اگر به دنبال تست بیش فعالی و نقص توجه تمرکز در شیراز هستید. پیشنهاد می کنیم قبل از انجام تست این مطلب را مطالعه کنید.
ADHD چیست؟
اختلال نقص توجه-بیش فعالی (ADHD) وضعیتی است که بر رفتار افراد تأثیر می گذارد. ADHD می تواند باعث بی قراری، مشکل در تمرکز و رفتار تکانشی شود. برای مثال، کودکان مبتلا به ADHD ممکن است در کلاس درس، بیقرار باشند و نتوانند آرام بنشینند و به معلم گوش کنند.
ADHD شایع ترین اختلال عصبی رشدی دوران کودکی است که حداقل 5 درصد از کودکان را در ایران تحت تاثیر قرار می دهد. در 60 درصد موارد علائم نقص توجه تمرکز تا بزرگسالی ادامه می یابد.
برای اینکه تشخیص بیش فعالی و نقص توجه تمرکز(ADHD) داده شود، علائم باید از نظر عملکردی مختل باشند و حداقل در دو موقعیت متمایز، به عنوان مثال در خانه و مدرسه رخ دهند.
تحقیقات قابل توجهی پیامدهای دراز مدت ADHD را مورد بررسی قرار داده است و اهمیت آن را برای جامعه برجسته می کند. در بررسی سیستماتیک دادهها، ADHD درماننشده فرد، اکثر موارد مانند عملکرد تحصیلی، عملکرد شغلی و وضعیت شغلی، عزت نفس، کیفیت زندگی، را دچار مشکل است.
باید توجه داشته باشید ADHD یک اختلال عصبی رشدی قابل درمان است، با اندازه اثر زیاد از نظر بهبود علائم، در مقابل شرایط کنترل، در کوتاهمدت.
متاسفانه بیش فعالی و نقص توجه تمرکز، اغلب به عنوان سایر اختلالات روانی (به اشتباه) تشخیص داده می شود. به همین دلیل باید توجه داشته باشید برای تشخیص ADHD علاوه بر تست های تشخیصی معتبر، باید یک روانپزشک نیز فرد را ارزیابی کند. علاوه بر این نقشه برداری از مغز یکی از راهکار های کمکی برای تشخیص بیش فعالی و نقص توجه تمرکز است. معمولا در افرادی که مبتلا به ADHD هستند عملکرد امواج مغزی متفاوت می شود. در زیر نقشه مغزی فرد مبتلا به بیشفعالی و کمبود توجه و تمرکز را مشاهده می کنید:
گزینه های درمانی خط اول برای ADHD می تواند شامل روان درمانی شناختی /یا دارو باشد، اما این موارد باید همیشه به عنوان بخشی از یک بسته جامع ارائه شوند. مناسب ترین گزینه های درمانی و توالی گزینه های درمانی بسته به عواملی مانند سن فرد، شدت بیماری و ترجیح بیمار/خانواده می تواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد.
در کلینیک سلامت مغز ما پس از ارزیابی متخصص روانپزشکی به ارزیابی های دیگری مانند تست بیش فعالی و نقص توجه تمرکز در شیراز می پردازیم. بعلاوه در کلینیک سلامت مغز از نقشه برداری مغز برای تکمیل فرآیند ارزیابی استفاده می شود.
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.