07136476172 - 09172030360 [email protected]

انواع بهترین داروهای ضد اضطراب و کاهش استرس با هم بشنویم:

داروهای ضد اضطراب می تواند برای افرادی که علائم اضطراب یا اختلالات اضطرابی را تجربه می کنند، تسکین دهنده باشد. برخی از داروهای ضد اضطراب را می توان در صورت نیاز زمانی که فرد احساس اضطراب می کند مصرف کرد. در موارد دیگر، داروها باید به طور منظم مصرف شوند تا تسکین پایدارتری داشته باشند.

اختلالات اضطرابی مشکلات سلامت روانی شناخته شده‌ای هستند که می‌توانند کنار آمدن با فراز و نشیب‌های زندگی را دشوارتر کنند – حتی گاهی اوقات لذت بردن یا حتی شرکت در فعالیت‌های روزانه را سخت‌تر می‌کنند.

خوشبختانه، تعدادی از داروهای ضد اضطراب برای درمان علائم اختلال اضطراب در دسترس هستند. بیاموزید که این داروها چیست، چگونه کار می کنند، فواید آنها و خطرات احتمالی آنها چیست.

ممکن است تا شش هفته طول بکشد تا داروهای ضد اضطراب شروع به کار کنند. آنها می توانند به ویژه در صورت استفاده همراه با روان درمانی مفید باشند.

داروهایی برای اضطراب که می توانند کمک کنند

چهار دسته عمده از داروها در درمان اضطراب مورد استفاده قرار می‌گیرند. هر کلاس دارویی سعی می‌کند اضطراب را به روشی متفاوت کاهش دهد و فواید و خطرات خاص خود را دارد.

در حالی که برخی از داروهای ضد اضطراب ممکن است گزینه های ترجیحی در نظر گرفته شوند، انتخاب دارو می تواند بر اساس نوع اضطراب و علائم شما متفاوت باشد. مدت زمانی که شما از دارو استفاده می کنید نیز می تواند متفاوت باشد.

برای مثال، اگر داروهای ضد افسردگی مصرف می‌کنید، ممکن است پزشک شما توصیه کند که به مدت چهار تا نه ماه پس از برطرف شدن علائم، به استفاده از آنها ادامه دهید.

در مجموع، استفاده از داروها برای اختلالات اضطرابی بی خطر و موثر در نظر گرفته می شود.

به دنبال روانپزشک هستید؟ خواندن این مطلب را از دست ندهید: بهترین روانپزشک شیراز – واقعیت چیست؟

مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)

مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) در حال حاضر داروی خط اول برای بسیاری از اشکال اضطراب هستند. آنها با ایجاد سروتونین بیشتر در دسترس مغز عمل می‌کنند که می‌تواند هم اضطراب و هم خلق و خو را بهبود بخشد. به دلیل این اثرات، SSRI ها نیز اغلب برای درمان افسردگی و سایر اختلالات خلقی استفاده می شوند.

اگر اختلال اضطرابی برای شما تشخیص داده شده است، پزشک ممکن است یکی از SSRI های زیر را توصیه کند:

  • سلکسا (سیتالوپرام)
  • لووکس (فلووکسامین)
  • پاکسیل (پاروکستین)
  • پپروزاک (فلوکستین)
  • زولافت (سرترالین)

اگرچه SSRIها نسبت به برخی دیگر از داروهای ضد افسردگی عوارض جانبی کمتری دارند، اما همچنان ممکن است باعث ناراحتی گوارشی، مشکلات خواب و اختلال عملکرد جنسی شوند. بنابراین، به بدن خود زمان دهید تا سازگار شود.

مهارکننده های بازجذب سروتونین- نوراپی نفرین (SNRIs)

مهارکننده های بازجذب سروتونین- نوراپی نفرین (SNRIs) یکی دیگر از گزینه های خط اول برای درمان اضطراب هستند. این دسته از داروها سطح سروتونین و نوراپی نفرین را افزایش می دهند. نوراپی نفرین مانند سروتونین یک انتقال دهنده عصبی در مغز است که در تنظیم خلق و خو نقش دارد.

برخی از SNRI های تجویز شده برای اضطراب عبارتند از:

  • سیمبالتا (دولوکستین)
  • افکسور (ونلافاکسین)
  • پریستیک (دوسونلافاکسین)

SNRIها به اندازه SSRIها مؤثر هستند، اما معمولاً عوارض جانبی بیشتری دارند. عوارض جانبی SNRIها می تواند شامل سردرد، اختلال عملکرد جنسی، بی خوابی، ناراحتی معده و افزایش فشار خون باشد.

داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (TCAs)

داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (TCAs) برخی از اولین داروهایی بودند که برای درمان اختلالات اضطرابی استفاده شدند. و آنها برای درمان اختلالات اضطرابی مختلف موثر بوده اند.

TCA های تجویز شده برای اضطراب عبارتند از:

  • الاویل (آمی تریپتیلین)
  • پاملور (نورتریپتیلین)
  • توفرانیل (ایمی پرامین)

اگرچه آنها به اندازه SSRI ها در درمان اختلالات اضطرابی موثر هستند، اما TCA ها معمولاً عوارض جانبی قابل توجهی از جمله خشکی دهان، یبوست، تاری دید، مشکل در ادرار کردن و افت فشار خون (فشار خون پایین در حالت ایستادن) ایجاد می کنند. معمولا فقط زمانی تجویز می شود که سایر داروها تسکین ندهند.

بنزودیازپین ها

بنزودیازپین ها دسته ای از داروهای آرام بخش هستند. آنها با تقویت اثر انتقال دهنده عصبی GABA که در آرامش و کاهش فعالیت مغز نقش دارد، کار می کنند.

بنزودیازپین ها را می توان در صورت نیاز مصرف کرد تا به شما کمک کند هنگام مواجهه با یک موقعیت استرس زا آرام شوید و تنش عضلانی را کاهش دهید. از آنجایی که آنها سریع عمل می کنند، می توانند به درمان حملات پانیک کمک کنند. همچنین اگر گهگاهی مصرف شوند، می توانند برای اختلال اضطراب اجتماعی (SAD) و فوبیا نیز مفید باشند.

بنزودیازپین های رایج عبارتند از:

  • آتیوان (لورازپام)
  • کلونوپین (کلونازپام)
  • والیوم (دیازپام)
  • زاناکس (آلپرازولام)

عوارض جانبی احتمالی شامل خواب‌آلودگی، سرگیجه، اختلال در هماهنگی و مشکلات بینایی است. بنزودیازپین‌ها هنگامی که کوتاه‌مدت استفاده می‌شوند، خطر اعتیاد پایینی دارند. با این حال، آنها برای استفاده طولانی مدت ایمن در نظر گرفته نمی شوند زیرا این امر می تواند خطر وابستگی را افزایش دهد.

عوارض جانبی داروهای ضد اضطراب

داروهای اضطراب خطرات مهمی دارند که باید از آنها آگاه باشید. این خطرات می تواند در بین گروه های دارویی کمی متفاوت باشد.

افکار خودکشی

افکار خودکشی با داروهای ضدافسردگی، به ویژه برای بیماران جوانتر، یک خطر است. بررسی 24 مطالعه مختلف نشان داد که 4 درصد از کودکان یا نوجوانان مصرف کننده داروهای ضد افسردگی در چند ماه اول پس از شروع این داروها در معرض خطر بیشتری برای خودکشی قرار داشتند – دو برابر میزان مصرف کنندگان دارونما.

در نتیجه، در سال 2004، سازمان غذا و دارو (FDA) شروع به الزام کرد که همه داروهای ضد افسردگی یک هشدار مربوط به افزایش خطر تفکر و رفتار خودکشی در کودکان و نوجوانان را داشته باشند.

افراد کمتر از 25 سال باید به دقت تحت نظر باشند تا اگر علائمی از تفکر خودکشی داشته باشند مشخص شود، به خصوص در ابتدای درمان یا زمانی که دوز دارو تغییر می کند. این شامل افزایش افسردگی، بی قراری، تحریک پذیری، تلاش به خودکشی و تغییرات غیرعادی در رفتار است.

مقاوم شدن یا اعتیاد و وابستگی

وابستگی در مورد بنزودیازپین ها نسبت به سایر کلاس های داروهای ضد اضطراب نگرانی بیشتری دارد. استفاده طولانی مدت از بنزودیازپین (بیش از 12 هفته) معمولاً توصیه نمی شود زیرا ممکن است مقاومت و/یا وابستگی ایجاد شود.

مقاوم شدن به این معنی است که شما باید مقدار بیشتری از دارو را مصرف کنید تا اثربخش باشد. وابستگی به این معنی است که در صورت قطع مصرف دارو، علائم ترک ایجاد می شود.

تحقیقات نشان داده است که در میان افرادی که بنزودیازپین ها را بیش از شش ماه مصرف می کنند، 40٪ علائم قطع مصرف متوسط تا شدید را تجربه می کنند. مشورت با پزشک قبل از قطع مصرف دارو ضروری است زیرا قطع بنزودیازپین می تواند خطرناک باشد.

احتمال سوء مصرف

همچنین این خطر وجود دارد که برخی از داروهای ضد اضطراب مورد سوء مصرف قرار گیرند. این خطر در مورد بنزودیازپین ها، به ویژه آلپرازولام (که معمولاً با نام تجاری Xanax شناخته می شود) بیشتر است.

تحقیقات منتشر شده در سال 2020 نشان داد که استفاده نادرست از بنزودیازپین در 17 درصد از مصرف کنندگان رخ می دهد. مطالعه ای در سال 2014 که شامل 2700 دانش آموز دبیرستانی و راهنمایی بود نشان داد که خطر سوء مصرف بنزودیازپین در نوجوانانی که این داروها را مصرف کرده بودند، 12 برابر بیشتر است.

ترک داروی ضد اضطراب

بسیاری از افرادی که برای مدت طولانی دارو مصرف می کنند ممکن است وابسته شوند. وقتی دارو را ترک بخواهند بکنند، باید این کار را به تدریج انجام دهند تا از تجربه علائم ترک جلوگیری کنند.

ترک داروی ضدافسردگی می تواند طی چند روز پس از قطع دارو رخ دهد و علائم معمولاً ظرف چند هفته برطرف می شوند. از قضا، بسیاری از علائم ترک مشابه علائم اضطراب هستند، از جمله:

  • اضطراب
  • مشکلات مربوط به تمرکز
  • سردرد
  • بیخوابی
  • تعریق

برخی از داروها می توانند علائم ترک شدیدتری نسبت به سایرین ایجاد کنند. به عنوان مثال، قطع بنزودیازپین‌ها پس از مصرف طولانی‌مدت می‌تواند منجر به علائم ترک شدید یا تهدیدکننده زندگی، مانند تشنج، هذیان، و حتی مرگ شود.

قبل از قطع مصرف هر دارویی با پزشک خود صحبت کنید. برای جلوگیری از علائم ترک، ممکن است دوز داروی شما را کاهش دهند و به تدریج آن را کاهش دهند.

تداخلات دارویی ئاروهای ضد اضطراب

برخی از داروهای ضد اضطراب با سایر داروها تداخل منفی دارند. به عنوان مثال، اگر بنزودیازپین ها همراه با یک ماده مخدر مصرف شوند، می تواند منجر به تنفس دشوار یا کند و مرگ شود.

اگر داروی دیگری مصرف می کنید به پزشک خود اطلاع دهید. پرهیز از الکل هنگام مصرف بنزودیازپین ها نیز مهم است زیرا تداخل بین این داروها و الکل می تواند منجر به عوارض جدی و احتمالاً تهدید کننده زندگی شود.

اجازه دهید به شما در دستیابی به سلامت روانی بهینه کمک کنیم

حملات گاه به گاه اضطراب و استرس ممکن است فقط نشانه این باشد که شما باید استراحت کنید. اما اگر اضطراب، عصبی بودن یا نگرانی بیش از حد شد یا شروع به تأثیرگذاری بر کیفیت زندگی شما کرد، زمان آن فرا رسیده است که به دنبال کمک حرفه ای باشید.

اضطراب می تواند باعث شود که احساس کنید هرگز نمی توانید از ترس، نگرانی و پارانویای دائمی فرار کنید. اما خدماتی که ما ارائه می دهیم می تواند به شما کمک کند تا کنترل زندگی خود را دوباره بدست آورید. متخصصان سلامت روان در مرکز سلامت مغز دانا می توانند یک برنامه درمانی متناسب با نیازهای خاص شما طراحی کنند. می توانید آرامش و سلامت روانی مطلوبی داشته باشید. اگر برای شروع آماده اید همین امروز با ما تماس بگیرید.

07136476172-09172030360

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

درمان اضطراب در شیراز:بهترین روش های درمانی+ تحریک الکتریکی مغز

راهکارهایی ساده تر از داروهای ضد اضطراب برای درمان اضطراب و نگرانی شما وجود دارد!

درمان قطعی اضطراب شدید بدون دارو + راهکارهای عملی

به این مقاله امتیاز دهید