07136476172 - 09172030360 [email protected]

روزهای اول رابطه شامل مستی شیرین و احساس شدیدی است که باعث می شود در تمام ساعات روز به شخص خاص خود فکر کنید. این مرحله لذت بخش است اما با گذشت زمان هر دو طرف به زندگی معمول و استرس هایشان باز می گردند و این احساس نزدیکی ممکن است کمی از بین برود. اینجاست که تمرینات زوج درمانی می تواند کمک کننده باشد.

جاستین کارینو، مشاور سلامت روان و موسس خدمات مشاوره سلامت روان کارینو، خاطرنشان می‌کند: «هرچه مدت زمان طولانی‌تری دو نفر با هم بوده‌اند، باید بیشتر تلاش کنند تا رابطه‌شان را تقویت کنند». “زوج ها باید در آنچه ما “آیین های ارتباط” می نامیم – اصطلاحی که توسط The Gottmans ابداع شده است – شرکت کنند تا در بحبوحه روزهای پرمشغله کاری با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

این مراسم اجرای تمرینات زوج درمانی می‌تواند روزانه، هفتگی، ماهانه یا سالانه انجام شود و هر زوجی می‌تواند آن‌ها را مطابق میل خود شخصی سازی کند.

به عنوان مثال، یک مراسم روزانه ممکن است شبیه 15 دقیقه نوازش در صبح باشد و یک مراسم سالانه ممکن است مانند یک تعطیلات آخر هفته بدون بچه ها به نظر برسد. تا زمانی که سازگار با برنامه های دیگر و اولویت‌بندی شده باشد، هر دو از آن سود خواهید برد.

تمرینات زوج درمانی چیزی است که می توانید به طور معمول انجام دهید. چه به دنبال راه‌هایی برای تقویت ارتباط عمیق‌تر با شریک زندگی خود باشید، چه می‌خواهید از چالش های رابطه تان عبور کنید، یا به سادگی در مورد راه‌هایی برای بهبود پیوند خود کنجکاو هستید، این تمرین‌های زوج‌ درمانی را امتحان کنید.

1-تمرین زوج درمانی: مشخص کردن تاریخی برای تعیین اهداف

قرار گرفتن در یک مسیر مشترک با شریک زندگیتان احساس بسیار خوبی دارد و تعیین اهداف نیز فرصتی برای هیجان زده شدن در مورد آینده فراهم می کند. این مورد ممکن است برای هر زوج به نظر برسد. شاید این یک سنت سالانه در روز عید یا هر دو ماه در کافه مورد علاقه‌تان باشد.

تعیین یک تاریخ خاص برای تعیین هدف، فضایی را برای گفتگو درباره امیدها و رویاهایمان فراهم می‌کند تا بتوانیم با یکدیگر هماهنگ بمانیم، از یکدیگر حمایت کنیم و در یک مسیر بمانیم. همچنین زمانی را برای مرور اهداف خود پس از مدت زمان مشخصی در نظر بگیرید. این به شما فرصت می‌دهد تا از تمام دستاوردهایتان تجلیل کنید و زمینه‌های بهبود را تصدیق کنید.

2-تمرین “من قدر تو رو میدونم”

شکی نیست که قدردان بسیاری از کارهایی هستید که پارتنرتان از صبح تا شب انجام می دهد. حتی اگر شما فعالانه به همه راه‌هایی فکر نکنید که زندگی شما را آسان‌تر می‌کنند و رابطه شما را رضایت‌بخش‌تر می‌کنند اما ته ذهنتان این را می دانید. به عنوان مثال، به همسرتان اجازه دهید بداند که از آماده کردن قهوه در صبح یا بوسه سریع موقع سلام وقتی به خانه می‌آیید، قبل از اینکه بچه‌ها توجه شما را بخواهند، قدردانی می‌کنید.

صرف 15 دقیقه از روز برای ابراز این قدردانی می تواند احساس بهتری به شریک زندگی تان بدهد. تحقیقات همچنین نشان می دهد که تمرین قدردانی می تواند به بهبود عزت نفس کمک کند و سطوح بالاتری از خوش بینی را تقویت کند.

3-گوش دادن و نظر دادن

30 دقیقه وقت بگذارید تا هر کدام یک یا دو نگرانی را که با آن سروکار دارید به اشتراک بگذارید. هر فرد باید نیمی از زمان را صحبت کند، در حالی که دیگری نکاتی را از صحبت طرف مقابل تکرار می کند و چیزی را که بیان می شود تأیید می کند. هنگامی که طرف مقابل در حال صحبت است، تماس چشمی برقرار کنید و نخواهید که مدام سریع جواب بدهید.

این گوش دادن و پاسخ فعال به پارتنرتان نشان می‌دهد که شما حرف‌های او را می‌شنوید، و مطالعات نشان می‌دهد که به طرف مقابل کمک می‌کند احساس حمایت عاطفی بیشتری داشته باشد. این به شریک زندگی‌تان اجازه می‌دهد که واقعاً احساس کند توسط شما شنیده شده و درک می‌شود. آنها احساس راحتی و امنیت می کنند که می دانند شما واقعاً به آنچه آنها می گویند گوش می دهید و فکر می کنید.

به عنوان یک امتیاز، حتی ممکن است متوجه شوید که این کار را با یکدیگر به طور معمول در زندگی روزمره خود انجام می دهید.

4-تمرین لمس همزمان

در حالی که هر زوجی ترجیحات خاص خود را برای ابراز صمیمیت دارد، در آغوش گرفتن، بوسیدن، گرفتن دست و داشتن رابطه جنسی برای سلامت رابطه شما بسیار مهم است.

برای یک تمرین صمیمیت فیزیکی ساده و ۱۵ دقیقه ای، لمس همزمان را امتحان کنید. با روبرو شدن با یکدیگر شروع کنید و چند نفس عمیق بکشید تا تنفس خود را هماهنگ کنید. دست در دست بگیرید و به گرمی لمس و احساس نزدیکی توجه کنید. به نوبت اشکال مختلف لمس فیزیکی را با هم کاوش کنید و کارهای دیگری را به طور هماهنگ انجام دهید. سعی کنید به خود اجازه دهید تا آرامش داشته باشید و به طور کامل در این تجربه غوطه ور شوید.

5-سرگرمی خودجوش

یکی از هیجان‌انگیزترین بخش‌های آشنایی اولیه، امتحان کردن چیزهای جدید با هم است. روال زندگی در نهایت شروع می شود و روزهای امتحان رستوران های جدید یا برنامه ریزی یک سفر یک روزه ناگهانی کمتر می شود. برای افزودن چاشنی به رابطه، کارهای بداهه و خودانگیختگی بیشتری به زندگی خود اضافه کنید.

حرف آخر

برای تقویت بیشتر رابطه خود، به یاد داشته باشید که در مراسم های روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه شرکت کنید. همچنین ارتباط شفاف را در اولویت قرار دهید و برای مسائل پیچیده از زوج درمانگر مشاوره بگیرید.

اگر ناراحتی عاطفی، اضطراب، افسردگی یا علائم دیگری را در نتیجه مشکلات در رابطه تجربه می کنید، برای دریافت کمک با یک متخصص ارتباط برقرار کنید. ممکن است بخواهید از صحبت با متخصص سلامت روان مرکز سلامت مغز دانا شروع کنید. از کمک گرفتن دریغ نکنید و بدانید سلامت روان شما مهم ترین چیز است. برای کسب اطلاعات بیشتر از خدمات ما، سایت انستیتو سلامت مغز دانا را ببینید یا با کارشناسان تماس بگیرید.

اگر شما نیز به دنبال بهترین مشاوره روانشناسی در شیراز جهت زمینه‌های مختلف ازدواج، خانواده و زوج درمانی هستید، همین امروز زمان مشاوره خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.

07136476172-09172030360

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

بهترین مشاوره روانشناسی در شیراز

چگونه روانپزشک یا روانشناس خوب مناسب خودمان را پیدا کنیم؟

لانگ دیستنس چیست؟ رابطه از راه دور خوبه یا بد؟ + بررسی تاثیر بر سلامت روان

منابع:

  1. Chen LH, Wu C-H. Gratitude enhances change in athletes’ self-esteem: the moderating role of trust in coachJournal of Applied Sport Psychology. 2014;26(3):349-362. doi:10.1080/10413200.2014.889255
  2. Salces-Cubero IM, Ramírez-Fernández E, Ortega-Martínez AR. Strengths in older adults: differential effect of savoring, gratitude and optimism on well-beingAging & Mental Health. 2019;23(8):1017-1024. doi:10.1080/13607863.2018.1471585
  3. Jones SM, Bodie GD, Hughes S. The impact of mindfulness on empathy, active listening, and perceived provisions of emotional supportCommunic Res. 2016;46(6):838-865. doi:10.1177/0093650215626983
به این مقاله امتیاز دهید