07136476172 - 09172030360 [email protected]

عوارض قرص آریپیپرازول ۵ برای بیش فعالی با هم بشنویم:

سوال برخی از افراد این است که عوارض قرص آریپیپرازول ۵ برای بیش فعالی چیست؟ آریپیپرازول یک داروی ضد روان پریشی است که برای درمان چندین بیماری مختلف – اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی، افسردگی و اضطراب – در بزرگسالان استفاده می شود. و گاهی اوقات برای درمان علائم ADHD غیرفعال  و طیف اوتیسم استفاده می شود. 

گزارش شده است که آریپیپرازول در بهبود عملکرد شناختی در افراد مبتلا به بیش فعالی بدون سایر بیماری های روانپزشکی مفید است، اگرچه نتایج مورد بحث قرار گرفته است.

آریپیپرازول ۵ برای بیش فعالی (در حال مطالعه)

آریپیپرازول برای درمان اختلال نقص توجه بیش فعالی (ADHD) تایید نشده است. اما این دارو برای این نوع استفاده در حال مطالعه است.

یک مطالعه کوچک در سال 2016، آریپیپرازول و ریسپریدون را به عنوان درمان هایی برای کمک به کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم (ASD) و علائم ADHD مقایسه کرد. این مطالعه نشان داد که کودکان مبتلا به علائم اوتیسم و ADHD که آریپیپرازول مصرف کردند علائم ADHD در آنها کاهش یافت.

یکی دیگر از منابع مورد اعتماد، افرادی را که هم ADHD و هم یک اختلال خلقی به نام اختلال در تنظیم خلق و خوی مخرب (DMDD) داشتند مورد بررسی قرار داد. DMDD باعث تحریک پذیری، بدخلقی و کج خلقی می شود. در این مطالعه، افراد آریپیپرازول را همراه با متیل فنیدات (ریتالین) مصرف کردند. این مطالعه نشان داد که این درمان علائم ADHD افراد مانند رفتار مخرب و مشکلات توجه را کاهش می دهد. این درمان همچنین علائم DMDD افراد را کاهش داد.

قرص آریپیپرازول ۵ در کودکان

مطالعات مناسبی در مورد ارتباط سن با اثرات آریپیپرازول در کودکان کمتر از 13 سال مبتلا به اسکیزوفرنی و در کودکان کمتر از 10 سال مبتلا به اختلال دوقطبی انجام نشده است.

مطالعات مناسبی در مورد ارتباط سن با اثرات آریپیپرازول در کودکان انجام نشده است.

مصرف آریپیپرازول در کودکان یا نوجوانان مبتلا به افسردگی شدید تایید نشده است.

مطالعات مناسبی که تا به امروز انجام شده است، مشکلات خاصی را در کودکان مبتلا به اوتیسم نشان نداده است که سودمندی آریپیپرازول را در کودکان 6 تا 17 ساله مبتلا به این اختلال را محدود کند.

عوارض قرص آریپیپرازول ۵

شایع ترین عوارض جانبی آریپیپرازول به شرح زیر است:

کودکان و نوجوانان (سن 10 تا 17 سال): خواب آلودگی، سردرد، استفراغ، خستگی، تغییر در اشتها، افزایش بزاق، بی خوابی، حالت تهوع، گرفتگی بینی، افزایش وزن، حرکات کنترل نشده و سفتی عضلات.

بزرگسالان: تهوع، استفراغ، یبوست، سردرد، تاری دید، بیماری دستگاه تنفسی فوقانی، سرگیجه، اضطراب، بی خوابی و بی قراری.

عوارض جانبی خفیف آریپیپرازول 5 می تواند شامل موارد زیر باشد:

حالت تهوع، استفراغ یا یبوست
از دست دادن حافظه
سردرد
تاری دید یا سرگیجه
عفونت دستگاه تنفسی فوقانی، مانند سرماخوردگی
اضطراب
احساس خواب آلودگی یا بی خوابی (مشکل در به خواب رفتن یا ماندن در خواب)
بی قراری یا احساس نیاز به حرکت
کهیر
ریزش مو
عوارض جانبی جنسی، مانند میل جنسی یا تغییر در میل جنسی
واکنش آلرژیک خفیف *
بیشتر این عوارض جانبی ممکن است در عرض چند روز یا چند هفته از بین بروند. اما اگر شدیدتر شدند یا از بین نرفتند، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.

داروهایی مانند آریپیپرازول می توانند خطر خودکشی و افکار خودکشی را به خصوص در شروع درمان افزایش دهند. هرگونه تغییر ناگهانی در خلق و خو، از جمله افسردگی، اضطراب، بی قراری، وحشت، تحریک پذیری، تکانشگری یا پرخاشگری را به پزشک خود گزارش دهید.

سایر عوارض جانبی جدی عبارتند از: تعداد کم گلبول های سفید خون، تشنج، اختلالات چربی خون، مشکلات تنظیم دمای بدن و  رفتارهای اجباری.

مصرف آریپیپرازول 5 ممکن است توانایی شما در رانندگی، کار با ماشین آلات یا انجام سایر کارهای بالقوه خطرناک را مختل کند. این عارضه جانبی معمولاً با گذشت زمان از بین می رود. اگر عوارض جانبی آزاردهنده هستند یا از بین نمی روند، با پزشک خود صحبت کنید.

البته اکثر افرادی که از این دارو استفاده می کنند هیچ یک از این عوارض جانبی را تجربه نمی کنند.

آریپیپرازول 5 می تواند خطر ابتلا به سندرم بدخیم نورولپتیک (NMS) را در بیمار افزایش دهد. این یک بیماری نادر اما جدی است که می تواند باعث سکته مغزی و مرگ شود. اگر تب بالا، عرق کردن، سفت شدن ماهیچه ها، گیجی، یا تغییراتی در تنفس یا ضربان قلب را تجربه می کنید، اینها می توانند علائم هشدار دهنده NMS باشند و باید فوراً در بیمارستان به دنبال کمک پزشکی باشید.

اگر دیابت دارید یا در مدیریت قند خون مشکل دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. مصرف آریپیپرازول می تواند قند خون را افزایش دهد که در صورت عدم درمان می تواند باعث کتواسیدوز، کما یا مرگ شود. علائم هشدار دهنده هیپرگلیسمی عبارتند از: تشنگی بیش از حد، تکرر ادرار، احساس گرسنگی بسیار، ضعف، خستگی یا حالت تهوع، نفس بوی میوه و حالت تهوع. اگر این موارد را تجربه کردید، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرید.

برخی از افراد دیسکینزی دیررس را تجربه می کنند، وضعیتی که باعث حرکات غیرقابل کنترل در صورت، زبان یا سایر اعضای بدن می شود. این ممکن است از بین نرود، حتی اگر مصرف آریپیپرازول را متوقف کنید.

در حین مصرف آریپیپرازول، پزشک باید به طور منظم سطح چربی خون (کلسترول و تری گلیسیرید)، وزن و فشار خون شما را کنترل کند. آریپیپرازول می تواند باعث افزایش سطح چربی خون، افزایش وزن و ایجاد تغییرات ناگهانی در فشار خون، به ویژه در کودکان و نوجوانان شود.

راهکار جایگزین

اگر در مورد عوارض قرص آریپیپرازول ۵ نگران هستید باید بدانید که راهکار های جایگزین دیگری نیز برای بیش فعالی کودک شما وجود دارد. اولین راهکار این است که این نگرانی را با روانپزشک خود درمیان بگذارید، او می تواند دارو را تغییر دهد یا به شما پیشنهاد راهکار های غیر دارویی مانند تحریک فراجمجمه ای مغز، رواندرمانی شناختی، نوروفیدبک و … را بدهد.

اگر به دنبال کلینیک بیش فعالی در شیراز هستید پیشنهاد ما به شما انستیتو سلامت مغز دانا است. با ما در تماس باشید: 07136476172 09172030360

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

کلینیک بیش فعالی در شیراز (با تکنولوژی های روز دنیا)

تحریک الکتریکی مغز

بهترین دکتر بیش فعالی کودکان در شیراز- جدیدترین تکنولوژی

 

به این مقاله امتیاز دهید