07136476172 - 09172030360 [email protected]

پروبیوتیک ها می توانند از اثرات داروهای ضد افسردگی برای کمک به کاهش علائم افسردگی حمایت کنند.

 

منبع: دانشگاه بازل

 

فلور روده نقش مهمی در سلامت – از جمله سلامت روان – ایفا می کند. محققان دانشگاه بازل و کلینیک‌های روان‌پزشکی دانشگاه بازل (UPK) نشان داده‌اند که پروبیوتیک‌ها می‌توانند از اثر داروهای ضد افسردگی حمایت کرده و به کاهش افسردگی کمک کنند.

 

متخصصان از دارو و روان درمانی برای کمک به بیماران برای فرار از “سگ سیاه”( blue dog) افسردگی استفاده می کنند، اما در برخی افراد ادامه می یابد. بنابراین محققان به دنبال راه هایی برای بهبود درمان های موجود و توسعه درمان های جدید هستند.

یک رویکرد امیدوارکننده، محور میکروبیوم-روده-مغز است. میکروبیوم به طور کلی به معنای تمام میکروارگانیسم هایی است که در یا روی بدن انسان زندگی می کنند، مانند فلور روده. باکتری های روده می توانند بر سیستم عصبی برای مثال از طریق محصولات متابولیک تأثیر بگذارند.

 

یک مطالعه جدید

 

در یک مطالعه اخیر، یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه بازل و کلینیک های روانپزشکی دانشگاه بازل (UPK) نشان داده اند که پروبیوتیک ها می توانند از درمان با داروهای ضد افسردگی حمایت کنند. آنها یافته های خود را در مجله Translational Psychiatry گزارش کرده اند.

 

فلور روده بر روان تأثیر می گذارد

 

از مطالعات قبلی مشخص شده است که بیماران مبتلا به افسردگی شیوع بالاتر از میانگین مشکلات روده ای و گوارشی را نشان می دهند. اگر فلور روده افراد مبتلا به افسردگی در موش هایی که در شرایط استریل بزرگ شده اند ایجاد شود – یعنی بدون فلور روده – در این صورت حیوانات نیز رفتاری شبیه افسردگی پیدا می کنند. به عنوان مثال، آنها کمتر پرانرژی هستند و نسبت به همسالان خود علاقه کمتری به اطراف خود نشان می دهند.

 

بنابراین محققان گمان می کنند که ترکیب جامعه باکتریایی در روده نقش مهمی در علائم افسردگی دارد.

 

در مطالعه جدید خود، محققان به رهبری دکتر آندره اشمیت و پروفسور Undine Lang به طور سیستماتیک اثرات پروبیوتیک ها را بر روی بیماران مبتلا به افسردگی بررسی کردند.

 

همه شرکت‌کنندگان در کلینیک‌های روانپزشکی دانشگاه بازل (UPK) بستری بودند و علاوه بر داروهای ضدافسردگی، یک پروبیوتیک (21 نفر) یا یک دارونما (26 نفر) به مدت 31 روز دریافت کردند. نه شرکت‌کنندگان و نه کارکنان مطالعه نمی‌دانستند که آزمودنی‌ها چه آمادگی‌هایی را در طول دوره مطالعه انجام می‌دهند.

 

محققان یک سری آزمایش را بلافاصله قبل از درمان، در پایان 31 روز و دوباره چهار هفته بعد بر روی شرکت کنندگان انجام دادند.

 

تجزیه و تحلیل بعدی نشان داد که اگرچه علائم افسردگی به لطف درمان عمومی ضد افسردگی در همه شرکت‌کنندگان کاهش یافت، اما در گروه پروبیوتیک بهبود بیشتری نسبت به گروه دارونما مشاهده شد. علاوه بر این، ترکیب فلور روده آنها حداقل به طور موقت تغییر کرد: در گروه پروبیوتیک، تجزیه و تحلیل نمونه های مدفوع افزایش باکتری اسید لاکتیک را در پایان درمان نشان داد – اثری که با کاهش علائم افسردگی همراه بود.

 

با این حال، سطح این باکتری های روده ارتقاء دهنده سلامتی دوباره طی چهار هفته بعد کاهش یافت.

 

Anna-Chiara Schaub، یکی از نویسندگان اصلی این مطالعه توضیح می دهد: “ممکن است چهار هفته درمان کافی نباشد و مدت بیشتری طول بکشد تا ترکیب جدید فلور روده تثبیت شود.”

 

تغییر در پردازش محرک های عاطفی

 

یکی دیگر از تأثیرات جالب مصرف پروبیوتیک ها در رابطه با فعالیت مغز هنگام مشاهده چهره های خنثی یا ترسناک مشاهده شد.

محققان این اثر را با استفاده از تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی (fMRI) بررسی کردند. در بیماران مبتلا به افسردگی، نواحی خاصی از مغز برای پردازش هیجانی متفاوت از افراد دارای سلامت روان رفتار می کنند. پس از چهار هفته مصرف پروبیوتیک، این فعالیت مغز در گروه پروبیوتیک عادی شد اما در گروه دارونما نه.

 

Schaub می گوید: «اگرچه محور میکروبیوم-روده-مغز برای چندین سال موضوع تحقیق بوده است، مکانیسم های دقیق هنوز به طور کامل مشخص نشده است.

 

این دلیل دیگری بود که چرا محققان بر این باور بودند که استفاده از طیف وسیعی از باکتری‌ها به شکل پروبیوتیک‌ها، مانند فرمولاسیون‌های موجود در بازار، مهم است. این محقق می گوید: ((با دانش بیشتر در مورد تأثیر خاص باکتری های خاص، ممکن است بتوان انتخاب باکتری ها را بهینه کرد و از بهترین ترکیب برای حمایت از درمان افسردگی استفاده کرد.))

 

مرکز سلامت مغز دانا با ارائه ی خدمات تخصصی دارویی و غیر دارویی در بهبود افسردگی در کنار شماست.

 

https://neurosciencenews.com/probiotics-depression-20791/

چگونه مغز در طول درمان افسردگی تغییر می کند؟

 

درمانی برای خودکشی و افسردگی! دو قدم مانده به صبح!

به این مقاله امتیاز دهید