07136476172 - 09172030360 [email protected]

یک رژیم غذایی شامل مصرف روزانه آووکادو، توانایی تمرکز و توجه در بزرگسالانی را که در ارزیابی قد و وزن، به عنوان فردی دارای اضافه وزن یا چاق طبقه بندی می شوند، بهبود می بخشد.

محققان دانشگاه ایلینویز در Urbana-Champaign یک مطالعه 12 هفته ای را انجام دادند که در مجله بین المللی روانشناسی منتشر شد.

نعیمان خان، استاد کینزیولوژی و بهداشت جامعه اظهار کرد: “کارهای قبلی نشان داده است که افراد دارای اضافه وزن و چاقی در معرض خطر بیشتری برای افت شناختی و زوال عقل در سنین بالاتر قرار دارند.” “ما علاقه مندیم که بدانیم آیا رویکردهای رژیم غذایی می تواند فوایدی برای سلامت شناختی، به ویژه در دوران میانسالی داشته باشد.”

هیئت هاس آووکادو و انستیتوی ملی غذا و کشاورزی وزارت کشاورزی ایالات متحده از این مطالعه حمایت کردند.

آووکادو از نظر لوتئین، یک جزء رژیم غذایی همراه با فواید شناختی، غنی است. گرچه مزایای مصرف آووکادو در بزرگسالان و کودکان مورد مطالعه قرار گرفته است، اما هیچ کارآزمایی با کنترل تصادفی انجام نشده است که اثرات شناختی آن را در بزرگسالان دارای اضافه وزن یا چاقی بررسی کرده باشد، با وجود اینکه 70 درصد از افراد بالغ آمریکایی در این گروه قرار دارند.

در مطالعه جدید، محققان 12 هفته وعده غذایی روزانه را برای 84 بزرگسال دارای اضافه وزن یا چاقی تهیه کردند. وعده های غذایی از نظر کالری و ریز مغذی ها یکسان بودند، اما وعده های غذایی یک گروه هر روز شامل یک آووکادو تازه بود، در حالی که گروه کنترل فاقد آووکادو در وعده های غذایی خود بودند.

در آغاز و پایان مطالعه، شرکت کنندگان سه تست شناختی را برای سنجش توجه آن ها انجام دادند. علاوه بر این، محققان میزان لوتئین را در سرم شرکت کنندگان اندازه گیری کردند که با غلظت لوتئین در مغز هماهنگ است.

آنها دریافتند که شرکت کنندگانی که رژیم هایشان شامل آووکادو بود، عملکرد خود را در یکی از تست های شناختی به نام Flanker که مهار توجه را اندازه گیری می کنند – توانایی حفظ تمرکز روی کار مورد نظر حتی در مواجهه با حواس پرتی، بهبود بخشیدند. با این حال، هیچ تفاوتی در دو آزمون شناختی دیگر وجود ندارد.

 

 

 

 

“این می تواند نشان دهنده این موضوع باشد که مواد مغذی موجود در آووکادو یک عمل خاص در مغز دارند که از توانایی انجام این کار بطور خاص پشتیبانی می کند، یا می توانند برای برخی از تواناییهای شناختی نسبت به دیگران مفید باشند.” “همچنین ممکن است که با یک مطالعه طولانی تر یا آزمایش های مختلف، جلوه های دیگری را نیز مشاهده کرد. مطالعات دیگر تأثیرات گسترده تری در سایر جمعیت ها یافته اند، بنابراین جالب است که می توان فواید ویژه تری برای این جمعیت مشاهده کرد. “

یافته غیر منتظره دیگر این بود که، در حالی که شرکت کنندگانی که آووکادو می خوردند در پایان مطالعه سطح بالاتری از لوتئین داشتند، تغییرات سطح لوتئین با تغییرات شناختی آنها ارتباطی نداشت.

آووکادو همچنین حاوی چربیهای اشباع نشده و غنی از فیبر است. ممکن است که این مواد مغذی دیگر در اثرات شناختی که ما دیدیم، نقش داشته باشند، اما ما در تجزیه و تحلیل خود بر روی لوتئین متمرکز شده ایم. “

“تجزیه و تحلیل های آینده ممکن است روی سایر مواد مغذی موجود در آووکادو، یا تأثیر مصرف آووکادو در اقدامات دیگری مانند وضعیت وزن، التهاب و تغییرات احتمالی در میکروبیوم باشد.”

اگرچه این مطالعه با تمرکز بر آووکادو است، اما منابع غذایی دیگر غنی از لوتئین، فیبر و چربی های اشباع نشده – مانند سبزیجات برگ سبز یا تخم مرغ – همچنین دارای مزایای بالقوه شناختی و سلامتی هستند. محققان می گویند مطالعه آنها نشان می دهد که تغییرات غذایی کوچک، مانند خوردن آووکادو، می تواند تأثیر قابل توجهی بر عملکرد شناختی داشته باشد، حتی اگر سایر رفتارهای بهداشتی یکسان باشند.

“ماموریت ما ارائه گزینه ها به مردم است. راه های مختلفی وجود دارد که افراد می توانند از آنها برای بهینه سازی سلامت مغز خود استفاده کنند.

“آنچه ما می آموزیم این است که آووکادو ممکن است یکی از آن دسته از میوه هایی باشد که به روش های خاص محافظت کننده عصبی است. این کار شواهد و مدارکی را در پشت یکی از گزینه هایی که مردم در مورد انبوهی از غذاهای سالم دارند که ما می توانیم مصرف کنیم، فراهم می کند.”

برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه  کنید.

منبع:

University of Illinois at Urbana-Champaign, News Bureau

به این مقاله امتیاز دهید