سرویس بهداشت ملی بریتانیا (NHS) در حال آزمایش یک سیستم هوش مصنوعی است که تقاضا برای تخت های مراقبت های ویژه و امکانات مورد نیاز را در طول بیماری همه گیر ویروس کورونا پیش بینی می کند.
آزمایشات سیستم برنامه ریزی و تجزیه و تحلیل ظرفیت بیمارستان ها امروز در چهار بیمارستان در انگلیس آغاز شد. اگر نتایج موفقیت آمیز باشند، ابزار در سراسر کشور منتشر می شود.
پروفسور جاناتان بنگر، مدیر ارشد پزشکی NHS دیجیتال اظهار داشت: “CPAS اجازه می دهد تا هر بیمارستان از قبل برنامه ریزی کرده و اطمینان حاصل کنند که می توانند بهترین مراقبت را برای هر بیمار ارائه دهند.“
“در عین حال، NHS به طور کلی می تواند اطمینان حاصل کند که تجهیزات و داروهایی که هر بخش مراقبت های ویژه به آن نیاز دارند، دقیقاً در زمان موردنیاز در دسترس خواهد بود.
CPAS با رویکرد یادگیری ماشین ساخته شد، که محققان دانشگاه کمبریج هفته گذشته از آن رونمایی کردند.
این مدل با داده های مربوط به موارد COVID-19 موجود آموزش داده شد، که بی نظیر بود و شامل نتایج آزمایشگاه، جزئیات بستری، عوامل خطر و پیامدهای آن بود.
آزمایشات اولیه سیستم پیش بینی های دقیقی را انجام داده است که در آن بیماران به تجهیزات یا دارو در بخش های مراقبت ویژه (ICU) احتیاج داشتند. این کار NHS را متقاعد کرد که این روش را در یک ابزار برنامه ریزی که بیمارستانها در سراسر کشور می توانند بطور روزانه از آن استفاده کنند، صنعتی کنند.
برنامه های آینده
علاوه بر پیش بینی منابع مورد نیاز بیمارستان ها، CPAS اطلاعات دموگرافیک و مراقبت های بهداشتی در مورد بیماران بستری را ارائه می دهد، که برای مقایسه تأثیر ویروس کورونا بین مناطق مختلف استفاده خواهد شد.
همچنین یک محیط شبیه سازی را ارائه می دهد، که برنامه ریزان می توانند از آن برای آزمایش استراتژی های برنامه ریزی جایگزین مانند افزایش تعداد تخت در دسترس یا تغییر مشخصات بیماران بستری در بیمارستان استفاده کنند.
NHS ادعا می کند که چندین کشور دیگر قبلاً نسبت به این سیستم ابراز علاقه کرده اند و امید زیادی دارد که این سیستم برای مقابله با بیماری همه گیر کورونا بسیار موثر واقع شود.
پروفسور بنگر گفت: “در طولانی مدت، امید است که بتوان از CPAS برای پیش بینی طول مدت بستری در بیمارستان، برنامه ریزی برای ترخیص و تقاضای گسترده تر مراقبت های فشرده در زمان مورد نیاز، استفاده کرد.”
برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا و Senses Cultural Academy of Health مراجعه کنید.
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.