وقتی خبر بدی منتشر میشود، فرار از آن دشوار است.
ممکن است برایتان مشکل باشد که برق را قطع کنید یا به چیزهای دیگر فکر کنید. کاملاً طبیعی است که در اخبار غرق شوید، به خصوص زمانی که به نظر می رسد اخبار خوب کمتر باشد. بنابراین، اگر نسبت به اتفاقات جهان احساس ناراحتی می کنید، در ادامه نکاتی را برای شما ذکر میکنیم. برای اینکه بدانیم چطور می توانیم با اخبار بد کنار بیاییم؟
مطالب ما در ادامه می تواند به این موارد کمک کند:
- اگر شما در اخبار غرق شده اید
- درصورتی که شما نمی دانید چگونه به اخبار بد جهان واکنش نشان دهید
- در شرایطی که قطع ارتباط با رسانه برای شما سخت است
واکنش به اخبار بد جهان
انواع بی پایانی از اخبار وجود دارد که می تواند شما را واقعاً ناراحت کند. برخی از واکنش های رایج به مواجهه با اخبار بد جهان عبارتند از:
- احساس اضطراب و نگرانی
- افسردگی و غمگینی
- درمانده گی
- سردرگم شدن و خشم
چرا مواجهه با اخبار بد جهان بر ما تأثیر می گذارد؟
در سیاره ای با تقریباً هشت میلیارد نفر، احساس قطع ارتباط واقعاً آسان است. اما هنگامی که یک تراژدی جهانی رخ می دهد، احساس نگرانی، غم و اندوه بیشتر از آن چیزی است که فکر می کنید.
وقتی اطلاعات ناراحت کننده ای را می بینیم، بدن ما با ترشح هورمون های استرس برای مقابله با احساسات منفی واکنش نشان می دهد. از آنجایی که رسانههای خبری نیز میتوانند به سمت گزارش اخبار بد نسبت به اخبار خوب منحرف شوند، این امر میتواند اثرات منفی بلندمدتی بر رفاه ما ایجاد کند. بنابراین سوالی که وجود دارد این است که چطور می توانیم با اخبار بد کنار بیاییم؟
کارهایی وجود دارد که می توانید برای کمک به خود انجام دهید.
1. خاموش کردن را یاد بگیرید
گفتن این کار آسان تر از انجام آن است. اما فاصله گرفتن از رسانه های اجتماعی و اخبار می تواند کمک زیادی به مقابله با اثرات اخبار بد جهانی کند.
اکثر کاربران رسانههای اجتماعی مقالات خبری مشترک را در فیدهای خود مشاهده میکنند. با تاکید رسانهها بر اخبار منفی، به راحتی میتوانید در رسانههای اجتماعی غرق شوید.
اگر متوجه شدید که به خاطر چیزهایی که در رسانه های اجتماعی یا اخبار می بینید احساس ناراحتی می کنید، کمی استراحت کنید. میتوانید پیادهروی کنید، کتاب بخوانید، به موسیقی یا پادکست گوش دهید. یا یک بازی انجام دهید، یا فقط در هوای تازه بدون موبایل خود بیرون باشید. در صورتی که دچار اضطراب باشید، ما در انستیتو سلامت مغز دانا، با بهترین متخصصین و به روزترین تجهیزات در کنارتان هستیم.
در دراز مدت، می توانید قوانینی را برای خود تعیین کنید.
مثلا: اخبار را فقط در یک یا دو زمان مشخص در روز بررسی کنید. هر روز بلوکهایی از زمانی را برنامهریزی کنید که عاری از رسانههای اجتماعی هستند.
می توانید سعی کنید تا سه ساعت پس از بیدار شدن از خواب از شبکه های اجتماعی/تلفن خود استفاده نکنید. تا بتوانید روز را تازه شروع کنید. یا چند ساعت قبل از رفتن به رختخواب، اخبار را چک نکنید، این به شما کمک کند تا به خوبی آرام شوید.
مطمئن شوید که هر روز حداقل 15 دقیقه را صرف مراقبت از خود یا فعالیتی کنید که از آن لذت می برید.
2. در منابع خبری خود تجدید نظر کنید
برای برخی از افراد، ماندن در بالای آنچه در جهان می گذرد بسیار مهم است. بسیاری از منابع خبری بیشتر بر روی دریافت کلیک و بازدید متمرکز هستند تا ارائه اطلاعات بی طرفانه.
به همین دلیل است که زبان مورد استفاده در برخی از مقالههای خبری یا ویدیوها میتواند بیش از حد تند باشد. میتواند واکنش احساسی بزرگتری ایجاد کند. با کمک این نکات به پاسخ این سوال- چطور می توانیم با اخبار بد کنار بیاییم؟- نزدیک می شویم.
گزارش خبری خوب این ویژگی ها را دارد:
- بر حقیقت متمرکز است. نه تنها حقایق را تأیید می کند، بلکه آنها را در یک زمینه دقیق ارائه می دهد.
- منصفانه است و جانب داری نمی کند.
- تمام جنبه های یک موضوع ارائه می شود. زمینه داستان هرگز عمداً کنار گذاشته نمی شود تا بر درک خواننده تأثیر بگذارد.
- مستقل است. خبرنگاران به هیچ وجه تحت تأثیر منابع قرار نمی گیرند. از جمله برای منافع شخصی یا مالی.
- پاسخگو است. هر گونه خطا یا پوشش ناعادلانه تایید و اصلاح می شود.
به جایی که اخبار خود را دریافت می کنید نگاهی بیندازید:
- آیا از منابع معتبر و عینی است که از نظر احساسی خنثی هستند؟ آیا تصویر کامل را دریافت میکنید یا فقط بریدههایی از رسانههای اجتماعی و عناوین اخبار را دریافت میکنید؟ آیا منابعی وجود دارد که شما را کمتر از دیگران ناراحت کند؟ اگر متوجه شدید که منابع خاصی مدام ظاهر می شوند و اغلب باعث ناراحتی شما می شوند، همیشه می توانید آن ها را لغو یا مسدود کنید.
این ها مهم است و کمک می کند تا به پاسخ این سوال برسیم که چطور می توانیم با اخبار بد کنار بیاییم؟
3. سعی کنید بفهمید چرا اخبار شما را ناراحت می کند.
گاهی اوقات، اخبار جهانی می تواند نزدیک به خانه برسد. خواه این یک تراژدی در کشور مبدا خانواده شما باشد یا مرگ فردی که واقعاً آن را تحسین می کنید. اخبار جهانی می تواند بسیار شخصی باشد.
اگر چیزی که احساس میکنید بیش از احساس همدردی با کسانی است که تحت تأثیر یک تراژدی قرار گرفتهاند، ارزش دارد که در مورد آن با کسی که به آن اعتماد دارید صحبت کنید. مشاورین متخصص ما در انستستو سلامت مغز دانا برای کمک به شما حضور دارند، با ما در تماس باشید.
با دوستان، خانواده یا حتی یک مشاور در مورد تأثیر اخبار بر شما صحبت کنید. عمل ساده صحبت کردن می تواند به شما کمک کند تا آنچه را که در حال وقوع است پردازش کنید. در نتیجه می تواند احساس بسیار بهتری در شما ایجاد کند. و در نهایت می دانیم که چطور می توانیم با اخبار بد کنار بیاییم؟
4. وقت «بدون خبری» با عزیزان خود داشته باشید
گذراندن وقت با دوستان یا خانواده می تواند به تقویت روحیه شما کمک کند. چه انجام یک فعالیت با هم، مانند آشپزی یا پیاده روی با حیوان خانگی خود، یا صرفاً گپ زدن، می تواند به شما کمک کند ذهن خود را از مسائل دور کنید.
به فرد مورد علاقه خود بگویید که نمی خواهید در مورد اخبار یا امور جاری صحبت کنید. حتی میتوانید مشخص کنید که میخواهید در حال حاضر از کدام موضوع یا داستان اجتناب کنید.
5. سطح کنترل خود را بپذیرید
وقتی اتفاق بدی می افتد، پاسخ فوری ما ممکن است این باشد که از خود بپرسیم چه کاری می توانیم برای کمک انجام دهیم. چگونه می توانیم به آن اتفاق پایان دهیم.
احساس درماندگی یک واکنش طبیعی است. می تواند باعث استرس شود. در حالی که معمولاً کارهای کوچک و بزرگی وجود دارد که میتوانیم برای کمک به یک موقعیت انجام دهیم. نمیتوانیم به تنهایی جلوی آن را بگیریم.
یادگیری اینکه بفهمیم چقدر میتوانیم بر چیزی تأثیر بگذاریم، گام بسیار مهمی در کاهش استرسی است که ممکن است با شنیدن اخبار بد احساس کنیم. ما نمی گوییم که شما نباید سعی کنید کمک کنید. در واقع، کمک کردن و تلاش برای انجام کاری مثبت اغلب می تواند احساس بهتری در ما ایجاد کند. اما باید درک کنیم که مفیدترین راه برای کمک به یک مسئله چیست و یاد بگیریم که محدودیت ها را بپذیریم.
برای دریافت مشاوره تخصصی با ما در تماس باشید. مجموعه تخصصی انستیتو سلامت مغز دانا در جهت بهبود سلامت روان شما تلاش می کند.
منبع: Dealing with bad world news | The big issues | ReachOut Australia
درباره نویسنده
خجسته رحیمی جابری، پژوهشگر دکترای تخصصی علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز و نویسنده وب سایت انستیتو سلامت مغز دانا. زمینه کاری تخصصی ایشان مشکلات حافظه و آلزایمر است وی بیش از 20 مقاله معتبر بین المللی در این زمینه به چاپ رسانده است. می توانید پژوهش های او را در اینجا (کلیک کنید) دنبال کنید.