درزندگی روزمره، ما برای دستیابی به اهداف، به حرکت برنامه ریزی شده متکی هستیم. یک مطالعه جدید توسط دانشمندان علوم اعصاب MIT، در انستیتوی یادگیری و حافظه Picower در MIT، یک ناحیه در مغز را شناسایی کردند که بین مدارهای هدایت حرکت هدفمند و رفتارهای انگیزشی، ارتباط برقرار می کند.
تحقیقات منتشر شده در تاریخ 19 سپتامبر در Current Biology، نشان می دهد که سپتوم جانبی (LS)، منطقه ای که برای تعدیل رفتار در نظر گرفته می شود و در بسیاری از اختلالات روانشناختی نقش دارد، به طور مستقیم اطلاعات مربوط به سرعت و شتاب حیوان را هنگام جستجو برای به دست آوردن پاداش در یک محیط، در هنگام حرکت می آموزد.
هانا Wirtshafter، نویسنده اصلی این مطالعه، اظهار می کند:”انجام یک کار ساده، مانند دستیابی به غذا، نیاز به مشارکت و هماهنگی تعداد زیادی از مناطق مغز و ارزیابی چندین عامل دارد: به عنوان مثال، تلاش برای تهیه غذا از یخچال فریزر یا یک رستوران”. ما متوجه شده ایم که LS ممکن است به شما در تصمیم گیری ها کمک کند. این که LS مکان، حرکت و اطلاعات انگیزشی را نشان می دهد، LS را قادر می سازد تا به شما در یکپارچه سازی یا بهینه سازی عملکرد درمورد ملاحظات مکان، سرعت و سایر سیگنال های زیست محیطی کمک کند. “
تحقیقات قبلی عملکردهای مهم رفتاری را به LS نسبت داده است، مانند تعدیل اضطراب، پرخاشگری و تأثیر آن ها. همچنین اعتقاد بر این است که دراعتیاد، روان پریشی، افسردگی و اضطراب نیز نقش مهمی را ایفا می کند. دانشمندان علوم اعصاب ارتباطات آن را با هیپوکامپ، مرکز مهمی برای رمزگذاری حافظه فضایی، همچنین با ناحیه (VTA)، ناحیه ای که واسطه رفتارهای هدفمند از طریق انتقال دهنده عصبی دوپامین است، ردیابی کرده اند.
اما تاکنون، هیچ کس نشان نداده بود که LS مستقیماً حرکت را پیگیری می کند یا با هیپوکامپ ارتباط برقرار می کند، به عنوان مثال این عمل را با هماهنگی ریتم های عصبی خاص، در مورد حرکت و زمینه فضایی پاداش، انجام می دهد.
ویرتشافر بیان میکند: “هیپوکامپ یکی از مناطق مورد مطالعه مغز به دلیل نقش داشتن در حافظه، جهت یابی فضایی و تعداد زیادی بیماری مانند بیماری آلزایمر است. اما اطلاعات نسبتاً کمی درباره سپتوم جانبی وجود دارد، حتی اگر اطلاعات زیادی از هیپوکامپ دریافت کند و به مناطق مختلفی که درگیر انگیزه و حرکت هستند، متصل شود.
ویلسون: این مطالعه به روشنی از اهمیت LS، به عنوان چهارراه اطلاعات مربوط به حرکت و انگیزه بین مناطقی مانند هیپوکامپ و VTA یاد می کند.
وی همچنین بیان می کند: “کشف این موضوع، به کنترل دوپامینرژیک از طریق LS اشاره می کند که می تواند به اطلاعات مربوط به حافظه، شناخت و بیماری ها کمک کند.”
ردیابی افکار
Wirtshafter توانست با ثبت همزمان فعالیت اسپایک الکتریکی صدها نورون در هر منطقه در مغز موش را هنگامی که در جستجوی پاداش در یک جعبه T شکل بودند، مستقیماً برهم کنش های بین LS و هیپوکامپ را مشاهده کند.
در این داده ها، ویلسون و همکارش، کد ناحیه ای سرعت و شتاب را در ناحیه پشتی LS مشاهده کردند و علائم واضحی دیدند که جمعیتی با همپوشانی نورون ها در حال پردازش اطلاعات بر اساس سیگنال های هیپوکامپ، هستند که با ریتم های هیپوکامپ هماهنگ شده اند. این مشاهدات به محققان پیشنهاد می دهد که سپتوم ممکن است به عنوان نقطه همگرایی اطلاعات در مورد حرکت و حافظه فضایی باشد.
اندازه گیری های Wirtshafter همچنین نشان داد که هماهنگی LS با ریتم تتا هیپوکامپ به طور انتخابی در طی رفتاری که به حافظه کاری مکانی متکی است، افزایش می یابد. نشان دهنده این است که LS ممکن است یک نقش کلیدی در اطلاعات هنگام جهت یابی داشته باشد.
Wirtshafter بیان می کند: “درک چگونگی عملکرد LS در حرکت و انگیزه به ما در درک چگونگی تصمیم گیری های اساسی از مغز کمک می کند و چگونگی اختلال در این پردازش ها می تواند منجر به ناهنجاری های مختلف شود.”
برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع:
MIT News
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.