علائم افسردگی پنهان چیست؟ نشانه ها، تشخیص و درمان با هم بشنویم:
اگرچه “افسردگی پنهان” یک تشخیص بالینی نیست، اما برای بسیاری از افراد، یک مشکل واقعی است. به طور معمول، افسردگی زمانی رخ می دهد که افرادی که افسردگی را تجربه می کنند، علائم خود را پنهان می کنند. آنها پشت لبخند پنهان می شوند تا دیگران را متقاعد کنند که خوشحال هستند.
در نتیجه، این نوع افسردگی اغلب ناشناخته میماند، زیرا وقتی اکثر مردم فردی افسرده را تصور میکنند، به کسی فکر میکنند که واقعاً غمگین به نظر میرسد یا زیاد گریه میکند. و اگرچه درست است که غم و اندوه و حملات غیرقابل توضیح گریه از ویژگی های رایج افسردگی هستند، اما همه افراد در هنگام افسردگی غمگین به نظر نمی رسند.
افراد مبتلا به افسردگی پنهان اغلب از نظر دنیای بیرون خوشحال به نظر می رسند و افسردگی خود را مخفی نگه می دارند.
علائم و نشانه های افسردگی پنهان
فرقی نمیکند شما کسی باشید که سخت تلاش میکند وانمود کند که خوشحال هست در حالی که نیست، یا فکر میکنید یکی از عزیزانتان ممکن است دردش را پنهان کند، درک افسردگی پنهان میتواند به شما کمک کند تا اقدامات مثبتی انجام دهید. در اینجا مروری کرده ایم بر علائم و نشانه های افسردگی پنهان یا خاموش.
سازمان جهانی بهداشت تخمین می زند که تقریباً 265 میلیون نفر در سراسر جهان به افسردگی مبتلا هستند. افراد مبتلا به افسردگی پنهان ممکن است بسیاری از علائم کلاسیک افسردگی را تجربه کنند، از جمله غمگینی عمیق، عزت نفس پایین، و تغییرات در زندگی روزمره خود. برخی از این علائم ممکن است برای دیگران قابل مشاهده باشد، در حالی که سایر علائم ممکن است خصوصی نگه داشته شوند.
این غیر معمول نیست که افراد مبتلا به افسردگی خاموش برای پنهان کردن علائم خود بسیار سخت تلاش کنند. به همین دلیل، مهم است که به دنبال نشانههای کمتر آشکار دیگری باشید که نشان میدهد چیزی اشتباه است، مانند تغییر در عادات، خستگی، و از دست دادن علاقه به چیزهایی که زمانی از آنها لذت میبردند.
در اینجا لیستی از علائم احتمالی وجود دارد که باید به دنبال آنها باشید:
تغییرات در اشتها:
در حالی که برخی از افراد در هنگام افسردگی بیش از حد غذا می خورند، برخی دیگر اشتهای خود را از دست می دهند. تغییرات وزن در هر نوع افسردگی رایج است.
تغییرات در خواب:
برخی از افراد وقتی افسرده هستند برای بلند شدن از رختخواب تلاش می کنند زیرا می خواهند همیشه بخوابند. برخی دیگر نمی توانند بخوابند و ممکن است بی خوابی را گزارش کنند یا تغییرات عمده ای در عادات خواب خود نشان دهند، مانند بیدار ماندن در شب و خوابیدن در طول روز.
احساس ناامیدی:
احساس گناه، بی ارزشی و احساس ناامیدی رایج است.
از دست دادن علاقه به فعالیت ها:
افراد مبتلا به افسردگی پنهان ممکن است به فعالیت هایی که معمولاً از آن لذت می برند علاقه ای نداشته باشند.
با وجود این علائم و نشانه ها، افراد مبتلا به افسردگی خندان هنوز هم احتمالاً عملکرد بالایی دارند. آنها ممکن است یک شغل ثابت را حفظ کنند و به حفظ یک زندگی اجتماعی فعال ادامه دهند. آنها حتی ممکن است شاد و خوش بین به نظر برسند. به همین دلیل، مهم است که در مورد مسائل مربوط به سلامت روان به صورت باز صحبت کنیم. انجام این کار ممکن است به آنها جرات بدهد تا احساسات خود را باز کنند.
چرا کسی افسردگی اش را پنهان می کند؟
این غیر معمول نیست که افراد افسردگی خود را مخفی نگه دارند. از میل به محافظت از حریم خصوصی خود گرفته تا ترس از قضاوت دیگران، دلایل شخصی و حرفه ای بسیاری وجود دارد که چرا افراد علائم افسردگی خود را پنهان می کنند و ممکن است آن را با لبخند پنهان کنند. در اینجا نگاه دقیق تری به این موضوع می پردازیم که چرا مردم افسردگی را مخفی نگه می دارند.
ترس از سنگین کردن مسئولیت دیگران
افسردگی و احساس گناه دست به دست هم می دهند. در نتیجه، بسیاری از افراد نمی خواهند بار دیگری را با مبارزات خود به دوش بکشند. این واقعیت ممکن است مخصوصاً برای افرادی صادق باشد که عادت دارند به جای مراقبت از خود، از دیگران مراقبت کنند. آنها به سادگی نمی دانند چگونه درخواست کمک کنند، بنابراین مبارزاتشان را برای خود نگه می دارند.
خجالت
برخی افراد معتقدند افسردگی یک نقص شخصیت یا نشانه ضعف است. آنها حتی ممکن است این دروغ را باور کنند که باید بتوانند “از آن بیرون بیایند”. وقتی نمی توانند، فکر می کنند مشکلی در آنها وجود دارد. در نتیجه، آنها ممکن است از داشتن افسردگی احساس خجالت کنند زیرا فکر می کنند باید خودشان بتوانند آن را مدیریت کنند.
انکار
افسردگی پنهان ممکن است ناشی از انکار یک فرد از احساس افسردگی باشد. آنها ممکن است فکر کنند که تا زمانی که لبخند می زنند، نباید افسردگی داشته باشند. بسیاری از مردم نمی توانند بپذیرند که ممکن است مشکلی در آنها وجود داشته باشد. برای آنها راحتتر است که وانمود کنند که حالشان خوب است تا اینکه درباره احساس واقعی خود صحبت کنند.
ترس از واکنش
گاهی اوقات مردم در مورد پیامدهای شخصی و حرفه ای افسردگی نگران هستند. برای مثال، یک کمدین یا وکیل ممکن است نگران باشد که کارفرمای او در تواناییش برای انجام کار شک کند. یا، ممکن است شخصی نگران باشد که اگر به شریک زندگی خود نشان دهد که افسردگی دارد، او را ترک کند. بنابراین، به جای اینکه به خاطر افسردگی مورد قضاوت یا مجازات قرار بگیرند، پشت لبخند پنهان می شوند.
نگرانی در مورد ضعیف به نظر رسیدن
افراد مبتلا به افسردگی پنهان اغلب می ترسند که اگر نشان دهند افسردگی دارند، دیگران از آنها سوء استفاده کنند. آنها نه تنها نگران این هستند که دیگران ببینند آنها ضعیف و آسیب پذیر هستند، اما نگران هستند که دیگران از افسردگی آنها به عنوان اهرمی علیه آنها استفاده کنند. آنها ترجیح میدهند ظاهری عادی به خودشان بگیرند تا اینکه بپذیرند که به کمک نیاز دارند.
احساس گناه
از آنجا که احساس گناه با افسردگی همراه است، گاهی اوقات افراد احساس نمی کنند که باید افسرده باشند. آنها ممکن است فکر کنند زندگی خوبی دارند و نباید احساس بدی داشته باشند.
آنها همچنین احساس می کنند که احتمالاً کار اشتباهی انجام می دهند یا اینکه به نوعی در افسردگی مقصر هستند. در نتیجه، آنها احساس گناه می کنند و گاهی حتی از افسردگی خود خجالت می کشند. بنابراین آنها آن را پشت یک لبخند پنهان نگه می دارند.
دیدگاه های غیر واقعی از خوشبختی
رسانه های اجتماعی شادی را به شیوه ای غیرواقعی به تصویر می کشند. بسیاری از مردم در شبکه های اجتماعی می چرخند و تصاویر افراد شاد را می بینند. در نتیجه، آنها به این باور می رسند که تنها کسانی هستند که با مشکلات سلامت روان دست و پنجه نرم می کنند. ممکن است بیشتر از همیشه احساس انزوا کنند و این می تواند باعث شود که مبارزات خود را پنهان کنند.
کمال گرایی
کمال گرایان اغلب بر هنر بی نقص به نظر رسیدن تسلط دارند. و برای بسیاری، این به معنای پنهان کردن هر درد یا مشکلی است که تجربه میکنند. در نتیجه، اعتراف به افسردگی به این معنی است که زندگی آنها کمتر از حد عالی است و آنها نمی توانند خود را مجبور به انجام این کار کنند.
خطر خودکشی
افسردگی اغلب باعث افکار مرگ و خودکشی می شود. اما گاهی اوقات، افراد مبتلا به افسردگی بالینی انرژی لازم برای ایجاد یک برنامه و پیگیری کامل خودکشی را ندارند. در حالی که هر فرد مبتلا به افسردگی در معرض خطر خودکشی است، افراد مبتلا به افسردگی پنهان ممکن است در معرض خطر ویژه ای قرار بگیرند زیرا عملکرد بالایی دارند.
افراد مبتلا به افسردگی پنهان اغلب انرژی کافی برای پیگیری افکار خودکشی دارند. علاوه بر این، افراد مبتلا به افسردگی پنهان اغلب درمان نمی شوند. و افسردگی درمان نشده ممکن است در طول زمان بدتر شود و احتمال خودکشی را افزایش دهد.
درمان افسردگی پنهان
فردی که افسردگی پنهان دارد ممکن است رسماً به افسردگی با ویژگی های غیر معمول تشخیص داده شود. به عنوان مثال، شاد به نظر رسیدن برای کسی که احساس افسردگی می کند معمولی نیست.
اما درست مانند سایر انواع افسردگی، افسردگی پنهان قابل درمان است. درمان ممکن است شامل دارو درمانی، روان درمانی و تغییرات سبک زندگی مانند رژیم غذایی و ورزش باشد.
اگر فکر می کنید ممکن است افسرده باشید، با متخصص سلامت روان صحبت کنید. توضیح دهید که اخیراً خودتان را گم کرده اید و برخی از علائمی را که تجربه می کنید توضیح دهید.
خواندن این مطلب را از دست ندهید: بهترین روانپزشک کیست؟
چگونه به فردی با افسردگی پنهان کمک کنیم
اگر فکر میکنید فردی که میشناسید به افسردگی پنهان مبتلا است، نگرانیهای خود را در میان بگذارید. مسائل مربوط به سلامت روان را عادی کنید و با آنها در مورد نحوه دریافت کمک صحبت کنید. حمایت عاطفی و همچنین حمایت عملی ارائه دهید.
به عنوان مثال، ممکن است نوبت گرفتن را پیشنهاد دهید، یا بسته به ماهیت رابطه خود، حتی ممکن است پیشنهاد دهید که در جلسه ویزیت با آنها شرکت کنید.
اگر یکی از عزیزانتان از دریافت کمک امتناع کرد، ممکن است خودتان با یک درمانگر صحبت کنید. صحبت کردن با شخصی دیگر می تواند به شما کمک کند استرس خود را مدیریت کنید و همچنین استراتژی هایی را که می توانید برای کمک به کسی که به او اهمیت می دهید، تقویت کنید.
خلاصه
افراد مبتلا به افسردگی پنهان اغلب غم و اندوه خود را با لبخند و ظاهر می پوشانند که برای پنهان کردن آشفتگی و رنج درونی آنها طراحی شده است. اگر شما یا یکی از عزیزانتان علائم افسردگی را تجربه میکنید، اما آن را از دیگران پنهان میکنید، باید بدانید که کمک و امیدی برای این بیماری وجود دارد.
اولین قدم را بردارید و کمک بگیرید. با درمان و حمایت مناسب، لبخندی که از بیرون دارید به زودی با احساس درونی شما مطابقت خواهد داشت.
در حالی که غیرممکن نیست که یک دوره خاص از افسردگی به خودی خود از بین برود، کمک گرفتن می تواند باعث شود که سریعتر احساس بهتری داشته باشید. همچنین درمان می تواند به طور بالقوه از بدتر شدن افسردگی یا تأثیر بر سلامت جسمانی جلوگیری کند. از آنجایی که افسردگی قابل درمان است، متخصص سلامت روان می تواند به شما کمک کند تا بهترین گزینه درمانی را پیدا کنید.
بعلاوه، رفع برخی از اشکال افسردگی دشوارتر است. در مواردی از این قبیل، شما نمی توانید منتظر بمانید که از بین برود. درمان ممکن است برای کمک به کاهش نوع یا شدت افسردگی و اضطراب شما ضروری باشد.
علاوه بر این، شما شایسته درمان مناسب وشخصی سازی شده برای افسردگی هستید.
هیچ ضرری ندارد یا شرم آور نیست اگر از کسی بخواهید کمک کند تا دوباره احساس بهتری داشته باشید.
لطفا همیشه به خاطر داشته باشید که میتوانید در حال خود تغییر ایجاد کنید و یک زندگی بدون افسردگی داشته باشید،شاید چند روش را امتحان کرده باشید و جواب نگرفته باشید اما بدانید هنوز راه هایی وجود دارند که منتظر شما هستند تا زندگی خود را نجات دهید و آنطور زندگی کنید که لیاقت دارید و دوست دارید. در این راه درمان های جدید را در نظر بگیرید.
اگر بدنبال بهترین کلینیک برای انجام خدمات نوروتکنولوژی مانند tDCS,TMS, VNS و نوروفیدبک زیر نظر متخصصین روانپزشکی، روانشناسی و علوم اعصاب هستید، شما شایسته دریافت بهترین ها هستید. همین امروز زمان مشاوره خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.
07136476172 – 09172030360
آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز
ایمیل: [email protected]
اینستاگرام: danabrain.ir@
درباره نویسنده
موژان پارسا پژوهشگر ارشد توانبخشی شناختی دانشگاه شهید بهشتی و همکار قطب عصب روانشناسی شناختی کشور است. جریان اصلی تحقیقات وی اختلالات عصب تحولی و به طور خاص متمرکز بر اوتیسم می باشد.