عوارض تنهایی زنان با هم بشنویم:
عوارض تنهایی زنان چیست؟ چکار باید کرد؟ تنهایی زمانی به سراغ افراد میآید که بیش از سه چهارم وقت خود را تنها بگذرانند. در حالی که تنها بودن به معنای گذراندن زمان بدون معاشرت با دیگران است.
زنان در اوایل بلوغ و انتهای میانسالی بیشتر احساس تنهایی میکنند و در میانسالی کمترین احساس تنهایی را دارند.
چه عواملی خطر تنهایی زنان را افزایش می دهد:
- انزوای اجتماعی
- جنست
- تحصیلات پایین
- درآمد پایین
- ناتوانیهای جسمی
- طلاق
- سیگار کشیدن
- سلامت ضعیف (شناختی، جسمی، روانی)
نکات مهم در تنهایی زنان:
- تنهایی زنان یک مشکل جدی سلامت عمومی است که با افزایش خطر مرگ زودرس مرتبط است.
- تنهایی در طول زندگی ثابت نیست و با افزایش سن تغییر میکند.
- عوامل متعددی در افزایش خطر تنهایی نقش دارند، از جمله عوامل اجتماعی، اقتصادی و سلامتی.
- برای مقابله با اپیدمی تنهایی به مداخلات هدفمند در طول زندگی نیاز است.
عوارض تنهایی زنان
پژوهشها نشان میدهند که تنهایی زنان با الگوهای منحصر به فرد پردازش مغز مرتبط است و میتواند به مشکلات مختلف سلامت روان از جمله افسردگی و اضطراب دامن بزند. با وجود افزایش ارتباطات دیجیتال، شاهد گسترش «اپیدمی تنهایی» هستیم که اهمیت درک این موضوع پیچیده را برجسته میکند.
از نظر روانشناسی، تنهایی با سلامت روان ارتباط ذاتی دارد. مطالعات متعددی نشان دادهاند که تنهایی میتواند به مشکلات مختلف سلامت روان از جمله افسردگی و اضطراب دامن بزند.
علاوه بر این، تنهایی مزمن میتواند منجر به احساس مداوم تهدید و هوشیاری بیش از حد نسبت به خطرات اجتماعی شود و به مجموعهای از پیامدهای منفی سلامتی از جمله اختلالات خواب، کاهش عملکرد سیستم ایمنی و افزایش مرگ و میر منجر شود.
عوارض تنهایی زنان به چهار بخش مهم تقسیم میشود که به صورت تیتروار در زیر آورده شده است:
1. سلامت روان:
- افسردگی
- اضطراب
- کاهش عزت نفس
- انزوا
- سوء مصرف مواد
- افکار خودکشی
2. سلامت جسم:
- ضعف سیستم ایمنی
- افزایش فشار خون
- بیماری های قلبی عروقی
- سکته مغزی
- آلزایمر
- مرگ زودرس
3. روابط اجتماعی:
- مشکلات در روابط
- کاهش تعاملات اجتماعی
- انزوای اجتماعی
4. کار و تحصیل:
- کاهش تمرکز
- افت تحصیلی
- غیبت از محل کار
- کاهش بهره وری
سایر عوارض:
- احساس پوچی
- فقدان انگیزه
- تنش
- اضطراب
- خستگی
- مشکلات خواب
راهکار های مبارزه با تنهایی زنان
- با دیگران وقت بگذرانید: با دوستانتان تماس بگیرید، با خانواده تان معاشرت کنید، به یک باشگاه یا گروه بپیوندید.
- شبکهی اجتماعی خود را گسترش دهید: با افراد جدید آشنا شوید، از همسایگان خود احوالپرسی کنید، در فعالیتهای اجتماعی شرکت کنید.
- به دیگران کمک کنید: داوطلب شوید، به نیازمندان کمک کنید، برای دوستان و خانواده تان وقت بگذارید. به صورت رایگان و داوطلبانه کاری را شروع کنید.
- از خودتان مراقبت کنید: سالم غذا بخورید، به طور مرتب ورزش کنید، به اندازه کافی بخوابید، استرس خود را مدیریت کنید.
- از فناوری به طور مثبت استفاده کنید: با دوستان و خانواده تان به صورت آنلاین ارتباط برقرار کنید، از رسانه های اجتماعی برای یافتن گروه های همفکر استفاده کنید، اما مراقب باشید که بیش از حد از آنها استفاده نکنید.
- در صورت نیاز کمک بگیرید: اگر احساس تنهایی یا انزوا می کنید، با یک دوست، یکی از اعضای خانواده یا یک متخصص بهداشت روان صحبت کنید.
اگر در شیراز هستید و احساس تنهایی یا انزوا می کنید، فکر می کنید دچار افسردگی یا اضطراب شده اید می توانید با متخصصین بهداشت روان صحبت کنید. آنها به شما کمک می کنند این حس تنهایی را کنار گذاشته و به جامعه و ارتباطات اجتماعی باز گردید. برای رزرو نوبت اینجا را ببینید
به خاطر داشته باشید تنهایی میتواند به اندازه یک بسته سیگار کشیدن روزانه برای سلامتی شما مضر باشد. پس به دنبال راهکار باشید.
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.