بر اساس یک مطالعه انجام شده در دانشگاه کالیفرنیا، تجربه چندین عامل استرس زا ناشی از ویروس همه گیر کرونا COVID-19 – مانند بیکاری – و استفاده بیش از حد از رسانه های مرتبط با کرونا COVID-19، با افزایش استرس حاد و علائم افسردگی ارتباط مستقیمی دارد.
این گزارش در Science Advances به چاپ خواهد رسید.
نویسنده ارشد E. Alison Holman ، اظهار داشت: “همه گیری همه افراد را به یک اندازه تحت تأثیر قرار نمی دهد.”
“افراد با سرعت بی سابقه ای دستمزد، شغل و عزیزان خود را از دست داده اند. افرادی که با بیماری روان شناختی و جسمی مزمن زندگی می کنند، بیشتر با این مسائل دست و پنجه نرم می کنند؛ جوانان در حال مبارزه هستند؛ جوامع فقیر بیشتر به دلیل این موضوع تحت فشار قرار گرفته اند. خدمات بهداشت مغز و روان شناختی، باید متناسب با افرادی که بیشتر نیازمند هستند، باشد. ”
علاوه بر این، این تحقیق ارتباط بین سلامت روانشناختی و قرار گرفتن در معرض ویروس همه گیر کرونا COVID-19 را که تحت تأثیر رسانه ها قرار می گیرد، بررسی می کند و نشان می دهد که برای محافظت از بهزیستی روانشناختی، باید از تلویزیون، کامپیوتر یا موبایل فاصله بگیرید.
“رسانه ها هنگامی که با بلایای مبهم و مستمر روبرو می شوند، یک منبع مهم اطلاعاتی برای مردم هستند.”
“اما قرار گرفتن در معرض بیش از حد رسانه ها، ممکن است فرسایشی باشد و منجر به استرس، نگرانی و خطرات بیشتر شود.”
هولمن، سیلور و محققین یک نظرسنجی ملی از بیش از 6500 نفر از ساکنان ایالات متحده در مارس و آوریل 2020 انجام دادند.
این مطالعه اولین تحقیق در نوع خود بود که پیش بینی های اولیه افزایش مشکلات بهداشت روان در سراسر کشور را بررسی می کرد. این طرح به محققان اجازه می دهد تا اثرات همه گیری کرونا را در زمان واقعی بررسی کنند.
“در طول مطالعه، اندازه همه گیری به طرز چشمگیری تغییر کرد.” بر این اساس، افرادی که بعداً در دوره مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند، بالاترین میزان استرس حاد و علائم افسردگی را گزارش کردند.
یافته های تیم UCI، بینشی در مورد اولویت های ایجاد مقاومت جامعه در برابر همه گیری COVID-19 را ارائه می دهد:
کسانی که از قبل در شرایط خاصی از نظر سلامت روانشناختی و جسمی قرار داشته اند، احتمالاً هم استرس حاد و هم علائم افسردگی را نشان می دهند.
عوامل استرس زای ثانویه – از دست دادن شغل و دستمزد، کمبود ملزومات – نیز پیش بینی کننده های مهمی در بروز این علائم هستند.
قرار گرفتن در معرض گسترده اخبار مربوط به بیماری همه گیر کرونا و اطلاعات متناقض در اخبار، از قوی ترین پیش بینی کننده های استرس حاد ویژه همه گیری است.
“این بسیار مهم است که ما تأمین منابع را به جوامعی که هم اکنون نیاز به حمایت دارند، اولویت قرار دهیم – افراد بیکار، افراد فقیر یا بیمار مزمن و جوانان.”
“ما همچنین مردم را تشویق می کنیم که به عنوان یک مداخله مهم بهداشت عمومی کمتر در معرض اخبار رسانه قرار بگیرند. این می تواند از علائم سلامت روانشناختی و جسمی جلوگیری کرده و باعث ارتقا سلامت عموم شود.”
برای اطلاعات بیشتر به مؤسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع:
The unfolding COVID-19 pandemic: A probability-based, nationally representative study of mental health in the U.S. Science Advances (2020).
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.