07136476172 - 09172030360 [email protected]

سردرد در دوران بارداری بسیار شایع است. شایع ترین انواع آن سردردهای تنشی و سردردهای میگرنی هستند. بیشتر سردردها می آیند و می روند، اما برخی دیگر ممکن است آزاردهنده تر باشند یا ممکن است ناشی از عوارض دیگری باشند. برای خانم های باردار مهم است که در مورد هر گونه سردردی که ممکن است قبل، در حین یا بعد از بارداری داشته باشند، با پزشک خود مشورت کنند.

سردردهای میگرنی چیست؟

سردردهای عروقی شامل میگرن، تصور می‌شود که عملکرد غیرطبیعی رگ‌های خونی مغز یا سیستم عروقی را شامل می‌شوند. شایع ترین نوع سردرد عروقی میگرن است.

سردردهای میگرنی معمولاً با موارد زیر مشخص می شوند:

  • درد شدید در یک یا هر دو طرف سر
  • حالت تهوع و/یا استفراغ
  • اختلال بینایی و عدم تحمل نور

به نظر می رسد افرادی که دچار سردردهای میگرنی می شوند دارای رگ های خونی هستند که به محرک های مختلفی واکنش نشان می دهند که ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • استرس و سایر احساسات
  • شرایط زیستی و محیطی
  • خستگی
  • نورهای خیره کننده یا سوسوزن
  • آب و هوا
  • غذاهای خاص

علائم سردردهای میگرن  در بارداری چیست؟

دو نوع رایج میگرن، میگرن کلاسیک و میگرن معمولی است. موارد زیر شایع ترین علائم هستند. با این حال، هر کس که میگرن در بارداری را می گذراند ممکن است علائم متفاوتی را تجربه کند.

علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

هاله میگرنی

نوعی میگرن که 10 تا 30 دقیقه قبل از حمله، علائم عصبی به نام هاله (نورهای چشمک زن یا خطوط زیگزاگ، یا از دست دادن موقت بینایی) را شامل می شود. حمله ممکن است یک یا دو روز طول بکشد.

درد همراه با میگرن کلاسیک ممکن است به شرح زیر باشد:
  • ضربان یا تپش شدید در پیشانی، شقیقه، گوش، فک یا اطراف چشم احساس می شود.
  • از یک طرف سر شروع می شود، اما ممکن است به طرف دیگر سرایت کند.

میگرن بدون هاله

نوعی از میگرن که معمولاً قبل از آن هاله وجود ندارد، اگرچه ممکن است علائم مختلفی قبل از شروع آن وجود داشته باشد. درد شایع میگرن ممکن است سه یا چهار روز طول بکشد.

علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
  • تغییرات خلق و خوی
  • خستگی
  • اسهال و افزایش ادرار
  • تهوع و استفراغ

علائم میگرن ممکن است شبیه بیماری های دیگری باشد. همیشه برای تشخیص با پزشک خود مشورت کنید.

بارداری چگونه بر سردردهای میگرنی تأثیر می گذارد؟

حدود 15 تا 20 درصد زنان باردار به میگرن مبتلا هستند. بیش از نیمی از زنان متوجه می شوند که میگرن آنها در چند ماه آخر بارداری کمتر اتفاق می افتد. با این حال، میگرن ممکن است پس از زایمان، در طول دوره پس از زایمان بدتر شود.

اگرچه سردردهای میگرنی ممکن است باعث درد شدید برای مادر شود، اما هیچ خطری برای جنین در حال رشد وجود ندارد.

سردردهای میگرن در بارداری چگونه مدیریت می شوند؟

اگر خانمی سابقه سردردهای میگرنی داشته باشد و هیچ بیماری دیگری نداشته باشد، میگرن در دوران بارداری معمولاً نگران کننده نیست. با این حال، اگر برای اولین بار سردرد شبیه میگرن در بارداری رخ دهد، مهم است که هر نوع بیماری خطرناک دیگری مانند خونریزی در مغز، مننژیت (عفونت در بافت‌های مغز) یا تومورها را نیاز باشد با تشخیص پزشک رد کنید. ممکن است برای تعیین علت سردرد به آزمایشات بیشتری نیاز باشد.

مصرف چه داروهایی برای میگرن در بارداری بی خطر است؟

سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) درمان‌های میگرن را در دسته‌های ایمنی مختلف دسته‌بندی می‌کند. FDA هم داروهای تجویزی و هم داروهای بدون نسخه را بر اساس پتانسیل هر دارو برای ایجاد نقص های مادرزادی به دسته های مختلف طبقه بندی می کند. برای خواندن راهنمای ایمنی FDA برای مصرف داروها برای میگرن در بارداری اینجا را کلیک کنید.

مانند هر طرح درمانی دیگری، ضروری است که قبل از هر حرکت با پزشک مشورت کنید. اگر شما یک بیمار میگرنی هستید و در انتظار بچه دار شدن هستید، با پزشک قرار ملاقات بگذارید تا برای بهترین روش اقدام کنید.

درمان میگرن در بارداری

درمان میگرن در بارداری ممکن است شامل اقدامات تسکین دهنده و غیردارویی مانند کیسه یخ، اتاق تاریک و خواب باشد. اجتناب از محرک‌ها، مانند برخی غذاها و استرس نیز ممکن است مفید باشد.

داروها باید با دقت انتخاب شوند زیرا بسیاری از داروها از طریق جفت به جنین در حال رشد منتقل می شوند.

دوزهای پایین کافئین و استامینوفن عموماً بی خطر هستند، اما فقط طبق توصیه پزشک باید مصرف شوند. از مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی خودداری کنید. با این حال، به دلیل احتمال اعتیاد مادر و نوزاد، استفاده از مسکن هایی که وابستگی ایجاد می کنند را محدود کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد درمان میگرن در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

آیا درمان غیردارویی برای میگرن در بارداری وجود دارد؟

اگر درمان های خانگی و مداخلات پزشکی به سردردهای میگرنی شما کمک نکرده است یا می‌خواهید مصرف دارو را قطع کنید، نوروفیدبک می‌تواند راه حل شما باشد. استفاده از نوروفیدبک برای کاهش فراوانی و شدت میگرن بسیار مفید است. با متعادل کردن مغز برای عملکرد بهتر، سردردها از بین می روند، کمتر اتفاق می افتند یا شدت کمتری خواهند داشت.

خلاص شدن از شر میگرن در حال پیشرفت، هدف کوتاه مدت نوروفیدبک است. هدف بلندمدت نوروفیدبک کاهش تعداد و شدت میگرن است.

درباره درمان نوروفیدبک برای میگرن بیشتر بدانید:

جدیدترین روش درمان سردرد میگرن بدون دارو با نوروفیدبک

 

همیشه امیدوار باشید…

اگر شما هم از سردرد میگرن در بارداری رنج میبرید، انستیتو سلامت مغز دانا با ارائه به روزترین و موثرترین تکنیک ها میتواند به شما در پیشگیری از حملات میگرنی کمک کند. روش های غیر دارویی و بدون خطر و عوارض جانبی برای درمان میگرن در بارداری در دسترس است که میتوانید با مشورت با متخصصان ما متناسب با نیازهایتان از آن ها استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر واحدهای درمانی در سایت ما را ببینید یا با کارشناسان تماس بگیرید.

به این مقاله امتیاز دهید