هیچ کس قدرمو نمیدونه: چیکار کنیم قدرمان را بدانند؟ با هم بشنویم:
زمانی که احساس می کنید “هیچ کس قدرمو نمیدونه”، سخت است. وقتی چنین احساسی دارید، ممکن است به نظر برسد که کسی برای شما ارزش قائل نیست. از این گذشته، کمک به یک دوست برای اسباب کشی و تهیه یک شام ویژه برای عزیزانتان زمان و انرژی زیادی از شما می گیرد. و زمانی که به نظر می رسد دیگران متوجه این موضوع نمی شوند، ممکن است احساس کنید که تلاش های شما نادیده گرفته شده و کم ارزش شده است.
اگر مراقب نباشید، احساس اینکه کسی قدر شما را نمی داند می تواند منجر به احساس رنجش و عصبانیت شود. خوشبختانه، این استراتژیها میتوانند به شما کمک کنند تا احساس بهتری داشته باشید و حتی ممکن است از خدشه دار شدن رابطه در زمانی که احساس میکنید از شما قدردانی نمیشود، جلوگیری کنند.
به دنبال قدردانی از طریق اعمال باشید
فقط به این دلیل که کسی نمی گوید “متشکرم” به این معنی نیست که از شما قدردانی نمی کند. همه برای ابراز قدردانی از کلمات استفاده نمی کنند.
شریک زندگی تان که شما را به آغوش می کشد یا نوجوانی که به شما می گوید “دمت خیلی گرم!”، ممکن است روشی برای تشکر کردن او باشد. به همین ترتیب، وقتی همکارتان شما را به ناهار دعوت می کند یا دوستتان اصرار دارد که پول قهوه شما را بپردازد، ممکن است قدردانی خود را به شما اعلام کند.
بنابراین، یک دقیقه وقت بگذارید و در نظر بگیرید که آیا اطرافیان شما ممکن است به روشی متفاوت قدردانی خود را به شما نشان دهند. ممکن است متوجه شوید که آنها به احتمال زیاد بیشتر از آنچه تصور می کنید از شما متشکر هستند.
بیشتر اوقات “نه” بگویید
گاهی اوقات، هر چه بیشتر برای مردم بدون شکایت کاری را انجام دهید، انتظار بیشتری از شما دارند. و ممکن است فراموش کنند که از تمام کارهایی که برای آنها انجام می دهید قدردانی کنند.
بنابراین ممکن است گاهی اوقات «نه» گفتن مفید باشد. این می تواند به مردم یادآوری کند که این موضوع را بدیهی نپندارند که شما همیشه مایل و در دسترس خواهید بود که در آن شرکت کنید.
«نه» گفتن گاهی اوقات می تواند برای شما مفید باشد اگر کمی از مردم راضی شده باشید. اگر عادت دارید همیشه «بله» بگویید، رد کردن دعوت اجتماعی یا درخواست لطف ممکن است سخت باشد. اما انجام این کار به شما (و دیگران) یادآوری می کند که لازم نیست کاری را که نمی خواهید انجام دهید.
همچنین ممکن است زمان هایی وجود داشته باشد که تصمیم به تعیین محدودیت داشته باشید. به عنوان مثال، اگر شنیدید که یکی از فرزندانتان به یکی از دوستانتان می گوید: «نیازی نیست ظروف خود را در سینک ظرفشویی بگذارید. پدر و مادرم آن را جمع می کنند.» ممکن است بخواهید درباره نقش خود صحبت کنید.
کمی مهربانی نشان دهید
نشان دادن مهربانی می تواند شادی شما را افزایش دهد. بنابراین به این فکر کنید که آیا کمک به دیگران باعث می شود احساس خوبی نسبت به خودتان داشته باشید، حتی اگر به نظر می رسد دیگران آنقدر که می خواهید از شما قدردانی نمی کنند.
شما ممکن است فرصتی برای یادگیری مهارت های جدید یا تقویت مهارت های موجود داشته باشید – مانند صبر. همچنین ممکن است فرصتی برای ورزش کردن یا زمانی برای حضور تنها در ماشین داشته باشید.
به همه چیزهایی که از انجام کارها برای دیگران به دست می آورید نگاهی بیندازید و ممکن است از دیدن چیزهای زیادی وجود داشته باشد که باید به خاطر آنها سپاسگزار باشید.
قدر دیگران را بدانیم
تمرکز بیش از حد بر عدم قدردانی می تواند باعث شود که قدردانی از دیگران را فراموش کنید. اما گفتن «متشکرم» به اطرافیانتان میتواند به دیگران الهام بخشد تا از شما قدردانی کنند.
از دوستان و خانواده خود برای تمام کارهایی که برای شما انجام می دهند تشکر کنید. ممکن است قدردانی خود را با یک «متشکرم» شفاهی نشان دهید، یا ممکن است یادداشتی برای آنها بفرستید و یادآوری کنید که چقدر از آنها قدردانی می کنید.
هر راهی که برای نشان دادن قدردانی خود انتخاب می کنید، آن را واقعی و صمیمانه بسازید.
افکار منفی را دوباره قالب بندی کنید
مراقب افکار منفی اغراق آمیز باشید. فکر کردن به چیزهایی مانند “هیچ کس هیچ وقت کار خوبی برای من انجام نمی دهد” یا “همه از من انتظار دارند که همه چیز را در اینجا انجام دهم” تنها باعث می شود که احساس بدتری داشته باشید.
زمان هایی را به خود یادآوری کنید که دیگران از شما قدردانی کرده اند (حتی اگر مجبور باشید مدتی به گذشته فکر کنید). و زمان هایی را به خود یادآوری کنید که توانسته اید برای کاری که انجام می دهید محدودیت هایی ایجاد کنید.
پاسخ دادن به افکار غیر مفید خود با افکار واقع بینانه تر می تواند به شما کمک کند کمی بیشتر احساس قدردانی کنید. ممکن است مواردی مانند «خانوادهام از تمام کارهایی که برایشان انجام میدهم قدردانی میکنند، حتی اگر آن را نگویند» یا «خانوادهام گاهی از من قدردانی میکنند» را به خود یادآوری کنید، و ممکن است کمی احساس بهتری داشته باشید.
صحبت کنید
گاهی اوقات، به اشتراک گذاشتن احساس خود مفید است. ممکن است با گفتن جملهای مانند «بعضی وقتها احساس میکنم کارم مورد توجه قرار نمیگیرد، با شریک زندگیتان، رئیستان یا بچههایتان در مورد آنچه در حال وقوع است صحبت کنید. وقتی از کارم قدردانی می شود، واقعاً لذت می برم.»
از گفتن آنچه می خواهید نترسید. ممکن است متوجه شوید که دیگران وقتی درک می کنند که چقدر برای شما مهم است از نشان دادن قدردانی بیشتر خوشحال می شوند.
اما، این احتمال نیز وجود دارد که آنها اصرار داشته باشند که قبلاً قدردانی زیادی از خود نشان داده اند یا ممکن است با گفتن جملهای مانند: «وقتی کار بهتری انجام دادی، از تو قدردانی میکنم».
فقط به یاد داشته باشید، برخی افراد زمانی که ناراحت هستند شوخی می کنند. و ناراحتی آنها ممکن است فقط بازتاب احساس آنها نسبت به خود باشد، نه احساس آنها نسبت به شما.
با یک متخصص سلامت روان صحبت کنید
اگر به طور مزمن احساس می کنید که از شما قدردانی نمی شود، احتمالاً روابط شما آسیب خواهد دید. ممکن است بخواهید در مورد احساس خود با یک متخصص سلامت روان دارای مجوز صحبت کنید. یک درمانگر ممکن است خانواده درمانی، درمان شناختی رفتاری یا سایر خدمات را برای کمک به احساس بهتر توصیه کند.
سوالات متداول
وقتی احساس می کنید از شما قدردانی نمی شود به چه معناست؟
احساس قدردانی نکردن به این معناست که احساس می کنید دیگران برای شما ارزشی قائل نیستند. ممکن است به این معنی باشد که آنها از کارهایی که برایشان انجام داده اید قدردانی نمی کنند، یا ممکن است به این معنی باشد که آنها به طور کلی برای شما ارزشی قائل نیستند. این احساس می تواند در انواع روابط و در بسیاری از موقعیت های مختلف، مانند احساس قدردانی نشدن در یک رابطه عاشقانه یا در محل کار، رخ دهد.
چگونه با احساس قدردانی نشدن کنار می آیید؟
این می تواند مفید باشد که چگونه احساس خود را نسبت به موقعیت نشان دهید. راه های دیگری را در نظر بگیرید که افراد ممکن است قدردانی خود را نشان دهند و به خود یادآوری کنید که تشکر تنها دلیل انجام کارهای خوب برای دیگران نیست.
به یاد داشته باشید که نمیتوانید طرز فکر یا احساس دیگران را تغییر دهید، بنابراین اگر به نظر میرسد که از محبت شما سوء استفاده میکنند، حد و مرزهایی را تعیین کنید، «نه» گفتن را بیشتر تمرین کنید و در مورد احساس خود صحبت کنید.
چه اتفاقی میافتد وقتی کسی احساس میکند قدردانی نمیشود؟
احساس عدم قدردانی می تواند باعث شود که شخص ارزش خود را زیر سوال ببرد. در روابط، ممکن است افراد را متعجب کند که آیا شریک زندگی آنها واقعاً اهمیت می دهد یا خیر. این می تواند عزت نفس را تضعیف کند و به درگیری کمک کند.
در محل کار، می تواند انگیزه، تعهد و بهره وری را مختل کند. مهم نیست در کجا رخ می دهد، افرادی که احساس می کنند مورد قدردانی قرار نمی گیرند، احتمالاً در نهایت عقب نشینی می کنند و به کلی از تلاش کردن دست می کشند.
حرف آخر
هر کس در یک زمان احساس می کند که قدردانی نشده است. گاهی اوقات، بهتر است به افراد به دلیل عدم ابراز قدردانی استراحت بدهید. در مواقع دیگر، پرداختن به موقعیت از طریق صحبت با افراد اطرافتان می تواند مفید باشد. بنابراین تعیین کنید که چگونه می خواهید با این موقعیت کنار بیایید، و اگر زمان سختی را سپری می کنید، کمک حرفه ای را در نظر بگیرید.
کاوش راههای مختلف برای مقابله و دستیابی به کمک حرفهای میتواند به شما کمک کند احساس ارتباط بیشتری داشته باشید.
صحبت کردن با یک متخصص سلامت روان میتواند به شما کمک کند ارتباطات معنیداری ایجاد کنید و همچنین میتواند به شما کمک کند تا راهبردهایی را برای کنار آمدن با این احساس را به روشی سالم کشف کنید.
علاوه بر این، درمانگر می تواند به شما کمک کند تا دلایل اصلی آسیب پذیر بودن خود را کشف کنید. به عنوان مثال اگر در یک رابطه یا ازدواج احساس نا امیدی می کنید، یا پس از جدایی این احساس را دارید، یا اگر احساس تنهایی و افسردگی می کنید. شاید هم این احساس نا امیدی ناشی از امور تحصیلی یا موفقیت های کاری باشد.
اگر به دنبال بهترین مرکز مشاوره در شیراز برای زمینههای مختلف تحصیلی، ازدواج، خانواده و رواندرمانی هستید، شما شایسته بهترین ها هستید. همین امروز زمان مشاوره خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.
07136476172-09172030360
آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز
ایمیل: [email protected]
اینستاگرام: danabrain.ir@
درباره نویسنده
موژان پارسا پژوهشگر ارشد توانبخشی شناختی دانشگاه شهید بهشتی و همکار قطب عصب روانشناسی شناختی کشور است. جریان اصلی تحقیقات وی اختلالات عصب تحولی و به طور خاص متمرکز بر اوتیسم می باشد.