متخصص ترک خودارضایی در شیراز با هم بشنویم:
تمایلات جنسی انسان نه تنها کلید بقای گونه ماست، بلکه منبع عظیمی از لذت، صمیمیت و الهام برای بسیاری از بزرگسالان است. با این حال، تمایلات اعتیاد آور در برخی افراد می تواند منجر به وسواس آنها نسبت به فعالیت جنسی شود و مشکلاتی در زندگی آنها ایجاد کند و اغلب بر اطرافیان آنها تأثیر منفی بگذارد. اگر شما یا کسی که میشناسید، علیرغم پیامدهای منفی، نمیتوانید یا نمیخواهید خودارضایی را متوقف کنید، ممکن است اعتیاد داشته باشد و به کمک حرفهای متخصص ترک خودارضایی نیاز دارید.
اگر آنها دائماً در حال خودارضایی هستند، ممکن است به اختلال جنسی مبتلا باشند. افراد مبتلا به این عارضه ساعاتی را صرف برنامه ریزی برای خودارضایی بدون اهمیت دادن به کار، زمان خانواده یا معاشرت می کنند.
این نوع اعتیاد می تواند منجر به هزینه های غیرمنتظره فراوانی شود که نه تنها بر معتاد بلکه بر نزدیکان آنها نیز تأثیر منفی می گذارد. برنامه های درمان این نوع اعتیاد می تواند به افرادی که با این اختلال دست و پنجه نرم می کنند کمک کند تا دوباره زندگی خود را کنترل کنند و عزت نفس، اعتماد و احساس ارزشمندی را بازسازی کنند.
کلینیک سلامت مغز با بهرهگیری از تیمی متشکل از روانشناسان، روانپزشکان و متخصصین علوم اعصاب مجرب، به شما کمک میکند تا از شر این اعتیاد خلاص شوید.
ما با استفاده از روشهای درمانی جدید و موثر، به شما کمک میکنیم تا:
- علل اعتیاد خود را شناسایی کنید
- رفتارهای خود را تغییر دهید
- از شر افکار و احساسات منفی مرتبط با اعتیاد خلاص شوید
- به اعتماد به نفس و عزت نفس خود بازگردید
اگر از اعتیاد به خودارضایی رنج میبرید، با ما تماس بگیرید. ما به شما کمک میکنیم تا زندگی سالم و شادتری داشته باشید.
07136476172 09172030360
اعتیاد جنسی، مانند سایر وابستگیها مانند قمار یا اختلالات خوردن است. در حالی که برخی از بزرگسالان میل جنسی قوی تری نسبت به دیگران دارند، افرادی که رویکردی سالم به تمایلات جنسی دارند، می توانند نیازهای خود را بر اساس آن محدودیت ها تعیین کنند.
اعتیاد به خودارضایی به زبان ساده، یک نیاز سیری ناپذیر برای انجام این عمل است و به موازات وابستگی فرد به الکل یا مواد مخدر است.
برای برخی افراد، اعتیاد به اینترنت می تواند عواقب بسیار بدی داشته باشد و مشکلات زیادی را در روابط آنها ایجاد کند. مشابه اینکه سوءمصرف مواد مخدر یا الکل میتواند به سلامتی افراد آسیب برساند، اعتیاد جنسی نیز میتواند بر سلامت فرد، هم از نظر جسمی و هم از نظر روانی، و همچنین ارتباطات شخصی، لذت بردن از زندگی، و ایمنی تأثیر بگذارد.
آیا اعتیاد به خودارضایی یک اختلال رفتاری است؟
اگرچه روابط جنسی سالم اغلب به عنوان مکانی برای عشق و صمیمیت در نظر گرفته می شود، اما اعتیاد به خودارضایی به ندرت جنبه عاطفی دارد. بسیاری از معتادان برای تسکین اضطراب، افسردگی، تنش های روانی، یا مسائلی که از نیازهای برآورده نشده ناشی می شوند، به خودارضایی روی می آورند، نه به این دلیل که دوست دارند یا مایل به این عمل هستند. پرداختن به این اعتیاد مستلزم آن است که علل اساسی آن را مشخص کنیم در جهت ترک خودارضایی گام برداریم و هنگام وقوع رویدادهای محرک، راهبردهای مقابله ای را توسعه دهیم و راه هایی برای ارضای خواسته های روانشناختی توسط متخصص ترک خودارضایی پیدا کنیم.
علل خودارضایی بیش از حد چیست؟
به گفته بسیاری از محققان، شیمی مغز تأثیرات قابل توجهی خودارضایی دارد. در طول خودارضایی، دوپامین در مغز آزاد میشود. این ماده شیمیایی باعث ایجاد شادی، یا احساس رضایت می شود که باعث می شود مردم دوباره همان احساسات خوب را بخواهند تجربه کنند.
در اعتیاد، مغز رفتارهای مضری را تقویت می کند که همان انتقال دهنده های عصبی را از طریق مسیر پاداش خود فعال می کند. هنگامی که یک معتاد به خودارضایی پس از یک عمل جنسی ترشح دوپامین را تجربه می کند، ممکن است احساسی شبیه به سرخوشی ناشی از مواد مخدر در وی ایجاد کند. و این، رفتار مخاطره آمیز و مخرب بیشتر را تشویق می کند تا دوباره این احساس را به دست آورید.
افراد مبتلا به اعتیاد جنسی اغلب از اختلالات عملکرد جنسی، اختلالات کنترل تکانه و اختلالات شخصیتی رنج می برند. آنها همچنین معمولاً برای فرار از واقعیت، تسکین احساس گناه یا شرم، و خوددرمانی افسردگی از موادی مانند مواد مخدر یا الکل سوء استفاده می کنند. با این حال، از آنجا که سوء مصرف مواد باعث کاهش مهار در فرد و قضاوت نادرست می شود، به طور همزمان فرد معتاد به خودارضایی را در معرض رفتارهای پرخطر قرار می دهد.
این نوع اعتیاد در بزرگسالان اغلب نتیجه آسیب های حل نشده دوران کودکی است، مانند سابقه قرار گرفتن در معرض آزار جسمی. در واقع، افرادی که با رفتارهای اعتیادآور والدین بزرگ شده اند، بیشتر مستعد اعتیاد جنسی هستند. در نتیجه، درمانهای مؤثر برای اعتیاد جنسی باید این دردهای عاطفی گذشته را از طریق مداخلات روانپزشکی و رواندرمانی برطرف کند.
چه چیزی اعتیاد به خودارضایی درنظر گرفته می شود؟
افراد مبتلا به این نوع اعتیاد جنسی اغلب برخی از ویژگی های زیر را نشان می دهند:
- مشکل در تعیین حد و مرزهای مناسب برای تکانه های جنسی
- صرف انرژی بیش از حد برای دنبال کردن این اعتیاد
- از دست دادن شغل، قطع رابطه، مشکلات مالی یا مشکلات قانونی در نتیجه رفتار جنسی
- اولویت دادن به زمان صرف شده برای فانتزی های جنسی بر تعاملات یا تعهدات اجتماعی در زندگی واقعی
- استفاده از عناصر جنسی مانند پورنوگرافی… برای برآوردن نیازهای خود بدون نیاز به درگیر شدن عاطفی با دیگران
- نیاز به ریسک بیشتر یا تشدید رفتار پرخطر برای رسیدن به همان اوج.
- احساس شرم، گناه، یا نفرت از خود در مورد رفتار جنسی، با این حال هنوز قادر به توقف نیست.
- دروغ گفتن در مورد انگیزه های جنسی برای پوشاندن رفتارها
- درگیر شدن در تلاشهای مکرر برای ترک خودارضایی، اما در زمانهای استرس یا اضطراب شکست میخورد
اگرچه برخی محققین معتقدند خودارضایی در حد اعتدال یک عمل سالم است، اما خودارضایی بیش از حد ممکن است عواقب منفی بسیاری را به همراه داشته باشد. در هر صورت، سالم یا ناسالم، اغلب به دلیل شرم خانوادگی، اجتماعی یا مذهبی مرتبط با خودارضایی، موضوعی نسبتاً تابو محسوب می شود. این ننگ باعث شده است کسانی که با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند، احساسات درونی شرم و گناه را در کنار خودارضایی تجربه کنند. و به متخصص ترک خودارضایی مراجعه نکنند.
توجه داشته باشید که آنچه “خودارضایی عادی” در نظر گرفته می شود در افراد مختلف متفاوت است و خودارضایی هر از گاهی به خودی خود نشان دهنده اعتیاد نیست. خودارضایی زمانی به عنوان یک مشکل در نظر گرفته می شود که شروع به بازتاب سایر اشکال اعتیادهای رفتاری کند. علائم مشکل خودارضایی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- خودارضایی وقت و انرژی شما را می گیرد
- مشکلات خانه، کار یا زندگی شخصی شما را به دلیل خودارضایی تجربه می کنید
- شما در مکان های نامناسب خودارضایی می کنید
- شما حتی بدون احساس برانگیختگی خودارضایی می کنید
- خودارضایی به مکانیسم مقابله با احساساتی مانند افسردگی یا اضطراب تبدیل می شود
- بعد از خودارضایی احساس گناه، شرم یا عصبانیت می کنید
گزینه های درمانی رفتار جنسی اجباری
بیشتر درمانهای رفتار جنسی اجباری که متخصص ترک خودارضایی پیشنهاد میدهد شامل ترکیبی از رواندرمانی، دارودرمانی و فناوری های عصبی (مانند تحریک مغز و تحریک عصب واگ) است. هدف این است که به شما بدون قربانی کردن جنبههای سالم زندگیتان کمک کند.
اگر نمیتوانید به سایتهای جنسی نگاه نکنید، ممکن است برای بیماری روانی دیگری به درمان نیاز داشته باشید. افراد دارای این نوع رفتار اغلب با الکل یا مواد مخدر و همچنین مسائل دیگری مانند اضطراب و افسردگی که نیاز به مراقبت حرفه ای دارند، مشکل دارند.
ترک خودارضایی (درمان)
از همان رویکردهای درمانی که به افراد مبتلا به اختلالات کنترل تکانه و OCD کمک می کند، می توان برای درمان اعتیاد جنسی نیز استفاده کرد. گروه درمانی می تواند به مراجع کمک کند تا با معرفی آنها به دیگرانی که برای غلبه بر همان اختلال تلاش می کنند کمتر احساس انزوا و شرم کنند. همچنین تکنولوژی های عصبی می تواند با تغییر در مدار های عصبی این نوع اعتیاد را متوقف کنند.
اگر نیازهای روانشناختی، عاطفی و روانی-اجتماعی مراجع برآورده شود، درمان اعتیاد به خودارضایی میتواند موفقیتآمیز باشد. از آنجایی که این اختلال شامل مقدار زیادی شرم شخصی و درد عاطفی است، اعضای تیم درمان باید مراقب احتمال افزایش افسردگی یا افکار خودکشی باشند. برنامه ایده آل درمان اعتیاد جنسی باید مجموعه متنوعی از منابع را در بر گیرد که جنبه های مختلف این اختلال را هدف قرار می دهد، مانند درمان آسیب های گذشته، سوء مصرف مواد و سایر اختلالات روانی همراه.
درمان جامع اعتیاد به خودارضایی نه تنها به عدم کنترل تکانه فرد میپردازد، بلکه به مشکلات اساسی سلامت روان نیز میپردازد. با توجه به شدت و ترجیح شخصی، سطوح مختلفی از مراقبت در دسترس است، مانند درمان سرپایی، درمان سرپایی فشرده، یا گروههای حمایتی.
برای افزایش احتمال موفقیت درمان، توجه به تمام عوامل زمینهای خودارضایی اجباری مهم است. اگر سایر نگرانیهای مربوط به سلامت روان وجود دارد، باید به آنها نیز رسیدگی شود. برای برخی از افراد، یک قرارداد تجرد که در آن فرد از فعالیت جنسی خودداری می کند، ممکن است به آنها کمک کند تا به طور کامل از رفتار ناخواسته خودداری کنند.
روان درمانی برای ترک خودارضایی
علاوه بر روانپزشک متخصص ترک خودارضایی، روانشناسان هستند. روان درمانی می تواند به شما در مدیریت رفتار جنسی اجباری کمک کند. این درمان ها را می توان به صورت فردی یا گروهی، خانوادگی یا زوجی در دسترس قرار داد.
انواع روان درمانی عبارتند از:
- درمان رفتاری شناختی: CBT به شما کمک میکند تا افکار و رفتارهای ناسالم و منفی را با رفتارهای سالمتر جایگزین کرد. استراتژیهای مختلفی را یاد خواهید گرفت تا این رفتارها را کمتر خودکار کنید.
- درمان پذیرش و تعهد: ACT شکلی از CBT است که بر پذیرش افکار و اصرارها و برنامه ریزی برای انتخاب اقدامات متناسب با ارزش های مهم تمرکز دارد.
- روان درمانی روان پویا: هدف درمان روان پویایی این است که به شما کمک کند افکار و رفتارهای ناخودآگاه خود را درک کنید، بفهمید که چرا به روشی که انجام می دهید رفتار می کنید و در مورد مسائل شخصی کار می کنید.
دارو ترک خودارضایی
به غیر از روان درمانی، برخی داروها نیز ممکن است به کنترل وسواس جنسی کمک کنند. این به این دلیل است که آنها مواد شیمیایی مغز را هدف قرار می دهند که با افکار و رفتارهای وسواسی مرتبط هستند یا “پاداش” شیمیایی مرتبط با این رفتارها را کاهش می دهند. بهترین دارو برای ترک خودارضایی بستگی به موقعیت منحصر به فرد شما و سایر شرایط سلامت روانی دارد. داروهایی که برای درمان رفتارهای جنسی اجباری استفاده می شوند، اغلب به دلایل دیگر سلامت روان تجویز می شوند. برخی از نمونه ها عبارتند از داروهای ضد افسردگی، تثبیت کننده های خلق و خو و ضد آندروژن ها.
چگونه به یک فرد در ترک خودارضایی کمک کنید
در حالی که بسیار مهم است که حمایت کنید، اما نمی توانید عزیزتان را مجبور به کاری کنید. در مورد اختلال و عوامل مؤثر آن ها آگاه باشید، اما آنها را قضاوت نکنید. این فقط اوضاع را بدتر می کند. اکثر مردم در مقطعی از زندگی خود خودارضایی می کنند. این یک فعالیت کاملاً عادی است. با این حال، زمانی که به اعتیاد جنسی تبدیل می شود، معمولاً عوامل زمینه ای دخیل هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.
بحث در مورد اعتیاد جنسی با یکی از عزیزان می تواند احساسات شدید مختلفی مانند درد و خجالت را برانگیزد. با این وجود، ضروری است که زودتر به این موضوع رسیدگی شود. اعتیاد به خودارضایی اغلب به صورت پنهانی رشد می کند. با آشکار کردن مشکل، میتوانیم احتمال درمان و بهبودی را افزایش دهیم.
این احتمال وجود دارد که فرد مورد علاقه شما با مشکلات دیگری در زندگی روبرو شود. اگر حمایت نشان دهید و نقش فعالی در روند توانبخشی و مراجعه آنها به متخصص ترک خودارضایی داشته باشید، احتمال بهبودی آنها را افزایش می دهد. کمک به یکی از عزیزان بسیار فراتر از گفتن “ترک” و تعیین حد و مرز است. حضور عاطفی برای آنها کلیدی است.
ترک خودارضایی
لکه ننگ اجتماعی پیرامون اعتیاد جنسی اغلب مانعی برای افرادی است که به دنبال کمک هستند. آنها ممکن است احساس شرم یا خجالت کنند و نگران باشند که دیگران آنها را قضاوت کنند.
با این حال، رهایی از اعتیاد جنسی با درمان امکان پذیر است. کلینیک سلامت مغز دانا به افراد مبتلا به اعتیاد جنسی کمک میکند تا اجبارهای خود را مدیریت کنند و زندگی سالمتری داشته باشند. اگر به دنبال متخصص ترک خودارضایی در شیراز هستید با ما در تماس باشید.
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.