محققان خاطر نشان کردند، آپنه خواب غیر تشخیصی، شکایتی شایع در خواب، می تواند منجر به مشکلات سلامتی بیشتر و هزینه های قابل توجه پزشکی شود.
آپنه خواب انسدادی درمان نشده، که در آن تنفس به طور مکرر متوقف شده و در طول خواب اتفاق می افتد، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی، افسردگی، دیابت نوع 2 و حتی مرگ زودرس را افزایش می دهد.
تیمی از دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند (UMSOM) اظهار می کنند، افرادی که دچار آپنه خواب تشخیص داده نشده هستند و علائم را نادیده می گیرند، بیشتر از افرادی که به این مشکل رسیدگی میکنند، به پزشک مراجعه کرده و در بیمارستان بستری می شوند.
این کارآزمایی شامل هزینه های پزشکی در بین آمریکایی هایی بود که 65 سال و یا بیشتر داشتند و دارای آپنه انسدادی خواب OSA بودند. محققان صورتحساب پزشکی كسانی كه OSA آنها برای مدت یك سال تشخیص داده نشده بود را تجزیه و تحلیل كردند.
آنها دریافتند کسانی که مشکل خواب خود را قبلاً تشخیص داده بودند، ملاقات های پزشک کمتری داشتند و مدت اقامت در بیمارستان را نشان می داد، که تفاوت قابل توجهی در پرداخت های مالی آنها ایجاد می کند، زیرا افراد مبتلا به OSA تشخیص داده نشده می توانند انتظار داشته باشند که در طول دوره 12 ماهه بطور متوسط 20،000 دلار (15345 پوند) بیشتر در هزینه های پزشکی باید بپردازند.
محقق برجسته دکتر Emerson Wickwire، استادیار روانپزشکی و پزشکی در UMSOM و مدیر برنامه بی خوابی در مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، اذعان داشت: “ما تا به امروز بزرگترین تحلیل اقتصادی آپنه خواب را در بین سالمندان انجام داده ایم.”
“این مهم است که درک کنیم هزینه های مرتبط با اختلالات خواب درمان نشده احتمالاً سال به سال افزایش می یابد، به همین دلیل لازم است بر روی شناسایی زودرس و درمان متمرکز شویم”.
خبر خوب این است که راهکارهای تشخیصی و درمانی بسیار مؤثر در دسترس است. تیم ما در حال حاضر برای بهبود نتایج و کاهش هزینه های مرتبط با اختلالات خواب از رویکردهای بزرگ داده و همچنین روشهای درمانی اختلال خواب استفاده می کند. “
برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع:
Diabetes.cu.uk

درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز است و از سال 2014 در زمینه پژوهش های علوم اعصاب فعالیت دارد. وی در بهبود و ارتقا عملکرد های عصب روانشناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب با تیم روانپزشکان، روانشناسان، نورولوژیست ها، کاردرمانگر ها و گفتاردرمانگر های کلینیک سلامت مغز همکاری دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. همچنین به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش های او را در Google Scholar دنبال کنید.