07136476172 - 09172030360 [email protected]

بازار چند میلیارد دلاری مکمل های غذایی مملو از محصولاتی است که ادعا می کنند خلق و خو را تقویت می کنند یا افسردگی را بهبود می بخشند. واقعا بیماران دچار افسردگی بهتر است چه مکمل هایی مصرف کنند؟/مکمل خوب برای افسردگی! برخی از محصولات حتی به عنوان جایگزینی برای داروهای ضدافسردگی تجویزی در نظر گرفته می شوند. 

 هر چیزی را که روی برچسب می خوانید باور نکنید.

اغلب ادعاهای مطرح شده توسط سازندگان مکمل ها با شواهد علمی محکم پشتیبانی نمی شود. در وقع قدرت و محتوای مکمل ها می تواند بسیار متفاوت باشد. افسردگی جدی به طور کلی نیاز به کمک حرفه ای دارد، خواه شامل داروهای ضد افسردگی باشد یا خیر. بیماران دچار افسردگی بهتر است چه مکمل هایی مصرف کنند؟

گفته می شود، اگر افسردگی خفیف یا شرایط مرتبط مانند اختلال عاطفی فصلی را تجربه می کنید، برخی از مکمل ها به طور نسبتاً گسترده ای آزمایش شده اند و ممکن است علائم شما را بهبود بخشند. این مکمل‌ها شامل مواردی مانند ویتامین‌ها، ترکیبات و انتقال‌دهنده‌های عصبی هستند. اینها پیام‌رسان‌های شیمیایی برای نورون‌های بدن هستند که به مغز کمک می‌کنند تا وظایف مختلفی را انجام دهد.

در ادامه، شواهد حمایت از مکمل‌های محبوب مورد استفاده برای درمان افسردگی و خلق و خو را بررسی می‌کنیم. بیماران دچار افسردگی بهتر است چه مکمل هایی مصرف کنند؟/مکمل خوب برای افسردگی!

اسید فولیک

به گفته انجمن روانشناسی آمریکا، اسید فولیک شکل مصنوعی فولات است. ویتامین B (B9) که در میوه‌ها، سبزیجات برگ‌دار و سایر غذاها یافت می‌شود. بر انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند مونوآمین‌ها تأثیر می‌گذارد. اسید فولیک در فروشگاه ها به صورت کپسول یا قرص به فروش می رسد.

بر اساس یک مطالعه مجله پزشکی بیمارستانی مصر در ژانویه 2018، کمبود فولات با افسردگی مرتبط است. با این حال، سطح فولات همیشه با بروز افسردگی یا علائم این بیماری مرتبط نیست. به عنوان مثال، محققان برای مطالعه دسامبر 2021 که در مجله تغذیه بریتانیا منتشر شد، یک مطالعه طولی چهار ساله را برای بررسی ارتباط بین فولات و ویتامین B12 و بروز علائم افسردگی انجام دادند. آنها دریافتند که سطح ویتامین B12 بیشتر از سطح فولات مهم است. سطوح پایین ویتامین B12 با علائم افسردگی مرتبط است اما فولات نه.

در نتیجه، شواهدی برای اثربخشی اسید فولیک به تنهایی هنوز در دست بررسی است. با این حال، به نظر می‌رسد که به نظر می‌رسد اسید فولیک موجود در ترکیب با داروهای ضدافسردگی فوایدی را به همراه داشته باشد. علاوه بر این، 5-MTHF و یک فرم مرتبط از فولات به نام L-methylfolate ممکن است به عنوان افزودنی به داروهای ضد افسردگی مفید باشد. شما همچنان باید مراقب محصولات بدون نسخه ای باشید که 5-MTHF، L-متیل فولات یا “فولات بهینه شده” را به عنوان ماده اصلی ذکر می کنند.

گابا

گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) یک انتقال دهنده عصبی است که در مهار و کاهش استرس نقش دارد. به صورت کپسول، قرص یا پودر فروخته می شود. به طور قابل‌توجهی، سطوح پایین GABA با افسردگی و اضطراب مرتبط است. یک مطالعه نوامبر 2020 در Heliyon اشاره کرد که “GABA به عنوان یک ضد افسردگی عمل می کند. این مطالعه به اینکه چگونه GABA در افسردگی در موش ها نقش دارد، اشاره دارد. بنابراین، به نظر می رسد که شواهدی مبنی بر تاثیر مکمل های تجاری GABA بر خلق و خو هنوز مشخص نیست.

امگا 3

اسیدهای چرب اشباع نشده ایکوزاپنتانوئیک (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) که برای عملکرد مغز و سلامت قلب و عروق ضروری هستند، به عنوان امگا 3 در نظر گرفته می شوند. EPA و DHA که در مقادیر تقریباً مساوی ترکیب شده‌اند، مواد اصلی روغن ماهی هستند. اما آنها همچنین در فرمول‌هایی فروخته می‌شوند که بیشتر از یکی از دیگری را شامل می‌شوند.

محققان در جولای 2015 مطالعه ای را انجام دادند که در تحقیقات پزشکی یکپارچه منتشر شد. دریافتند که اثربخشی امگا 3 متفاوت است. برخی از مطالعات نشان دادند که آنها مفید هستند، در حالی که برخی دیگر بی نتیجه بودند. بررسی دیگری در مه 2021 مجله Food Bioactives اشاره کرد که مطالعات هنوز “رابطه علی بین اسیدهای چرب امگا 3 و افسردگی” را مشخص نکرده اند.

بنابراین، مشخص نیست که امگا 3 چقدر موثر است و چه فرمول و ترکیبی از درمان‌ها سودمندتر هستند. اما امگا 3 عوارض جانبی کمی دارد و دارای فواید قلبی عروقی و سایر فواید سلامتی است، بنابراین ممکن است ارزش امتحان کردن را داشته باشد.

زعفران

ادویه ای که از کلاله های خشک شده گیاهان کروکوس تهیه می شود. زعفران در آشپزی و همچنین در طب سنتی ایرانی برای درمان علائم افسردگی (از جمله بیماری های دیگر) استفاده می شود. مکمل های زعفران به طور گسترده در دسترس نیستند.

محققان یک متاآنالیز انجام دادند که در ژانویه 2019 در Planta Medica منتشر شد. بررسی ها نشان داده که زعفران در درمان افسردگی خفیف تا متوسط نسبت به دارونماها موثرتر است. با این حال، آنها نسبت به مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) مانند فلوکستین و سیتالوپرام برتری پیدا نکردند. (SSRI ها داروهای ضد افسردگی هستند که معمولاً با افزایش سطح سروتونین برای کاهش علائم افسردگی کار می کنند.)

علاوه بر این، یک مقاله ترکیبات زیست فعال در سال 2021 در سلامت و بیماری اشاره کرد که زعفران برای بزرگسالانی که با سندرم پیش از قاعدگی (PMS) و یائسگی یا علائم یائسگی همراه با افسردگی مواجه هستند نیز مفید است.

در مورد زعفران، تحقیقات بیشتری برای تایید سطح دقیق اثربخشی برای درمان افسردگی مورد نیاز است. اگرچه به نظر می‌رسد که درمان امیدوارکننده‌ای برای موارد خفیف افسردگی باشد.

تریپتوفان

تریپتوفان یک آمینو اسید است که بیشتر به خاطر اینکه در بوقلمون یافت می شود معروف است. این اسیدآمینه به تولید سروتونین، انتقال دهنده عصبی مورد هدف داروهایی مانند پروزاک (SSRI) کمک می کند. بدون نسخه در قالب کپسول به عنوان L-تریپتوفان و 5-HTP به فروش می رسد که نشان دهنده مراحل مختلف در فرآیند تولید سروتونین است.

مطالعات ارتباط بین کاهش تریپتوفان و علائم افسردگی را نشان داده اند. محققان در یک مطالعه روی مواد مغذی در ژانویه 2016 به این نتیجه رسیدند که “پردازش عاطفی … پس از کاهش تریپتوفان در افراد مبتلا به افسردگی مهار می شود.” مطالعه دیگری که در فوریه 2021 در Translational Psychiatry منتشر شد، اشاره کرد که افراد مبتلا به افسردگی تأثیر منفی بر کاهش حاد تریپتوفان دارند. با این حال، شواهد کلی در مورد اثربخشی تریپتوفان قطعی نیست.

در اوایل سال 1990، سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) پس از اینکه بیش از 1500 نفر از مکمل های ال-تریپتوفان به اختلال خونی به نام سندرم ائوزینوفیلی-میالژیا مبتلا شدند، به طور موقت تمام محصولات ال-تریپتوفان را از بازار خارج کرد. علاوه بر این، اگر فردی ال-تریپتوفان را بیش از سه هفته مصرف کند، نگرانی های ایمنی وجود دارد. بنابراین، ممکن است ارزش بررسی گزینه‌های دیگری را داشته باشد که ممکن است برای درمان علائم افسردگی مفیدتر باشند.

ویتامین دی

ویتامین D یک ماده مغذی همه کاره است زیرا به طور طبیعی توسط بدن ساخته می شود. اما می تواند از طریق غذاها و مکمل ها نیز مصرف شود. این ویتامین اصلی مسئول رشد استخوان از طریق جذب کلسیم است.

تحقیقات در مورد اثربخشی ویتامین D و افسردگی در حال رشد است. یک مطالعه ژانویه تا فوریه 2020 که در مجله هندی طب روانشناسی منتشر شد، نشان داد که بین افسردگی و ویتامین D ارتباط وجود دارد.

محققان خاطرنشان کردند که ممکن است به این دلیل باشد که گیرنده های ویتامین D در تنظیم احساسات نقش دارند. ویتامین D به عنوان فاکتور موثری در مسیر ارتباطی بین افسردگی و التهاب دارند. با این حال، آنها همچنین اشاره کردند که ویتامین D ممکن است برای افراد مبتلا به افسردگی در مقایسه با افرادی که فقط چند علامت افسردگی از خود نشان می دهند مفیدتر باشد – که برای تشخیص رسمی کافی نیست.

فلز روی

NIH روی را به عنوان یک ماده مغذی که در ایمنی، تولید پروتئین و DNA و بهبود زخم ها نقش دارد، یاد کرده است. سن افراد میزان روی مورد نیاز روزانه را تعیین می کند. اما اگر افسردگی عاملی در زندگی شما باشد، ممکن است ماجرا تغییر کند.

بر اساس یک مقاله، در مورد مواد مغذی در ماه مه 2018، روی و افسردگی از دهه 1980 به هم مرتبط هستند. محققان همچنین اظهار داشتند که «تغییرات روانی و بیولوژیکی ممکن است به طور هماهنگ بر ایجاد افسردگی تأثیر بگذارد که خود می‌تواند سطح سرمی  روی را بیشتر کاهش دهد». به عبارت دیگر، کمبود روی می‌تواند فرد را مستعد ابتلا به افسردگی کند و مکمل‌های روی را به درمان احتمالی برای کاهش افسردگی تبدیل کند.

در نهایت، اگر شما علاقه مند به استفاده از هر یک از گزینه های بالا هستید، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی می دانند که کدام مکمل ها – در صورت وجود – می توانند به شما کمک کنند تا علائم افسردگی خود را به بهترین نحو مدیریت کنید.

در صورتی که از مشکلات مربوط به افسردگی رنج می برید همین امروز با ما تماس بگیرید.

منبع: https://www.health.com/condition/depression/supplements-for-depression-what-works-what-doesnt

علائم افسردگی پنهان چیست؟ نشانه ها، تشخیص و درمان

 

چرا افسردگیم خوب نمیشه؟ به این دلایل ممکن است فردی احساس افسردگی کند!

به این مقاله امتیاز دهید