07136476172 - 09172030360 [email protected]

افسردگی یک بیماری سلامت روان فراگیر است که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. در حالی که درمان های رایج اغلب شامل دارو هستند، بسیاری به دنبال روش های جایگزین مثل درمان افسردگی بدون دارو با دستگاه هستند که به داروها متکی نیستند. دستگاه های نوروتکنولوژی به عنوان ابزارهای امیدوارکننده ای در این حوزه ظاهر شده اند و درمان های نوآورانه ای را برای افسردگی ارائه می دهند.

برای بسیاری از افرادی که با افسردگی زندگی می کنند (تخمین زده می شود که از هر 5 بزرگسال، 1 نفر در طول زندگی خود تشخیص افسردگی گرفته است)، داروی تجویزی می تواند نجات دهنده زندگی باشد. داروهای ضد افسردگی، مانند مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) مانند پروزاک (فلوکستین) و زولوفت (سرترالین)، رایج‌ترین داروهایی هستند که برای افسردگی تجویز می‌شوند و در حالی که اغلب مؤثر هستند، می‌توانند عوارض جانبی داشته باشند و بسته به بیمه ی شما ممکن است گران باشند.

راه های زیادی برای مقابله با برخی از علائم افسردگی وجود دارد که شامل داروهای تجویزی نمی شود. اگر افسردگی دارید، ممکن است بخواهید آن را بدون دارو مدیریت کنید یا داروهای ضد افسردگی خود را با گزینه های دیگر تکمیل کنید. اگر چنین است، این جایگزین هایی که در ادامه این مطلب آورده ایم بررسی کنید و سپس با روانپزشک خود صحبت کنید تا بدانید به عنوان بخشی از رژیم درمانی شما می تواند کمک کننده باشد یا خیر.

در این مطلب، ما به سه روش درمان افسردگی بدون دارو با دستگاه های جدید و قدرت نوروتکنولوژی قابل توجه خواهیم پرداخت: تحریک مغناطیسی مکرر ترانس کرانیال (rTMS)، نوروفیدبک، و تحریک جریان مستقیم ترانس کرانیال (tDCS). این خدمات پیشرو در درمان‌های اختلالات و بیماری های سلامت روان غیر مبتنی بر دارو همگی در کلینیک سلامت مغز دانا ارائه می شوند و بسته به شرایط و نقشه مغزی شما، برنامه درمانی شخصی سازی شده مختص برایتان به کار گرفته می شود.

درک بیماری افسردگی

قبل از اینکه این درمان ها را بررسی کنیم، ضروری است که بفهمیم افسردگی چیست؟!

افسردگی با احساس مداوم غمگین بودن، ناامیدی و عدم علاقه به فعالیت هایی که زمانی برایمان شادی را به همراه داشت ولی دیگر برایمان جالب نیست مشخص می شود. این می تواند بر توانایی فرد برای عملکردش در زندگی روزمره تأثیر بگذارد و همچنین می تواند منجر به مشکلات عاطفی و حتی جسمانی قابل توجهی شود.

برای گرفتن نوبت برای اولین وقت موجود آماده هستید؟

ما درک می کنیم که شروع درمان می تواند دلهره آور باشد. کلینیک سلامت مغز دانا این امکان را برای شما فراهم کرده است که اولین قدم را در جهت بهبودی بردارید. برای تعیین وقت مشاوره و بحث در مورد نیازهای فردی خود، روی لینک زیر کلیک کنید. ما با هم می توانیم با افسردگی مبارزه کنیم و به شما کمک کنیم تا زندگی خود را بازیابید.

نیاز به درمان های جایگزین و درمان افسردگی بدون دارو با دستگاه های جدید

در حالی که داروهای ضد افسردگی می توانند برای برخی موثر باشند، اما اغلب با عوارض جانبی همراه هستند و ممکن است برای همه موثر نباشند. علاوه بر این، نگرانی فزاینده ای در مورد استفاده طولانی مدت از این داروها وجود دارد. این مساله منجر به افزایش علاقه به درمان های جایگزین افسردگی بدون دارو با دستگاه شده است، به ویژه آن دسته از درمان هایی که از فناوری عصبی یا نوروتکنولوژی استفاده می کنند.

نوروتکنولوژی و نقش آن در درمان افسردگی

عبارت نوروتکنولوژی به دستگاه ها و تکنیک هایی اطلاق می شود که با سیستم عصبی برای تقویت یا بازیابی عملکرد در تعامل هستند. در زمینه افسردگی، هدف این فناوری ها اصلاح فعالیت مغز برای کاهش علائم است. ب

در ادامه با هم سه درمان برجسته نوروتکنولوژی را بررسی می کنیم: rTMS، نوروفیدبک و tDCS.

1. تحریک مغناطیسی جمجمه ای مکرر (rTMS)

تحریک مفناطیسی مغز با روش rTMS چیست؟

تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS) شکلی از تحریک مغز است. با این حال، TMS کمتر از شوک تراپی تهاجمی است و با قرار دادن یک دستگاه کوچک روی جمجمه برای تحریک نورون های مغز عمل می کند. این امر فعالیت آنها را تغییر می دهد و در نتیجه احساس افسردگی را کاهش می دهد.

برای دیدن واحد تحریک مغناطیسی مغز در کلینیک سلامت مغز دانا اینجا کلیک کنید: تحریک مغناطیسی مغز در شیراز

تحریک مغناطیسی جمجمه ای مکرر (rTMS) یک روش غیر تهاجمی است که از میدان های مغناطیسی برای تحریک سلول های عصبی در مغز استفاده می کند. در درجه اول قشر جلوی مغز را هدف قرار می دهد، ناحیه ای که با تنظیم خلق و خوی مرتبط است. در طول جلسه rTMS، یک سیم پیچ الکترومغناطیسی در برابر پوست سر قرار می گیرد و پالس های مغناطیسی مختصری را ایجاد می کند که جریان های الکتریکی را به مناطق مغزی هدف القا می کند.

هیچگونه سوزن، دارو یا زخم و برشی در کار نیست. تحقیقات نشان داده است که rTMS بی خطر است و برای کاهش علائم افسردگی به خوبی اثر می کند.

تصور می‌شود که تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال مکرر (rTMS) نواحی‌ای از مغز را فعال می‌کند که در طول افسردگی فعالیتشان کاهش یافته است. همچنین ممکن است اصطلاح “تحریک مغناطیسی عمیق ترانس کرانیال” یا “deep TMS” را شنیده باشید . تفاوت بین rTMS وdeep TMS به نوع سیم پیچ استفاده شده مربوط می شود.

خواندن این مطلب را از دست ندهید: تفاوت TMSبا rTMS: کدامیک برای شما مناسب تر است؟

rTMS چگونه اثر می کند؟

اصل اساسی rTMS تعدیل فعالیت عصبی است. تحقیقات نشان می دهد که افراد مبتلا به افسردگی اغلب کاهش فعالیت در قشر جلوی مغز را تجربه می کنند. هدف rTMS hc تحریک این ناحیه، تقویت اتصال عصبی و بهبود تنظیم خلق و خو است.

مزایای rTMS

غیر تهاجمی بودن:

rTMS نیازی به جراحی یا بیهوشی ندارد.

حداقل عوارض جانبی:

اکثر بیماران تنها ناراحتی خفیفی را در محل تحریک تجربه می کنند.

تاثیرگذاری بالا:

مطالعات نشان می دهد که rTMS می تواند منجر به کاهش قابل توجه علائم افسردگی شود، حتی برای کسانی که به درمان های رایج پاسخ نداده اند و اصطلاحا افسردگی مقاوم به دارو و درمان دارند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره درمان افسردگی بدون دارو با دستگاه TMS خواندن این مطلب را از دست ندهید: جدیدترین روش درمان افسردگی ماژور: TMS یا تحریک مغناطیسی مغز

2. نوروفیدبک

نوروفیدبک چیست؟

نوروفیدبک نوعی بیوفیدبک است که افراد را قادر می سازد تا از طریق نظارت در لحظه، بر فعالیت مغز خود کنترل داشته باشند. در طول یک جلسه‌ی نوروفیدبک، حسگرهایی روی پوست سر قرار می گیرند تا الگوهای امواج مغزی را اندازه گیری کنند. این الگوها روی صفحه نمایش داده می شوند و به بیماران اجازه می دهند فعالیت مغز خود را ببینند و یاد بگیرند که چگونه آن را تنظیم کنند.

علوم اعصاب ثابت کرده است که تمرینات مکرر شبکه های مغزی، مانند تمرینهای مرتبط با نوروفیدبک، توانایی تغییر شکل مغز را دارد. این موضوع به بهینه سازی الگوهای امواج مغزی کمک می کند و در عین حال ارتباطات بین نورون ها و شبکه ها را تقویت می کند.

درباره نحوه ی دقیق انجام نوروفیدبک این مطلب را ببینید: نوروفیدبک چیست؟تعریف،انواع و کاربرد آن و مرکز ارائه دهنده در شیراز

نوروفیدبک چگونه کار می کند؟

نوروفیدبک بر اساس اصل شرطی سازی عامل عمل می کند. بیماران درباره فعالیت مغز خود بازخورد دریافت می‌کنند و یاد می‌گیرند که آن را از طریق تکنیک‌های مختلف، مانند آرام‌سازی یا تجسم، اصلاح کنند. با گذشت زمان، این آموزش می تواند به افراد کمک کند تا به الگوهای امواج مغزی متعادل‌تری دست یابند که با بهبود خلق و خو و تنظیم هیجانی همراه است.

مزایای نوروفیدبک

درمان شخصی سازی شده:

جلسات نوروفیدبک را می توان برای رسیدگی به الگوهای امواج مغزی خاص مرتبط با افسردگی تنظیم کرد.

توانمندسازی:

بیماران با یادگیری کنترل فعالیت مغز خود به طور فعال در درمان خود شرکت می کنند.

اثرات طولانی مدت:

بسیاری از افراد حتی پس از اتمام جلسات درمان نوروفیدبک خود، بهبود پایدار در خلق و خوی خود را گزارش می دهند.

با خواندن این مطلب درباره درباره درمان افسردگی با نوروفیدبک اطلاعات ارزشمندی کسب می کنید: درمان افسردگی با نوروفیدبک در شیراز

3. تحریک جریان مستقیم ترانس کرانیال (tDCS)

tDCS چیست؟

تحریک جریان مستقیم ترانس کرانیال (tDCS) یکی دیگر از درمان‌های غیرتهاجمی نوروتکنولوژی است که شامل اعمال جریان الکتریکی ضعیف به پوست سر از طریق الکترودها است. این جریان تحریک پذیری نورون ها را تعدیل می کند و می تواند فعالیت مغز را در مناطق خاصی افزایش بدهد یا مهار کند.

در طول یک جلسه، بیماران میتوانند بهبود خلق و خو و آرامش را احساس کنند. حتی پس از پایان جلسه، مغز میتواند به لطف نورپلاستیسیتی یا توانایی طبیعی خود برای تغییر، به سیم کشی مجدد و بهبود خود ادامه دهد. بیماران میتوانند با جلسات مکرر دستاوردها را تثبیت کنند. و پزشکان می توانند تغییرات طولانی مدت در مغز را با تکنیک های تصویربرداری (مانند fMRI یا qEEG) بررسی کنند.

درباره درمان افسردگی بدون دارو با تحریک الکتریکی مغز tDCS بیشتر بدانید: درمان افسردگی بدون دارو با تحریک الکتریکی مغز tDCS در شیراز

tDCS چگونه کار می کند؟

در طول جلسه درمان با tDCS، الکترودها روی پوست سر قرار می‌گیرند و جریان ثابتی را ایجاد می‌کنند که پتانسیل غشای استراحت نورون‌ها را تغییر می‌دهد. این مدولاسیون می تواند به تسهیل شلیک عصبی در مناطق مرتبط با تنظیم خلق و خوی کمک کند و به طور بالقوه علائم افسردگی را کاهش دهد.

مزایای tDCS

ایمن و قابل تحمل:

tDCS به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شود، و حداقل عوارض جانبی برای آن گزارش شده است.

قابل حمل بودن:

برخلاف برخی از درمان‌های دیگر، دستگاه‌های tDCS را می‌توان در مکان های مختلف مورد استفاده قرار داد.

مقرون به صرفه بودن:

tDCS می تواند گزینه مقرون به صرفه تری در مقایسه با سایر دستگاه های نوروتکنولوژی باشد.

کلینیک سلامت مغز دانا همراه شما در مبارزه با افسردگی

در کلینیک سلامت مغز دانا، ما پیچیدگی های افسردگی و اهمیت یافتن درمان های موثر متناسب با نیازهای فردی شما را درک می کنیم. کلینیک ما در رویکردهای غیر دارویی نیز تخصص دارد و از دستگاه‌های پیشرفته‌ی نوروتکنولوژی یا فناوری عصبی مانند rTMS، نوروفیدبک و tDCS استفاده می‌کند.

خدمات کلینیک سلامت مغز دانا

1. ارزیابی های جامع:

تیم ما ارزیابی های کاملی را برای درک تاریخچه و نیازهای سلامت روان منحصر به هر بیمار انجام می دهد.

2. طرح‌های درمانی شخصی‌ سازی شده:

بر اساس ارزیابی‌ها، ما برنامه‌های درمانی شخصی‌سازی شده‌ای را ایجاد می‌کنیم که یک یا چند روش نوروتکنولوژی را در بر می‌گیرد.

3. راهنمایی متخصص:

پزشکان مجرب ما، بیماران را در طول سفر درمانی خود راهنمایی می کنند و پشتیبانی و آموزش های لازم را ارائه می دهند.

4. مراقبت های بعد از درمان:

ما مراقبت های مداوم را برای نظارت بر پیشرفت و انجام تنظیمات لازم در برنامه های درمانی اولویت بندی می کنیم.

چرا کلینیک سلامت مغز دانا را انتخاب کنید؟

تیم متخصصان با تجربه:

تیم ما متشکل از متخصصان ماهر با تجربه گسترده در سلامت روان و درمان افسردگی بدون دارو با دستگاه های نوروتکنولوژی است.

رویکرد نوآورانه:

ما در خط مقدم تحقیقات و پیشرفت‌های نوروتکنولوژی دانش خود را به روز نگه می داریم تا بهترین مراقبت ممکن را به بیماران خود ارائه دهیم.

مراقبت بیمار محور:

ما سلامت بیماران خود را در اولویت قرار می دهیم و محیطی حمایتی را ایجاد می کنیم که افراد در آن احساس درک شدن و ارزشمند بودن داشته باشند.

درمان افسردگی در شیراز در کلینیک سلامت مغز دانا

افسردگی می تواند سایه ای سنگین و طولانی بر زندگی شما بیفکند، اما در کلینیک سلامت مغز دانا، نور امید وجود دارد. مرکز سلامت مغز که به دلیل تخصص و مراقبت دلسوزانه اش مشهور است، متحد شما در مبارزه با افسردگی است.

برداشتن اولین قدم اغلب سخت ترین است. مرکز سلامت مغز آن را ساده کرده است. برای رزرو نوبت و شروع سفر خود به سمت بهبودی، اینجا کلیک کنید.

همین حالا می توانید نوبت خود را از طریق لینک زیر رزرو کنید!

شما شایسته دریافت بهترین ها هستید. همین امروز زمان مشاوره خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.

07136476172-09172030360

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

 

انواع افسردگی چیست؟ آشنایی با 7 نوع رایج افسردگی و علائم آنها

 

چرا افسردگی میگیریم؟ علل و دلایل افسرده شدن چیست؟

مقایسه نوروفیدبک، tDCS و TMS: بررسی مکانیسم‌ها و تاییدیه‌ها

 

درمان افسردگی در شیراز: معرفی بهترین کلینیک و معروف ترین دکتر

 

معایب و عوارض داروهای ضد افسردگی: چیزهایی که به شما نمی گویند!

 

به این مقاله امتیاز دهید