07136476172 - 09172030360 [email protected]

آیا شما یا یکی از دوستان نزدیکتان والدینی داشتید که در کودکی اغلب فریاد می زدند یا از فحش دادن استفاده می کردند؟ برای افرادی که آن را تجربه می‌کنند، حتی از سوی مراقبانی غیر از والدین یا معلمان، پیامد آزار کلامی و فحاشی دوران کودکی ممکن است تا بزرگسالی ادامه یابد و با افزایش خطر خشم، افسردگی، سوء مصرف مواد، خودآزاری و چاقی همراه است.

اهمیت بررسی فحاشی والدین به فرزند

بر اساس یک مرور سیستماتیک منتشر شده در نسخه اکتبر 2023 کودک آزاری و غفلت: مجله بین المللی، به دلیل تأثیرات فوری و بلندمدت، آزار کلامی باید به عنوان یک شکل مستقل از بدرفتاری در دوران کودکی مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد. نویسندگان نوشتند، این تغییر می تواند پیشگیری هدفمند را تضمین کند و آسیب های پایداری را که کلمات می توانند وارد کنند، برطرف کند.

نویسنده اصلی این مقاله می‌گوید: «با نگاهی به مطالعات، واضح است که سوءاستفاده‌های کلامی در دوران کودکی توسط بزرگسالان تأثیری فوری دارد و باعث می‌شود کودکان احساس دوست‌داشته نشدن، رها شدن و تحقیر شدن داشته باشند، که در طول عمر ادامه می‌یابد و منجر به افسردگی، اضطراب و خودکشی می‌شود».

او اضافه می‌کند که این «مشکل پنهان» می‌تواند منجر به مشکلات زیادی در بزرگسالی شود و باید در رادار تشخیص باشد.

این مطالعه بر لزوم توجه به آزار کلامی تاکید می کند، زیرا عواقب آن به اندازه آزار جسمی یا جنسی قابل توجه است.

والدین مسئول بیشتر آزارهای کلامی دوران کودکی هستند

محققان در مجموع 149 مطالعه کمی و 17 مطالعه کیفی را برای ارزیابی نحوه تعریف و اندازه گیری فحاشی به کودکان مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. این بررسی نشان داد که عامل اصلی آزار کلامی دوران کودکی توسط والدین (76.5 درصد)، سایر مراقبان بزرگسال در خانه (2.4 درصد) و معلمان (12.71 درصد) بودند. مربیان و پلیس نیز مورد توجه قرار گرفتند که هر کدام 0.6 درصد را به خود اختصاص دادند.

تأثیر آزار کلامی دوران کودکی در کودکان و نوجوانان دیده می‌شود و اگر درمان نشود، می‌تواند در بزرگسالی پیش رود و بر سلامت روانی و جسمی تأثیر بگذارد. می تواند منجر به مجموعه ای از اختلالات مختلف شود، از جمله اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، افسردگی، افزایش خطر سوء مصرف مواد، و افکار خودکشی – بنابراین پیامدهای بسیار مهمی دارد.

در کار اخیر دکتر دوب با مراکز بازیابی مصرف مواد، او از مشاوران می شنود که چگونه آزار کلامی دوران کودکی یک مسئله رایج در بین افراد در حال بهبودی است. او می‌گوید: «این می‌تواند به‌صورت پریشانی روانی، اختلالات مصرف مواد، و مشکلات در نحوه ارتباط ما با دیگران تظاهر کند – و ما باید برای کسانی که هنوز درگیر هستند، حمایت، مراقبت و همدلی داشته باشیم.»

فریاد زدن و جیغ زدن مستندترین نوع آزار کلامی دوران کودکی است

همچنین طیفی از اصطلاحات مختلف مرتبط با “سوءاستفاده کلامی” در سراسر مطالعات وجود داشت، با عباراتی مانند “پرخاشگری کلامی”، “خصومت کلامی” و “سوءاستفاده کلامی” که نیاز به اصطلاحات استاندارد شده در این زمینه را برجسته می‌کند.

فحاشی والدین در حال حاضر به عنوان “سوءاستفاده عاطفی” طبقه بندی می شود

با توجه به مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، بدرفتاری با کودک به چهار زیر گروه تقسیم می شود: سوء استفاده فیزیکی، سوء استفاده جنسی، سوء استفاده عاطفی و بی توجهی.

طبقه بندی ها مبنایی برای درک شیوع سوء استفاده و همچنین مداخلات و نظارت بر جمعیت های آسیب دیده هستند. در حال حاضر تهدید و انواع دیگر آزارهای کلامی زیر چتر سوء استفاده عاطفی قرار می گیرد که به گفته نویسندگان، بخشی از مشکل است. به گفته محققان، اما برای اینکه آزار کلامی دوران کودکی شناسایی، اندازه گیری، مطالعه و پیشگیری شود، تعریف استاندارد شده و جدا از انواع دیگر آزار ضروری است.

تعاریف اغلب شامل رفتارهای مضر برای رفاه کودک مانند تحقیر کردن، فریاد زدن و فحش دادن می‌شدند، اما این تعاریف از مطالعه‌ای به مطالعه دیگر متفاوت بود. نویسندگان می گویند که همین عدم ثبات تعریف آزار کلامی یک مشکل است.

به عنوان مثال، فرض کنید یک محقق در حال تجزیه و تحلیل سوء استفاده جنسی است، و یک مطالعه سوء استفاده جنسی را به عنوان هر نوع لمس ناخواسته تعریف می کند، و مطالعه دیگری آن را تنها به عنوان دخول تعریف می کند. هر دو مطالعه از یک اصطلاح استفاده می کنند، اما به روش های مختلف، و این می تواند تفاوت بزرگی در تشخیص یا اندازه گیری تأثیر سوء استفاده ایجاد کند.

فحاشی در برخی فرهنگ ها خوب تلقی می شود!

آزار کلامی اغلب ناشناخته می ماند، تا حدی به این دلیل که پیچیده است. عوامل فرهنگی در آن دخیل هستند. در برخی از فرهنگ ها آن را قابل قبول می دانند. مانند این است که “من اینگونه تنبیه شدم و بنابراین من اینگونه فرزندانم را تنبیه می کنم.”

هدف کارشناسان کاهش آزار کلامی با تمرکز بر اعمال بزرگسالان است

محققان به جای «سوءاستفاده عاطفی»، اصطلاح «آزار کلامی دوران کودکی» را مورد استفاده قرار دادند، اصطلاحی که آنها استدلال می‌کنند مبهم است و بر پاسخ قربانی متمرکز است. با استفاده از اصطلاح «آزار کلامی دوران کودکی»، تمرکز بر اعمال بزرگسالان است. آنها نوشتند که این تمایز می تواند نقطه شروعی برای پیشگیری باشد، در صورتی که به خودی خود به یک زیرگروه تبدیل شود.

گام های بزرگی برای افزایش آگاهی و مداخلاتی که مرتکبان سوء استفاده فیزیکی و جنسی را هدف قرار می دهد، برداشته شده است که منجر به کاهش این اشکال بدرفتاری شده است. “اگر ما به جای “سوءاستفاده عاطفی” در میان قربانیان، بر “سوء استفاده کلامی” توسط مجرمان تمرکز کنیم، ممکن است اقدامات مشابهی را برای جلوگیری از آزار کلامی دوران کودکی و پیامدهای آن انجام دهیم. شکستن چرخه های بین نسل ها با بزرگسالان شروع می شود.

این مطالعه توسط خیریه Words Matter، سازمانی متمرکز بر بهبود سلامت ذهنی و جسمی و رشد کودکان از طریق پایان دادن به آزار کلامی کودکان توسط بزرگسالان اطراف آنها، تامین شد.

اگر هنوز تأثیر فحاشی والدین را احساس می کنید، چه باید کرد؟

اگر کسی تشخیص دهد که در دوران کودکی آزار کلامی را تجربه کرده است و متوجه شود که همچنان اثرات منفی دارد، درمان توصیه‌شده روان‌درمانی است.

«در حالی که پیامدهای قابل توجهی برای این نوع سوء استفاده وجود دارد، اما قابل درمان است. اگر از این تاثیر رنج می برید، به دنبال کمک باشید، زیرا ما مداخلات بسیار موثری داریم و می تواند تفاوت بسیار زیادی در زندگی فرد ایجاد کند.

مبتنی بر شواهد ترین نوع روان درمانی برای افرادی که آزار کلامی دوران کودکی را تجربه کرده اند، درمان شناختی رفتاری (CBT) است.

به گفته انجمن روانشناسی آمریکا، این رویکرد برای درمان تروما و PTSD مربوط به ترومای دوران کودکی می تواند به افراد کمک کند افکار و باورهای خود را در مورد تروما تغییر دهند تا به آنها کمک کند تا از این تجربه بهبود یابند.

حرف آخر

اگر ناراحتی عاطفی، اضطراب، افسردگی یا علائم دیگری را در نتیجه آزار کلامی و فحاشی والدین در دوران کودکی تجربه می کنید، برای دریافت کمک با یک متخصص ارتباط برقرار کنید. ممکن است بخواهید از صحبت با متخصص سلامت روان مرکز سلامت مغز دانا شروع کنید. از کمک گرفتن دریغ نکنید و بدانید سلامت روان شما مهم ترین چیز است. برای کسب اطلاعات بیشتر از خدمات ما، سایت انستیتو سلامت مغز دانا را ببینید یا با کارشناسان تماس بگیرید.

کلینیک سلامت مغز دانا با بیش از ده سال تجربه درخشان خود، به عنوان بهترین مشاوره روانشناسی در شیراز شناخته شده است. این کلینیک با بهره گیری از جدیدترین روش‌های تشخیصی و درمانی، به بیماران خود خدماتی از جمله مشاوره، آزمون‌های روانشناسی، درمان‌های روان‌شناختی و روان‌درمانی ارائه می‌دهد. با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته و تخصصی، متخصصان این کلینیک با هدف ارتقاء کیفیت زندگی و شادابی افراد، به دنبال تعاملی هوشمندانه با بیماران خود می‌باشند. بنابراین کلینیک سلامت مغز دانا به عنوان بهترین مشاوره روانشناسی در شیراز شناخته می‌شود.

همین امروز زمان مشاوره خود را تنظیم کنید! 

07136476172-09172030360

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

بهترین روانشناس شیراز برای درمان افسردگی + 7 ویژگی آنها

 

تراپیست خوب در شیراز

 

چه زمانی به مشاور نیاز داریم: زمان مراجعه به تراپی

 

“از خانوادم متنفرم!” اگر چنین احساسی به خانواده دارید باید چه کاری انجام دهید؟

 

به این مقاله امتیاز دهید