دانشمندان مدارهای مغزی را شناسایی کرده اند که به شناختن سریع احساسات مانند عصبانیت و خوشحالی، کمک کرده و بینش بیشتری در مورد اختلالاتی مانند اضطراب و مشکلات روانپزشکی ارائه می دهد.
مطالعه دانشگاه کوئینزلند سه مؤلفه اصلی را در پردازش سریع احساسات، جهت به سرعت تشخیص دادن یک دوست یا دشمن بالقوه را یافت- توانایی لازم برای بقا.
محققان موسسه مغز UQ کوئینزلند برای اولین بار توانستند یک دسته از الیاف را در اعماق مغز به رفتارهای اجتماعی انسان پیوند دهند.
دکتر ایلوانا دزفیچ، نویسنده اصلی اظهار داشت: این فیبرها، معروف به stria terminalis، هنگام تهدید موقعیت های اجتماعی در پردازش سریع احساسات دخیل هستند.
دکتر ذزفیچ اذعان داشت: “افراد مبتلا به اختلالات روانشناختی و اضطراب دارای مسیر تغییر یافته Stria terminalis هستند.”
“کشف ما ممکن است ارتباط بین این اختلالات و نقایص در پردازش احساسات را توضیح دهد، و همچنین به طور بالقوه اهداف درمانی را آگاه سازد.”
“افراد مبتلا به روان پریشی ممکن است تهدیدات دیگران را در صورت عدم وجود درک کنند، همچینین، افراد مبتلا به اضطراب و استرس پس از سانحه ممکن است یک احساس تهدید غیرطبیعی و بیش از اندازه داشته باشند.”
محققان برای ایجاد یک شبیه سازی واقع گرایانه از احساسات پویا، فیلم هایی از یک بازیگر زن را نشان دادند که 46 احساسات شاد یا عصبانی را به 46 داوطلب مرد سالم نشان می دهد در حالی که آنها تحت اسکن MRI قرار داشتند.
دو مسیر مغز دیگر نیز شناسایی شدند. یکی از این مناطق ناحیه ای از مغز بود که در لوب های تمپورال قرار داشت – به عنوان آمیگدال شناخته می شد، و دیگری شبکه توجه بود که به محل اتصال تمپوپریتال، منطقه ای از مغز درگیر در جلب توجه متصل میباشد.
این تیم دریافتند که شبکه های مغزی که به شناخت احساسات کمک می کردند بسته به اینکه شرکت کننده انتظار روبرو شدن با چه احساسی را داشت، تغییر می کنند.
دکتر ذزفیچ خاطر نشان کرد: “شبکه آمیگدال وقتی مردم انتظار تهدید را داشتند، شناخت سریع عصبانیت را تسهیل کرد، در حالی که شبکه توجه برای شناخت تهدیدات غیر منتظره مهم بود.”
محققان اظهار کردند: گام بعدی گسترش تحقیقات برای درج داوطلبان زن است. زیرا ساختار stria terminalis در مردان و زنان متفاوت است.
دکتر Dzafic همچنین افراد مبتلا به اضطراب ناشی از تهدید را بررسی خواهد کرد تا درک کنند که آیا stria terminalis هنگام یادگیری در موقعیتهای استرس زا مهم است؟
برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع:
“Stria terminalis, amygdala, and temporoparietal junction networks facilitate efficient emotion processing under expectations”. Ilvana Dzafic, Lena Oestreich, Andrew K. Martin, Bryan Mowry, Hana Burianová.
Human Brain Mapping
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.