07136476172 - 09172030360 [email protected]

اعتماد به نفس ندارم! اعتماد به نفس پایین به شخصی اشاره دارد که در کل احساس ضعیفی و کم ارزش بودن می کند. این در اصل به معنای داشتن نظر ضعیف نسبت به خود است. عزت نفس پایین می تواند طیفی از عوامل را شامل شود، مانند احساس هویت، اعتماد به نفس، احساس شایستگی و احساس تعلق.

عزت نفس چیزی فراتر از دوست داشتن خود است – بلکه به این معناست که باور داشته باشید که شایسته عشق هستید و برای افکار، احساسات، نظرات، علایق و اهداف خود ارزش قائل شوید. همچنین می‌تواند نقشی در نحوه رفتار دیگران با شما داشته باشد.

داشتن عزت نفس نه تنها بر احساس شما و رفتار با خود تأثیر می گذارد، بلکه حتی می تواند بر انگیزه شما برای دنبال کردن چیزهایی که در زندگی می خواهید و توانایی شما برای ایجاد روابط سالم و حمایتی تأثیر بگذارد. نقش مهمی در زمینه های مختلف زندگی ایفا می کند، به همین دلیل است که داشتن اعتماد به نفس پایین می تواند یک مشکل جدی باشد. 

اگر فکر می کنید اعتماد به نفس ندارید کلینیک سلامت مغز به عنوان بهترین مرکز روانشناسی و روانپزشکی با حرفه ای ترین تیم درمانی متشکل از روانپزشکان، روانشناسان، نوروساینتیست ها و استفاده از روش های نوروتکنولوژی آماده ارائه خدمات به شماست. همه شما شایسته دریافت بهترین ها هستید. همین امروز زمان ویزیت خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.

07136476172-09172030360

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

اعتماد به نفس به احساس کلی یک فرد از ارزش خود اشاره دارد. اساساً نظر شما در مورد خودتان است. اعتماد به نفس شما می تواند طیف وسیعی از عوامل مانند احساس هویت، اعتماد به نفس، احساس شایستگی و احساس تعلق را در بر گیرد.

اعتماد به نفس چیزی فراتر از دوست داشتن خود است. به این معناست که باور داشته باشید که شایسته عشق هستید و برای افکار، احساسات، نظرات، علایق و اهداف خود ارزش قائل شوید. همچنین می‌تواند در نحوه رفتار دیگران با شما نقش داشته باشد.

داشتن اعتماد به نفس نه تنها بر احساس شما و رفتار با خودتان تأثیر می گذارد، بلکه حتی می تواند بر انگیزه شما برای دنبال کردن چیزهایی که در زندگی می خواهید و توانایی شما برای ایجاد روابط سالم و حمایتی تأثیر بگذارد. نقش مهمی در زمینه های مختلف زندگی ایفا می کند، به همین دلیل است که داشتن اعتماد به نفس پایین می تواند یک مشکل جدی باشد.

نشانه های اعتماد به نفس پایین

اگر میگوید که اعتماد به نفس ندارم، برای اطمینان از حرف خود به دنبال این نشانه ها باشید. اگرچه اعتماد نفس ضعیف یک بیماری روانی نیست، اما همچنان می تواند بر افکار، احساسات و الگوهای رفتاری فرد تأثیر بگذارد. گاهی اوقات علائم آن می تواند نسبتاً آشکار باشد. در موارد دیگر، باید متخصص آنها را در شما پیدا کند.

به عنوان مثال، برخی از افراد با عزت نفس پایین در مورد خود منفی صحبت می کنند، در حالی که برخی دیگر، تلاش می کنند تا مطمئن شوند دیگران از آنها راضی هستند. 

برخی از علائم یا نشانه های رایج اعتماد نفس پایین عبارتند از:

  • عدم اعتماد به نفس
  • کنترل کم بر زندگی
  • مقایسه منفی خود با دیگران
  • ناتوانی در درخواست کمک از دیگران
  • نگرانی و شک
  • مشکل در پذیرش بازخورد مثبت دیگران از خود
  • خودگویی منفی ( به جای نقاط قوت خود، بر معایب خود توجه دارند)
  • ترس از شکست
  • چشم انداز ضعیف از آینده
  • ناتوانی برای تعیین حد و مرز خود با دیگران
  • تلاش برای راضی کردن دیگران

7 نشانه ی پنهان اعتماد به نفس پایین

 

برخی از علائم یا نشانه های رایج اعتماد به نفس پایین در زیر بیان شده است.

همچنین می‌توانید تست‌ اعتماد به نفس آنلاین را برای کمک به تعیین اینکه آیا ارزشگذاری شخصیتان ممکن است پایین باشد پیدا کنید. برای مثال، پروژه‌های روان‌سنجی دسترسی رایگان به نسخه‌ای از مقیاس اعتماد به نفس روزنبرگ را ارائه می‌دهند. که آزمونی است که برای اندازه‌گیری اعتماد به نفس در تحقیقات استفاده می‌شود.

اعتماد به نفس پایین

اعتماد به نفس ندارم! افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند معمولاً اعتماد به نفس پایینی دارند و بالعکس. اعتماد به نفس پایین می تواند در ایجاد کمبود اعتماد به نفس نقش داشته باشد، اما اعتماد به نفس ضعیف نیز می تواند باعث ایجاد یا بدتر شدن اعتماد به نفس ضعیف شود.

اعتماد به نفس و توانایی هایتان به شما این امکان را می دهد که بدانید می توانید برای مدیریت موقعیت های مختلف به خودتان تکیه کنید. این اعتماد به نفس به این معنی است که شما در پیمایش چیزهای مختلفی که ممکن است در زندگی با آنها روبرو شوید احساس راحتی و اعتماد به نفس داشته باشید. که می تواند نقش مهمی در رفاه کلی شما داشته باشد.

نقویت اعتماد به نفس به کمک مغز!

یافتن راه هایی برای به دست آوردن اعتماد به نفس و توانایی هایتان می تواند مفید باشد. کسب و تمرین مهارت های جدید یکی از تاکتیک هایی است که می توانید امتحان کنید. این حتی ممکن است به کاهش احساس اضطراب کمک کند زیرا تحقیقات کمبود اعتماد به نفس را با سطوح بالاتر اضطراب مرتبط می‌کند، به‌ویژه زمانی که تحت استرس هستید.

عدم کنترل

اعتماد به نفس ندارم! افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند اغلب احساس می کنند که کنترل کمی بر زندگی خود یا اتفاقاتی که برایشان می افتد دارند. این می تواند به دلیل این احساس باشد که آنها توانایی کمی برای ایجاد تغییرات در خود یا در جهان دارند. از آنجایی که آنها منبع کنترل بیرونی دارند، احساس ناتوانی در انجام هر کاری برای رفع مشکلات خود می کنند.

تحقیقات نشان داده است که در شرایطی که افراد کنترل کمی بر اتفاقات می‌افتند، داشتن اعتماد به نفس بالاتر می‌تواند به کاهش برخی از اثرات منفی این از دست دادن کنترل کمک کند، که در نهایت به سلامت روان می‌انجامد.

اگر احساس می کنید کنترلی بر زندگی یا موقعیت خود ندارید، یافتن راه هایی برای بهبود اعتماد به نفس ممکن است برای رفاه شما مفید باشد.

مقایسه اجتماعی منفی

اعتماد به نفس ندارم! مقایسه اجتماعی گاهی اوقات می تواند کارکرد مثبتی داشته باشد و احساس فرد را نسبت به خود تقویت کند. اما مقایسه خود با دیگران نیز می تواند به اعتماد به نفس آسیب برساند. افراد با اعتماد به نفس پایین ممکن است بیشتر درگیر آنچه به عنوان مقایسه اجتماعی صعودی شناخته می‌شود بشوند. یا خود را با افرادی که فکر می‌کنند بهتر از خودشان هستند مقایسه کنند.

مقایسه اجتماعی صعودی همیشه بد نیست. به عنوان مثال، این مقایسه ها می تواند منبع اطلاعات و الهام بخش برای بهبود باشد. با این حال، وقتی افراد با احساس ناتوانی یا ناامیدی مواجه می شوند، می تواند اعتماد به نفس را مهار کند.

رسانه های اجتماعی چگونه در بروز افسردگی نقش دارند؟

رسانه های اجتماعی نیز می توانند در چنین مقایسه هایی نقش داشته باشند و به کاهش اعتماد به نفس کمک کنند. اگر اغلب خودتان را به‌طور نامطلوب با افرادی در سایت‌های رسانه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک و اینستاگرام مقایسه می‌کنید، ممکن است اعتماد به نفس شما ضربه بخورد.

مشکل در درخواست آنچه نیاز دارید

وقتی شخصی اعتماد به نفس پایینی دارد، ممکن است برای درخواست آنچه نیاز دارد دچار مشکل شود. مشکل در درخواست چیزی که نیاز دارید می تواند ناشی از احساس خجالت باشد. یا ممکن است احساس کنید نیاز به کمک و حمایت نشانه بی کفایتی شماست.

ممکن است فردی با اعتماد به نفس پایین احساس کند که لیاقت کمک را ندارد. آنها خواسته های خود را در اولویت قرار نمی دهند. بنابراین در مواقعی که خودشان نیاز دارند برای اثبات خود تلاش می کنند.

نگرانی و شک نسبت به خود

حتی پس از تصمیم گیری، افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند اغلب نگران این هستند که انتخاب اشتباهی انجام داده اند. آنها به نظرات خود شک دارند و ممکن است به جای پایبندی به انتخاب های خود، از آنچه دیگران فکر می کنند، چشم پوشی کنند. و در آخر به خود می گویند اعتماد به نفس ندارم!

این می تواند منجر به حدس و گمان و شک نسبت به خود شود. این کار را برای افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند سخت تر می کند تا در مورد زندگی خود تصمیم بگیرند.

مشکل در پذیرش بازخورد مثبت

یک مطالعه در سال 2017 که در مجله روانشناسی اجتماعی تجربی منتشر شد، نشان داد که اعتماد به نفس پایین به طور مستقیم با ناتوانی در پذیرش یا استفاده از تعریف و تمجیدهای دیگران مرتبط است.

بازخورد مثبت اغلب با سوء ظن و بی اعتمادی مواجه می شود. کلمات تحسین آمیز با باورهای آنها در مورد خودشان همخوانی ندارد، بنابراین افرادی که مشکلات اعتماد به نفس دارند ممکن است احساس کنند که در نظر طرف مقابل تندخو یا حتی بی رحم هستند.

از آنجایی که افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند نظر مثبتی در مورد خود ندارند، پذیرش تعریف و تمجید از سوی دیگران دشوار است.

خودگویی منفی

اعتماد به نفس پایین باعث می شود که افراد به جای نقاط قوت خود، بر معایب خود تمرکز کنند. به‌جای اینکه به خود با خودگفتاری مثبت روحیه بدهند، به نظر می‌رسد همیشه چیزهای منفی درباره خود می گویند و در عوض درگیر خودگویی منفی می‌شوند.

وقتی چیزی خراب می شود، افراد با اعتماد به نفس پایین اغلب خود را سرزنش می کنند. آنها از برخی از جنبه های خود ایراد می گیرند، خواه ظاهر، شخصیت یا توانایی هایشان باشد.

رسانه های اجتماعی استرس شما را از بین می برند یا افزایش می دهند؟

ترس از شکست

از آنجایی که به توانایی های خود اعتماد ندارند، افراد با اعتماد به نفس پایین در توانایی خود برای رسیدن به موفقیت شک دارند. از آنجایی که از شکست می ترسند، تمایل دارند یا از چالش ها اجتناب کنند یا به سرعت تسلیم شوند بدون اینکه واقعاً تلاش کنند.

این ترس از شکست را می توان در رفتارهایی مانند ابراز رفتارهای نامناسب در زمانی که همه چیز خراب می شود یا گشتن به دنبال راه هایی برای پنهان کردن احساس بی کفایتی مشاهده کرد. افراد با اعتماد به نفس پایین ممکن است بهانه بیاورند، عوامل بیرونی را سرزنش کنند یا سعی کنند اهمیت کار را کم جلوه دهند.

نگرش ضعیف

اعتماد به نفس ندارم! اعتماد به نفس پایین می تواند باعث شود افراد احساس کنند که احتمال کمی وجود دارد که آینده بهتر از حال باشد. این احساسات ناامیدی می تواند برای افراد دارای اعتماد به نفس پایین، انجام رفتارهایی را که تغییرات مثبتی در زندگی آنها ایجاد می کند، دشوار کند.

تخریب-خود روشی رایج برای مقابله با چنین احساساتی است. با یافتن موانعی برای جلوگیری از موفقیت، افراد دارای اعتماد به نفس پایین می توانند مقصر دیگری را برای دست نیافتن به اهداف خود یا نیافتن سطوح شادی بیشتر در زندگیشان بیابند.

فقدان حریم و تعیین نکردن مرز

توانایی تعیین مرزها اغلب در اوایل زندگی ایجاد می شود. کودکانی که مراقبانی دارند که به آنها نشان می دهند که مورد احترام و ارزش هستند، بهتر می توانند مرزهای خوبی در روابط بزرگسالان ایجاد کنند. همچنین احتمال بیشتری دارد که به طور کلی دیدگاه مثبت تری نسبت به خود داشته باشند.

افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند می توانند در تعیین حد و مرز با دیگران مشکل داشته باشند. آنها ممکن است احساس گناه یا ترس داشته باشند که اگر بخواهند مرزی ایجاد کنند یا حفظ کنند، دیگر آنها را دوست نخواهند داشت.

فقدان مرزهای سالم می تواند مشکلاتی را ایجاد کند، و دیگران به حر یم و زمان شخص احترام نمی گذارند. فقدان احترام نه تنها به سطح استرس فرد می افزاید، بلکه ممکن است باعث شود که او احساس ارزشمندی کمتری کند.

تلاش برای راضی کردن دیگران

دنبال خوشایند مردم بودن یکی دیگر از علائم رایج اعتماد به نفس پایین است. افرادی که احساس خوبی نسبت به خود ندارند برای به دست آوردن اعتبار، ممکن است فراتر از آن عمل کنند تا مطمئن شوند که دیگران راحت و خوشحال هستند.

راضی کردن دیگران اغلب مستلزم نادیده گرفتن نیازهای خود است. فردی که اعتماد به نفس پایینی دارد به چیزهایی که ممکن است تمایلی به انجام آنها نداشته باشد بله می گوید و از نه گفتن احساس گناه می کند.

10 استراتژی برای بهبود اعتماد به نفس

تاثیر اعتماد به نفس پایین

اعتماد به نفس ندارم! تحقیقات نشان می دهد که اثرات متعددی از اعتماد به نفس پایین وجود دارد.

به عنوان مثال، داشتن سطوح پایین تر از اعتماد به نفس با تعدادی از مشکلات سلامت روان مرتبط است، از جمله:

  • اضطراب
  • اختلالات تغذیه
  • پریشانی احساسی
  • اعتیاد به اینترنت
  • اختلال هراس
  • رفتارهای پرخطر
  • اختلال اضطراب اجتماعی
  • مصرف مواد
  • استرس

اعتماد به نفس پایین حتی ممکن است در ایجاد برخی از اختلالات سلامت روان مانند افسردگی نقش داشته باشد. تحقیقات همچنین نشان داده است که افراد با اعتماد به نفس پایین بیشتر در معرض خطر تفکر خودکشی هستند.

یکی دیگر از تأثیرات اعتماد به نفس پایین این است که ممکن است رسیدن به اهداف و ایجاد روابط سالم و حمایتی برای شما دشوارتر باشد. همچنین ممکن است شما را نسبت به انتقاد یا طرد شدن حساس تر کند.

همچنین می‌تواند باعث شود افرادی که دارای مشکلات اعتماد به نفس هستند، در هنگام مواجهه با چالش‌ها یا موانع، تسلیم شوند.

تحقیقات نشان داده است که افراد با اعتماد به نفس پایین معمولاً رفتارهایی انجام می دهند که برای کمک به حفظ ارزش محدود آنها طراحی شده است. اعمالی مانند غمگین بودن یا عبوس شدن برای جلب حمایت دیگران استفاده می شود.

متأسفانه این رفتارها نتیجه معکوس دارند. به جای دریافت حمایت و تشویقی که می خواهند کمک کنند اعتماد به نفسشان را بالا ببرد، فرد اغلب در نهایت واکنش های منفی را از افراد دیگر دریافت می کند.

دلایل کاهش اعتماد به نفس

اعتماد به نفس ندارم! چه چیزی باعث کاهش اعتماد به نفس در من می شود؟

عوامل متعددی می تواند در این امر نقش داشته باشد که برخی از آنها عبارتند از:

  • مشغولیت فکری با افکار تاریک یا غمگین
  • درگیر شدن در خودگویی منفی یا انتقاد از خود
  • داشتن اختلال سلامت روان
  • سطوح پایین تاب آوری
  • مهارت های مقابله ای ناسازگار
  • نشخوار فکری یا فکر کردن وسواس گونه در مورد یک چیز

برخی از مطالعات میزان بالای استفاده از رسانه های اجتماعی را با اعتماد به نفس پایین در نوجوانان مرتبط می کنند. با این حال، برخی دیگر هشدار می دهند که استفاده از رسانه های اجتماعی، به طور کلی، همیشه این تأثیر را ندارد. در عوض، بیشتر به هدف استفاده از آن مربوط می شود.

به طور خاص، اگر رسانه های اجتماعی به عنوان راهی برای سنجش محبوبیت یا دوست داشتن شما استفاده شوند، می توانند اثرات منفی داشته باشند. اما اگر از رسانه های اجتماعی برای به اشتراک گذاشتن علایق خود با افراد همفکر استفاده می کنید، تأثیر آن می تواند مثبت تر باشد.

سلامت جسمانی و ظاهر عوامل دیگری هستند که در کاهش اعتماد به نفس نقش دارند. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که داشتن دندان های خراب یا پوسیدگی دندان درمان نشده به داشتن اعتماد به نفس پایین کمک می کند.

راهکارهای مقابله با اعتماد به نفس پایین

رفع اعتماد به نفس پایین اغلب زمان می برد. اما کارهایی وجود دارد که می توانید برای محافظت از سلامت روان خود و در عین حال اقداماتی برای بهبود عزت نفس خود انجام دهید.

بر افکار امیدوارکننده تمرکز کنید

هر روز زمان کمی را صرف تمرکز بر افکار مثبت و امیدوارکننده کنید. به چیزهای کوچکی که در آنها مهارت دارید توجه کنید و به خودتان اجازه دهید به آنها افتخار کنید.

همچنین، به زمان‌هایی در گذشته فکر کنید که از پس یک مشکل واقعاً دشوار برآمدید. به خود یادآوری کنید که اگرچه ممکن است در حال حاضر بهترین احساس را نداشته باشید، توانایی و قدرت لازم برای عبور از آن را دارید.

مراقب خودتان باشید

اعتماد به نفس ضعیف گاهی اوقات باعث می شود احساس کنید که شایسته مراقبت و توجه نیستید. روی یادآوری اینکه به مراقبت نیاز دارید کار کنید و به دنبال کارهایی باشید که بتوانید برای نشان دادن مهربانی با خودتان انجام دهید، مهم نیست که چقدر کوچک باشند.

یکی از راه های تمرین مراقبت از خود این است که مدتی را صرف انجام کاری کنید که از آن لذت می برید. به پیاده روی بروید، با یکی از دوستانتان گپ بزنید یا به سرگرمی بپردازید. مراقبت از خود همچنین مستلزم اختصاص زمانی منظم برای استراحت است و به بدن و ذهنتان زمان می‌دهد تا دوباره به حالت اول بروند.

سرمایه‌گذاری روی مراقبت و آسایش خودتان یک لذت یا پاداشی نیست که باید به دست آورید. برای سلامت جسمی و روانی شما کاملاً حیاتی است.

حمایت دریافت کنید

اگر اعتماد به نفس پایینی دارید، می تواند مفید باشد که مشکلات خود را با کسی که حمایت بی قید و شرط ارائه می دهد، در میان بگذارید. ممکن است یکی از دوستان یا اعضای خانواده باشد، اما همچنین می تواند یک متخصص سلامت روان، درمانگر یا معلم باشد.

داشتن شبکه ای از افراد دلسوز که برای شما ارزش قائل هستند و از شما می خواهند برای خودتان ارزش قائل شوید، می تواند برای بالا بردن اعتماد به نفس مفید باشد.

چگونه اعتماد به نفسمان را بالا ببریم

اعتماد به نفسم ندارم! اگر با اعتماد به نفس پایین دست و پنجه نرم می کنید، چندین کار وجود دارد که می توانید برای کمک به بهبود احساس خود نسبت به خودتان انجام دهید.

یاد بگیرید که قاطع باشید

قاطعیت یعنی احترام گذاشتن به عقاید و نیازهای دیگران و همین انتظار از آنها.

یک راه این است از افراد دیگری که قاطعانه عمل می کنند کپی برداری کنید.

این نیست که وانمود کنید کسی هستید که نیستید. این است که  نکاتی را از افرادی که تحسین می‌کنید می آموزید.

شروع کن به نه گفتن!

افراد با عزت نفس پایین اغلب احساس می کنند که باید به دیگران بله بگویند، حتی زمانی که واقعاً نمی خواهند.

خطر این امر این است که شما بیش از حد رنجیده، عصبانی و افسرده می شوید.

در بیشتر موارد، نه گفتن باعث مشکل جدی در روابط نمی شود..

به افکار خود توجه کنید

شروع به توجه به افکار منفی اتوماتیکی که هر روز دارید، کنید. هنگامی که این افکار منفی به وجود می آیند، برای شناسایی فعال تحریف های شناختی، مانند تفکر همه یا هیچ و نتیجه گیری سریع، تلاش کنید. سپس، این تحریف ها را با افکار مثبت بیشتری جایگزین کنید.

خودتان را ببخشید

اگر عادت دارید در مورد اشتباهات یا شکست های خودتان نشخوار فکری کنید، یاد بگیرید که چگونه خود را ببخشید و ادامه دهید. انجام این کار می تواند شما را بر روی کارهایی که می توانید در آینده بهتر انجام دهید به جای چیزهای منفی که در گذشته اتفاق افتاده است متمرکز کند.

پذیرش خود را تمرین کنید

این ایده را کنار بگذارید که برای باارزش بودن باید کامل باشید. اگر این احساس شماست، کار روی پذیرش آنچه امروز هستید می تواند مفید باشد.

پذیرش خود به این معنا نیست که شما اهداف یا چیزهایی ندارید که ممکن است بخواهید روی تغییر آنها کار کنید. اما مهم است که بدانید دقیقاً همانطور که اکنون هستید، ارزش عشق و احترام را دارید. از طرف خودتان و دیگران.

برای خودتان ارزش قائل باشید

زمانی را صرف فکر کردن در مورد چیزهایی که انجام داده اید و چیزهایی که به آنها افتخار می کنید بکنید. به خودتان اجازه دهید که ارزش و استعدادهایتان را بدون مقایسه یا تمرکز بر روی زمینه هایی که می خواهید بهبود دهید، قدردانی کنید.

برای اینکه برای خود ارزش قائل شوید، نیازی نیست که بهتر باشید، اما یادگیری ارزش گذاری برای خود می تواند به شما کمک کند تا برای رسیدن به اهداف خود تلاش کنید.

این می تواند مفید باشد که در مورد خود مانند یک دوست فکر کنید. با کسی که به او اهمیت می دهید و در موقعیت مشابهی قرار داشت چگونه رفتار می کنید؟ در بسیاری از موارد، ممکن است متوجه شوید که به آنها احساس درک، صبر، همدلی و مهربانی می دهید. به جای اینکه خودتان را کتک بزنید، همان حمایت بی قید و شرط را به خودتان نشان دهید.

راه های دیگری برای بهبود اعتماد به نفس پایین

در اینجا چند کار دیگر وجود دارد که می توانید برای کمک به افزایش اعتماد به نفس خود انجام دهید:

  • کاری را انجام دهید که احساس خوبی به شما بدهد.
  • از نظر بدنی فعال بمانید – ورزش می تواند به بهبود خلق و خو کمک کند.
  • به چیزی فکر کنید که در آن مهارت دارید.
  • یک دفترچه برای یادداشت چیزهایی که قدردان آن هستید داشته باشید
  • افکار منفی را به چالش بکشید.
  • با کسانی که باعث می شوند احساس خوبی نسبت به خودتان داشته باشید وقت بگذرانید
  • برای کمک به دیگران داوطلب شوید.
  • به یاد داشته باشید که همه اشتباه می کنند.
  • دستاوردهای خود را جشن بگیرید، چه دستاوردهای بزرگ و چه کوچک.

اعتماد به نفس ندارم، از کجا می توانم کمک بگیرم؟

رواندرمانی مانند مشاوره یا درمان شناختی رفتاری (CBT) می تواند به شما کمک کند. برای یافتن بهترین روانشناس زن در شیراز اینجا را ببینید.

اگر ترجیح می دهید، ابتدا با یک متخصص اعصاب و روان صحبت کنید، او حتما می تواند به شما کمک کند. اگر میخواهید با معروف ترین دکتر اعصاب و روان شیراز صحبت کنید اینجا را ببینید.

شما همچنین می توانید از فناوری های عصبی برای کاهش میزان اضطراب یا افسردگی خود کمک بگیرید این فناوریها مانند تحریک مغز، نوروفیدبک، بایوفیدبک و تحریک عصب واگ است.

اگر فکر می کنید اعتماد به نفس ندارید کلینیک سلامت مغز به عنوان بهترین مرکز روانشناسی و روانپزشکی با حرفه ای ترین تیم درمانی متشکل از روانپزشکان، روانشناسان، نوروساینتیست ها و استفاده از روش های نوروتکنولوژی آماده ارائه خدمات به شماست. همه شما شایسته دریافت بهترین ها هستید. همین امروز زمان ویزیت خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.

07136476172-09172030360

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم  – انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

حرف آخر

اعتماد به نفس ندارم! اعتماد به نفس نقش مهمی در توانایی شما برای پیگیری اهداف، ایجاد روابط سالم و داشتن احساس خوب نسبت به آنچه که هستید ایفا می کند. در حالی که همه گاهی با اعتماد به نفس خود دست و پنجه نرم می کنند، اعتماد به نفس پایین می تواند بر توانایی شما برای احساس خوشبختی تأثیر بگذارد. حتی می تواند شما را مستعد ابتلا به اختلالات روانی مانند اضطراب و افسردگی کند.

اگر علائم اعتماد به نفس پایین را تجربه می کنید، کمک در دسترس است. صحبت با متخصص سلامت روان را در نظر بگیرید تا گزینه های درمانی موجود را پیدا کنید. یک درمانگر می تواند به شما کمک کند الگوهای فکری را تغییر دهید که به کاهش اعتماد به نفس کمک می کند و اعتماد به نفس و نظر شما را نسبت به خودتان و توانایی هایتان افزایش می دهد.

از کمک گرفتن دریغ نکنید و بدانید سلامت روان شما مهم ترین چیز است. برنامه های جامع ما می تواند به شما کمک کند تا سلامت روان خود را ارتقا بخشید. اگر می‌خواهید درباره روش‌هایی که می‌توانید سلامت روان خود را به سلامت بهینه برگردانید، بیشتر بدانید، با انستیتو سلامت مغز دانا تماس بگیرید.

افزایش اعتماد به نفس ممکن است کمی زمان و تلاش ببرد. اما با گذشت زمان، می توانید یاد بگیرید که خودتان را بهتر ببینید و قدردان آن چیزی باشید که هستید.

منابع

  1. Bayat B, Akbarisomar N, Tori NA, Salehiniya H. The relation between self-confidence and risk-taking among the studentsJ Educ Health Promot. 2019;8:27. doi:10.4103/jehp.jehp_174_18
  2. Goette L, Bendahan S, Thorensen J, Hollis F, Sandi C. Stress pulls us apart: Anxiety leads to differences in competitive confidence under stressPsychoneuroendocrinol. 2015;54:115-123. doi:10.1016/j.psyneuen.2015.01.019
  3. Gabriel AS, Erickson RJ, Diefendorff JM, Krantz D. When does feeling in control benefit well-being? The boundary conditions of identity commitment and self-esteemJ Vocation Behav. 2020;119:103415. doi:10.1016/j.jvb.2020.103415
  4. Vogel EA, Rose JP, Roberts LR, Eckles K. Social comparison, social media, and self-esteemPsychol Pop Media Culture. 2014;3:206–222. doi:10.1037/ppm0000047
  5. Wang JL, Wang HZ, Gaskin J, Hawk S. The mediating roles of upward social comparison and self-esteem and the moderating role of social comparison orientation in the association between social networking site usage and subjective well-beingFront Psychol. 2017;8:771. doi:10.3389/fpsyg.2017.00771
  6. Kille DR, Eibach RP, Wood JV, Holmes, JG. Who can’t take a compliment? The role of construal level and self-esteem in accepting positive feedback from close othersJ Experiment Soc Psychol. 2017;68:40-49. doi:10.1016/j.jesp.2016.05.003
  7. Naseri L, Mohamadi J, Sayehmiri K, Azizpoor Y. Perceived social support, self-esteem, and internet addiction among students of Al-Zahra University, Tehran, IranIran J Psychiatry Behav Sci. 2015;9(3):e421. doi:10.17795/ijpbs-421
  8. Gartland D, Riggs E, Muyeen S, et al. What factors are associated with resilient outcomes in children exposed to social adversity? A systematic reviewBMJ Open. 2019;9(4):e024870. doi:10.1136/bmjopen-2018-024870
  9. Maldonado L, Huang Y, Chen R, Kasen S, Cohen P, Chen H. Impact of early adolescent anxiety disorders on self-esteem development from adolescence to young adulthoodJ Adolesc Health. 2013;53(2):287-292. doi:10.1016/j.jadohealth.2013.02.025
  10. Nguyen DT, Wright EP, Dedding C, Pham TT, Bunders J. Low self-esteem and its association with anxiety, depression, and suicidal ideation in Vietnamese secondary school students: A cross-sectional studyFront Psychiatry. 2019;10:698. doi:10.3389/fpsyt.2019.00698
به این مقاله امتیاز دهید