دنیای فیلم و سینما ، یکی از بهترین انواع گفت و گو و بازخوردی از زندگی است. تهیه کنندگان و کارگردانان زیادی همواره در تلاش اند تا مسائل و چالش های علمی را به زبان فیلم و ساده به مردم نشان دهند.
برای آخر هفته به معرفی چند فیلم در زمینه ی علوم اعصاب می پردازیم:
1. Concussion (صدمه مغزی)
این فیلم بر اساس یک داستان واقعی است. دکتر ماچ مالو که یک نوروپاتولوژیست می باشد در تلاش است تا اینکه از راز ضربه های مغزی و آسیب های روانی بازیکنان فوتبال آمریکایی پرده بردارد.
در این فیلم will smith بازی کرده است و محصول سال می باشد.
شاید پرداختن به این موضوع در پس پرده ی علم اما به زبان ماجراجویی از ویژگی های فوق العاده ی این فیلم محسوب شود.
2. Silver lining playbook (دفترچه ی امید بخش)
پاتریزیو (بردلی کوپر) پس از آنکه توسط مادرش از بیمارستان بیماران دوقطبی به خانه باز میگردد، تصمیم میگیرد که سبک زندگی خود را عوض کرده و گذشتهها را فراموش کند….
بیماری دو قطبی (bipolar) که یکی از بیماری های خاص و پرچالش در دنیا محسوب می شود در این فیلم نشان داده شده است. اینکه برخورد آدم ها چگونه هست و چگونه می تواند باشد.
در این فیلم Bradley cooper و Jennifer Lawrence ایفی نقش کرده اند و محصول سال 2012 می باشد. در این فیلم جنیفر لارنس برنده ی بهترین بازیگر زن کمدی شد.
3. Inside out (درون و بیرون)
رشد کردن میتواند مانند جادهای پر دست انداز باشد، و رایلی هم از این قضیه مستثنی نیست، کسی که با شروع کار پدرش در سن فرانسیسکو ، از زندگی قبلی خود فاصله می گیرد. .
مانند همه ما، رایلی هم توسط احساسات خود کنترل میشود، مانند شادی، ترس، خشم، نفرت و غمگین شدن، این احساسات
در مرکز ذهن و فرماندهی رایلی به عنوان شخصیتهایی در این انیمیشن زندگی میکنند و صاحب خود را در زندگی روزانه خود
راهنمایی میکنند.
یکی از بهترین انیمیشن هایی که برنده ی جایزه اسکار شد و از ساز و کار مغز در هنگام خشم، خوشحالی، رویا دیدن به زبان بسیار ساده و علمی آگاه می کند.
این انیمیشن مناسب همه ی سنین هست و از دیدن آن لذت خواهید برد. این انیمیشن محصول مشترک دیزنی و پیکسار است.
4. beautiful mind (ذهن زیبا)
بازی زیبای Russell Crowe در فیلم ذهن زیبا که در نقش جان نش ، ریاضی دانی که برنده ی جایزه نوبل اقتصاد شد و البته از بیماری اسکیزوفرنی هم رنج می برد.
برای کسانی که به علم ریاضی ، مغز و سینما علاقه دارند این فیلم پیشنهاد می شود.
این فیلم برنده ی جایزه ی اسکار شده است.
5. برادرم خسرو
بار دیگر بیماری دوقطبی از زاویه سینما با بازی فوق العاده شهاب حسینی.
رویکرد فیلم شاید متفاوت باشد و غیر از بیماری دو قطبی از برخورد اطرافیان و نقش آن ها با فردی که این بیماری دارد را نیز به بحث می کشد.
این فیلم در سال 1396 در سینماهای ایران اکران شد.
6. inception(تلقین)
خواب و رویا یکی از موضوعات مورد علاقه ی انسان هاست. علم نیز به دنبال آن است که پرده از راز رویاها بردارد. و امروزه دانشمندان علوم اعصاب در زمینه ی خواب و رویا در فعالیت اند تا به پرسش های چالش برانگیز این حیطه پاسخ دهند.
در این فیلم که با بازی فوق العاده Leonardo dicaprio و کارگردانی کریستوفر نولان است، دیکاپریو نقش یک دزد حرفهای را دارد که با نفوذ به ضمیر ناخودآگاه افراد، افکار آنها را میدزدد.
این فیلم جزء 250 فیلم برتر وبسایت IMDB است.
7. Focus (تمرکز)
با وجود اینکه مغز ما بسیار پیچیده است و تمام تلاش خود را برای تمام اعمال ما انجام می دهد اما گاهی درگیر خطا می شود که از آنها به عنوان خطای شناختی یاد می شود.
در این فیلم که با بازی will smith انجام شده است بسیار هنرمندانه به این خطاهای شناختی می پردازد.
8. Her (او)
هوش مصنوعی که آینده ی دنیا رو دگرگون خواهد کرد و یک چالش بزرگ برای بشر محسوب می شود. در این فیلم Joaquin phoenix به ایفای نقش پرداخته است.
وقتی که یک رایانه هوش مصنوعی با یک انسان به یک مرافقت و همراهی می پردازد.
نهایتا
دنیای سینما با مخاطبان زیادی که دارد می تواند علم را به زبان خودمانی وارد جامعه کند.
سید مهدی ساداتی هستم. عاشق مغز! داروساز و دانشجوی دکترای تخصصی علوم اعصاب. عضو تیم مرکز سلامت مغز دانا! از علاقه هام شناسوندن کارایی های هیجان انگیز مغز به زبان ساده به آدمهاست! جست و جو می کنم در افسردگی، داروهای موثر بر مغز و سایر بیماری های حوزه ی روان و البته نوروپلاستیسیتی!