ماری جوانا یک داروی روانگردان است که می تواند افراد را به طرق مختلف تحت تاثیر قرار دهد. در حالی که ممکن است برای برخی به عنوان یک عامل افسردگی عمل کند، اما برای برخی دیگر می تواند محرک باشد. درباره چیستی ماری جوانا، اثرات افسردگی پس از ترک گل، و اینکه چگونه ممکن است بر افرادی که از آن استفاده می کنند تاثیر بگذارد، بیشتر بیاموزید.
مهم ترین چیزهایی که باید در مورد ماری جوانا بدانید
- ماری جوانا به طرق مختلف بر افراد تأثیر می گذارد و پیش بینی تأثیر آن بر شما غیرممکن است.
- مصرف ماری جوانا با اثرات منفی کوتاه مدت و بلندمدت، از نوسانات خلقی گرفته تا افزایش خطر حمله قلبی همراه است.
- تحقیقات در مورد استفاده از ماریجوانا برای درمان اختلالات سلامت روان در مراحل اولیه است و مشخص نیست که آیا این دارو برای این اهداف بیخطر است یا مؤثر.
ماری جوانا چیست؟
ماری جوانا ماده مخدری است که از برگ ها و جوانه های خشک شده گیاهی به نام کانابیس ساتیوا تهیه می شود. همچنین گل نیز نامیده می شود. ماریجوانا را میتوان دود کرد، بهعنوان چای مصرف کرد یا با غذاهای خاصی مانند کوکیها برای تهیه خوراکیها ترکیب کرد.
ماری جوانا یک ماده مخدر است که در برخی مناطق جهان قانونی و در برخی دیگر غیرقانونی است.
ماری جوانا از چندین ماده شیمیایی به نام کانابینوئید تشکیل شده است. دو کانابینوئید قابل تشخیص دلتا-9-تتراهیدروکانابینول (THC) و کانابیدیول (CBD) هستند. THC ماده اصلی فعال ماری جوانا است و مسئول اثر روانگردانی است که هنگام استفاده از دارو احساس می کنید.
ماری جوانا به عنوان یک افسرده کننده
دهه ها تحقیق در مورد چگونگی تأثیر ماری جوانا بر بدن انسان انجام شده است. با این حال، هنوز به وضوح درک نشده است که دقیقا چگونه کار می کند.
در حالی که ماری جوانا می تواند اثر افسردگی داشته باشد، از نظر فنی یک عامل ایجاد کننده افسردگی نیست. اثرات ماری جوانا گسترده و فردی است. در حالی که برخی از افراد ممکن است در هنگام استفاده از ماری جوانا اثرات افسردگی را تجربه کنند، برخی دیگر ممکن است اینگونه نباشند.
عواملی مانند نحوه مصرف و نوع مصرف آن هنگام در نظر گرفتن اینکه آیا ماری جوانا به عنوان یک عامل اضطراب عمل می کند یا خیر، تأثیر می گذارد.
افسرده کننده چیست
برای درک ویژگی های افسردگی ماری جوانا، ابتدا باید بدانید که چگونه یک افسرده کننده بر ذهن تأثیر می گذارد. داروی افسردگی دارویی است که فعالیت مغز را کند می کند. رایج ترین داروهای افسردگی شامل بنزودیازپین ها، باربیتورات ها و داروهای خواب می باشد.
مانند سایر انواع داروها، داروهای افسردگی نیز بدون عوارض نیستند. یک داروی افسردگی می تواند عوارض جانبی مانند موارد زیر داشته باشد:
- مشکل در تمرکز
- سرگیجه
- گیجی
- سردرد
- مشکلات حافظه
- لکنت زبان
استفاده از ماری جوانا برای اختلالات سلامت روان
تاکید بر این نکته مهم است که تحقیقات مربوط به استفاده از ماری جوانا برای سلامت روان در مراحل اولیه است. این امر باعث میشود که مشخص نباشد که آیا این دارو برای برخی اختلالات سلامت روان مؤثر است یا بیخطر است.
به عنوان مثال، ارتباط بین افسردگی و ماری جوانا اغلب مورد بحث قرار می گیرد، چه به عنوان یک علت یا یک درمان! با این حال، شواهد کافی برای حمایت از هر دو ادعا وجود ندارد. بعلاوه، برخی تحقیقات نشان می دهد که اثرات افسردگی ماری جوانا می تواند علائم افسردگی را بدتر کند.
در رابطه با ایمنی این دارو، مطالعات نشان می دهد که ترکیب ماری جوانا با داروهای دیگر، حتی داروهایی که تجویز می شوند، می تواند مضر باشد. برخی از داروهایی که ماری جوانا می تواند با آنها تداخل داشته باشد شامل وارفارین، کلوبازام و مواد مضعف سیستم عصبی مرکزی مانند الکل، باربیتورات ها و بنزودیازپین ها است.
از فوریه 2023، سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) هیچ داروی حاوی حشیش را برای استفاده در درمان مشکلات سلامت روان تایید نکرده است.
خواندن این مطلب را از دست ندهید: آیا ماری جوانا می تواند به درمان افسردگی کمک کند؟
اثرات مصرف ماری جوانا
استفاده از ماری جوانا می تواند منجر به اثرات کوتاه مدت و بلند مدت شود.
اثرات کوتاه مدت گل
رایج ترین اثرات کوتاه مدت مصرف ماری جوانا عبارتند از:
- حواس تغییر یافته، یعنی دیدن واضح تر رنگ ها یا شنیدن موسیقی با صدای بلندتر
- مشکل در فکر کردن
- احساس تغییر درک زمان
- اختلال حافظه
- نوسانات خلقی
هنگامی که به صورت سیگاری مصرف می شود، اثرات ماری جوانا فوری تر است. با این حال، هنگامی که خورده می شود، ممکن است چندین دقیقه تا چند ساعت طول بکشد تا اثرات دارو ظاهر شود زیرا دارو باید ابتدا از سیستم گوارشی عبور کند. اثرات ماری جوانا نیز در هنگام مصرف طولانی تر باقی می ماند.
اثرات بلند مدت گل
تحقیقات بیشتری برای شناسایی تأثیر طولانی مدت ماری جوانا باید انجام شود، با شواهدی مبنی بر اینکه می تواند اثرات ماندگاری داشته باشد مانند:
مشکلات تنفسی:
کشیدن ماری جوانا به طور منظم می تواند ریه های شما را تحریک کند. در یک مطالعه در سال 2014، محققان دریافتند که کشیدن ماری جوانا به طور معمول با افزایش خطر ابتلا به برونشیت مزمن مرتبط است.
افزایش خطر حمله قلبی و سکته:
هنگام استفاده از ماری جوانا، ضربان قلب شما افزایش می یابد. این می تواند خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش دهد، همچنین به طور بالقوه خطر ابتلا به بیماری قلبی یا عروقی را افزایش می دهد.
خطرات مرتبط با بارداری:
تحقیقات نشان می دهد مصرف ماری جوانا در دوران بارداری برای جنین بی خطر نیست. مطالعات نشان می دهد که می تواند باعث مشکلات رشد مغز، وزن کم هنگام تولد، زایمان زودرس یا افزایش خطر مرده زایی شود.
سلامت مغز:
بسیاری از مطالعات حاکی از تأثیر طولانی مدت ماری جوانا بر مغز است. در مطالعهای در سال 2014، محققان دریافتند که مصرف ماری جوانا میتواند بر اتصال عصبی در بخشهایی از مغز که عملکردهای حافظه و یادگیری را انجام میدهند، تأثیر بگذارد. مطالعهای در سال 2022 نشان داد که استفاده طولانیمدت با نقصهای شناختی و کاهش حجم هیپوکامپ مغز در اواسط زندگی مرتبط است.
اگر از ماری جوانا استفاده می کنید و عوارض جانبی نگران کننده ای را تجربه می کنید، لطفاً به نزدیکترین اورژانس خود مراجعه کنید.
آیا ماری جوانا می تواند محرک یا توهم زا باشد؟
ماری جوانا علاوه بر داشتن اثرات مضطرب کننده می تواند به عنوان یک محرک یا توهم زا نیز عمل کند. باز هم عواملی مانند نحوه مصرف، سویه استفاده شده و میزان مصرف آن وارد عمل می شوند.
اثرات محرک
محرکها داروهای روانگردانی هستند که فعالیت مغز را افزایش میدهند، مشابه آنچه فرد در حالت شیدایی تجربه میکند. آنها باعث اختلال در ارتباط عادی میشوند که معمولاً در نورونها و مدارهای مغز رخ میدهد.
ماریجوانا گاهی اوقات اثرات محرکی دارد و تحقیقات نشان داده است که هر چه فرد بیشتر این اثرات را پیشبینی کند، مصرف ماریجوانا سنگینتر و مکررتر میشود. این نوع مصرف به طور بالقوه میتواند منجر به وابستگی و اعتیاد به ماری جوانا شود.
محرک ها نیز با عوارض جانبی خاصی همراه هستند. برخی از عوارض جانبی که ممکن است هنگام مصرف داروهای محرک تجربه شود عبارتند از افزایش اضطراب، حالت تهوع، لرزش و تشنج.
اثرات توهم زا
توهم زاها داروهایی هستند که می توانند نحوه نگرش شما به واقعیت را تغییر دهند. به عنوان مثال، هنگام استفاده از یک توهم زا، ممکن است چیزهایی را بشنوید یا ببینید که وجود ندارند. اگرچه نادر است، اما ماری جوانا می تواند اثرات توهم زایی خفیفی ایجاد کند.
خلاصه
مصرف ماری جوانا با اثرات منفی، چه کوتاه و چه بلند مدت همراه است. همچنین مشخص نیست که آیا این دارو برای درمان اختلالات سلامت روان ایمن یا مؤثر است. درمانگر میتواند به شما کمک کند تا گزینههای درمانی را پیدا کنید که به طور کامل برای اختلال سلامت روان شما بررسی شدهاند و به شما کمک میکنند بدون به خطر انداختن سلامت روانی یا جسمیتان احساس بهتری داشته باشید.
متخصص ترک گل در شیراز
وابستگی به گل میتواند عواقب ناگوار جسمی و روانی به دنبال داشته باشد و زندگی فرد را در ابعاد مختلف تحت تاثیر قرار دهد.
خبر خوب این است که با کمک متخصصان ترک گل در کلینیک سلامت مغز دانا، میتوان این وابستگی را به طور کامل از بین برد و زندگی سالمی را دوباره آغاز کرد.
دکتر ساره شریعتی، متخصص روانپزشکی و رتبه یک بورد تخصصی در این زمینه، در کلینیک سلامت مغز دانا با تخصص و تجربه خود در زمینه ترک گل، به شما کمک میکند تا به طور کامل از این وابستگی رها شوید.
خدمات دکتر شریعتی در زمینه ترک ماری جوانا
- تشخیص و درمان تخصصی وابستگی به گل
- ارائه مشاوره روانشناسی به فرد و خانواده
- تجویز داروهای مناسب
- استفاده از فناوری های عصبی برای کاهش ولع نسبت به گل
- ارائه برنامههای درمانی جامع و متناسب با نیازهای هر فرد
مزایای ترک گل در کلینیک سلامت مغز دانا در شیراز
- درمان قطعی و رهایی کامل از وابستگی به گل
- بهبود سلامت جسمی و روانی
- افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس
- ارتقای کیفیت زندگی
- درمانهای دارویی و روانشناسی
- استفاده از پیشرفته ترین فناوری های عصبی
اگر شما یا یکی از عزیزانتان با مشکل وابستگی به گل مواجه هستید، همین امروز نوبت خود را با دکتر ساره شریعتی، متخصص ترک گل در شیراز، تنظیم کنید و برای رهایی از این وابستگی گامی مثبت بردارید.
شماره تماس: 07136476172 09172030360
آدرس:شیراز بلوار بعثت کوچه 16 ساختمان پزشکی مریم طبقه پنجم
همچنین می توانید به راحتی و از طریق لینک زیر نوبت خود را همین الان رزرو کنید:
علاوه بر تخصص در زمینه ترک گل در شیراز، متخصصان متبحر کلینیک سلامت مغز در زمینههای زیر نیز خدمات ارائه میدهد:
- درمان اضطراب و افسردگی
- درمان اختلالات دو قطبی
- درمان وسواس فکری-عملی
- درمان اختلالات خواب
- مشاوره پیش از ازدواج
- مشاوره خانواده
متخصصین ما در کلینیک سلامت مغز دانا با تعهد و تخصص خود، در مسیر سلامتی و آرامش شما همراهتان خواهد بود.
درباره نویسنده
موژان پارسا پژوهشگر ارشد توانبخشی شناختی دانشگاه شهید بهشتی و همکار قطب عصب روانشناسی شناختی کشور است. جریان اصلی تحقیقات وی اختلالات عصب تحولی و به طور خاص متمرکز بر اوتیسم می باشد.