با بیش از 336000 مورد تأیید شده و حداقل 14600 کشته در سراسر جهان، در بسیاری از کشورها و مناطق به دلیل مهار شیوع ویروس کرونا، محدودیت هایی ایجاد شده است. اما سازمان بهداشت جهانی (WHO) خاطر نشان می کند که این کافی نیست.
یک متخصص آمادگی اضطراری WHO گفت، اقدامات دولت و بهداشت در برابر ویروس کورونا جدید، که به طور رسمی سندرم حاد تنفسی کروناویروس 2 (SARS-CoV-2) نامیده می شود، باید فراتر از فشارهای گسترده باشد.
دکتر مایکل رایان، مدیر اجرایی برنامه اضطراری بهداشت جهانی WHO، گفت: “آنچه ما واقعاً باید روی آن تمرکز کنیم، یافتن بیمارانی است که ویروس دارند، سپس آنها و مخاطبین آن ها را جدا کنیم”
وی افزود: هرچند که در صورت عدم وجود اقدامات جدی در حوزه سلامت عمومی، فشارهای وارد شده باعث کاهش انتشار ویروس در حال حاضر خواهد شد، پس از برطرف شدن این موارد، تهدیدات بیماری دوباره آغاز خواهد شد.
آزمایش انبوه مهم است
نکته اصلی جلوگیری از شیوع گسترده ویروس، انجام آزمایش های گسترده در ساکنین منطقه واقع شده است. با این روش مقامات می توانند تشخیص دهند که چه کسی به این ویروس آلوده شده و آنها را قرنطینه کنند. علاوه بر این، پس از کاهش و سرکوب انتقال، تلاش برای خلاص شدن از مشکلات ناشی از ویروس دنبال خواهد شد.
در چین، سنگاپور و کره جنوبی، مقامات بهداشتی ترکیبی از آزمایشات گسترده و محدودیت ها را برای مهار شیوع سریع ویروس اعمال کرده اند. آنها با گزارش موارد کمتر و مرگ و میر در چند هفته گذشته بهبودهایی را نشان داده اند.
وی افزود: اگرچه واکسن ها سرانجام به زودی وارد می شوند، اما لازم است در حال حاضر اقدامات لازم برای جلوگیری از موارد بیشتر و مرگ و میر ناشی از بیماری کروناویروس (COVID-19) انجام شود.
یکی از کشورهایی که از این روند پیروی می کند، کره جنوبی می باشد.
کره جنوبی بیشتر روی آزمایشات گسترده تمرکز دارد تا ببیند چه کسی به این ویروس آلوده شده است، همه افرادی که با موارد تایید شده در تماس بوده اند را، قرنطینه کرده و معالجه افراد بیمار را انجام داده است.
تقریباً 20،000 نفر روزانه در مورد ویروس کورونا در کره جنوبی آزمایش می شوند.
مراکز آزمایش در مناطق پارکینگ بیمارستانی واقع شده اند و آزمایشگاه ها به خط مقدم تبدیل شده اند. دولت 96 آزمایشگاه دولتی و خصوصی را برای آزمایش ویروس کرونا قرار داده است. مراکز آزمایش از طریق رانندگی افراد صورت می گیرد، بنابراین افرادی که رانندگی می کنند آزمایش می شوند. هیچ تماسی وجود ندارد. زیرا آنها فقط پنجره های خود را پایین می آورند و کارمند مراقبت های بهداشتی، از آن ها نمونه می گیرد.
آیا ایجاد محدودیت برای بیرون آمدن از خانه موثر است؟
این مورد مؤثر است. زیرا محدودیتی در حرکت افراد در منطقه یا کشور آسیب دیده وجود دارد. اگرچه قرنطینه ها و محدودیت ها برای رفت و آمد جامعه نوید جلوگیری از شیوع ویروس را نشان می دهد، WHO می گوید که افراد باید آزمایش شوند.
وقتی آزمایش در یک منطقه انجام شود، مقامات بهداشت می توانند به سرعت تشخیص دهند که چه کسی آلوده است. آنها می توانند از طریق تشخیص اینگونه افراد از انتقال ویروس به افراد دیگر جلوگیری کنند.
در این مقایسه، ایتالیا محدودیت هایی را اعمال کرده است، اما بدترین کشور در جهان هنوز شاهد افزایش شدید تعداد بیمار ها است. تاکنون این کشور بیشترین آمار مرگ و میر را به خود اختصاص داده است که 5476 کشته و 59138 مورد تأیید شده است. ایالات متحده با 33276 مورد تایید شده در رده دوم قرار دارد، در حالی که اسپانیا، آلمان و ایران به ترتیب با 28،768، 24.873 و 21.638 مورد در جایگاه بعدی قرار دارند.
دوری کردن از اجتماع، بهداشت مناسب و پرهیز از شلوغی، هنوز هم اقدامات مفیدی برای جلوگیری از عفونت هستند. رایان همچنین لظهار داشت: واکسنهایی در حال حاضر ساخته می شوند که ایالات متحده اولین آزمایش را آغاز می کند. اگرچه، ممکن است حدود یک سال طول بکشد تا واکسن در دسترس باشد.
در این مدت، برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس، تدابیر بهداشتی در کاهش آسیب دیده ها بسیار مهم است. این ویروس به اقتصاد بسیاری از کشورها، از دست دادن شغل برای بسیاری از کارگران، و از بین رفتن بسیاری افراد پیشرو و کارکنان بهداشتی منجر شده است.
برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.