07136476172 - 09172030360 [email protected]

آیا بیدار شدن با زنگ موبایل بد است؟ طرز استفاده از ساعت هشدار با هم بشنویم:

آیا باید از ساعت زنگ دار برای بیدار شدن از خواب در صبح استفاده کرد؟ آیا استفاده از ساعت زنگ دار واقعاً می تواند مضر باشد و به کم خوابی کمک کند؟ شاید باورش سخت به نظر برسد، اما بیدار شدن با زنگ در واقع عادت های ناسالم خواب را ترویج می کند. پیروی از دستورالعمل های بهداشت خواب خوب و ایجاد چند تغییر ساده در برنامه خود ممکن است این بیداری بی ادبانه را به خاطره ای در گذشته تبدیل کند.

آیا به ساعت زنگ دار نیاز دارید؟

ساعت های زنگ دار یک مزاحم مدرن هستند. ما از آنها برای بیدار کردن خودمان در صبح استفاده می کنیم و بسیار موثر هستند. متأسفانه، بدون توجه به اینکه چقدر خوابیده‌ایم و اینکه آیا کاملاً استراحت کرده‌ایم یا نه، ما را از خواب بیدار می‌کنند. علاوه بر این، اگر با شخص دیگری می‌خوابیم یا بچه داریم، ممکن است بیش از یک بار در آن ساعات اولیه خوابمان مختل شود.

در حالت ایده آل، شما می توانید به همان اندازه که نیاز دارید بخوابید. به نظر می رسد هر فردی برای احساس آرامش به مقدار متوسطی بخوابد که ممکن است در طول زندگی شما متفاوت باشد و مطمئناً از فردی به فرد دیگر متفاوت است. یک آزمایش ساده می تواند تعیین کند که چقدر به خواب نیاز دارید: به خود اجازه دهید تا زمانی که به طور طبیعی چندین شب از خواب بیدار شوید بخوابید و میانگین تعداد ساعت ها را محاسبه کنید. اگر به اندازه کافی نیازهای خواب خود را برآورده کرده اید، باید هنگام بیدار شدن احساس هوشیاری و سرحالی داشته باشید.

خواندن این مطلب جالب و مهم را از دست ندهید: چند ساعت خواب کافی است؟ چرا من همیشه خوابم میاد؟

اگر به اندازه کافی نخوابیم، ممکن است پس از بیدار شدن از خواب احساس گیجی و سرگردانی  کنیم، مفهومی به نام اینرسی خواب. اگر کمتر از آنچه نیاز دارید بخوابید، به خصوص به طور منظم، می توانید با علائمی مانند خواب آلودگی در طول روز، اختلال شناختی، رفلکس های آهسته تر، و سایر پیامدهای سلامتی مانند افزایش وزن و دیابت احساس کمبود خواب کنید.  درمان هر گونه اختلال خواب، مانند آپنه خواب، مهم است، زیرا این موارد می توانند کیفیت خواب را تضعیف کنند.

شاید این مطلب برایتان جالب باشد: برای درمان آپنه خواب به چه دکتری مراجعه کنیم؟

انواع ساعت زنگ دار را در نظر بگیرید

چند نوع ساعت زنگ دار وجود دارد که باید در نظر بگیرید:

ساعت زنگ دار سنتی:

قدیمی‌ترین ساعت زنگ دار نیاز به کوک کردن داشت تا چرخ دنده‌ها را با یک زنگ و زنگ در بالا آماده کند. این که عمدتاً با انواع مدرن جایگزین شده است، ممکن است همچنان مورد علاقه سنت گرایان باشد. همچنین می تواند سبکی به میز خواب شما ببخشد.

زنگ دیجیتال:

اکثر ساعت های زنگ دار اکنون از انواع دیجیتال هستند. امکان تنظیم چند آلارم وجود دارد. ممکن است با صدای زنگ، رادیو یا موسیقی مورد علاقه خود بیدار شوید. چرت زدن ممکن است لذت بخش ترین ویژگی باشد که امکان خواب اضافی (اغلب با افزایش 9 دقیقه ای) را فراهم می کند.

هشدار گوشی هوشمند:

با ظهور گوشی های هوشمند، بسیاری از مردم اکنون برای بیدار شدن به موبایل های خود متکی هستند. این ممکن است برای سهولت مطلوب باشد، اما در مورد آوردن یک وسیله مخرب به اتاق خواب مراقب باشید. تماس‌های تلفنی، پیام‌های متنی و مجموعه جذاب برنامه‌ها (فیس‌بوک، توییتر، اینستاگرام، اسنپ‌چت، بازی‌ها و غیره) ممکن است کنار گذاشتن آن را سخت کند. مطمئن شوید که آن را در حالت خواب قرار دهید تا همه آن هشدارها و اعلان ها خواب شما را مختل نکنند.

زنگ طلوع آفتاب:

حتی ساعت های زنگ دار نیز برای شبیه سازی طلوع خورشید طراحی شده اند. با ادغام یک لامپ، ساعت به تدریج میزان نور اتاق خواب شما را افزایش می دهد. این می تواند به سهولت بیداری کمک کند و ممکن است به تقویت ریتم های طبیعی شبانه روزی کمک کند که الگوهای خواب و بیداری را تقویت می کند. خوشبختانه، یک پنجره بدون سایه یا پرده می تواند به همان شیوه عمل کند.

چگونه نیازهای خواب خود را بدون ساعت زنگ دار برآورده کنیم؟

اکثر مردم محدودیت هایی در زمان خود دارند و باید تا زمان مشخصی خوابشان به پایان برسد. ما نمی توانیم بخوابیم و دیر به سر کار یا مدرسه برویم. بنابراین، چگونه می توانیم خواب مورد نیاز خود را داشته باشیم و ساعت زنگ دار ما را بیدار نکند؟

این یک موضوع مهم اما ساده است. اگر متوجه شدید که به 9 ساعت خواب نیاز دارید و برای رسیدن به محل کار باید تا ساعت 6 صبح بیدار باشید، باید ساعت 9 شب به رختخواب بروید. به نظر به اندازه کافی ساده به نظر می رسد، اما یکی از بخش های کلیدی آن، داشتن یک برنامه خواب منظم است: رفتن به رختخواب و بیدار شدن در یک زمان معین هر روز، از جمله آخر هفته ها. بدن شما دوست دارد برنامه های منظمی را به عنوان بخشی از ریتم طبیعی شبانه روزی خود داشته باشد و هماهنگی با ریتم طبیعی شما توانایی شما را برای بلند شدن از رختخواب در صبح آسان می کند، مشروط بر اینکه نیازهای خواب خود را برآورده کرده باشید.

عادات خواب ثابت و نور خورشید صبحگاهی ممکن است به پایان استفاده از ساعت زنگ دار کمک کند

قبل از خرد کردن ساعت زنگ دار خود، چند نکته در مورد این دستورالعمل ها وجود دارد. اول، مهم است که به درستی برنامه ای را تعیین کرده و به آن پایبند باشید که نیازهای خواب شما را برآورده کند. اگر به موقع نخوابید، ممکن است بدون ساعت زنگ دار بیش از اندازه بخوابید. این امر مستلزم نظم و انضباط زیادی است و اکثر افراد هر روز در یک زمان مشخص به رختخواب نمی روند، به خصوص اگر ساعت زودی به نظر برسد.

با این حال، با تعیین نیازهای خواب خود و برآوردن روزانه آنها، خواب سالم تری خواهید داشت. دریافت نور خورشید صبح هنگام بیدار شدن نیز می تواند مفید باشد. اگر بتوانید به آن پایبند باشید، ممکن است بتوانید خودتان را از شر ساعت زنگ دار خلاص کنید.

حرف آخر

اگر بد می‌خوابید، با یک پزشک متخصص خواب مشورت کنید که می‌تواند برای بهبود خواب شما را راهنمایی و ارزیابی کند.

اگر در داشتن خواب با کیفیت مشکل دارید و یا با وجود ساعت خواب کافی باز هم در طول روز احساس خستگی میکنید، ممکن است از نوعی اختلال خواب رنج میبرید. همانطور که گفته شد خواب خوب بر بسیاری از جنبه های زندگی اثر گذار است و برای سلامت روانی و جسمانی شما ضروری است. مهم است که نوع اختلال خواب شما تشخیص داده شود و درمان شود.

واحد سلامت خواب و اختلالات خواب انستیتو سلامت مغز دانا همزمان با واحد ارزیابی و تشخیص این مرکز در چارچوبی دانش بنیان و با همکاری و زیر نظر آزمایشگاه اختلالات رفتاری خواب دانشگاه علوم پزشکی شیراز، به منظور ارزیابی، تشخیص و مداخلات در زمینه اختلالات خواب به ارائه خدمات می پردازد. برای کسب اطلاعات بیشتر واحد مربوطه را در سایت ما ببینید یا با کارشناسان تماس بگیرید.

واحد خواب کلینیک سلامت مغز، آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – واحد 13 انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

تلفن: 07136476172   09173076279   09172030360

زیر نظر متخصصین اختلالات خواب: دکتر محمد نامی – دکترای تخصصی مغز و شناخت، فلوشیپ اختلالات خواب. مدیر واحد اختلالات رفتاری خواب دانشگاه علوم پزشکی شیراز و بخش عصب شناختی آزمایشگاه اختلالات خواب بیمارستان نمازی. دانش آموخته و عضو کارگروه سلامت روان دانشکده پزشکی هاروارد. و استادیار عصب روانشناسی شناختی و علوم اعصاب در دپارتمان علوم اجتماعی دانشگاه کانادا دبی.

 دکتر ساره شریعتی – دکترای تخصصی اعصاب و روان (روانپزشکی) رتبه اول بورد تخصصی روانپزشکی و اختلالات خواب. مدیر واحد عصب روانشناختی کلینیک سلامت مغز دانا.

با همکاری دکتر علی محمد کمالی – دکترای تخصصی علوم اعصاب و مدیر واحد مغز، شناخت و رفتار دانشکده علوم و فناوریهای نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز. با بیش از 50 مقاله پژوهشی در معتبر ترین مجلات علمی. i10-Index: 15 Google Scholar

علم و صداقت مهم است
ما هر خدمتی را که در زمینه اختلالات خواب ارائه می کنیم به دقت مورد بررسی قرار می دهیم، بنابراین می توانید مطمئن باشید که تصمیم شما برای دریافت خدمت در انستیتو سلامت مغز مورد تایید و زیر نظر متخصصین خبره اختلالات خواب می باشد.

کلینیک خواب شیراز (اختلالات خواب-سلامت خواب)

چطور بهترین کلینیک خواب را پیدا کنیم

چند ساعت خواب کافی است؟ چرا من همیشه خوابم میاد؟

نوبت دهی کلینیک خواب شیراز

روش درمان خواب زیاد: جلوگیری از خوابیدن بیش از حد

منابع:

  1. Trotti LM. Waking up is the hardest thing I do all day: Sleep inertia and sleep drunkennessSleep Med Rev. 2017;35:76-84. doi:10.1016/j.smrv.2016.08.005
  2. Johns Hopkins Medicine. The effects of sleep deprivation.
  3. Sleep Foundation. Circadian rhythm.
به این مقاله امتیاز دهید