام داده اید، شرم باعث می شود که خود را فردی بد ببینید. این می‌تواند احساس بی‌ارزشی را ایجاد کند که حل‌نشده باقی بماند، می‌تواند منجر به اعتیاد، افسردگی و پرخاشگری شود. بدانید که انجام اشتباهاتی که نسبت به آن احساس گناه می‌کنید، شما را به یک فرد بد تبدیل نمی‌کند یا ارزش ذاتی شما را تضعیف نمی‌کند.

جبران کنید و عذرخواهی کنید

جبران بخش مهمی از بخشش است، حتی زمانی که شخصی که می‌بخشید خودتان باشید. همانطور که ممکن است شخص دیگری را نبخشید تا زمانی که به نحوی آن را جبران کند، بخشیدن خودتان نیز زمانی که احساس می کنید آن را جبران کرده‌اید به احتمال زیاد ادامه پیدا می کند.

یکی از راه‌های عبور از احساس گناه این است که برای تصحیح اشتباهات خود اقدام کنید.

ممکن است به نظر برسد که این بخش از فرآیند فقط به نفع شخصی است که به شما آسیب رسانده اید، اما در آن منفعتی برای شما نیز وجود دارد.

از تجربه یاد بگیرید

همه مرتکب اشتباه می شوند و چیزهایی وجود دارد که برای آنها متاسف یا پشیمان هستند. افتادن در دام نشخوار فکری، نفرت از خود یا حتی ترحم می تواند آسیب زا باشد و حفظ عزت نفس و انگیزه شما را دشوار کند.

بخشیدن خود اغلب مستلزم یافتن راهی برای یادگیری از تجربه و رشد است. برای این کار، باید بدانید که چرا به آن شیوه رفتار کرده اید و چرا احساس گناه می کنید. برای جلوگیری از تکرار رفتارهای مشابه در آینده چه اقداماتی می توانید انجام دهید؟بله، ممکن است اشتباه کرده باشید، اما این یک تجربه یادگیری بود که می تواند به شما در انتخاب بهتر در آینده کمک کند.

سعی کنید بهتر عمل کنید

بخشیدن خود به معنای تلاش فعال برای انجام کارهای بهتر در آینده است. همانطور که به موقعیت‌های مشابه نزدیک می شوید، در مورد احساسی که نسبت به اشتباهات گذشته خود داشتید فکر کنید. به جای احساس گناه در مورد آن اشتباهات گذشته، به خود یادآوری کنید که چه چیزی یاد گرفته اید و چگونه می توانید از آن دانش و تجربه برای هدایت اقدامات خود در آینده استفاده کنید.

محدودیت های بخشش خود

در حالی که بخشیدن خود تمرین قدرتمندی است، مهم است که بدانیم این مدل برای افرادی که به‌طور ناعادلانه خود را به خاطر چیزی که مسئول آن نیستند سرزنش می‌کنند، در نظر گرفته نشده است.

برای مثال، افرادی که متحمل سوء استفاده، ضربه روحی یا از دست دادن عزیز شده اند، ممکن است احساس شرم و گناه کنند، حتی اگر کنترلی روی آن نداشته باشند.

مزایای بخشش خود

بدیهیات استاندارد در روانشناسی این بوده است که بخشش چیز خوبی است و فواید زیادی دارد، خواه کمی جزئی ناراحتی را تجربه کرده باشید یا شکایت بسیار جدی تری را متحمل شده باشید. این مساله هم شامل بخشش دیگران و هم خودتان می شود.

بخشیدن خود و سلامت روان

رها کردن و بخشیدن خود می تواند به تقویت احساس سلامتی و بهبود تصور شما از خودتان کمک کند. مطالعات متعدد نشان داده اند که وقتی افراد بخشیدن خودشان را تمرین می کنند، سطوح پایین تری از افسردگی و اضطراب را تجربه می کنند. به طور مشابه، شفقت به خود با سطوح بالاتر موفقیت، بهره وری و تمرکز همراه است.

سلامت جسمانی

عمل بخشش می تواند بر سلامت جسمانی شما نیز تأثیر مثبت بگذارد. تحقیقات نشان می دهد که بخشش می تواند سطح کلسترول را بهبود بخشد، درد بدن و فشار خون را کاهش دهد و خطر حمله قلبی را کاهش دهد.

روابط

داشتن یک نگرش دلسوزانه و بخشنده نسبت به خود یکی از مؤلفه‌های حیاتی روابط موفق نیز هست. توانایی ایجاد پیوندهای عاطفی نزدیک با افراد دیگر مهم است، اما توانایی ترمیم آن پیوندها در مواقعی که دچار مشکل یا آسیب می‌شوند نیز مهم است.

چالش در بخشش خود

پس چه چیزی است که بخشش خود را گاهی تا این حد دشوار می کند؟ چرا مردم اغلب به تنبیه و سرزنش خود به خاطر اشتباهات نسبتاً جزئی ادامه می دهند؟ درگیر شدن در اعمالی که با ارزش ها یا باورهای خود ما مطابقت ندارد، می تواند منجر به احساس گناه و پشیمانی شود – یا بدتر از آن، نفرت از خود.

برخی از افراد به طور طبیعی بیشتر مستعد نشخوار فکری هستند، که می تواند تمرکز بر احساسات منفی را آسان تر کند. این واقعیت که بخشیدن خود شامل اعتراف به اشتباه و اعتراف به اینکه ممکن است نیاز به تغییر داشته باشید است، می‌تواند این فرآیند راچالش‌برانگیزتر کند.

در نهایت، افرادی که هنوز آماده تغییر نیستند ممکن است برایشان سخت‌تر باشد که واقعاً خودشان را ببخشند. به جای اعتراف به اینکه ممکن است نیاز به تغییر داشته باشند، ممکن است با نادیده گرفتن یا توجیه رفتار خود درگیر نوعی خودبخشی کاذب شوند.

معایب بالقوه بخشش خود

در حالی که بخشش خود به طور کلی به عنوان یک عمل مثبت در نظر گرفته می شود که می تواند به بازیابی کمک کند،تحقیقاتی نیز وجود دارد که نشان می دهد گاهی اوقات می تواند تأثیر مضری داشته باشد. مشکل اصلی خودبخشی این است که گاهی اوقات می تواند همدلی با کسانی را که از اعمال شما آسیب دیده اند کاهش دهد.

حرف آخر

بخشیدن افرادی که به شما صدمه زده اند می تواند چالش برانگیز باشد، اما بخشیدن خودتان می تواند به همان اندازه سخت باشد. مهم است که به یاد داشته باشید که یادگیری نحوه بخشیدن خودتان یک فرآیند یکسان نیست.

این هرگز ساده یا آسان نیست، اما کار بر روی این شکل از شفقت به خود می‌تواند مزایای زیادی برای سلامت جسم و روان به همراه داشته باشد.

به دنبال کمک حرفه ای باشید

اگر در تلاش برای بخشیدن خود هستید، ممکن است از صحبت کردن با یک متخصص سود ببرید. با مشاوری صحبت کنید که می‌تواند به شما کمک کند تا یاد بگیرید چگونه این الگوهای ناسالم را در زندگی خود بشکنید و راه‌های جدید و سالم‌تری برای مقابله با اشتباهات بیاموزید.

روان درمانی روشی عالی برای کار کردن بر روی عزت نفس و تصورتان از خودتان است. می تواند به شما کمک کند تا بهتر بفهمید چه چیزی باعث این احساس در شما می شود، اما مهمتر از آن، می تواند به شما کمک کند تا روش های مدیریت افکار منفی خود را تمرین کنید.

درمان شناختی-رفتاری بر شناسایی افکار منفی و یادگیری تکنیک هایی برای بازآموزی الگوهای فکری و اتخاذ یک ذهنیت مثبت تر تمرکز دارد.

از کمک گرفتن دریغ نکنید و بدانید سلامت روان شما مهم ترین چیز است. برنامه های جامع ما می تواند به شما کمک کند تا سلامت روان خود را ارتقا بخشید. اگر می‌خواهید درباره روش‌هایی که می‌توانید سلامت روان خود را به سلامت بهینه برگردانید، بیشتر بدانید، با انستیتو سلامت مغز دانا تماس بگیرید.

اگر دنبال بهترین مشاوره روانشناسی در شیراز هستید، همه شما شایسته دریافت بهترین ها هستید. همین امروز زمان مشاوره خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.

07136476172-09172030360

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

بهترین مشاوره روانشناسی در شیراز

چگونه روانپزشک یا روانشناس خوب مناسب خودمان را پیدا کنیم؟

چرا از خودم متنفرم چیکار کنم+8 راه برای مقابله با نفرت از خود

 

به این مقاله امتیاز دهید