علایم استرس ممکن است بر سلامتی شما تأثیر بگذارد ، حتی اگر ممکن است متوجه آن نشوید. ممکن است فکر کنید بیماری مقصر آن سردرد تحریک کننده ، بی خوابی مکرر یا کاهش بهره وری شما در محل کار است. اما ممکن است استرس در واقع دلیل آن باشد.
اثرات مشترک استرس
در واقع ، علایم استرس می تواند بر بدن ، افکار و احساسات و رفتار شما تأثیر بگذارد. توانایی تشخیص علائم رایج استرس می تواند به شما در مدیریت آنها کمک کند. استرسی که کنترل نشده است می تواند به بسیاری از مشکلات سلامتی مانند فشار خون ، بیماری قلبی ، چاقی و دیابت کمک کند.
- روی بدن: سردرد ، تنش یا درد عضلانی ، درد قفسه سینه ، خستگی ، تغییر در میل جنسی ، ناراحتی معده ، مشکلات خواب
- روحیه شما: اضطراب ، بی قراری ، عدم انگیزه یا تمرکز ، احساس بیش از حد ، تحریک پذیری یا عصبانیت ، غم یا افسردگی
- درباره رفتار شما: پرخوری یا کم خوری ، طغیان خشمگین ، سوء مصرف مواد مخدر یا الکل ، مصرف دخانیات ، کناره گیری اجتماعی ، ورزش کمتر
برای کنترل استرس اقدام کنید
اگر علائم استرس دارید ، برداشتن گام هایی برای کنترل استرس می تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد. راهکارهای مدیریت استرس را کشف کنید ، مانند:
- انجام فعالیت بدنی منظم
- تمرین روش های آرام سازی ، مانند تنفس عمیق ، مراقبه ، یوگا ، تای چی یا ماساژ
- حفظ شوخ طبعی
- وقت گذراندن با خانواده و دوستان
- اختصاص دادن وقت برای سرگرمی ها ، مانند خواندن کتاب یا گوش دادن به موسیقی
هدف خود را پیدا کنید تا راه های فعالی برای کنترل استرس خود پیدا کنید. روش های غیرفعال برای کنترل استرس
– مانند تماشای تلویزیون ، گشت و گذار در اینترنت یا انجام بازی های ویدیویی – ممکن است آرامش بخش باشد ،
اما ممکن است در طولانی مدت استرس شما را افزایش دهد.
و حتماً به مقدار کافی بخوابید و یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید. از مصرف دخانیات ، مصرف بیش از حد کافئین و الکل و استفاده از مواد غیرقانونی خودداری کنید.
چه موقع به دنبال کمک باشید
اگر مطمئن نیستید که استرس دلیل آن است یا اقداماتی برای کنترل استرس خود انجام داده اید اما علائم شما همچنان ادامه دارد ، به پزشک ، روان شناس یا مراکز سلامت مغز مراجعه کنید. ارائه دهنده خدمات بهداشتی درمانی شما ممکن است بخواهد سایر علل احتمالی را بررسی کند. یا اینکه به یک مشاور یا درمانگر حرفه ای مراجعه کنید ، که می تواند به شما کمک کند منابع استرس خود را شناسایی کرده و ابزارهای جدید کنار آمدن را یاد بگیرید.
همچنین ، اگر درد قفسه سینه دارید ، بلافاصله اگر دچار تنگی نفس ، درد فک یا کمر ، درد ناشی از شانه و بازو ، تعریق ، سرگیجه یا حالت تهوع هستید ، بلافاصله کمک اضطراری کنید. اینها ممکن است علائم هشدار دهنده حمله قلبی باشد و به سادگی علائم استرس نباشد.
سید مهدی ساداتی هستم. عاشق مغز! داروساز و دانشجوی دکترای تخصصی علوم اعصاب. عضو تیم مرکز سلامت مغز دانا! از علاقه هام شناسوندن کارایی های هیجان انگیز مغز به زبان ساده به آدمهاست! جست و جو می کنم در افسردگی، داروهای موثر بر مغز و سایر بیماری های حوزه ی روان و البته نوروپلاستیسیتی!