چیکار کنم حس بهتری داشته باشم؟ حالم بهتر بشه؟با هم بشنویم:
چیکار کنم حس بهتری داشته باشم؟
6 نکته که ما می گوییم را امتحان کنید؛ اینها به شما کمک میکند شادتر باشید. بر رفتار خود کنترل بیشتری داشته باشید و بتوانید بهتر با فراز و نشیب های زندگی کنار بیایید. راحت تر به این سوال پاسخ دهید که چیکار کنم حس بهتری داشته باشم؟
سطوح استرس خود را مدیریت کنید
اگر در زندگی استرس زیادی دارید، راه هایی برای کاهش آن پیدا کنید، مانند یادگیری چند تکنیک مدیریت زمان.
ورزش و زمان منظم را در اولویت خودتان قرار دهید زیرا اینها تغییراتی مثبت است. با کنترل زمان خود از این طریق می توانید به طور موثر استرس را کاهش دهید.
از زندگی خودت لذت ببر
انجام کارهایی که از آنها لذت می برید برای سلامت روان شما مفید است. فعالیت های ساده مانند تماشای ورزش با یک دوست، دوش گرفتن، یا بیرون رفتن با دوستان برای نوشیدن قهوه، همگی می توانند روز شما را بهبود بخشند.
انجام کاری که در آن مهارت دارید، مانند آشپزی یا رقصیدن، راه خوبی برای لذت بردن از خود و حس موفقیت است. سعی کنید از چیزهایی که در آن زمان لذت بخش به نظر می رسند، اما بعد از آن احساس بدتری به شما می دهند، اجتناب کنید، مانند نوشیدن بیش از حد الکل یا خوردن غذاهای ناسالم.
عزت نفس خود را تقویت کنید
عزت نفس احساسی است که نسبت به خود دارید. بهترین راه برای افزایش عزت نفس این است که با خود همانطور رفتار کنید که با یک دوست ارزشمند رفتار می کنید، به روشی مثبت اما صادقانه.
به زمانی که خودتان را تحقیر می کنید، توجه کنید، مثلاً به جای اینکه فکر کنید: “تو خیلی احمقی که آن شغل را بدست نیاوردی” و در عوض فکر کنید، “آیا من این را به بهترین دوستم می گویم؟”. شما احتمالا نمی خواهید که این را به دوست خود بگویید.
به جای آن چیز مثبتی به خود بگویید، مانند: “تو آدم باهوشی هستی، شغل بعدی را خواهی گرفت”.
سبک زندگی سالمی داشته باشید
مصرف الکل خود را محدود کنید. وقتی زمان سخت است، نوشیدن الکل وسوسه انگیز است زیرا احساسات دردناک را کم می کند. اما مصرف الکل می تواند برخی از احساسات را اغراق آمیز کند و شما را عصبانی یا پرخاشگر کند. همچنین می تواند باعث شود شما احساس افسردگی بیشتری کنید.
نکات ساده برای کاهش وزن
- یک برنامه مشخص داشته باشید
- قبل از شروع نوشیدن، محدودیتی برای میزان نوشیدنی خود تعیین کنید.
- بودجه مناسبی برای این مورد تعیین کنید
برای کاهش مصرف الکل
- هر روز مقداری الکل مصرف کنید
- مصرف خود را هر روز کمی کاهش دهید. به این ترتیب، هر روزی که این کار را انجام می دهید یک موفقیت است.
- هنوز هم می توانید از نوشیدنی لذت ببرید، اما به سراغ اندازه های کوچکتر بروید.
- یک نوشیدنی با قدرت کمتر مصرف کنید
- الکل را با آبجو یا شراب قوی با شراب هایی با قوت کمترتغییر دهید.
- هیدراته بمانید
- قبل از مصرف الکل یک لیوان آب بنوشید و نوشیدنی های الکلی را با آب یا سایر نوشیدنی های غیر الکلی جایگزین کنید.
- استراحت کنید
- هر هفته چندین روز را بدون نوشیدنی سپری کنید.
مزایای کاهش الکل
- صبح ها احساس بهتری دارید
- در طول روز کمتر خسته می شوید
- پوستتان ظاهر بهتر خواهد داشت
- احساس انرژی بیشتر خواهید داشت
مزایای بلند مدت عبارتند از:
حالت
یک ارتباط قوی بین نوشیدن زیاد الکل و افسردگی وجود دارد. اما مصرف الکل اغلب شما را مضطرب و ضعیف می کند. اگر در حال حاضر مضطرب یا غمگین هستید، نوشیدن الکل میتواند ناراحتی اتان را بدتر کند. بنابراین کاهش مصرف الکل ممکن است به طور کلی خلق و خوی شما را بهتر کند.
خواب
نوشیدن الکل می تواند بر خواب شما تأثیر بگذارد. اگرچه می تواند به برخی از افراد کمک کند تا سریع بخوابند، اما می تواند الگوهای خواب شما را مختل کند و مانع از خواب عمیق شما شود. بنابراین، کاهش مصرف الکل باید به شما کمک کند که هنگام بیدار شدن از خواب بیشتر احساس آرامش کنید.
رفتار – اخلاق
نوشیدن الکل می تواند بر قضاوت و رفتار شما تأثیر بگذارد. ممکن است زمانی که مست هستید رفتاری غیرمنطقی یا پرخاشگرانه داشته باشید. از دست دادن حافظه می تواند در حین نوشیدن و در دراز مدت برای افرادی که به طور منظم مشروبات الکلی مصرف می کنند مشکل ساز باشد.
قلب
نوشیدن طولانی مدت زیاد الکل می تواند منجر به بزرگ شدن قلب شما شود. این یک وضعیت جدی است که نمی توان آن را به طور کامل معکوس کرد، اما قطع نوشیدن الکل می تواند از بدتر شدن آن جلوگیری کند.
سیستم ایمنی
نوشیدن منظم الکل می تواند بر توانایی بدن شما برای مبارزه با عفونت ها تأثیر بگذارد. افرادی که مشروبات الکلی زیاد می نوشند بیشتر به بیماری های عفونی مبتلا می شوند.
صحبت کنید و با دیگران ارتباط داشته باشید
ارتباط مهم است، چه با یک دوست، یکی از اعضای خانواده یا مشاور. صحبت کردن با دیگران به شما کمک می کند تا تنش ها را از بین ببرید نه اینکه آن را درون خود نگه دارید. این به تقویت روابط شما و ارتباط با مردم کمک می کند.
بسیاری از مردم صحبت کردن با یک مشاور در مورد چیزهایی که آنها را آزار می دهد بسیار مفید می دانند. گفتار درمانی می تواند به همه افراد در موقعیت های مختلف کمک کند. همچنین ممکن است بشنوید که از آنها به عنوان مشاوره، درمان صحبت یا درمان های روانشناختی یاد می شود. گفتار درمانی برای هر کسی است که دوران بدی را پشت سر می گذارد یا مشکلات عاطفی دارد که به کمک نیاز دارد برای بسیاری از بزرگسالان، ممکن است یکسان یا موثرتر از دارو باشد.
چگونه یک گفتار درمانی می تواند کمک کند
گاهی اوقات صحبت کردن با یک غریبه ساده تر از اقوام یا دوستان است. در طول گفتار درمانی، یک مشاور یا درمانگر آموزش دیده به صحبت های شما گوش می دهد و به شما کمک می کند تا بدون قضاوت، پاسخ خود را برای مشکلات بیابید.
درمانگر به شما زمان می دهد تا صحبت کنید، گریه کنید، فریاد بزنید یا فقط فکر کنید. این فرصتی است که با کسی که به شما و نظرات شما احترام می گذارد، به گونه ای متفاوت به مشکلات خود نگاه کنید. معمولا، شما یک به یک با یک درمانگر صحبت می کنید. گاهی اوقات صحبت کردن به صورت گروهی یا زوجی برگزار می شود، مانند مشاوره رابطه.
مشاوره معمولاً به صورت حضوری انجام می شود، اما ممکن است بتوانید از طریق تلفن، از طریق ایمیل یا اسکایپ، مکالمه درمانی را انجام دهید. اگرچه آنها انواع مختلفی از گفتار درمانی وجود دارد، اما همه آنها یک هدف مشابه دارند: کمک به احساس بهتر.
برخی افراد می گویند که گفتار درمانی مشکلات آنها را از بین نمی برد، اما کنار آمدن با آنها راحت تر و احساس شادی بیشتری می کنند.
انعطاف پذیرباشید
انعطاف پذیری چیزی است که به شما امکان می دهد با فراز و نشیب های زندگی کنار بیایید. ساختن چیزی ارزشمند از زمان های دردناک به رشد انعطاف پذیری شما کمک می کند. راهاندازی یک گروه حمایتی برای کمک به دیگران، یا ایجاد چیزی خلاقانه از تجربیات بد، برای مثال، نوشتن، نقاشی یا آواز خواندن، میتواند به شما در ابراز درد و گذر از روزهای سخت کمک کند.
با این نکات می توانیم به این سوال پاسخ دهیم که چیکار کنم حس بهتری داشته باشم؟
برای اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان تخصصی با ما در انستیتو سلامت مغز دانا در تماس باشید.
منبع: https://www.nhs.uk/mental-health/talking-therapies-medicine-treatments/talking-therapies-and-counselling/benefits-of-talking-therapies/
https://www.nhs.uk/live-well/alcohol-advice/tips-on-cutting-down-alcohol/
درباره نویسنده
خجسته رحیمی جابری، پژوهشگر دکترای تخصصی علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز و نویسنده وب سایت انستیتو سلامت مغز دانا. زمینه کاری تخصصی ایشان مشکلات حافظه و آلزایمر است وی بیش از 20 مقاله معتبر بین المللی در این زمینه به چاپ رسانده است. می توانید پژوهش های او را در اینجا (کلیک کنید) دنبال کنید.