افسردگی چیست؟
وقتی پزشکان در مورد افسردگی صحبت می کنند، منظور آنها بیماری افسردگی اساسی است. فردی که افسردگی اساسی دارد تقریباً هر روز، تمام روز، به مدت 2 هفته یا بیشتر علائم دارد. این علائم می تواند شامل موارد زیر باشد، همچنین در ادامه درباره ارتباط بین افسردگی و آلزایمر صحبت می کنیم.
- احساس غمگینی یا بی حسی
- به راحتی یا بدون دلیل گریه می کند
- احساس کند شدن
- احساس بی قراری و تحریک پذیری
- احساس بی ارزشی یا گناه
- مشکل در به خاطر سپردن، تمرکز، یا تصمیم گیری
- سردرد، کمردرد یا مشکلات گوارشی
- کاهش یا افزایش وزن ناخواسته
- زیاد خوابیدن یا مشکل در خوابیدن
- در تمام مدت احساس خستگی می کند
- هیچ علاقه یا لذتی نسبت به چیزهایی که قبلاً از آن لذت می برد، از جمله رابطه جنسی ندارد
- افکار مربوط به مرگ یا خودکشی
آنها یک شکل جزئی از افسردگی هستند که علائم کمتری را ایجاد می کنند. هر دو، علت و درمان یکسانی دارند. یک فرد مسن که افسردگی دارد ممکن است احساس سردرگمی کند یا در درک درخواست های ساده مشکل داشته باشد.
زوال عقل آلزایمر چیست؟
این نوع زوال عقل شایع ترین نوع زوال عقل است. مجموعه ای از علائم است که در اثر آسیب به سلول های مغز ایجاد می شود. این ممکن است به دلیل تومور، آسیب سر، سکته مغزی یا بیماری رخ دهد. زوال عقل آلزایمر، یادآوری، یادگیری و برقراری ارتباط را برای افراد سخت می کند. این تغییرات در نهایت مراقبت از خود را برای افراد سخت می کند. همچنین ممکن است باعث تغییر در خلق و خو و شخصیت شود.
افسردگی در بین افرادی که به زوال عقل آلزایمر مبتلا هستند بسیار شایع است. در بسیاری از موارد، وقتی متوجه می شوند که حافظه و توانایی عملکردشان بدتر می شود، افسرده می شوند. افسردگی و زوال عقل آلزایمر با هم می توانند علائم دیگری ایجاد کنند. آنها ممکن است دیگر تمایلی به رفتن به مکان ها یا دیدن افراد نداشته باشند. چشم انداز و کیفیت زندگی آنها می تواند آسیب ببیند. شواهد علمی نیز ارتباط بین افسردگی و آلزایمر را تایید کرده است.
افسردگی یک بیماری است
فردی که افسردگی دارد تقریباً هر روز، تمام روز، به مدت 2 هفته یا بیشتر علائم دارد. این درواقع افسردگی اساسی در نظر گرفته می شود. اشکال دیگری از افسردگی وجود دارد که ممکن است علائم کمتری داشته باشند. همه اشکال مختلف افسردگی دلایل معمول و اغلب درمان های یکسانی دارند.
افسردگی می تواند افراد در هر سنی را تحت تاثیر قرار دهد و برای هر فردی متفاوت است. فردی که افسردگی دارد نمی تواند احساسات خود را کنترل کند. اگر شما یا فرزند، نوجوان یا خویشاوند بزرگترتان افسرده هستید، تقصیر او نیست. در صورت عدم درمان، افسردگی می تواند هفته ها، ماه ها یا حتی سال ها ادامه یابد.
زنان دو برابر مردان در معرض ابتلا به افسردگی هستند. دلیل این امر نامعلوم است. تغییرات در سطوح هورمونی زنان ممکن است با افسردگی مرتبط باشد.
چه چیزی باعث افسردگی می شود؟
افسردگی معمولاً توسط یک یا چند عامل ایجاد می شود. اینها شامل علل ژنتیکی، بیولوژیکی، محیطی و روانی است.
به عنوان مثال، افسردگی ممکن است به دلیل عدم تعادل مواد شیمیایی در مغز ایجاد شود. گاهی اوقات پیام رسان های شیمیایی (به نام انتقال دهنده های عصبی) کافی در مغز وجود ندارد. انتقال دهنده های عصبی که بر خلق و خوی شما تأثیر می گذارند سروتونین، نوراپی نفرین و دوپامین هستند. عدم تعادل شیمیایی در مغز ممکن است ناشی از یک یا چند مورد از موارد زیر باشد:
ژن های شما
گاهی اوقات افسردگی ارثی است. این به این معنی است که در خانواده شما ایجاد می شود. اگر والدین یا خواهر و برادری دارید که افسردگی دارند، ممکن است بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی باشید.
یک وضعیت پزشکی
مشکلات تیروئید یا کمبود مواد مغذی ممکن است با افزایش خطر افسردگی مرتبط باشد.
رویدادهای زندگی
افسردگی می تواند توسط رویدادهای استرس زا در زندگی شما ایجاد شود. این موارد می تواند شامل مرگ شخصی که دوستش دارید، طلاق، بیماری مزمن یا از دست دادن شغل باشد.
داروها، مواد مخدر یا الکل.
مصرف برخی داروها، سوءمصرف مواد مخدر یا الکل یا ابتلا به بیماری های دیگر نیز می تواند منجر به افسردگی شود.
مسیر بهبود سلامت
از بیرون که به داخل نگاه می کنید، ممکن است تشخیص اینکه آیا عضو خانواده شما افسرده است یا خیر، دشوار باشد. می توانید به دنبال برخی از نشانه های معمول افسردگی باشید. ممکن است فرد مورد علاقه شما عصبانی و آشفته یا گیج شود. آنها ممکن است از کمک به مراقبت شخصی، مانند پوشیدن لباس یا مصرف دارو خودداری کنند.
زوال عقل و افسردگی آلزایمر علائم زیادی دارند که شبیه هم هستند. تشخیص تفاوت بین آنها می تواند سخت باشد. اگر فکر می کنید که افسردگی برای عزیزانتان که به زوال عقل آلزایمر مبتلا هستند مشکل ساز است، با پزشک او صحبت کنید.
مواردی که باید در نظر بگیرید
کارهای زیادی وجود دارد که می توانید برای کمک به فردی که مبتلا به زوال عقل و افسردگی آلزایمر است انجام دهید:
محیطی دلپذیر ایجاد کنید.
این محیط باید افراد و چیزهایی که با آنها آشنا هستند را شامل شود. می تواند روح آنها را روشن کند و به تسکین هر گونه ترس یا اضطراب کمک کند.
انتظارات واقع بینانه از آنچه می توانند انجام دهند تعیین کنید. به آنها در کارهایی که به تنهایی نمی توانند انجام دهند کمک کنید. آنقدر انتظار نداشته باشید که ناامید یا ناراحت شوند.
اجازه دهید آنها در انجام کارهای ساده و لذت بخش کمک کنند. اینها می تواند تهیه غذا، باغبانی یا انجام کاردستی باشد. از صداهای بلند، مکان های شلوغ یا تحریک بیش از حد خودداری کنید. ممکن است باعث شود آنها مضطرب شوند.
مثبت فکر کن
تحسین مکرر به آنها و شما کمک می کند تا احساس بهتری داشته باشید. به عنوان مراقب فردی که مبتلا به زوال عقل آلزایمر است، باید از خودتان نیز مراقبت کنید. اگر خیلی خسته و ناامید شوید، کمتر می توانید کمک کنید. از خانواده، دوستان و سازمان های محلی کمک بخواهید. به دنبال گروه های حمایتی مراقب باشید یا از پزشک خود کمک بخواهید.
افراد دیگری که با مشکلات مشابهی دست و پنجه نرم می کنند، ممکن است ایده های خوبی در مورد چگونگی کنار آمدن داشته باشند. مراکز نگهداری سالمندان ممکن است مفید باشند. آنها می توانند به اعضای خانواده شما یک محیط ثابت و فرصتی برای معاشرت بدهند. اکثر امکانات زندگی سالمندان برنامه های ویژه ای برای افراد مبتلا به زوال عقل آلزایمر دارند.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر علائم زوال عقل و/یا افسردگی آلزایمر را در خود یا یکی از نزدیکان خود تشخیص دادید، با پزشک خود تماس بگیرید. آکادمی پزشکان خانواده آمریکا (AAFP) توصیه می کند که بزرگسالان از نظر افسردگی غربالگری شوند.
پزشک ممکن است برای درمان برخی علائم دارو تجویز کند. داروهای ضد افسردگی می توانند مفید باشند. این داروها به بهبود علائم عاطفی و ذهنی کمک می کنند. آنها همچنین می توانند به مشکلات تغذیه/یا خواب کمک کنند.
سوالاتی که باید از پزشکتان بپرسید
آیا افسردگی و زوال عقل آلزایمر ژنتیکی است؟ آیا من در معرض خطر هستم؟
چه نوع دارویی افسردگی و زوال عقل آلزایمر را درمان می کند؟ آیا عوارض جانبی دارد؟
افسردگی ام از بین خواهد رفت؟
تغییر سبک زندگی به بهبود علائم کمک می کند؟
می توانید یک گروه حمایتی را برای افرادی که این شرایط را دارند و مراقبان آنها توصیه کنید؟
برای دریافت اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان چند تخصصی همین الان با ما در کلینیک سلامت مغز دانا تماس بگیرید.
منبع: https://familydoctor.org/depression-and-alzheimers-disease/
https://familydoctor.org/condition/depression/
درباره نویسنده
خجسته رحیمی جابری، پژوهشگر دکترای تخصصی علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز و نویسنده وب سایت انستیتو سلامت مغز دانا. زمینه کاری تخصصی ایشان مشکلات حافظه و آلزایمر است وی بیش از 20 مقاله معتبر بین المللی در این زمینه به چاپ رسانده است. می توانید پژوهش های او را در اینجا (کلیک کنید) دنبال کنید.