چرا من افسرده ام؟ با هم بشنویم:
چرا من افسرده ام؟
اگر اغلب دارای خلق و خوی پایین، کمبود انرژی، و از دست دادن علاقه به فعالیت ها و سرگرمی های روزانه خود هستید، ممکن است تعجب کنید و از خود بپرسید که “چرا من افسرده ام؟” کارشناسان دقیقاً نمی دانند که چه چیزی باعث افسردگی می شود. اگرچه این یکی از شایع ترین شرایط سلامت روان است. تحقیقات چندین علت و عوامل خطر احتمالی از جمله ژنتیک، تغییرات فصلی و استرس را شناسایی کرده است.
از هر شش بزرگسال در ایالات متحده یک نفر در طول زندگی خود دچار افسردگی می شود. درک خطر افسردگی می تواند به شما کمک کند تا برای یافتن حمایت و درمان گام بردارید. برای آگاهی از علل احتمالی افسردگی و عوامل خطر و چگونگی و زمان کمک گرفتن به ادامه مطلب بروید.
شیمی مغز
مغز شما دارای مواد شیمیایی یا انتقال دهنده های عصبی است که به بدن شما می گویند که چگونه کار کند. اگر دو انتقال دهنده عصبی، دوپامین یا سروتونین، خیلی زیاد یا خیلی کم باشند، ممکن است خلق و خوی شما تغییر کند.
به عنوان مثال، دوپامین به شما کمک می کند تا احساس انگیزه و پاداش داشته باشید. مطالعه ای که در سال 2016 منتشر شد نشان داد که اختلال عملکرد دوپامین باعث علائم افسردگی مانند از دست دادن علاقه و انگیزه می شود. علت عدم تعادل آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است. با این حال، محققان خاطرنشان کردند که استرس و تروما باعث اختلال عملکرد دوپامین می شود.
محققان ارتباط بین افسردگی و سروتونین را به طور کامل درک نمی کنند. سروتونین به شما کمک می کند تا احساساتی را که بر خلق و خوی شما تأثیر می گذارد پردازش کنید. سطح سروتونین پایین به نظر نمی رسد که باعث افسردگی شود. اما افزایش سطح سروتونین می تواند راه موثری برای درمان افسردگی باشد.
در نتیجه، متخصصین معمولاً افسردگی را با داروهایی درمان می کنند که بر آن مواد شیمیایی مغز تأثیر می گذارد، مانند مهارکننده های بازجذب سروتونین- نوراپی نفرین (SNRIs) یا مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI). چرا من افسرده ام؟
قاعدگی
برخی از افرادی که قاعدگی دارند، اختلال نارسایی پیش از قاعدگی (PMDD) دارند که باعث علائم شدید سندرم پیش از قاعدگی (PMS) می شود. برخی از افراد مبتلا به PMDD علائم افسردگی از جمله خلق و خوی ضعیف در طول یک یا دو هفته قبل از پریود دارند.
PMDD ممکن است علائم فیزیکی مانند:
- نفخ
- حساسیت سینه
- گرفتگی عضلات
- سردرد
افراد مبتلا به افسردگی بیشتر از دیگران به PMDD مبتلا می شوند. تغییر هورمون ها در طول چرخه قاعدگی ممکن است سطح سروتونین را مختل کند که ممکن است باعث افسردگی شود.
یک متخصص ممکن است داروهای ضد افسردگی، کنترل بارداری هورمونی یا درمان را برای درمان PMDD پیشنهاد کند.
کمبودهای تغذیه ای
یک رژیم غذایی نامتعادل می تواند بر خلق و خوی افراد تأثیر بگذارد، اما برخی شواهد نشان می دهد که افراد مبتلا به افسردگی اغلب کمبودهای تغذیه ای دارند.
به عنوان مثال، تحقیقات علائم افسردگی را با کمبود مواد مغذی مرتبط دانسته است، مانند:
- ویتامین های گروه B
- منیزیم
- اسیدهای چرب امگا 3
- فلز روی
این مواد مغذی به ایجاد مواد شیمیایی مغزی لازم برای عملکرد سالم مغز کمک می کنند. به عنوان مثال، امگا 3 به انتقال عصبی سروتونین کمک می کند و به مغز شما کمک می کند تا رفتار عاطفی را پردازش کند. تحقیقات نشان داده است که امگا 3 ممکن است برخی از موارد افسردگی را درمان کند.
با این حال، شواهد کافی وجود ندارد که نشان دهد چگونه رژیم غذایی ممکن است باعث افسردگی شود. قبل از شروع هر مکملی با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا داروساز صحبت کنید.
بارداری
بارداری باعث نیازهای عاطفی و فیزیکی، تغییرات هورمونی و استرس می شود که همه اینها ممکن است منجر به افسردگی بارداری شود. ممکن است در دوران بارداری (افسردگی دوران بارداری) و پس از زایمان (افسردگی پس از زایمان) دچار افسردگی شوید.
افسردگی می تواند مراقبت از خود و دیگران را چالش برانگیز کند. درمان با دارو، درمان یا ترکیبی از هر دو اغلب میتواند احساس بهتری در شما ایجاد کند.
تغییرات فصلی
تغییرات فصلی در طول ماه های پاییز و زمستان، زمانی که روزها کوتاه تر از ماه های بهار و تابستان است، ممکن است منجر به اختلال افسردگی فصلی (SAD) شود. عدم قرار گرفتن در معرض نور خورشید ممکن است ریتم شبانه روزی شما را تغییر دهد، که هورمون ها و سایر عملکردهای بدن مرتبط با خلق و خو را تنظیم می کند.
یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی ممکن است نور درمانی را برای درمان SAD توصیه کند. برخی از افراد مبتلا به SAD متوجه می شوند که علائم افسردگی آنها معمولاً در طول ماه های بهار و تابستان بهبود می یابد.
اختلالات تیروئید
اگر علائم افسردگی دارید، ممکن است یک متخصص بررسی کند که تیروئید شما به درستی کار می کند. تیروئید یک غده پروانه ای شکل در گردن شما است که هورمون هایی را ایجاد می کند که بر بسیاری از عملکردهای بدن از جمله خلق و خوی شما تأثیر می گذارد. تحقیقات، کم کاری تیروئید را که باعث سطوح پایین هورمون های تیروئید می شود، با علائم افسردگی مرتبط دانسته است.
سایر علائم کم کاری تیروئید عبارتند از:
- حساسیت به سرما
- مو یا پوست خشک
- خستگی
- درد مفاصل و عضلات
اگر علت کم کاری تیروئید باشد، داروهایی که به جایگزینی هورمون های تیروئید کمک می کنند، ممکن است علائم افسردگی را مدیریت کنند.
آیا افسردگی ارثی است؟
افرادی که دارای اعضای خانواده مبتلا به افسردگی هستند بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به این بیماری روانی هستند. سابقه خانوادگی افسردگی قبل بارداری ممکن است خطر ابتلا به افسردگی را در طول بارداری یا بعد از آن افزایش دهد.
برخی از شواهد نشان می دهد که افراد مبتلا به افسردگی ممکن است جهش های ژنتیکی داشته باشند که آنها را مستعد ابتلا به افسردگی کند. این تنوع ممکن است باعث تغییراتی در شیمی مغز، مرتبط با افسردگی بشوند. با این حال، شواهد کافی برای حمایت از این پیوند وجود ندارد.
چه کسانی دچار افسردگی می شوند؟
بر اساس دادههای موسسه ملی سلامت روان (NIMH) که در میان بزرگسالان بالای 18 سال در ایالات متحده جمعآوری شده است، برخی افراد بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به افسردگی هستند، مانند:
- سن: میزان افسردگی در بین افراد 18 تا 25 ساله، 18.6 درصد بیشتر است.
- قومیت: افرادی که خود را با دو یا چند قومیت می شناسند بیشتر از دیگران در معرض افسردگی قرار دارند. نژادپرستی بین فردی و ساختاری باعث ایجاد نابرابری هایی می شود که خطر پیامدهای بد سلامتی را در میان گروه های اقلیت قومی افزایش می دهد.
- جنسیت: NIMH گزارش می دهد که 10.3 درصد از خانم ها در مقایسه با 6.2 درصد از مردان افسردگی دارند.
تحقیقات نشان داده است که گروههای اقلیت قومی بیشتر از سفیدپوستان علائم افسردگی طولانیمدت و شدید دارند. یک مطالعه منتشر شده در سال 2019 اشاره کرد که گروههای اقلیت قومی اغلب در دادهها به دلیل تشخیصهای نادرست حضور ندارند. آنها ممکن است با موانعی برای خدمات مراقبت های بهداشتی روانی مواجه شوند که اغلب به دلیل عواملی مانند هزینه و انگ است.
عوامل خطر
برخی از عوامل محیطی و تجربیات زندگی ممکن است خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهند، به خصوص اگر به دلیل سایر عوامل ژنتیکی یا سلامتی در معرض خطر باشید. این عوامل خطر لزوما باعث افسردگی نمی شوند، اما می توانند علائم را در برخی افراد ایجاد کنند.
- تجربیات نامطلوب دوران کودکی
- داروها
- محرومیت از خواب
- استرس
- اختلالات مصرف مواد
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص درمان های جدید و موثر افسردگی با ما در کلینیک سلامت مغز دانا در تماس باشید.
منبع: https://www.health.com/condition/depression/causes-depression
درباره نویسنده
خجسته رحیمی جابری، پژوهشگر دکترای تخصصی علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز و نویسنده وب سایت انستیتو سلامت مغز دانا. زمینه کاری تخصصی ایشان مشکلات حافظه و آلزایمر است وی بیش از 20 مقاله معتبر بین المللی در این زمینه به چاپ رسانده است. می توانید پژوهش های او را در اینجا (کلیک کنید) دنبال کنید.