هر انسانی به خواب احتیاج دارد، اما یک مطالعه جدید نشان می دهد که مقدار کم یا زیاد آن ممکن است به کاهش عملکرد شناختی منجر شود. خواب کم به عنوان چهار ساعت یا کمتر به صورت شبانه تعریف شده است، در حالی که بیش از حد آن مثلا 10 ساعت یا بیشتر در شب تلقی می شود. مقدار ایده آل؟ به صورت متوسط هفت ساعت در هنگام شب.
نویسنده مطالعه یانجون ما، از انستیتوی تحقیقات بالینی دانشگاه پکن، در چین اظهار داشت: “عملکرد شناختی باید در افرادی که خواب کم یا زیاد دارند کنترل شود.”
با این حال، او هشدار داد که این مطالعه نمی تواند ثابت کند که خواب زیاد یا کم باعث زوال عقل (“شناختی”) می شود، فقط به نظر می رسد که ارتباطی تنگاتنگی بین این دو وجود دارد.
طبق بنیاد ملی خواب، خواب ضروری است، زیرا به شما کمک می کند بدن و ذهن خود را دوباره شارژ کنید. میزان مناسب خواب به شما در حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری ها نیز کمک می کند.
بدون خواب کافی، مغز نمی تواند به درستی کار کند و باعث کاهش قدرت تمرکز، تفکر روشن و پردازش حافظه شود.
اما سازوکارهای اساسی این عملکردها همچنان نامشخص است. “ممکن است التهاب به خواب بیش از حد مربوط باشد.”
در همین حال، خواب کم ممکن است باعث افزایش سطح پلاک آمیلوئید و پروتئین تائو در مایعات مغزی- نخاعی شود که از مشخصه های بیماری آلزایمر است.
دکتر سام گاندی، دستیار مدیر مرکز تحقیقات بیماری آلزایمر Mount Sinai در شهر نیویورک، افزود: “بیش از هر زمان دیگری در چرخه شبانه روزی، در هنگام خواب است که سیستم مغز در شستشوی سطوح اضافی سموم فعال است، از جمله پپتید آمیلوئید بتا. ”
وی توضیح داد: هر فرد احتمالاً تعادل مطلوبی بین خواب و پاکسازی آمیلوئید دارد، کم یا زیاد آن منجر به جهت اشتباه می شود.
“فناوری بهینه سازی فردی به طور کلی در سطح سموم مغز گسترش پیدا نکرده است، اما به نظر می رسد این ناحیه نوظهور علم موضوع مهمی مهمی باشد.”
“بهینه سازی خواب و پاکسازی آمیلوئید احتمالاً یکی دیگر از عواملی است که به راحتی قابل درمان است که باعث کاهش شناخت در اواخر عمر می شود.”
برای این مطالعه، تیم Ma اطلاعات بیش از 20،000 زن و مرد را که در مطالعه طولی جهت بررسی پیری در انگلیس یا مطالعه طولی بهداشت و بازنشستگی چین شرکت کرده بودند، جمع آوری کردند.
شرکت کنندگان عادتهای خواب خود را گزارش کردند و به آنها آزمایش شناختی داده شد.
محققان دریافتند، در طی پیگیری، نمرات شناختی در افراد با چهار ساعت یا کمتر و 10 ساعت یا بیشتر خواب در شب، سریعتر کاهش می یابد.
این ارتباط را رابطه U شکل می نامند، زیرا تأثیرات خواب بر شناخت در دو انتهای منحنی دیده می شود.
این گزارش به صورت آنلاین در 21 سپتامبر در JAMA Network Open منتشر شد.
دکتر یو لنگ، استادیار روانپزشکی در دانشگاه کالیفرنیا، یکی از نویسندگان سرمقاله ای بود که این مطالعه را همراهی می کرد. وی گفت، “تعداد فزاینده ای از مطالعات، رابطه U شکل بین مدت خواب و شناخت را پیدا کرده اند، جایی که هر دو خواب کوتاه و طولانی با کاهش عملکرد شناختی همراه بودند.”
محققان خاطرنشان کردند: برای تعیین اینکه چگونه خواب بر شناخت تأثیر می گذارد، مطالعات باید فراتر از مدت زمان خواب باشد و کیفیت و کمیت خواب را در نظر بگیرد. بنابراین، می توان از خواب در پیشگیری و مدیریت زوال عقل استفاده کرد.
“تقریباً دو دهه از زمانی که مدت خواب برای اولین بار با سلامت شناختی در بزرگسالان در ارتباط بود، می گذرد.”
“برای کمک به روشن شدن این رابطه، طراحی مطالعه بهتر و اندازه گیری های معتبر و قابل اعتماد بیشتری لازم است.”
بنیاد ملی خواب به بزرگسالان توصیه می کند هر شب هفت تا نه ساعت بخوابند.
برای داشتن یک خواب خوب، بنیاد توصیه می کند که عادت های خواب خوبی داشته باشید که شامل موارد زیر است:
داشتن یک ساعت خواب دائم واقع بینانه و پایبند بودن به آن هر هفته و آخر هفته.
خنک و تاریک نگه داشتن اتاق خواب.
ممنوع کردن تلویزیون ها، رایانه ها و تبلت ها، تلفن های همراه و سایر وسایل الکترونیکی از اتاق خواب.
عدم مصرف کافئین، الکل یا وعده های غذایی زیاد در ساعات قبل از خواب.
عدم استفاده از تنباکو روز و شب.
ورزش در طول روز، که می تواند به شما کمک کند هنگام شب برای خواب آماده شوید.
برای اطلاعات بیشتر به مؤسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع:
Inverted U-shaped link seen for sleep duration, cognitive decline