یک پژوهش، پنج اختلال عصبی مختلف را شناسایی کرد که به شبکه زبانی مغز حمله می کند و منجر به آفازی پیشرونده اولیه می شود.
منبع: دانشگاه نورث وسترن
یک مطالعه جدید در Northwestern Medicine گزارش می دهد که پنج بیماری مختلف وجود دارد که به نواحی زبانی در نیمکره چپ مغز حمله می کند که به آرامی باعث اختلالات پیشرونده زبان معروف به آفازی پیشرونده اولیه (PPA) می شود.
دکتر M. Marsel Mesulam. مدیر مرکز نورولوژی شناختی و بیماری آلزایمر Mesulam در نورث وسترن گفت: «ما کشف کردهایم که هر یک از این بیماریها به بخش متفاوتی از شبکه زبان برخورد میکنند.
یک پژوهش
در برخی موارد. این بیماری به ناحیه ای که گرامر را بر عهده دارد. و در برخی دیگر به ناحیه ای که مسئول درک کلمه است. برخورد می کند. هر بیماری با سرعت متفاوتی پیشرفت می کند و پیامدهای متفاوتی برای مداخله دارد.
این مطالعه بر اساس بزرگترین مجموعه کالبد شکافی PPA – 118 مورد – است که تا کنون مونتاژ شده است.
در 20 آوریل در مجله Brain منتشر خواهد شد.
مسولام. همچنین رئیس بخش اعصاب رفتاری در دانشگاه نورث وسترن. گفت: بیماران بیش از 25 سال تحت نظر بودند. بنابراین این گسترده ترین مطالعه تا به امروز در مورد امید به زندگی. نوع اختلال زبان و ارتباط بیماری با جزئیات اختلال زبان است. دانشکده پزشکی فاینبرگ
بیماران مبتلا به PPA به صورت آینده نگر در یک مطالعه طولی که شامل تست زبان و تصویربرداری از ساختار مغز و عملکرد مغز بود. وارد شدند. این مطالعه شامل رضایت به اهدای مغز در هنگام مرگ بود.
مسولام گفت که از هر 100000 نفر یک نفر به PPA مبتلا هستند.
علائم اولیه PPA می تواند ظریف باشد و گاهی اوقات به اضطراب یا مشکلات گلو نسبت داده می شود. حتی متخصصان نیز ممکن است در تشخیص به موقع ناکام باشند.
در 40 درصد موارد PPA. بیماری زمینه ای یک شکل بسیار غیرعادی از بیماری آلزایمر است. این غیرعادی است زیرا به جای حافظه. زبان را مختل می کند. و به این دلیل که زمانی که فرد زیر 65 سال سن دارد می تواند خیلی زودتر شروع شود.
در 60٪ موارد. بیماری های ایجاد کننده PPA متعلق به گروه کاملاً متفاوتی از شرایط به نام دژنراسیون لوبار فرونتوتمپورال (FTLD) است. اگرچه اکثر مردم در مورد این چیزی نشنیدهاند. شرایط دژنراسیون لوبار پیشانی گیجگاهی مسئول حدود 50 درصد از تمام زوال عقلهایی است که قبل از 65 سالگی شروع میشوند. اکنون با روشهای جدید تصویربرداری و بیوشیمیایی میتوان به تشخیص دقیق دست یافت.
هنگامی که بیماری زمینه ای تشخیص داده شد. رویکردهای مختلفی در سطح بیماری (دارو) و سطح
علامتی وجود دارد.
مسولام گفت: «ترفند این است که به PPA در هر دو سطح به طور همزمان نزدیک شوید.
اگر علت بیماری آلزایمر باشد. می توان بیمار را با دارو درمان کرد و به آزمایشات بالینی هدایت کرد. در سطح علائم. فردی که در گرامر و کلمه یابی مشکل دارد. می تواند گفتار درمانی هدفمند دریافت کند.
افرادی که درک کلمه دارند. نوع متفاوتی از گفتار درمانی یا شاید تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال را دریافت می کنند که به نظر می رسد برای این نقص خاص بهترین کار را دارد. اضطراب حول کلمه یابی را می توان با داروهای ضد اضطراب و رفتار درمانی درمان کرد.
گام بعدی در این تحقیق. بهبود دقت تشخیصی از طریق نشانگرهای زیستی جدید به منظور شناسایی PPA بیمار ناشی از بیماری آلزایمر یا FTLD است.
دانشمندان شمال غربی همچنین میخواهند درمانهای دارویی مناسب برای هر بیماری زمینهای PPA را پیدا کنند و مداخلات را فردی کنند. هدف دیگر طراحی مداخلات غیردارویی علامتی بر اساس ماهیت اختلال زبان است.
دیگر نویسندگان شمال غربی عبارتند از: کریستینا کاونتری. آیلین بیگیو. جایاشره سریدار. ناتان گیل. هوی ژانگ. سینتیا تامپسون. چانگیز گولا. تامار گفن. مارگارت فلانگان. ساندرا واینتراب و امیلی روگالسکی.
https://neurosciencenews.com/ppa-neurological-diseases-20410/
سید مهدی ساداتی هستم. عاشق مغز! داروساز و دانشجوی دکترای تخصصی علوم اعصاب. عضو تیم مرکز سلامت مغز دانا! از علاقه هام شناسوندن کارایی های هیجان انگیز مغز به زبان ساده به آدمهاست! جست و جو می کنم در افسردگی، داروهای موثر بر مغز و سایر بیماری های حوزه ی روان و البته نوروپلاستیسیتی!