07136476172 - 09172030360 [email protected]

بی خوابی

شایع ترین اختلال خواب در ایالات متحده است. حدود یک سوم از جمعیت عمومی را تحت تاثیر قرار می دهد. با مشکل در به خواب رفتن یا ماندن در خواب مشخص می شود. برای برخی افراد، بی خوابی تنها چند روز یا چند هفته طول می کشد. در همین حال، افراد دیگر بیخوابی مزمن (طولانی مدت) را تجربه می کنند. در ادامه علل و درمان های بی خوابی را بررسی می کنیم.

بیخوابی می‌تواند هر کسی را تحت تاثیر قرار دهد. اما در زنان، مسن‌تر با بیماری مزمن، احتمال بروز آن بیشتر خواهد بود. بیخوابی کوتاه مدت می تواند بر حافظه و تمرکز شما تأثیر بگذارد. در صورت عدم درمان، می تواند خطر ابتلا به مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی، فشار خون بالا و افسردگی را افزایش دهد. گزینه‌های درمانی معمولاً شامل تغییرات سبک زندگی، درمان شناختی رفتاری و دارو هستند. علل و درمان های بی خوابی؟

انواع بی خوابی

 

بیخوابی حاد (کوتاه‌مدت): بی‌خوابی کوتاه‌مدت اغلب در اثر رویدادهای استرس‌زای زندگی ایجاد می‌شود و معمولاً بدون درمان پزشکی خود به خود برطرف می‌شود.
بیخوابی مزمن (بلند مدت): بیخوابی طولانی مدت شکل شدیدتری از این بیماری است. حداقل سه شب در هفته به مدت حداقل سه ماه اتفاق می افتد. افراد مبتلا به بیخوابی مزمن معمولاً نیاز به درمان دارند.

علائم بی خوابی

ممکن است حداقل سه شب در هفته متوجه یک یا چند مورد از علائم زیر شوید:

مشکل در به خواب رفتن: ممکن است قبل از به خواب رفتن مدت طولانی بیدار بخوابید. این علامت در بزرگسالان جوان بیشتر شایع است.
خوابیدن برای مدت کوتاه: ممکن است اغلب در طول شب از خواب بیدار شوید و/یا بیشتر شب را بیدار بگذرانید. یک علامت شایع است و در درجه اول افراد مسن را تحت تاثیر قرار می دهد.
خیلی زود بیدار شدن: ممکن است زودتر از زمانی که می خواهید بیدار شوید و نتوانید دوباره بخوابید.
احساس خستگی در طول روز: اگر بیخوابی دارید، ممکن است کیفیت خواب شما ضعیف باشد. این باعث می شود در طول روز با احساس بی قراری و خواب آلودگی از خواب بیدار شوید. همچنین می تواند تمرکز روی کارهای روزانه را دشوار کند. یا ممکن است احساس اضطراب، افسردگی یا تحریک پذیری داشته باشید.

چه چیزی باعث بی خوابی می شود؟

بیخوابی زمانی اتفاق می افتد که شما برای به خواب رفتن تلاش می کنید و حداقل سه شب در هفته به خواب می روید. دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است این اتفاق بیفتد. استرس یا تغییرات در برنامه یا محیط شما می تواند خواب را دشوار کند. برخی دیگر ممکن است از عادات ناسالم شبانه مانند استفاده از وسایل الکترونیکی در رختخواب یا نوشیدن کافئین در اواخر روز پیروی کنند. و برخی از افراد ممکن است شرایط مزمنی مانند آسم داشته باشند که آنها را بیدار نگه می دارد.

عوامل خطر

در حالی که هر کسی ممکن است به بیخوابی مبتلا شود، عوامل خاصی می توانند خطر ابتلا را افزایش دهند، از جمله:

سن: خطر بیخوابی با افزایش سن افزایش می یابد.
جنسیت: زنان به دلیل تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی، بارداری و یائسگی بیشتر دچار بیخوابی می شوند.
بیماری‌های مزمن: برخی از بیماری‌های مزمن می‌توانند خطر بیخوابی را افزایش دهند. اینها عبارتند از آسم، بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD)، آرتریت، افسردگی، اضطراب، آلرژی و مشکلات تیروئید.
ژنتیک: اگر سایر اعضای خانواده شما نیز بی خوابی را تجربه کنند، ممکن است احتمال ابتلا به بی خوابی بیشتر باشد.
عادات سبک زندگی: برخی عادات سبک زندگی مانند چرت زدن طولانی در طول روز یا تماشای تلویزیون نزدیک به زمان خواب می تواند باعث مشکلات خواب شود. مصرف کافئین، نیکوتین یا الکل در اواخر روز نیز می تواند به خواب رفتن را دشوار کند.
محیط: اگر محیط خواب شما خیلی گرم یا سرد باشد، می توانید مشکلات خواب را تجربه کنید. قرار گرفتن در معرض سر و صدا یا نور در شب و سفر به مناطق زمانی مختلف نیز می تواند مشکلاتی ایجاد کند.
شغل: شیفت کاری یا کار در شب می تواند برنامه خواب شما را مختل کند.

بی خوابی چگونه تشخیص داده می شود؟ علل و درمان های بی خوابی

برای تشخیص بیخوابی ، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی سابقه پزشکی شما را می گیرد و جزئیات مربوط به عادات خواب شما را می پرسد. ممکن است بخواهید برای یک تا دو هفته یک دفتر خاطرات خواب داشته باشید و اطلاعات را با آنها به اشتراک بگذارید. اینکه هر روز چه زمانی به خواب می روید، بیدار می شوید و چرت می زنید را یادداشت کنید. علاوه بر این، توجه داشته باشید که در طول روز وقتی کافئین یا الکل می نوشید و زمانی که ورزش می کنید چقدر خواب آلودگی دارید.

ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما همچنین یک معاینه فیزیکی برای تعیین اینکه آیا سایر مشکلات پزشکی بر خواب شما تأثیر می گذارد یا خیر انجام می دهد.

علاوه بر این، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است آزمایش های تشخیصی زیر را توصیه کند:

مطالعه خواب: یک مطالعه خواب سایر مشکلات خواب مانند اختلالات ریتم شبانه روزی (همچنین به عنوان اختلالات چرخه خواب و بیداری شناخته می شود)، آپنه خواب (زمانی که تنفس شما شروع می شود و در هنگام خواب متوقف می شود) و نارکولپسی (اختلالی که باعث شدید در طول روز می شود) را بررسی می کند.
Actigraphy : Actigraphy دوره های استراحت و فعالیت را دنبال می کند و میزان خواب شما را اندازه می گیرد.
آزمایش خون: آزمایش خون مشکلات تیروئید یا سایر شرایط پزشکی را بررسی می کند که می تواند بر خواب تأثیر بگذارد.

درمان ها

هدف از درمان‌ها این است که به افراد کمک کند راحت‌تر به خواب بروند و در طول شب بخوابند. رویکردهای رایج عبارتند از:

  • خواب سالم و عادات سبک زندگی

اتخاذ عادات خواب سالم و سبک زندگی ممکن است به خواب رفتن و به خواب ماندن کمک کند. این عادات عبارتند از:

  • اتاق خواب خود را برای خواب راحت کنید
  • روند به خواب رفتن و بیدار شدن را منظم نگه دارید
  • از مصرف کافئین، نیکوتین و الکل در نزدیکی زمان خواب خودداری کنید
  • انجام فعالیت بدنی منظم در طول روز
  • اجتناب از چرت زدن
  • خوردن وعده های غذایی در یک برنامه منظم
  • مدیریت استرس

درمان شناختی رفتاری برای بی خوابی

درمان شناختی رفتاری برای بیخوابی (CBT-me) یک رویکرد درمانی شش تا هشت هفته ای است که به شما می آموزد چگونه سریعتر بخوابید و طولانی تر بخوابید. این ها شامل تکنیک‌های آرام‌سازی، تغییر افکار و نگرش‌های منفی است که بر خواب تأثیر می‌گذارد. روش‌هایی که استفاده از تخت را فقط برای رختخواب و رابطه جنسی تشویق می‌کند.

داروهای تجویزی

بسیاری از داروهای تجویزی را می توان برای درمان بیخوابی استفاده کرد، از جمله:

آگونیست های گیرنده های بنزودیازپین
آگونیست های گیرنده ملاتونین
آنتاگونیست های گیرنده اورکسین
بنزودیازپین ها

چگونه از بی خوابی جلوگیری کنیم

ممکن است نتوانید برخی از عوامل خطر بی خوابی مانند سن یا جنسیت را تغییر دهید. با این حال، اتخاذ این عادات خواب سالم و سبک زندگی می‌تواند کمک کننده باشد:

پیروی از برنامه خواب منظم
انجام فعالیت بدنی در طول روز
از مصرف کافئین، نیکوتین و الکل در نزدیکی زمان خواب خودداری کنید
یادگیری نحوه مدیریت استرس نیز می تواند به جلوگیری از بی خوابی کمک کند. گنجاندن تکنیک های مدیریت استرس مانند مدیتیشن در روتین شبانه شما می تواند به شما کمک کند قبل از خواب آرام و آرام شوید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان تخصصی با ما در انستیتو سلامت مغز دانا در تماس باشید.

منبع: https://www.health.com/insomnia-7488296

مراحل خواب و آنچه در هر کدام از مراحل اتفاق می افتد!

کلینیک خواب (اختلالات خواب-سلامت خواب)

به این مقاله امتیاز دهید