07136476172 - 09172030360 [email protected]
برخلاف تصور رایج، اختلالات تغذیه ای تنها بر دختران نوجوان تأثیر نمی گذارد. آنها در افراد با هر جنسیت، سن، نژاد، قومیت و موقعیت های اجتماعی و اقتصادی بروز می کنند. با این حال، آنها بیشتر در زنان تشخیص داده می شوند.
مردان در آمار اختلالات تغذیه ای کمتر حضور دارند. انگ داشتن یک بیماری که عمدتاً با زنان مرتبط است اغلب آنها را از درخواست کمک و تشخیص باز می دارد. علاوه بر این، اختلالات تغذیه ای نیز ممکن است در مردان متفاوت باشد.

اختلالات تغذیه ای در چه کسانی تشخیص داده می شود؟

اختلالات تغذیه ای در حتی کودکان 6 ساله و در بزرگسالان و افراد مسن تشخیص داده شده است. روش‌های مختلف بروز اختلالات تغذیه ای در این جمعیت‌ها می‌تواند به ماهیت غیرقابل تشخیص آن‌ها، حتی توسط متخصصان، کمک کند.
در حالی که اختلالات تغذیه ای، افراد با هر قومیتی را تحت تاثیر قرار می دهد، اغلب در جمعیت های غیر سفیدپوست نادیده گرفته می شود. این باور اشتباه که اختلالات تغذیه ای فقط زنان سفیدپوست مرفه را تحت تاثیر قرار می دهد به عدم درمان دیگران کمک کرده است.

علل اختلالات تغذیه ای

اختلالات تغذیه ای یک بیماری پیچیده است. در حالی که ما به طور قطع نمی دانیم چه چیزی باعث آنها می شود، نظریه هایی نیز وجود دارد.
به نظر می رسد که 50 تا 80 درصد خطر ابتلا به اختلال تغذیه ای ژنتیکی است، اما ژن ها به تنهایی پیش بینی نمی کنند که چه کسی دچار اختلال تغذیه ای می شود. اغلب گفته می شود که “ژن ها اسلحه را پر می کنند، اما محیط ماشه را می کشد.”
برخی موقعیت ها و رویدادها – که اغلب به آنها “عوامل تسریع کننده” گفته می شود – به ایجاد اختلالات خوردن در افرادی که از نظر ژنتیکی آسیب پذیر هستند کمک می کند یا باعث ایجاد آن می شود.

برخی از عوامل محیطی دخیل عبارتند از:

مورد سو استفاده قرار گرفتن
مورد قلدری قرار گرفتن
رژیم گرفتن
بیماری روانی
بلوغ
تحت فشار بودن
انگ اضاقه وزن
در حالی که تاثیر رسانه ها به عنوان یک عامل پیچیده شناخته می شود، اما دلیل اصلی ایجاد اختلال تغذیه در افراد در نظر گرفته نمی شود. در نهایت، یک فرد باید یک آسیب پذیری ژنتیکی نیز برای ابتلا به اختلالات خوردن داشته باشد.

درمان اختلالات تغذیه ای

مداخله زودهنگام با نتیجه بهتری همراه است، بنابراین لطفاً درخواست کمک را به تاخیر نیندازید. حتی ممکن است نیاز باشد که کارهای دیگر را به تعویق بیندازید، و روی بهبودی اختلالات تغذیه ای تمرکز کنید. و هنگامی که خوب شوید، در موقعیت بسیار بهتری خواهید بود که از آنچه زندگی ارائه می دهد لذت ببرید. درمان به روش های مختلف موجود است، اگرچه معمولاً شروع درمان با کمترین سطح مراقبت و پیشرفت به سطوح بالاتر در صورت نیاز است.

خودیاری

برخی از افراد مبتلا به پرخوری عصبی و اختلال پرخوری ممکن است بر اساس اصول درمان شناختی-رفتاری (CBT) به خودیاری یا خود کمکی هدایت شونده بپردازند. فرد ممکن است از طریق یک کتاب کار، کتابچه راهنما یا پلت فرم وب کار کند تا در مورد این اختلال بیاموزد و مهارت هایی را برای غلبه و مدیریت آن توسعه دهد. البته در نظر داشته باشید خودیاری برای بی اشتهایی عصبی منع استفاده دارد.

درمان شناختی رفتاری (CBT)

CBT بهترین درمان سرپایی مطالعه شده برای اختلالات تغذیه ای بزرگسالان است و شامل عناصر زیر است:

بازسازی شناختی
اصلاح تصور نامناسب از شکل بدن
تاخیرها و جایگزین ها
قرار گرفتن در معرض مواد غذایی
محدود کردن بررسی وسواسی بدن
برنامه ریزی برای تغذیه مناسب
غذا خوردن منظم
پیشگیری از عود
خود نظارتی از طریق برنامه های کاربردی

درمان خانواده محور (FBT)

درمان مبتنی بر خانواده (FBT) بهترین درمان مطالعه شده برای کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلالات تغذیه ای است. اساساً، خانواده بخشی حیاتی از تیم درمان است. والدین معمولاً حمایت غذایی را ارائه می دهند که به جوان اجازه می دهد در محیط خانه خود بهبود یابد. یکی دیگر از عناصر مهم FBT بیرونی کردن اختلال تغذیه ای است.

تغذیه درمانی

یک متخصص تغذیه می تواند به شما کمک کند تا اجزای یک رژیم غذایی سالم را یاد بگیرید (یا دوباره یاد بگیرید) و به شما انگیزه دهد تا تغییرات مورد نیاز را ایجاد کنید.

درمان سرپایی هفتگی

درمان سرپایی هفتگی نقطه شروع معمول برای کسانی است که به درمان دسترسی دارند و معمولاً شامل درمان توسط تیمی از متخصصان از جمله یک درمانگر، یک متخصص تغذیه و یک پزشک است.

سایر درمان‌های موفق سرپایی برای اختلالات خوردن بزرگسالان عبارتند از:

رفتار درمانی دیالکتیکی
درمان شناختی اصلاحی
روان درمانی بین فردی

درمان فشرده

برای افرادی که به سطح بالاتری از مراقبت نیاز دارند، درمان در سطوح مختلف از جمله مراقبت‌های سرپایی، بستری جزئی و بستری در بیمارستان در دسترس است. در این نوع درمان، تقریبا همیشه یک تیم چند رشته ای درمان را ارائه می دهد.

مهارت های مقابله با اختلالات تغذیه ای

مراقبت از سلامت جسمی و روانی به شما کمک می کند تا با اختلال تغذیه ای کنار بیایید. علاوه بر صحبت با یک درمانگر یا پیوستن به یک گروه حمایتی، از یک دوست قابل اعتماد یا یکی از اعضای خانواده که می تواند در مسیر بهبودی در کنار شما باشد، کمک بگیرید.

فراتر از خودمراقبتی، شناسایی چند عامل حواس‌پرتی سالم نیز ضروری است که وقتی متوجه شدید در مورد غذا و وزن وسواس دارید یا تمایل به روی آوردن به غذا خوردن یا رفتارهای بی‌نظم دارید، می‌توانید به آنها روی آورید.

در اینجا چند مورد آورده شده است:

سرگرمی جدیدی مانند عکاسی، نقاشی یا بافندگی را کاوش کنید
یک کتاب رنگ آمیزی بزرگسالان را امتحان کنید
مراقبه ذهن آگاهی را تمرین کنید
پیاده روی داشته باشید
یوگا را امتحان کنید

حرف آخر

بهبودی از اختلال تغذیه ای آسان نیست. شجاعت می خواهد، اما با وجود سیستم حمایتی مناسب امکان پذیر است.

اگر شما والدین کودک خردسال مبتلا به اختلال تغذیه ای هستید، پس عاقلانه است که از طرف او به دنبال درمان باشید. حمایت از کودک مبتلا به اختلال خوردن کار سختی است، اما منابعی برای شما وجود دارد. اگر یکی از عزیزان شما مبتلا به اختلال تغذیه ای بزرگسالان است، باز هم می توانید نقش مهمی در کمک به آنها داشته باشید چون افراد مبتلا به اختلالات تغذیه ای اغلب باور نمی کنند که مشکلی دارند.

اعضای خانواده و افراد مهم در زندگی آنها نقش مهمی در کمک کردن به آنها دارند. اگرچه بهبودی از یک اختلال تغذیه ای می تواند چالش برانگیز و گاهی طولانی باشد، اما امکان پذیر است.

انواع اختلالات تغذیه ای چیست؟ علائم و نحوه تشخیص

 

منابع:

  1. Berrettini W. The genetics of eating disordersPsychiatry (Edgmont). 2004;1(3):18-25.
  2. Murphy R, Straebler S, Cooper Z, Fairburn CG. Cognitive behavioral therapy for eating disordersPsychiatr Clin North Am. 2010;33(3):611-27. doi:10.1016/j.psc.2010.04.004
  3. Jewell T, Blessitt E, Stewart C, Simic M, Eisler I. Family therapy for child and adolescent eating disorders: A critical review. Fam Process. 2016;55(3):577-594. doi:10.1111/famp.12242
  4. https://www.verywellmind.com/eating-disorders-4157252
به این مقاله امتیاز دهید