07136476172 - 09172030360 [email protected]

وقتی با فردی مبتلا به بیماری روانی زندگی می کنید، ممکن است رابطه شما سخت باشد. در لحظات سخت، حتی ممکن است فکر کنید “بیماری روانی آنها مرا می کشد!”

مدیریت اختلال سلامت روان آنها ممکن است به مرکز تعامل شما تبدیل شود و پویایی رابطه شما را تغییر دهد. علائم بیماری روانی آنها نیز می تواند احساس استرس شما را افزایش دهد.

زندگی با یک بیمار روانی: در یک نگاه

زندگی با فردی که یک بیماری روانی دارد می تواند چالش برانگیز باشد، اما درک شرایط او و دانستن اینکه چگونه با آن کنار بیایید می تواند استرس شما را کاهش دهد. شما می توانید حامی باشید، اما حفظ مرزها و تمرین خوب مراقبت از خود ضروری است. سعی نکنید درمانگر آنها باشید (این را به متخصصان بسپارید). در صورت نیاز از دریافت کمک حرفه ای دریغ نکنید.

چالش های زندگی با فرد مبتلا به بیماری روانی

دلایل زیادی وجود دارد که چرا زندگی با فردی که یک بیماری روانی دارد می تواند چالش برانگیز و استرس زا باشد. ممکن است برای انجام مسئولیت‌هایشان به آنها تکیه کنید، به عنوان مثال، مانند پرداخت بخشی از اجاره بها.

می تواند باعث آشفتگی عاطفی و افزایش استرس شود. شما همچنین ممکن است احساس انزوا و تنهایی کنید، زیرا گاهی اوقات به نظر می رسد که هیچ کس واقعاً نمی داند که شما چه می کنید.

اگر رفتار آنها ناسالم یا غیرقابل پیش بینی باشد، ممکن است تعجب کنید که چگونه به آنها کمک کنید و در عین حال از خود محافظت کنید. این می تواند شما را به فکر فرو برد: “کمک! بیماری روانی آنها مرا می کشد!”

همیشه خود را از موقعیت‌های بالقوه خطرناک احساسی و/یا فیزیکی دور کنید و اگر فردی که با او زندگی می‌کنید در خطر آسیب رساندن به خود یا دیگران است با خدمات اورژانس تماس بگیرید.

خبر خوب این است که زندگی با فردی مبتلا به اختلالات روانی لازم نیست رابطه شما را تضعیف کند. علیرغم چالش هایی که ممکن است با آن روبرو شوید، استراتژی هایی وجود دارد که می توانید برای مقابله با استرس از آنها استفاده کنید و در عین حال به آنها کمک کنید علائم خود را مدیریت کنند.

چگونه بیماری روانی بر روابط تأثیر می گذارد

بیماری روانی می تواند به طرق مختلف بر روابط تأثیر بگذارد، به خصوص اگر زیر یک سقف زندگی کنید.

فرسودگی مراقب

ممکن است فرسودگی را تجربه کنید، به خصوص اگر مراقب اصلی آنها باشید یا اگر در انجام مسئولیت هایی که نمی توانند از عهده خودشان برآیند، غرق شده اید. فقط مدیریت زندگی روزمره می تواند از نظر عاطفی خسته کننده باشد.

مشکلات حنسی

اگر رابطه عاشقانه باشد، ممکن است در رابطه جنسی نیز با چالش هایی روبرو شوید. بسته به وضعیت سلامت روانی شریک زندگی شما و هر دارویی که مصرف می کند، ممکن است رفتارهای بیش از حد جنسی (میل شدید جنسی) را تجربه کند یا اصلاً علاقه ای به رابطه جنسی نداشته باشد، که هر دوی اینها می تواند برای روابط سخت باشد.

شرم و ننگ

در برخی موارد، شخصی که با او زندگی می کنید حتی ممکن است در گفتن اختلال سلامت روانی به شما مردد باشد. ممکن است نگران باشند که به محض اینکه متوجه شدید به رابطه پایان دهید یا فکر کنید آیا می توانید علائم او را با یکدیگر بررسی کنید.

نکته مهمی که باید به خاطر بسپارید این است که در حالی که زندگی با فردی مبتلا به اختلال سلامت روان ممکن است چالش‌هایی داشته باشد، استراتژی‌هایی نیز وجود دارد که می‌توانید برای جلوگیری از آسیب‌های جبران‌ناپذیر این چالش‌ها به رابطه‌تان، راه‌اندازی کنید.

آدم روانی کیست: نشانه های بیماری روانی

بسته به سن فرد، علائم اختلال سلامت روان ممکن است متفاوت باشد.

علائم و نشانه های اختلال سلامت روان می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تغییر در اشتها یا الگوی خواب
  • تجربه تغییرات عاطفی شدید
  • افسردگی مزمن درجه پایین یا یک دوره افسردگی اساسی
  • افزایش تحریک پذیری، غمگینی، اضطراب، عصبانیت یا نگرانی
  • درگیر شدن در خودآزاری یا افکار آسیب رساندن به دیگران
  • تجربه توهم یا هذیان
  • داشتن عادات مقابله ای ناسالم، مانند استفاده از مواد مخدر و الکل برای مقابله با استرس یا انجام رفتارهای مخاطره آمیز یا وسواسی
  • داشتن طغیان های عاطفی که برای آن فرد معمولی نیست
  • کناره گیری و عدم پرداختن به فعالیت هایی که زمانی برایشان شادی می آورد

نکاتی برای زندگی با کسی که بیماری روانی دارد

چه در حال حاضر استرس ناشی از زندگی با فردی مبتلا به اختلال سلامت روان را احساس کرده باشید یا بخواهید پیش از آنکه فرصتی برای جبران خسارت داشته باشد، پیشگیرانه عمل کنید و به چالش ها رسیدگی کنید، اقدامات متعددی وجود دارد که می توانید برای ایجاد یک رابطه سالم تر انجام دهید.

در اینجا چند مورد برای بررسی وجود دارد.

با بیماری روانی آنها آشنا شوید

اطلاعات غلط زیادی در مورد علل و بهترین گزینه های درمانی برای اختلالات مختلف سلامت روان وجود دارد. یافتن حقایق در مورد بیماری روانی آنها می تواند به شما در درک بهتر وضعیتشان کمک کند و همچنین یاد بگیرید که چگونه می توانید در طول زندگی به آنها کمک کنید.

برای آشنایی بیشتر با بیماری روانی آنها:

اطلاعات مربوط به تشخیص آنها را از منابع معتبر جستجو کنید.

با علائم سلامت روان آنها آشنا شوید، بنابراین می دانید که چه چیزی را انتظار دارید.
درباره درمان‌های آنها، از جمله نحوه حمایت از آنها در طول روان‌درمانی و تأثیرات داروهای تجویز شده بیشتر بدانید.

حامی باشید

خواه این شریک زندگی، فرزند، دوست یا هم اتاقی شما باشد که به بیماری روانی مبتلا شده است، راه هایی وجود دارد که نشان دهید از آنها حمایت می کنید. این با ارائه همدلی، عشق و شفقت شروع می شود، زیرا آنها یاد می گیرند که چگونه با اختلال خود زندگی کنند

اگر تشخیص جدید بوده است، بدانید که این خبر می‌تواند ویران‌کننده، شرم‌آور و به طور بالقوه حتی ترسناک باشد. برای برخی، ممکن است نشانه هایی را که تجربه کرده اند تأیید کند، اما عدم قطعیت و انگ مرتبط با اختلالات سلامت روان ممکن است باعث نگرانی آنها شود که شما آنها را به گونه ای متفاوت ببینید.
هنگام زندگی با فردی که بیماری روانی دارد، ارتباط مهم است.

به آنها بگویید که می خواهید بتوانید به آنها اعتماد کنید تا در برنامه درمانی خود باقی بمانند و اگر نتوانند مسئولیت های خود را انجام دهند، باعث ایجاد احساس استرس در شما می شود.

در حالی که حمایت می کنید، می خواهید به حریم خصوصی آنها نیز احترام بگذارید. اگرچه ممکن است در مورد جلسات درمانی و پیشرفت آنها کنجکاو باشید، آنها ممکن است بخواهند موارد خاصی را به اشتراک بگذارند و سایر جزئیات را خصوصی نگه دارند. به آنها فضایی بدهید تا این کار را انجام دهند و در عین حال به آنها اطلاع دهید که در صورت نیاز به شما آنجا هستید.
از فعال کردن هر گونه رفتار ناسالم که ممکن است فرد مبتلا به بیماری روانی داشته باشد اجتناب کنید و به آنها اجازه دهید تا مسئولیت برنامه درمانی خود را در حالی که حمایت مناسب ارائه می شود، بر عهده بگیرند.

چگونه از یک پارتنر مبتلا به بیماری روانی حمایت کنیم

اگر شریک زندگی شما اختلال روانی دارد:

  • بگذارید بدانند که شما در کنارشان هستید و آنها را دوست دارید.
  • به تجربیات آنها گوش دهید و احساسات آنها را تأیید کنید.
  • بپرسید چگونه می توانید به بهترین شکل از آنها حمایت کنید.
  • هر گونه تغییر مثبتی که ایجاد کرده اند را تصدیق کنید.
  • اگر آنها راحت هستند، ممکن است با هم در جلسات درمانی شرکت کنید تا یاد بگیرید که چگونه می توانید هر دو با شرایط خود کنار بیایید.
  • همچنین ایجاد یک جامعه حمایتی از دوستان و خانواده در اطراف شما بسیار مهم است. پیوستن به یک گروه پشتیبانی همچنین می‌تواند به شما کمک کند تا با دیگران در شرایط مشابه ارتباط برقرار کنید و تجربیات خود را به اشتراک بگذارید. برای کمک به شریک زندگی خود، باید به نیازهای عاطفی خود نیز رسیدگی کنید.

اگر والدین هستید، در مورد سلامت روان با فرزندان خود صحبت کنید. به آنها این فرصت را بدهید که سؤال بپرسند و به آنها کمک کنید تا بفهمند اختلال روانی همسرتان چگونه می تواند بر افکار و رفتارهای آنها تأثیر بگذارد. همچنین، راه هایی برای کنار آمدن با خانواده پیدا کنید.

چگونه از یک کودک مبتلا به بیماری روانی حمایت کنیم

اگر با یک کودک مبتلا به اختلال سلامت روان زندگی می کنید، وقتی در مورد علائم خود صحبت می کنند به او گوش دهید. شما ممکن است دقیقاً آنها را درک نکنید، اما مهم است که بدانند که شما او را باور دارید.

برقراری ارتباط با کودک و ارائه‌دهنده مراقبت از او کلیدی است، بنابراین می‌توانید با هم راه‌حل‌هایی ارائه دهید. اگر فرزندان دیگری دارید، ممکن است بخواهید آنها را در مکالمه شرکت دهید.
راه هایی را بیابید که می توانید با همکاری یکدیگر از سلامت روان کودک حمایت کنید.

چگونه از یک دوست یا هم خانه مبتلا به بیماری روانی حمایت کنیم

اگر با یک دوست صمیمی زندگی می کنید که بیماری روانی دارد، ممکن است متوجه تغییر رفتار او شوید. مثلاً ممکن است از فعالیت های اجتماعی کناره گیری کنند. از دوست خود بپرسید چگونه می توانید کمک کنید. اگر احساس می کنید ضروری است، می توانید بپرسید که آیا آنها مایلند که شما برای آنها برای نویت گرفتن تماس بگیرید.
اگر هم خانه ای دارید که با او صمیمی نیستید، باز هم می توانید در جایی که می توانید حمایت خود را ارائه دهید. در هر صورت، شما می خواهید به یاد داشته باشید که به مرزهای آنها احترام بگذارید (و  مرزهای خودتان را هم تعیین کنید). اگر احساس امنیت نمی کند، دخالت نکنید.

درمانگر آنها نشوید

فراتر از آموزش نحوه حمایت از فردی که با او زندگی می کنید، به خاطر داشته باشید که این مسئولیت شما نیست که درمانگر او باشید. این نامناسب است – حتی اگر شما یک متخصص سلامت روان آموزش دیده باشید – زیرا یک پویایی قدرت ناسالم ایجاد می کند که به عنوان یک راه حل طولانی مدت کار نخواهد کرد.

یک مشاور یا درمانگر سلامت روان می تواند به فرد مورد علاقه یا هم اتاقی شما این فرصت را بدهد که احساس حمایت و قدرت برای مراقبت از خود کند. این نوع کمک حرفه‌ای همچنین می‌تواند به فردی که با او زندگی می‌کنید کمک کند یاد بگیرد چگونه به سلامتی خود به عنوان یک فرد اولویت دهید.

نقش شما ارائه عشق، حمایت و همدلی برای شریک زندگی، فرزند یا دوستتان است. آنها مسئول مدیریت علائم اختلال سلامت روان خود هستند.

حفاظت را در نظر بگیرید

بسته به بیماری روانی، شخصی که با او زندگی می کنید ممکن است اعمال یا رفتارهای خاصی انجام دهد که شما را به نوعی در معرض خطر قرار می دهد. در این موارد، مهم است که اقداماتی را برای محافظت از خود انجام دهید.

به عنوان مثال، اگر بیماری روانی آنها کنترل مخارج را سخت می کند، ممکن است حساب های بانکی جداگانه ای در نظر بگیرید. برخی از بانک‌ها نیز سقف هزینه‌ای برای کارت‌های نقدی ارائه می‌کنند که ممکن است به جلوگیری از خرج کردن مبلغ بیش از حد در آن واحد کمک کند.
اگر وضعیت سلامت روانی آنها را از داشتن یک شغل ثابت باز دارد، می تواند استرس زا باشد، به خصوص اگر از نظر مالی به آنها وابسته باشید. شما ممکن است نیاز به برنامه ریزی های دیگری داشته باشید، مانند اینکه خودتان شغلی را برای کمک به دست آورید.

خودمراقبتی را تمرین کنید

مراقبت از خود به طور کلی در حفظ روابط سالم بسیار مهم است. اما در زندگی با فردی که مبتلا به اختلال سلامت روانی تشخیص داده شده است، می تواند مفید باشد.

ایده هایی برای خودمراقبتی عبارتند از:

  • رعایت بهداشت خواب خوب
  • انجام فعالیت بدنی منظم
  • تغذیه بدن با غذاهای سالم
  • گذراندن وقت با دوستان و عزیزان مورد اعتماد
  • درگیر شدن در فعالیت ها یا سرگرمی هایی که از آنها لذت می برید
  • نوشتن درباره افکار و احساسات خود
  • تمرین مراقبه ذهن آگاهی
  • انجام آرام سازی پیشرونده عضلانی، به ویژه در مواقع استرس

مراقب فرسودگی یا خستگی مراقب باشید. تجربه فرسودگی بر رفاه و روابط شما با فرد مورد علاقه تان تأثیر می گذارد. اگر علائم فرسودگی را تجربه می کنید، باید بهزیستی خود را در اولویت قرار دهید و استراحت لازم را انجام دهید.

علائم فرسودگی مراقبین

  • احساس خستگی و/یا فرسودگی (ذهنی و فیزیکی)
  • افزایش استرس، اضطراب یا افسردگی
  • تغییر در اشتها یا الگوی خواب
  • احساس تحریک پذیری
  • احساس درماندگی

کمک گرفتن

اگر با فردی زندگی می کنید که دارای اختلال سلامت روان است، تجربه طیفی از احساسات مانند ناامیدی، خشم و غم غیرعادی نیست. جستجوی درمان فردی، مشاوره زوجین و/یا خانواده درمانی با هدف تقویت رابطه شما می تواند در این دوران بسیار مفید باشد.

درمان فردی

درمان می تواند به شما کمک کند تا افکار و احساسات خود را به روشی سالم پردازش کنید، که ممکن است مهارت های مقابله و مهارت های ارتباطی شما را بهبود بخشد. مشاوره همچنین می تواند در موقعیتی که ممکن است طاقت فرسا و استرس زا باشد، دیدگاهی تازه و راهنمایی مفید به شما ارائه دهد.

مشاوره زوجین

با مشاوره زوجین می توان احساسات را به روشی سازنده کشف کرد. به عنوان پارتنر، می توانید یاد بگیرید که انتظارات مناسب را ایجاد کنید و مرزهای سالم تعیین کنید. مشاوره زوجین همچنین ممکن است به جلوگیری از افتادن شما در پویایی ناسالم با شریک زندگی کمک کند.

خانواده درمانی

اگر فرزند شما مشکل سلامت روانی دارد، ممکن است لازم باشد به خانواده درمانی بروید. خانواده درمانی می تواند به مدیریت تأثیرات بیماری روانی فرزندتان بر همه اعضای خانواده کمک کند. همچنین می توانید بهترین راه ها را برای حمایت از فرزندتان یاد بگیرید.
در این مدت به مشاور خود مراجعه کنید تا از شما حمایت کند، حتی اگر در حال حاضر در حال رفتن به مشاوره زوجین یا خانواده درمانی هستید. تراپی می تواند به شما کمک کند تا احساسات خود را پردازش کنید و به شما این امکان را می دهد که به روشی سالم در کنار عزیزتان ظاهر شوید.

این چه معنایی برای شما دارد

اگر فردی که با او زندگی می کنید مبتلا به اختلال سلامت روان تشخیص داده شده است، اقداماتی وجود دارد که هر دو می توانید برای حفظ و حتی بهبود رابطه خود انجام دهید. این شامل اولویت دادن به رفاه شما به عنوان فرد مستقل و همچنین در رابطه شما است.

این امر می تواند چالش ها و استرس ها را به همراه داشته باشد، اما یادگیری بیشتر در مورد وضعیت آنها، حمایت از آنها و حفظ مرزها نیز می تواند به نزدیک شدن شما کمک کند. اگر احساس می کنید که بیماری روانی آنها تلفات زیادی بر توانایی شما برای مقابله می گذارد، با یک متخصص سلامت روان صحبت کنید.

آیا بدنبال بهترین روانپزشکان شیراز هستید؟ شما شایسته دریافت بهترین مراقبت هستید. همین امروز زمان مشاوره خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.

07136476172-09172030360

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

نحوه انتخاب بهترین مرکز مشاوره در شیراز

 

دلم میخواد با یکی حرف بزنم کسیو ندارم + بهترین مشاوره آنلاین و حضوری

بهترین روانپزشک شیراز – واقعیت چیست؟

 

سواستفاده از اخلاق خوب! سوء استفاده عاطفی چیست؟

 

به این مقاله امتیاز دهید