07136476172 - 09172030360 [email protected]

خیلی وابسته شدم چیکار کنم؟/ وابستگی در رابطه  با هم بشنویم:

پیدا کردن نیمه گمشده سخت است – همیشه همینطور بوده است. اما عصر کنونی با دوستیابی آنلاین چالش ها و مشکلات جدیدی را برای وابستگی شدید ایجاد کرده است.

شاید این احساس را تجربه کرده باشید، آن احساسی که بعد از زدن دکمه ارسال پیام دارید، یک پیام که کلی رویش فکر کرده اید را برای عشق جدیدتان میفرستید، و یک ساعت می‌گذرد، دو ساعت میگذرد، ده ساعت میگذرد و آن‌ها هنوز پاسخی نداده‌اند؟ حتی اگر همه چیز عالی پیش رفته باشد شروع میکنید به این فکر می کنید که شاید دیگر دوستتان ندارد، یا نمی تواند به شما پیام بدهد زیرا با شخص دیگری معاشرت می کند؟ اگر این احساسات و فکرها برای شما آشنا به نظر می رسد، شاید با خود فکر کنید که “نکند خیلی وابسته شدم…”

افراد وابسته تشنه ارتباط هستند. آن‌ها تمایل دارند سیگنال‌های احساسی را تقویت کنند، زیرا به دنبال شواهدی از پاسخ‌ طرف مقابل به خودشان هستند.

تئوری وابستگی در دوستیابی

فهم تئوری وابستگی برای درک شیوه‌ رفتار شما در روابط و ارتباط با پارتنرتان حیاتی است.

فرآیند صرفاً قرار ملاقات گذاشتن دوباره با یک نفر می تواند به طرز تکان دهنده ای استرس زا باشد، چه رسد به تجربه ای که اغلب در حال گذار به یک رابطه واقعی است. احساس عدم اطمینان وجود دارد زیرا هیچ کس نمی‌خواهد کسی باشد که اول وابسته و متعهد شده است.

افزایش آگاهی به شما کمک می کند تا در فعالیت های عاشقانه خود احساس اطمینان بیشتری داشته باشید.

درک وابستگی

بر اساس نظریه دلبستگی که ابتدا توسط جان بالبی روانشناس بریتانیایی ارائه شد و بعداً توسط مری اینسورث گسترش یافت، سبک دلبستگی افراد معمولاً در دوران کودکی و در نتیجه مستقیم تعامل آنها با اولین مراقب ایجاد می شود.

سبک دلبستگی مضطرب در دوران کودکی زمانی که والدین حضور دارند و سپس ناگهان غیبت می کنند، چه از نظر جسمی و چه از نظر احساسی، به وجود می آید. اگر فردی در کودکی پاسخ عاطفی کافی را دریافت نکند، می تواند باعث شود که در بزرگسالی نسبت به اعتماد کردن مشکل داشته باشد.

این سبک دلبستگی ویژگی‌هایی دارد که می‌تواند هم در احساسات و هم در رفتارها نمایان شود. در بزرگسالان، از طریق میل به صمیمیت بیشتر ظاهر می‌شود و در عین حال مشکل در اعتماد کردن به دیگران، ترس از نزدیکی عاطفی، تجربه اضطراب هنگام دوری از طرف مقابل و مشکل در حفظ حریم ها را نیز تجربه می‌کنند.

ارتباطات دیجیتال و روشی که می‌توانیم در تماس دائمی با یکدیگر بمانیم نیز می‌تواند محرک واقعی برای افراد مضطرب باشد.

فرد وابسته نیاز شدید به پذیرش دارد، به راحتی می تواند منجر به رفتارهای مزمن انجام کاری فقط برای دلخوشی دیگران شود. این می تواند عواقب جدی برای سلامت روان داشته باشد، زمانی که ترس از طرد شدن بر توانایی دوست داشتن خود یا تشخیص نیازهای خود فرد غلبه کند.

وابستگی شدید می تواند در نتیجه تجربیات قبلی نیز ایجاد شود

اگر شخصی به شما خیانت کرده باشد یا موارد متعددی از طرد شدن در نوجوانی یا اوایل بیست سالگی خود داشته باشید، می تواند تأثیر قابل توجهی بر روابط آینده تان داشته باشد.

وابستگی شدید در یک رابطه چگونه است؟

تصور اینکه چگونه این عوامل باعث افزایش استرس در زندگی یک فرد می شود، دشوار نیست، و این احساسات می توانند در هر مرحله از یک رابطه ظاهر شوند، صرف نظر از اینکه رابطه واقعاً چقدر پایدار است.

وقتی صحبت از روابط عاشقانه به میان می‌آید، افراد وابسته تمایل به برقراری ارتباط زیاد دارند. با این حال، در عین حال، اعتماد به افرادی که باعث ایجاد ناامنی شدید در مورد روابطشان می‌شوند، دشوار است.

این احساسات سوء ظن و شک می تواند فشار جدی بر رابطه وارد کند و معمولاً مهم نیست که فرد وابسته چند بار از طرف مقابل اطمینان بگیرد، در اعماق وجودش همچنان انتظار رها شدن را دارد و مدام دنبال نشانه های آن هستند.

 کسانی که سبک دلبستگی وابسته دارند اغلب به سمت افرادی با سبک دلبستگی اجتنابی کشیده می شوند!

این ممکن است غیر منطقی به نظر برسد، اما ایده این است که وقتی یک فرد وابسته ذاتاً از شریک زندگی خود انتظار دارد که با او بد رفتار کند، ناخودآگاه جذب افرادی می شود که نمی توانند واقعاً رفتار مناسبی در رابطه داشته باشند. بدتر از آن، یک فرد وابسته سخت تلاش می کند تا شریک اجتنابگر خود را متقاعد کند که با او بماند، که به ناچار منجر به رفتار بد با او می شود. این یک چرخه معیوب است.

زمانی که این احساسات کنترل نشده باشند، می‌تواند فشار زیادی را بر طرف مقابل وارد کند و در بسیاری از موارد ممکن است عواقب ناخواسته‌ای مانند تصمیم به ترک رابطه گرفته شود. بخش بزرگی از داشتن یک رابطه سالم این است که بتوانید اعتماد کنید که شریک زندگیتان شما را دوست دارد و پشت شماست، اما ابراز شک و تردید دائمی یک دشمن بالقوه برای رابطه شما است.

چه چیزی به وابستگی شدید در یک رابطه کمک می کند

به گفته کارشناسان، وقتی صحبت از پرداختن به افکار و واکنش های ناشی از سبک دلبستگی مضطرب می شود، خودآگاهی و تعامل صحیح کلید حل ماجرا است.

برای افرادی که از وابستگی شدید رنج می برند، برای ایجاد روابط سالم، مهم است که قبل از هر چیز از سبک دلبستگی خود آگاه شوند. دوم، یادگیری نحوه ابراز احساسات برای هر فرد و به‌ویژه کسانی که از سبک شخصیت وابسته رنج می‌برند، بسیار مهم است.

همچنین ممکن است ملاقات با فردی با سبک دلبستگی ایمن مفید باشد، زیرا می تواند به شما کمک کند تا بفهمید یک رابطه پایدار و ایمن چگونه است و می تواند شما را تشویق کند که الگوهای احتمالی افراد اجتنابگر را که می توانند تقویت کننده انتظارات شما از رها شدن باشند را بشکنید.

اگر مشکوک هستید که ممکن است این سبک دلبستگی را داشته باشید، صحبت با یک درمانگر کمک خواهد کرد

متخصص سلامت روان می تواند استراتژی هایی را برای مقابله و برقراری ارتباط در زمانی که احساسات شدید ممکن است به شما دیدگاهی نادرست از رفتار پارتنرتان ارائه دهند، فراهم کند. واقعیت این است که اگر از نیازهای خود آگاه باشید و صریحاً با شریک زندگی خود در میان بگذارید که چگونه احساس امنیت کنید، احتمالاً در یک رابطه امنیت خواهید یافت.

وابستگی چیزی نیست که بتوانید به سادگی از آن عبور کنید. این بخشی از شخصیت شما است. به یک روانشناس قابل اعتماد مراجعه کنید و تسلیم نشوید.

حتماً به نیازهای خود نیز رسیدگی کنید و ذهنی باز داشته باشید. حفظ سلامت روانی در یک رابطه بسیار مهم است.

اگر ناراحتی عاطفی، اضطراب، افسردگی یا علائم دیگری را در نتیجه وابستگی در رابطه تجربه می کنید، برای دریافت کمک با یک متخصص ارتباط برقرار کنید. ممکن است بخواهید از صحبت با متخصص سلامت روان مرکز سلامت مغز دانا شروع کنید. از کمک گرفتن دریغ نکنید و بدانید سلامت روان شما مهم ترین چیز است. برای کسب اطلاعات بیشتر از خدمات ما، سایت انستیتو سلامت مغز دانا را ببینید یا با کارشناسان تماس بگیرید.

بهترین مشاوره روانشناسی در شیراز

چگونه روانپزشک یا روانشناس خوب مناسب خودمان را پیدا کنیم؟

لانگ دیستنس چیست؟ رابطه از راه دور خوبه یا بد؟ + بررسی تاثیر بر سلامت روان

 

منابع:

  1. Levine A, Heller R. Attached. New York, NY, Penguin Random House; 2010
5/5 - (1 امتیاز)