محققان دانشگاه کورتین دریافتند که ضربات و صدمات کوچک و یا متوسط به سر با درجه کمی در مدل های جوندگان بیهوش شده که به منظور تأثیر ضربات به برخی از بازیکنان ورزش طراحی شده اند، می تواند منجر به اختلال در عملکرد حرکتی شود.
مطالعه این تیم تحقیقاتی که در Frontiers in Neurology منتشر شده است، یک مدل جدید را تهیه کرده تا بتواند اثرات احتمالی ضربات کوچک را بر عملکرد عصبی- حرکتی بهتر بشناسد.
محقق برجسته، ریو تاکچی از پژوهشگاه نوآوری سلامت کرتین (CHIRI) و دانشکده بهداشت عمومی در دانشگاه کورتین، اظهار داشت: وقتی شخصی یک ضربه متوسط و یا ناچیز را تجربه می کند، حتی ممکن است متوجه آن نشود ولی اگر در مدت زمان طولانی تکرار شود، اثرات می توانند مضر باشند.
“مطالعات قبلی اثرات شدیدترین صدمات به سر، ناشی از ضربه مغزی در ورزش بر روی عملکرد و ساختار مغز را گزارش کرده اند، اما فقط تعداد کمی از مطالعات نشان می دهد که تأثیرات مکرر، مانند توپ فوتبال نیز می تواند مضر باشد.
“این یافته ها باعث افزایش آگاهی از لزوم در نظر گرفتن خطرات سلامتی مرتبط با قرار گرفتن در معرض طولانی مدت ضربه ناگهانی متوسط اما تکرار شونده نیز می شود. نکته مهم این است که ما متوجه شدیم که ضربات مکرر در یک دوره 12 هفته ای، نقص عصبی حرکتی را نشان می دهد. “
“بازی ورزشی روشی برای زندگی در استرالیا است، اما در مورد خطرات احتمالی مرتبط با تأثیر مکرر بر سر در مراحل بعدی زندگی کمتر شناخته شده است.”
برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع:
Medical Xpress
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.