اختلالات تغذیه ای در چه کسانی تشخیص داده می شود؟
علل اختلالات تغذیه ای
برخی از عوامل محیطی دخیل عبارتند از:
درمان اختلالات تغذیه ای
خودیاری
درمان شناختی رفتاری (CBT)
CBT بهترین درمان سرپایی مطالعه شده برای اختلالات تغذیه ای بزرگسالان است و شامل عناصر زیر است:
درمان خانواده محور (FBT)
تغذیه درمانی
درمان سرپایی هفتگی
سایر درمانهای موفق سرپایی برای اختلالات خوردن بزرگسالان عبارتند از:
درمان فشرده
مهارت های مقابله با اختلالات تغذیه ای
مراقبت از سلامت جسمی و روانی به شما کمک می کند تا با اختلال تغذیه ای کنار بیایید. علاوه بر صحبت با یک درمانگر یا پیوستن به یک گروه حمایتی، از یک دوست قابل اعتماد یا یکی از اعضای خانواده که می تواند در مسیر بهبودی در کنار شما باشد، کمک بگیرید.
فراتر از خودمراقبتی، شناسایی چند عامل حواسپرتی سالم نیز ضروری است که وقتی متوجه شدید در مورد غذا و وزن وسواس دارید یا تمایل به روی آوردن به غذا خوردن یا رفتارهای بینظم دارید، میتوانید به آنها روی آورید.
در اینجا چند مورد آورده شده است:
سرگرمی جدیدی مانند عکاسی، نقاشی یا بافندگی را کاوش کنید
یک کتاب رنگ آمیزی بزرگسالان را امتحان کنید
مراقبه ذهن آگاهی را تمرین کنید
پیاده روی داشته باشید
یوگا را امتحان کنید
حرف آخر
بهبودی از اختلال تغذیه ای آسان نیست. شجاعت می خواهد، اما با وجود سیستم حمایتی مناسب امکان پذیر است.
اگر شما والدین کودک خردسال مبتلا به اختلال تغذیه ای هستید، پس عاقلانه است که از طرف او به دنبال درمان باشید. حمایت از کودک مبتلا به اختلال خوردن کار سختی است، اما منابعی برای شما وجود دارد. اگر یکی از عزیزان شما مبتلا به اختلال تغذیه ای بزرگسالان است، باز هم می توانید نقش مهمی در کمک به آنها داشته باشید چون افراد مبتلا به اختلالات تغذیه ای اغلب باور نمی کنند که مشکلی دارند.
اعضای خانواده و افراد مهم در زندگی آنها نقش مهمی در کمک کردن به آنها دارند. اگرچه بهبودی از یک اختلال تغذیه ای می تواند چالش برانگیز و گاهی طولانی باشد، اما امکان پذیر است.
منابع:
- Berrettini W. The genetics of eating disorders. Psychiatry (Edgmont). 2004;1(3):18-25.
- Murphy R, Straebler S, Cooper Z, Fairburn CG. Cognitive behavioral therapy for eating disorders. Psychiatr Clin North Am. 2010;33(3):611-27. doi:10.1016/j.psc.2010.04.004
- Jewell T, Blessitt E, Stewart C, Simic M, Eisler I. Family therapy for child and adolescent eating disorders: A critical review. Fam Process. 2016;55(3):577-594. doi:10.1111/famp.12242
- https://www.verywellmind.com/eating-disorders-4157252
درباره نویسنده
موژان پارسا پژوهشگر ارشد توانبخشی شناختی دانشگاه شهید بهشتی و همکار قطب عصب روانشناسی شناختی کشور است. جریان اصلی تحقیقات وی اختلالات عصب تحولی و به طور خاص متمرکز بر اوتیسم می باشد.