07136476172 - 09172030360 [email protected]

 

در حالی که مشکلات حرکتی علائم اصلی بیماری پارکینسون است، افراد مبتلا به این بیماری معمولاً 10 یا چند سال قبل از شروع مشکلات حرکتی، علائم غیر حرکتی مانند یبوست، خواب آلودگی در روز و افسردگی دارند. یک مطالعه جدید نشان می دهد که خوردن یک رژیم غذایی سالم در سنین میانسالی ممکن است با کاهش این علائم مرتبط باشد. 

 

در حالی که این مطالعه رابطه علت و معلولی بین بیماری پارکینسون و رژیم غذایی را نشان نمی دهد، مطمئناً دلیل دیگری برای دریافت بیشتر سبزیجات، آجیل و حبوبات در رژیم غذایی ما را مهیا می کند. ” تحقیقات بیشتری لازم است برای اینکه تعیین کند آیا رژیم غذایی سالم می تواند بیماری پارکینسون را به تاخیر بیاندازد یا حتی از بروز بیماری پارکینسون در افرادی که این علائم را از قبل دارند، پیشگیری کند؟ ”

این مطالعه شامل 47،679 نفر بود که از چهارده سالگی و از آغاز دهه 1980 و در سنین میانسالی، هر چهار سال در مورد رژیم غذایی از آن ها سؤال پرسیده شده بود.

سپس در سال 2012 از افراد سؤال شد که آیا کسانی که بعداً مبتلا به بیماری پارکینسون شده اند، دو بیماری شایع بوده است: یبوست و یک اختلال خواب به نام اختلال رفتار خواب با حرکت سریع چشم، که شامل انجام رویاها در هنگام خواب با حرکاتی مانند تکان دادن بازوها یا فریاد زدن یا جیغ زدن، می باشد.

در سال 2014-2015، از 17400 نفر از شرکت کنندگان در مورد پنج علامت دیگر که می توانند پیش از بیماری پارکینسون وجود داشته باشند، سؤال شد: از بین رفتن حس بویایی، اختلال بینایی در رنگ، خواب آلودگی بیش از حد روز، درد بدن و افسردگی.

 

 

رژیم های غذایی مدیترانه ای و جایگزین آن برخلاف یکسری تفاوت ها، خوردن میوه، سبزیجات، غلات سبوس دار، آجیل و حبوبات را تشویق می کنند و خوردن گوشت قرمز را منع می کنند.

محققان شرکت کنندگان را بر اساس میزان شباهت رژیم ها به پنج گروه تقسیم کردند.

این مطالعه نشان داد افرادی که بیشترین پیروی از رژیم های غذایی را دارند، نسبت به افرادی که کمترین پایبندی را دارند، کمتر علائم بیماری پارکینسون را نشان می دهند. این نتایج همچنین برای عوامل دیگری که می توانند خطر ابتلا به علائم زودهنگام، مانند فعالیت بدنی، استعمال سیگار و شاخص توده بدنی (BMI) را تحت تأثیر قرار دهند، مورد بررسی قرار گرفت. محققان رابطه مستقیمی بین پیروی از الگوی رژیم غذایی سالم و کاهش سه یا حتی بیشتر از این علائم غیر حرکتی را پیدا کردند.

محققان با بررسی گروه های غذایی فردی، دریافتند که خوردن بیشتر سبزیجات، آجیل، حبوبات، همگی با خطر کمتری برای داشتن سه علامت یا بیشتر از علائم غیر حرکتی و زود هنگام همراه هستند. مصرف متوسط ​​الکل بیش از یک نوشیدنی در روز برای زنان در نظر گرفته نشده بود و بیش از دو نوشیدنی در روز برای آقایان در نظر گرفته نشده بود.

“ما باید تأکید کنیم که، اگرچه این علائم با افزایش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون همراه است، به ویژه اگر در ترکیب با یکدیگر وجود داشته باشند، تجربه هر یک یا چند مورد از این علائم، لزوماً به معنای این نیست که شخص در نهایت به بیماری پارکینسون مبتلا خواهد شد.”

محدودیت مطالعه این بود که از شرکت کنندگان در شروع مطالعه درمورد علائم قبلی سؤال نمی شد، بنابراین ممکن است برخی از افراد این علائم را داشته باشند که این امر می تواند بر رژیم غذایی آنها تأثیر بگذارد.

 

برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.

 

منبع:

“Diet pattern and prodromal features of Parkinson’s disease” by Samantha Molsberry, Kjetil Bjornevik, Katherine C. Hughes, et al. Neurology

 

به این مقاله امتیاز دهید