چه ارتباطی بین میگرن و رژیم غذایی وجود دارد؟
بیشتر ما، گاهی دچار سردرد می شویم.در واقع حدود 75 درصد از افراد بین سنین 18 تا 65 سال، در طول یک سال حداقل یک بار سردرد داشته اند.
بیش از 30 درصد افراد بزرگسال نیز، میگرن را گزارش کرده اند.
میگرن ها معمولا بیش از یک سردرد معمولی، طول می کشند و تاثیرات فیزیکی بیشتری دارند.
پژوهش های جدید نشان می دهد که ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی، می تواند به شما در کاهش احتمال بروز میگرن کمک کند.
تغییرات خاصی در رژیم غذایی، فرکانس میگرن ها را کاهش می دهد.
در ادامه به این نکات در مورد ارتباط رژیم غذایی و میگرن می پردازیم.
یک سردرد میگرنی چه ویژگی هایی دارد؟
هر کسی که میگرن را تجربه کرده باشد می داند که میگرن ها با سردرد های متداول تفاوت دارند.
درد سردرد های میگرنی شدیدتر است و سردرد ها همراه با علائم ناتوان کننده ای هستند.
میگرن یک نوع سردرد شدید است که معمولا در گوشه های سر اتفاق می افتد و با حالت تهوع و حساسیت همراه می شود.
این سردرد بر اثر تغییراتی که در وضعیت عصبی مغز اتفاق می افتد پیش می آید.
قبل از شروع میگرن، افراد معمولا نورها و فلش هایی در چشمشان را حس می کنند.همچنین ممکن است در دست و پای خود احساس سوزش کنند.
به این فلش هایی که قبل از شروع میگرن تجربه می شود، aura می گویند.
افراد دیگر، حساسیت، احساس افسردگی و تمایل های خاص غذایی را قبل از حمله های میگرنی، گزارش داده اند.
زمانی که میگرن آغاز می شود، ممکن است افراد نسبت به صدا ها یا نور، حساس شوند.
همچنین با شروع حمله ممکن است حالت تهوع شدید تر شود.
این سردرد و علائم دیگر همراه آن ممکن است ساعت ها یا روزها ادامه پیدا کنند.
چه غذاهایی برای میگرن مفید هستند؟
داشتن یک رژیم غذایی مناسب، از بهترین روش ها برای محافظت در برابر حمله های میگرنی است.
باید در رژیم غذایی خود، غذاهای تحریک کننده را محدود کنید و غذاهای مناسب را بیشتر در برنامه قرار دهید.
یک پژوهش کوچک روی 42 نفر فرد بزرگسال، نشان داد که یک رژیم غذایی گیاهی و محدود کردن مصرف غذاهای تحریک کننده، می تواند به افراد دارای میگرن کمک کند.دسته ای از غذاها هستند که بدن را تحریک نمی کنند و به اصطلاح؛ “عاری از درد” هستند.غذاهای زیر بر اساس تقسیم بندی PCRM، عاری از درد هستند:
- سبزی های نارنجی، زرد یا سبز رنگ مانند سیب زمینی شیرین و اسفناج
- برنج به ویژه برنج قهوه ای
- شیرین کننده های طبیعی مانند شربت افرا یا عصاره ی وانیل
- میوه های خشک شده به خصوص میوه هایی مانند آلبالو
همچنین گوشت تازه و ماهی نیز در بعضی تقسیم بندی ها به عنوان غذاهای بی خطر برای میگرن در نظر گرفته می شوند.
ویتامین ب-2 یا ریبوفلاوین نیز می تواند از حمله های میگرن جلوگیری کند.
ویتامین ب-2 در فراورده های حیوانی مانند سالمون یا گوشت قرمز وجود دارد.همچنین در قارچ و جو این ویتامین یافت می شود.
چه چیز هایی میگرن را تحریک می کند؟
تغییرات هورمونی می توانند میگرن را تحریک کنند. برای مثال زنان در زمان پریود یا دوران بارداری به دلیل کاهش استروژن بیشتر در معرض میگرن هستند.
غذاهایی که سدیم زیادی دارند یا غذاهایی با مواد افزوده یا شیرین کننده های مصنوعی، در برخی از افراد می توانند محرک میگرن باشند.
در ادامه عواملی که میگرن را تحریک می کنند ذکر شده است:
- استرس
- مصرف الکل
- تغییرات آب و هوایی
- تغییرات در عادت خواب
- استفاده از برخی دارو ها
چه غذاهایی میگرن را تحریک می کنند؟
محدود کردن غذاهای تحریک کننده از موارد مهم در کاهش احتمال بروز میگرن است.افزودنی ها و غذاهای فراوری شده از عوامل مهم تحریک کننده در میگرن هستند. بعضی غذاهای دیگر که ممکن است میگرن را تشدید کنند عبارتند از:
- تخم مرغ
- گوجه
- پیاز
- فراورده های لبنی
- نیتریت موجود در غذاها
- الکل به ویژه شراب قرمز
- کافئین
- آسپارتام
- افزودنی های غذایی مثل MSG
- شکلات
- پنیر جا افتاده
با بررسی رژیم غذایی خود و ارتباط آن با سردرد هایتان، یک رژیم مناسب برای خودتان طراحی کنید. در این صورت احتمال بروز سردرد های میگرن کاهش می یابد.