07136476172 - 09172030360 [email protected]

تشخیص افسردگی با نقشه برداری مغزی + نقشه مغز افسرده با هم بشنویم:

افسردگی از اختلالات سلامت روان رایجی است که سالانه میلیون ها نفر را تحت تاثیر قرار می دهد. افسردگی چه مزمن باشد و چه فصلی، می تواند منجر به کاهش چشمگیر کیفیت زندگی، پریشانی عاطفی قابل توجه و سایر علائم منفی شود. تشخیص افسردگی با نقشه برداری مغزی نویدبخش تشخیص علت افسردگی در هر فرد و ارائه درمان شخصی سازی شده است.

درمان‌های افسردگی متنوع هستند و اغلب بر علوم اعصاب پیشرفته متکی هستند، اما همیشه موفق نیستند. با این حال، درمان های جدید انقلابی شامل نقشه برداری مغز و فناوری های عصبی، راه را برای درمان های موفق تر و کمک های شخصی سازی شده هموار می کند.

به طور خاص، نقشه برداری مغز و انواع دیگر تکنیک های عصبی پیشرفته را می توان برای تشخیص افسردگی و تعیین اینکه چرا این اختلال در وهله اول بر افراد خاصی تأثیر می گذارد، استفاده کرد. با مراقبت و کمک تخصصی مناسب، نقشه برداری مغز حتی می تواند راهی برای درمان طولانی مدت و موثر برای این اختلالات سلامت روان و سایر اختلالات شناختی فراهم کند.

افسردگی چیست؟

افسردگی یکی دیگر از اختلالات رایج است (که اختلال افسردگی اساسی نیز نامیده می شود). این اختلال سلامت روان جدی اغلب با عدم تعادل در برخی هورمون‌ها مانند سروتونین مشخص می‌شود، اگرچه ویژگی‌ها و علائم دقیق افسردگی از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

صرف نظر از این، افسردگی معمولاً با علائمی مانند احساس غم و اندوه شدید و/یا مداوم و از دست دادن علاقه عمومی به فعالیت ها یا سرگرمی ها همراه است. علائم افسردگی همچنین می تواند شامل تغییر در اشتها، مشکل در خوابیدن، از دست دادن انرژی و احساس بی ارزشی باشد.

مانند اضطراب، افسردگی نیز یک اختلال عصبی است که از مغز شروع می شود. بنابراین، تکنیک‌های تصویربرداری عصبی و نقشه‌برداری مغز می‌توانند به پزشکان و روانشناسان کمک کنند تا علل اصلی افسردگی را شناسایی کرده و به طور بالقوه درمان‌هایی فراتر از داروها پیشنهاد کنند.

افراد هرگز مسئول افسردگی خود نیستند. با این حال، از آنجایی که این اختلال می تواند ناشی از شرایط یا عوامل مختلفی باشد، ارائه برنامه های درمانی موثر برای متخصصان می تواند دشوار باشد.

نقشه برداری مغز چیست؟

نقشه برداری مغز مجموعه وسیعی از تکنیک ها و فناوری های نوآورانه است که روانشناسان و پزشکان می توانند برای درک مغز مراجعان از آنها استفاده کنند. از طریق ابزارها یا تکنیک های نقشه برداری مغز، پزشکان می توانند مغز را در سطح عملکردی، سطح ساختاری یا هر دو اسکن کنند.

انواع اسکن مغزی

انواع مختلفی از اسکن مغز وجود دارد که پزشکان می توانند از آنها استفاده کنند.

اینها برخی از رایج ترین تکنیک هایی هستند که توسط پزشکان و روانشناسان استفاده می شود:

fMRI یا اسکن تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی:

اسکن‌های fMRI از میدان‌های مغناطیسی برای ایجاد نقشه‌های دقیق از ساختارهای مغز مراجع استفاده می‌کنند و به دلیل سبک غیرتهاجمی و عدم خطرات برای سلامتی مورد علاقه هستند.

سی تی اسکن:

این اسکن ها می توانند تصاویر دو بعدی از مغز ایجاد کنند. اسکن های متعدد ترکیبی می تواند اسکن های سه بعدی ترکیبی ایجاد کند.

اسکن‌های PET یا اسکن‌های توموگرافی گسیل پوزیترون:

در این روش نشانگرهای رادیواکتیو و انواع ایزوتوپ‌ها را برای به دست آوردن نقشه‌ای کامل از ساختارهای درونی مغز مورد استفاده قرار می‌دهند. این اسکن ها می توانند برای تشخیص تومورهای مغزی و آسیب های مشابه مفید باشند.

اسکن و آزمایش EEG یا qEEG:

این تست‌ها فعالیت الکتریکی مغز مراجعین را برای شناسایی مراکز الکتریکی، الگوهای فکری و ایجاد نقشه‌های سه بعدی دقیق از فضای داخلی مغز اندازه‌گیری می‌کنند. بسته به تکنیک مورد استفاده، ممکن است از مراجعین خواسته شود که حسگرهایی را روی سر خود قرار دهند یا کلاه بپوشند تا رایانه ها بتوانند فعالیت الکتریکی مغز آنها را اندازه گیری کنند.

نقشه برداری مغز مجموعه ای موثر از تکنیک ها است که به روانشناسان و پزشکان اجازه می دهد تا نیازهای منحصر به فرد مراجعان خود را بهتر درک کنند و درمان های موثری را برای اختلالاتی مانند اضطراب، افسردگی و غیره طراحی کنند.

نقشه برداری مغز qEEG چیست؟

qEEG یا الکتروانسفالوگرافی کمّی یک تکنیک نسبتا جدید و توسعه یافته از اسکن مغز EEG است. به طور خلاصه، اسکن های qEEG از الکترودها و کلاه برای اندازه گیری فعالیت مغز استفاده می کنند. اطلاعات امواج مغزی با استفاده از رایانه های تخصصی ثبت می شود و از طریق الگوریتم های خاصی که روانشناسان و پزشکان برای تجزیه و تحلیل اطلاعات برای نتایج دقیق تر استفاده می کنند پردازش می شود.

پس از تجزیه و تحلیل کامل، نتایج نقشه‌برداری مغز qEEG ممکن است برای شناسایی علل ریشه‌ای اختلالات، تجزیه و تحلیل واضح‌تر علائم و توسعه برنامه‌های درمانی که به بهترین وجه با نیازهای مراجع مطابقت دارد، مورد استفاده قرار گیرد. نقشه برداری مغز qEEG به ویژه برای پزشکانی مفید است که باید بدانند مغز مراجع چگونه در سطح میلی ثانیه عمل می کند.

به دنبال بهترین مرکز نقشه برداری مغز هستید؟ این مطلب را از دست ندهید: بهترین مرکز ثبت و تفسیر qEEG / نقشه مغزی در شیراز

چگونه نقشه برداری مغز می تواند به اختلالات عصبی کمک کند؟

به زبان ساده، نقشه برداری مغز به روانشناسان و پزشکان کمک می کند تا ببینند کدام بخش از مغز مراجعان به درستی کار نمی کند. از طریق اندازه گیری فعالیت الکتریکی یا دیدن ساختار مغز، متخصصان می توانند نقاط مشکل یا فعالیت مشکل ساز را با وضوح و دقت بیشتری نسبت به قبل تشخیص دهند.

هنگامی که متخصصان اطلاعات دقیق تری داشته باشند، می توانند انواع مختلفی از مشکلات مغزی را بررسی کنند و درمان های خاصی مانند نوروفیدبک، روان درمانی، دارو و سایر درمان ها را تجویز کنند.

نقشه برداری مغز برای افسردگی

از آنجایی که نقشه برداری مغز ساختارهای 2 بعدی یا 3 بعدی دقیقی از مغز مشتریان ایجاد می کند، انواع مختلف اسکن مغز می تواند برای درمان اضطراب و افسردگی موثر باشد.

با اجازه دادن به روانشناسان و پزشکان برای درک بیشتر از مغز بیمار، متخصصان پزشکی می توانند:

  • علل افسردگی را بررسی کنند، مانند تعیین اینکه بر اساس هورمون هستند یا به دلیل فعالیت الکتریکی در ذهن هستند.
  • برنامه های درمانی بالقوه موفق را فراتر از نسخه های دارویی تعیین کنند.
  • ببینید آیا عوامل یا اختلال دیگری ممکن است باعث یا سبب تشدید افسردگی مراجع شود یا خیر.

برای سالیان متمادی، درک اضطراب، افسردگی و سایر اختلالات عصبی برای متخصصان پزشکی بسیار دشوار بود. حتی امروزه، تشخیص کامل این بیماری ها با توجه به ماهیت و تنوع علائم آنها می تواند دشوار باشد.

با این حال نقشه‌برداری مغز در حال تغییر است، و به متخصصان پزشکی اجازه می‌دهد تا تشخیص‌ها و خدمات شخصی سازی شده و دقیق را به مراجعان خود ارائه دهند، حتی برای اختلالات دشواری مانند اضطراب و افسردگی.

راجع به اهمیت نقشه برداری مغز برای افسردگی بیشتر بدانید: اهمیت تهیه نقشه مغزی در افسردگی

نوروفیدبک چگونه می تواند در نوروتراپی کمک کند؟

نوروفیدبک نوعی نوروتراپی است که گاهی اوقات بیوفیدبک EEG نیز نامیده می شود. نوروفیدبک شامل گرفتن اطلاعات از آزمایشات و اسکن های دقیق نقشه مغزی qEEG و نشان دادن اطلاعات به مراجع است. از آنجایی که فردی که برای نوروتراپی مورد آزمایش قرار می گیرد، آگاهی بیشتری از فعالیت مغز خود به دست می آورد، سپس می تواند تغییرات آگاهانه ای در فعالیت امواج مغزی ایجاد کند. به یک معنا، مراجع درک خواهد کرد که چگونه برای تسکین کوتاه مدت و نتایج بلند مدت “مغز خود را آموزش دهد”.

از طریق نوروفیدبک، افراد از طریق تجهیزات بیوفیدبک کامپیوتری آموزش می بینند تا به طور مستقیم به مناطق مشکل دار در الگوهای فکری یا فعالیت مغز خود بپردازند. علاوه بر این، این نوع درمان یک تکنیک درمانی غیر تهاجمی است و برای درمان انواع اختلالات مانند اضطراب، افسردگی، انعطاف ناپذیری شناختی و غیره ایده آل است.

با این حال، نوروفیدبک یک راه حل یکسان برای همه اختلالات شناختی نیست. مراجعان باید قبل از اقدام برای دریافت درمان نوروفیدبک با متخصصان روانشناسی یا پزشک خود صحبت کنند.

درباره نوروفیدبک برای درمان افسردگی بیشتر بدانید: نوروفیدبک و افسردگی (+فناوری های جدیدتر از نوروفیدبک)

چگونه نوروتراپی می تواند به افسردگی کمک کند؟

افسردگی می تواند ناشی از منشاء یا شرایط مختلفی باشند. در بسیاری از موارد، این اختلالات ناشی از عدم تعادل هورمونی در مغز است و داروهای تجویزی یا تغییر شیوه زندگی می‌تواند به بهبود علائم آن کمک کند.

با این حال، افسردگی می تواند از طریق الگوهای فکری خاص یا فعالیت الکتریکی نامتعادل در مغز نیز شروع یا تشدید شود. در این موارد، مغز حداقل تا حدودی در مورد این اختلالات «آموزش داده شده است».

بنابراین، نوروتراپی به دو دلیل می تواند برای افراد مبتلا به اضطراب یا افسردگی مفید باشد:

  • می تواند به آنها کمک کند تا علت اصلی اختلال خود را درک کنند.
  • می تواند حداقل تا حدودی به آنها در درمان اختلالشان کمک کند.

به عنوان مثال، متخصصان پزشکی ممکن است پس از گرفتن اسکن دقیق مغز از نوروفیدبک برای درمان افسردگی استفاده کنند. با استفاده از اسکن الکتریکی برای تعیین واکنش مغز هنگام قرار گرفتن در معرض محرک های خاص یا هنگام صحبت در مورد موضوعات خاص، روانشناسان می توانند سپس به مراجع آموزش دهند که طرز فکر خود را تغییر دهد و الگوهای الکتریکی مغز خود را تنظیم کند.

خواندن این مطلب جالب و مهم را از دست ندهید: نوروتراپی و نوروفیدبک چیست و چه مزایایی دارد؟ درمان های جدید بدون دارو با تکنولوژی

تشخیص و درمان افسردگی در کلینیک سلامت مغز دانا

مراکزی مانند انستیتو سلامت مغز دانا می‌توانند از نوروتراپی برای درمان اضطراب و افسردگی استفاده کنند. مرکز ما می تواند از نقشه برداری مغز و دیگر تکنیک های مشابه برای کمک به تشخیص علت اصلی این اختلالات استفاده کند.

هنگامی که علت افسردگی مراجع را مشخص کردیم، برنامه درمانی شخصی سازی شده برای او طراحی می شود. و در هر مرحله از راه کمک های ارزشمندی ارائه می شود و میزان پیشرفت درمان مورد بررسی قرار می گیرد.

اگر سؤالات بیشتری در مورد نقشه برداری مغز و نحوه استفاده بالقوه از آن برای تشخیص یا درمان اضطراب یا افسردگی دارید، همین امروز با ما تماس بگیرید.

بدنبال بهترین روانپزشکان و روانشناسان شیراز هستید؟ شما شایسته دریافت بهترین مراقبت هستید. همین امروز زمان مشاوره خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.

07136476172-09172030360

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

بهترین مرکز ثبت و تفسیر qEEG / نقشه مغزی در شیراز

واحد علوم اعصاب رفتاری (اضطراب، افسردگی و سایر اختلالات خلقی-رفتاری)

درمان افسردگی بدون دارو (روش های منحصر بفرد!)

چیکار کنم افسردگیم خوب بشه : معجزه برای درمان افسردگی

 

به این مقاله امتیاز دهید