نکات کلیدی
- میلیون ها نفر هر ساله با علائم آلرژی دست و پنجه نرم می کنند.
- تأثیر آن بر سلامت روان اغلب نادیده گرفته می شود، اما آلرژی های فصلی می توانند احساس اضطراب و افسردگی را افزایش دهد.
- این مورد در طول همهگیری کرونا تشدید شده است، زیرا علائم آلرژی را میتوان با علائم کرونا اشتباه گرفت.
میلیون ها نفر هر ساله علائم آلرژی را تجربه می کنند. از آلرژی فصلی گرفته تا آلرژی غذایی، علائم یک واکنش آلرژیک می تواند از گرفتگی بینی یا کهیر تا عوارض شدیدتر و حتی تهدید کننده زندگی متغیر باشد. ناگفته نماند که اجبار برای کنترل و مدیریت این علائم اغلب می تواند استرس زا و منزوی کننده باشد. در واقع، تحقیقات نشان میدهد که ابتلا به آلرژی با خطر بالاتر ابتلا به مشکلات سلامت روان مرتبط است.
تاثیر پنهان حساسیت
افراد نسبت به برخی گیاهان، مواد، داروها، مو و شوره حیوانات، عوامل محیطی و غیره دچار واکنش های آلرژیک می شوند.
تحمل یک حمله آلرژی می تواند آسیب زا باشد. و اجتناب از چیزی که می تواند آلرژن بالقوه باشد می تواند خسته کننده باشد.
بدن در یک رابطه همزیستی با حالات ذهنی است که شامل افکار و احساسات ما می شود.
“بسیاری متوجه نمی شوند که آلرژی یک بیماری است. به همین دلیل است که اغلب تاثیر حساسیت روی فرد مبتلا را دست کم می گیرند.”
حساسیت به مواد غذایی یکی از رایج ترین و به طور بالقوه خطرناک ترین آنها از لحاظ فیزیکی است.
تحقیقات نشان میدهد که اضطراب، افسردگی و حتی مورد زورگویی واقع شدن با مدیریت حساسیت غذایی مرتبط است، بهویژه در سنین پایین. از هر سه کودکی که آلرژی غذایی دارند، یک نفر گزارش میدهد که در نتیجه آن آلرژی مورد آزار و اذیت قرار گرفته است.
در حالی که آلرژی ممکن است رابطه علّی با سلامت روان نداشته باشد، اما قطعاً همبستگی وجود دارد. هر چه شدت آلرژی و علائم آن بیشتر باشد، تأثیر آن بیشتر است. رنج کشیدن با علائم مخربی که باعث ناراحتیهای مکرر میشود، میتواند در برخی مواقع منجر به شک و تردید نسبت به خود شود. و حتی به عنوان یک استرسزا کیفیت زندگی را پایین آورد و منجر به اختلالاتی در پاسخ به استرس مانند اضطراب و افسردگی شود.
این مطلب را از دست ندهید: آیا کاهش استرس به کاهش حساسیت یا آلرژی فصلی کمک میکند؟
یک نظرسنجی در مورد حساسیت در انگلستان نشان داد که بیش از نیمی از بزرگسالانی که مبتلا به حساسیت هستند، از تعاملات اجتماعی اجتناب میکنند و احساس میکنند باید علائم آلرژی را کماهمیت جلوه دهند. زیرا نمیخواهند توسط دوستان، اعضای خانواده یا کارفرمایان مورد قضاوت قرار گیرند.
حساسیت در دوران کرونا
در مورد آلرژی های فصلی، بهار و تابستان می تواند روزهای سختی برای مبتلایان به آلرژی باشد. اما این روزها حساسیت داشتن ممکن است کمی سخت تر باشد.
سرفه، خرناس کشیدن و مشکلات تنفسی از علائم شایع آلرژی هستند، اما از علائم کرونا نیز هستند.
تشخیص بین این دو حالت می تواند استرس زا باشد. و نه تنها این – نشان دادن هر یک از این علائم در ملاء عام اغلب واکنش خاصی را از سوی افراد مجاور شما برمیانگیزد.
ترس از مکان های پرجمعیت میتواند باعث ایجاد احساس طرد شدن و انزوا شود. تا فرد از نگاه های خیره یا دور شدن افراد در زمانی که فرد مبتلا به حساسیت شروع به نشان دادن علائمی میکند که باعث سوءتفاهم میشود، جلوگیری کند.
اگرچه برای مردم کاملاً قابل درک است که بخواهند از خود در برابر ویروس کرونا محافظت کنند، اما برای کسی که آلرژی دارد، این می تواند مانند طرد شدن احساس شود.
پس از آن فرد ممکن است به طور کلی از موقعیت های اجتماعی اجتناب کند و این سطح از انزوا می تواند در زمانی که احساس ترس و تنهایی در حال افزایش است، مضر باشد.
منابع:
- Asthma and Allergy Foundation of America. Allergy facts and figures.
- Tzeng NS, Chang HA, Chung CH, et al. Increased risk of psychiatric disorders in allergic diseases: A nationwide, population-based, cohort study. Front Psychiatry. 2018;9:133. doi:10.3389/fpsyt.2018.00133
- Khamsi R. Food allergies: The psychological toll. Nature. 2020;588(7836):S4-S6. doi:10.1038/d41586-020-02778-4
- Allergy UK. It’s allergy awareness week!.
- Feng S, Han M, Fan Y, et al. Acupuncture for the treatment of allergic rhinitis: A systematic review and meta-analysis. Am J Rhinol Allergy. 2015;29(1):57-62. doi:10.2500/ajra.2015.29.4116
- https://www.verywellmind.com/allergies-can-impact-your-mental-health-5496577
درباره نویسنده
موژان پارسا پژوهشگر ارشد توانبخشی شناختی دانشگاه شهید بهشتی و همکار قطب عصب روانشناسی شناختی کشور است. جریان اصلی تحقیقات وی اختلالات عصب تحولی و به طور خاص متمرکز بر اوتیسم می باشد.