07136476172 - 09172030360 [email protected]
بیماری پارکینسون یک اختلال عصبی است که با لرزش مشخص می‌شود و بر عملکرد حرکتی و ماهیچه‌ها تأثیر می‌گذارد. منجر به چالش‌هایی می‌شود که در زندگی روزمره اختلال ایجاد می‌کند، مانند تحرک، گفتار، خواب، حافظه، سلامت روان و غیره. شاید با این سوال مواجه شده اید که ” علت پارکینسون چیه ؟” در این مطلب به آن خواهیم پرداخت.
با علائم و نشانه های اولیه پارکینسون و علل، تشخیص و پیشرفت بیماری آشنا شوید.

علائم و نشانه های اولیه بیماری پارکینسون

یکی از علائم اولیه پارکینسون، لرزش است که خفیف شروع می‌شود، اما در طول زمان پیشرفت می‌کند و شامل ماهیچه‌های سفت و سخت شده و چالش‌های حرکتی می‌شود. لرزش می‌تواند انگشتان، دست‌ها، بازوها، پاها، فک و سر را تحت تاثیر قرار دهد و به جای لرزش، در یک حرکت چرخشی رخ می‌دهد.
سایر علائم اولیه این بیماری، کندتر از حد معمول راه رفتن و داشتن یبوست است. 5 تا 60 درصد از افراد مبتلا به پارکینسون نیز زوال عقل را تجربه می کنند.

نشانه های اولیه پارکینسون: توهمات جزئی نشانه اولیه زوال شناختی پارکینسون

علائم دیگر بیماری پارکینسون عبارتند از:

  • چالش های حرکتی
  • تغییر در حس بویایی یا چشایی
  • یبوست
  • مشکل در راه رفتن یا حرکت
  • نیاز مکرر به ادرار کردن
  • از دست دادن حالات چهره
  • از دست دادن حافظه
  • چالش های خلقی یا ذهنی
  • ماهیچه های سفت
  • لرزش غلتشی
  • مشکلات خواب
  • حرکات آهسته
  • چالش های گفتاری

علت پارکینسون چیه: چه چیزی باعث پارکینسون می شود؟

بیماری پارکینسون زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌های مغزی (نورون‌ها) در بخشی از مغز که مسئول حرکت هستند آسیب ببینند یا بمیرند. هنگامی که این اتفاق می افتد، مغز نمی تواند دوپامین، یک پیام رسان شیمیایی مرتبط با توجه و حرکت را بسازد.
محققان به طور کامل درک نمی کنند که چرا این اتفاق برای برخی افراد می افتد. با این حال، آنها این نظریه را مطرح می کنند که تا حدی به دلیل ژنتیک و عوامل خارجی مانند آلودگی و مواد مضر مورد استفاده در کشاورزی است.

 علل و عوامل خطرساز ایجاد بیماری پارکینسون

سن اولین عامل خطر برای بیماری پارکینسون است و 60 سالگی میانگین سنی در هنگام تشخیص است. اغلب در مردان رخ می دهد. ژنتیک یکی دیگر از نگرانی‌ها است، بنابراین افرادی که یکی از اعضای خانواده آنها به بیماری پارکینسون مبتلا است در معرض خطر بیشتری هستند.

سایر عوامل عبارتند از:

  • قرار گرفتن در معرض آلودگی های محیطی
  • قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی
  • آسیب به سر

چگونه پارکینسون تشخیص داده می شود؟

تشخیص پارکینسون معمولاً با مراجعه به مطب شروع می شود که در آن یک پزشک یا متخصص، مانند یک متخصص مغز و اعصاب، سؤالاتی در مورد علائم شما می پرسد و یک سابقه پزشکی و خانوادگی شخصی می گیرد. آنها همچنین ممکن است آزمایشاتی را برای ارزیابی حرکت، گفتار و … انجام دهند.
در حالی که آزمایش به تنهایی نمی تواند این وضعیت را تشخیص دهد، یک آزمایش تصویربرداری به نام DaTscan می تواند قسمت هایی از مغز را نشان دهد تا به پرشک کمک کند تشخیص دهد که آیا علائم شما ناشی از بیماری پارکینسون است یا چیزی دیگر.
خواندن این مطلب را از دست ندهید: تست 3 دقیقه ای برای تشخیص پارکینسون!

سن تشخیص

میانگین سن تشخیص 60 سال است، تا 90٪ از افراد مبتلا به بیماری پارکینسون پس از 50 سالگی تشخیص داده می شوند. وقتی افراد زودتر علائم را تجربه می کنند، به طور کلی به ژنتیک مرتبط است.

پذیرش تشخیص پارکینسون

تنظیم و پردازش اخبار پس از تشخیص پارکینسون ممکن است زمان ببرد. این بیماری می تواند از نظر جسمی و احساسی چالش برانگیز باشد و بر زندگی اجتماعی شما تأثیر بگذارد. ممکن است به کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیماری پارکینسون، استفاده از منابع موجود، و با اولویت دادن به فعالیت بدنی و سایر مواردی که ممکن است پیشرفت علائم را کاهش داده یا به تأخیر اندازد، پیشگیرانه کمک کند.

آیا می توانید از بیماری پارکینسون پیشگیری کنید؟

در حالی که برخی از افراد ممکن است از طریق عوامل ژنتیکی یا محیطی در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری پارکینسون باشند، برخی از کارها را می توان برای جلوگیری از پیشرفت آن انجام داد. اتخاذ یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم می تواند به کاهش خطر کمک کند. علاوه بر این، تشخیص زودهنگام ممکن است به درمان هایی برای جلوگیری از پیشرفت بیماری کمک کند.

درمان و مدیریت بیماری پارکینسون

درمان بیماری پارکینسون به نیازها، علائم و ترجیحات فردی بستگی دارد.

برخی از گزینه های درمانی شامل موارد زیر است:

  • داروها (خوراکی، تزریقی)
  • تغییرات تغذیه ای
  • کار درمانی
  • فیزیوتراپی
  • ورزش منظم یا فعالیت روزانه
  • گفتار درمانی
  • جراحی، مانند تحریک عمیق مغز

عوارض در بیماران پارکینسون

بیماری پارکینسون می تواند منجر به عوارض و چالش های سلامتی شود. برای مثال، سفتی شدید، لرزش یا مشکلات تعادلی می‌تواند منجر به زمین خوردن شود. افراد مبتلا به پارکینسون ممکن است چالش‌های ذهنی مانند روان پریشی و توهم را نیز تجربه کنند. شرایط دیگر اغلب همراه با بیماری پارکینسون رخ می‌دهد، از جمله افسردگی، اختلالات خواب، یا مشکلات شناختی.

بیماری های همزمان

نزدیک به 70 درصد از افراد مبتلا به پارکینسون فشار خون بالایی هم دارند. بسیاری از افراد مبتلا به بیماری پارکینسون، به ویژه بیماران مسن، افسردگی، اضطراب یا هر دو را نیز تجربه می کنند. بی خوابی و اختلال خواب مرحله REM (حرکت سریع چشم) نیز رخ می دهد.

پارکینسون، مقابله و پشتیبانی

منابع زیادی برای افراد مبتلا به پارکینسون در دسترس است و راه‌های زیادی برای مقابله با آن وجود دارد. استراتژی‌های حمایتی که انتخاب می‌کنید به تجربه شما با این بیماری بستگی دارد. به عنوان مثال، بسیاری از افراد استرس را تجربه می کنند که علائم آنها را بدتر می کند. شیوه های مدیریت استرس مانند ورزش و تمرکز حواس ممکن است به تسکین علائم کمک کند.

گزینه های پشتیبانی دیگر عبارتند از:

سلامت روان:

اضطراب و افسردگی در بیماری پارکینسون رایج است. اگر ناراحتی عاطفی، اضطراب، افسردگی یا علائم دیگری را در نتیجه پارکینسون تجربه می کنید، برای دریافت کمک با یک متخصص ارتباط برقرار کنید. ممکن است بخواهید از صحبت با متخصص سلامت روان مرکز سلامت مغز دانا شروع کنید. از کمک گرفتن دریغ نکنید و بدانید سلامت روان شما مهم ترین چیز است. برای کسب اطلاعات بیشتر از خدمات ما، سایت انستیتو سلامت مغز دانا را ببینید یا با کارشناسان تماس بگیرید.

تحرک:

گزینه های درمانی تکمیلی مانند ماساژ درمانی، تای چی و یوگا می توانند به تحرک، تعادل، انعطاف پذیری و ثبات کمک کنند.

مراقبین:

کسانی که از افراد مبتلا به پارکینسون مراقبت می کنند، نقش مهمی در نظارت بر پیشرفت علائم، تبعیت از دارو، و ارائه حمایت عملی و عاطفی ایفا می کنند. مراقبان باید مراقبت از خود را تمرین کرده و در صورت نیاز به دنبال کمک حرفه ای باشند.

چشم انداز بیماری پارکینسون

پیشرفت در گزینه های درمانی پارکینسون باعث افزایش طول عمر افراد مبتلا به این بیماری شده است. پارکینسون فشاری بر بدن و ذهن وارد می‌کند که می‌تواند به شرایطی که منجر به پیامدهای بدتر در سلامتی می‌شود کمک کند. حتی اگر علائم معمولاً به کندی پیشرفت می‌کنند، مراجعه به موقع و به طور منظم مهم است.

درمان پارکینسون با روش های جدید نوروتکنولوژی در شیراز

از کمک گرفتن دریغ نکنید و بدانید سلامت شما مهم ترین چیز است. در انستیتو سلامت مغز دانا مفتخریم با ارائه تکنیک‌های علمی به بهبود عملکرد مغز شما کمک کنیم. برنامه های جامع ما می تواند به شما کمک کند تا سلامت مغز خود را ارتقا بخشید و بر پیشرفت بیماری پارکینسون غلبه کنید. اگر می‌خواهید درباره روش‌هایی که می‌توانید مغز خود را به سلامت بهینه برگردانید، بیشتر بدانید، با ما تماس بگیرید.

اگر شما یا یکی از عزیزانتان با مشکلات بیماری پارکینسون دست و پنجه نرم می کنید و به دنبال بهترین تیم درمانی متشکل از روانپزشکان، روانشناسان، نوروساینتیست های و سایر متخصصین مرتبط هستید با ما در تماس باشید. شما لایق بهترین ها هستید. 

07136476172-09172030360

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

اثر تحریک الکتریکی مغز، در کاهش کندی حرکت بیماران مبتلا به پارکینسون

تشخیص زوال عقل در پارکینسون با الکتروانسفالوگرافی یا EEG

توهم در سالمندان: با توهمات بیمار مبتلا به پارکینسون یا آلزایمر چگونه برخورد کنیم؟

 

به این مقاله امتیاز دهید