07136476172 - 09172030360 [email protected]

می خوام زندگیمو تغییر بدم

اختلال سازگاری با دشواری در سازگاری با عوامل استرس زای زندگی تعریف می شود. نقل مکان به یک شهر جدید، تغییر در یک رابطه یا تغییر شغل جدید تنها چند نمونه از عوامل استرس زا هستند. عواملی که ممکن است باعث ایجاد اختلالات خلقی یا رفتاری در فرد شوند. می خوام زندگیمو تغییر بدم!

بیش از 50 سال است که پزشکان از این اصطلاح برای توصیف افرادی استفاده می‌کنند که برای مقابله با یک موقعیت استرس‌زا یا شرایط مداومی که باعث ناراحتی می‌شود، تلاش می‌کنند. اختلالات سازگاری یکی از شایع ترین مشکلات سلامت روانی است که ممکن است در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان تشخیص داده شود. اکثر مطالعات گزارش می دهند که حدود 1٪ از جمعیت ممکن است در هر زمان معینی دچار اختلال سازگاری باشند. 

علائم اختلال سازگاری

طبق جدیدترین راهنمای تشخیصی که توسط پزشکان برای تشخیص بیماری روانی استفاده می شود، معیارهای اختلال سازگاری عبارتند از:

  • ایجاد علائم هیجانی یا رفتاری در پاسخ به یک عامل استرس زا قابل شناسایی که در عرض سه ماه از شروع عامل استرس زا رخ می دهد.

علائم و رفتارها باید از نظر بالینی قابل توجه باشند که توسط یکی یا هر دو مورد زیر مشهود است.

  • پریشانی مشخص وابسته به شدت شدت عامل استرس زا
  • اختلال قابل توجه در عملکرد اجتماعی، شغلی یا سایر زمینه های مهم عملکردی
  • علائم نباید بیش از شش ماه پس از پایان عامل استرس زا باقی بماند
  •  این اختلال همچنین نباید معیارهای یک اختلال روانی دیگر (مانند افسردگی یا اضطراب) را برآورده کند

 

  • خلق افسرده – خلق ضعیف، گریه یا احساس ناامیدی غالب
  •  اضطراب مختلط و خلق افسرده – ترکیبی از افسردگی و اضطراب
  •  اختلال رفتار – تغییرات رفتاری
  •  مشکل در عواطف و رفتار – هر دو علائم عاطفی (افسردگی، اضطراب) و اختلال رفتار غالب هستند.

اختلال سازگاری با اضطراب چیست؟ می خوام زندگیمو تغییر بدم، نمیتونم!

اختلال سازگاری همراه با اضطراب با عصبی بودن، نگرانی، بی قراری یا اضطراب جدایی مشخص می شود. در اینجا چند نمونه از مواقعی وجود دارد که تشخیص اختلال سازگاری ممکن است ضروری باشد:

  • یک کودک 6 ساله به یک شهر جدید نقل مکان می کند و به یک مدرسه جدید می رود. او شروع به نشان دادن رفتار پرخاشگرانه می کند. نافرمانی و بی ادبی می کند.
  • نمرات یک دختر 10 ساله پس از طلاق والدینش کاهش می یابد. او بیشتر اوقات احساس غمگینی می کند.  نمی تواند روی تکالیف مدرسه اش تمرکز کند.
  • یک جوان 18 ساله به خوابگاه نقل مکان می کند. او از دور بودن از خانه احساس اضطراب می کند و در دوست یابی مشکل دارد.
  • مردی از کارش اخراج می شود. برای چندین ماه، او انگیزه ای برای جستجوی شغل جدید ندارد و در انجام هر کاری مشکل دارد.
  • خانه یک زن بر اثر آتش سوزی ویران می شود. او با از دست دادن دارایی خود دست و پنجه نرم می کند. در موقعیت جدید خود احساس می کند که آواره شده است. او غم و اندوه و اضطراب زیادی را تجربه می کند. مشکلی که عملکرد خوب در کار را برای او دشوار می کند. دوس دارم زندگیمو تغییر بدم!

علل

اختلالات سازگاری می تواند از موقعیت ها و تجربیات استرس زا مختلفی سرچشمه بگیرد. برخی از آنها ممکن است رویدادهایی مانند یک بلای طبیعی، تغییر شغل، نقل مکان به یک شهر جدید یا ازدواج باشد. در مواقع دیگر، اختلالات سازگاری ناشی از مشکلات مداوم است، مانند استرس مرتبط با راه اندازی یک کسب و کار یا رفتن به دانشگاه.

در حالی که هر شرایط استرس‌زای زندگی می‌تواند شما را در معرض خطر ابتلا به اختلال سازگاری قرار دهد. روش مقابله با استرس در ابتلای شما به اختلال سازگاری نقش دارد. علاوه بر این، این عوامل نیز ممکن است بر شما تأثیر بگذارند:

تجربه زندگی گذشته 

استرس قابل توجه در دوران کودکی ممکن است شما را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به مشکلات سلامت روان، از جمله اختلال سازگاری قرار دهد.

شرایط دشوار زندگی

داشتن استرس بیشتر در زندگی روزانه ممکن است تحمل یک تغییر استرس زا دیگر را برای شما دشوارتر کند.

آیا می توانید هم اختلال افسردگی و هم اختلال سازگاری داشته باشید؟

بله. در حقیقت، مسائل مربوط به سلامت روان از قبل مانند افسردگی و اضطراب ممکن است شما را در معرض خطر بیشتری برای ایجاد یک اختلال سازگاری قرار دهد.

آزمایش خاصی برای تشخیص اختلالات سازگاری استفاده نمی شود. در عوض، یک پزشک یا متخصص سلامت روان مصاحبه ای را برای ارزیابی علائم شما انجام می دهد. یک پزشک ممکن است آزمایش‌های معمولی را انجام دهد تا مطمئن شود علائم شما ناشی از یک مشکل اساسی سلامتی نیست.

هنگامی که یک پزشک بیماری های پزشکی را رد کرد، ممکن است برای ارزیابی بیشتر به یک متخصص سلامت روان ارجاع دهید. یک متخصص بهداشت روان ممکن است از شما بخواهد که برخی فرم ها یا پرسشنامه ها را تکمیل کنید تا اطلاعات به طور موثر جمع آوری شود.

همچنین ممکن است در مورد علائم خود و تجربه زندگی پر استرسی که با آن مواجه شده اید مصاحبه کنید (ممکن است تجربه استرس زا در زندگی را که باعث اختلال سازگاری می شود تشخیص ندهید).

درمان اختلال سازگاری

بسیاری از افراد مبتلا به اختلالات سازگاری متوجه می شوند که درمان به کاهش ناراحتی آنها کمک می کند و به آنها کمک می کند تا از یک رویداد استرس زا به روشی مفیدتر و مفیدتر عبور کنند. درمان اغلب شامل گفتار درمانی، دارو درمانی یا ترکیبی از این دو است. می خوام زندگیمو تغییر بدم!

گفتار درمانی

گفتار درمانی به طور معمول بهترین روش درمانی برای اختلال سازگاری است. نوع درمان مورد استفاده ممکن است به تخصص درمانگر و نیازهای فرد بستگی داشته باشد. به طور کلی، گفتار درمانی ممکن است حمایت عاطفی را فراهم کند. به شناسایی مهارت های مقابله ای سالم کمک کند. راهبردهای مدیریت استرس را آموزش دهد و به شما در ایجاد عادات سالم کمک کند. اگر والدین یا شریک زندگی فردی مبتلا به اختلال سازگاری هستید، ممکن است از شما دعوت شود تا در درمان شرکت کنید. خانواده درمانی ممکن است بهترین راه برای حمایت از فردی که دچار اختلال سازگاری است را به شما آموزش دهد.

دارو

ممکن است از دارو برای رفع افسردگی یا اضطرابی که با اختلال سازگاری همراه است استفاده شود. داروهای ضد افسردگی یا داروهای ضد اضطراب ممکن است فقط برای مدت کوتاهی مورد نیاز باشند. اما قبل از تنظیم هر دوز یا قطع هر دارویی، حتما با پزشک خود صحبت کنید.

اگر در تلاش هستید که به تنهایی احساس بهتری داشته باشید، با یک متخصص سلامت روان تماس بگیرید که می تواند به شما در یافتن راهبردهایی کمک کند که به شما کمک می کند احساس بهتری داشته باشید. همین الان با ما در کلینیک سلامت مغز دانا تماس بگیرید.

منبع: Adjustment Disorder: When We Struggle to Adapt to Change (verywellmind.com)

خیلی فکرم مشغوله چیکار کنم؟ چطوری بیش از حد فکر کردن رو متوقف کنم؟

ارتباط بین افسردگی و آلزایمر

به این مقاله امتیاز دهید