سلامت زنان در دوران کرونا
تحقیقات نشان می دهد که حدود سن 5 سالگی، افکار محدود کننده که می گوید زنان به خوبی و باهوشی مردان نیستند در دختران شروع به شکل گرفتن می کند. ممکن است دختران در این سن، خودباوری خود را از دست بدهند و دنباله روی قضاوت های جامعه شوند. اما با حضور روز افزون زنان در حوزه های مختلف ، دختران الگوهای بیشتری مشاهده می کنند و متوجه می شوند می توانند خواسته های خود را دنبال کنند.
اما حضور کرونا، کمی شرایط را تغییر داده است. حجم کار های خانه و نگهداری از فرزندان در این دوران چندین برابر شده است. گرچه ارتباط زنان و مردان در کار های خانه و نگهداری از فرزندان در این دوره افزایش یافته است، بیشتر حجم زحمت آن بر دوش زنان است. در آمریکا، 55 درصد زنان در مقابل 18 درصد مردان درگیر کارهای خانه هستند. و زنان دوبرابر زمان خود را با فرزندان خود می گذرانند.
کرونا، این شرایط را دشوار تر کرده است.
تعداد زنانی که مجبور به ترک شغل خود شده اند تقریبا 4 برابر مردان بوده است. بسیار مهم است که در این دوران سخت، بیشتر به فکر سلامت روان زنان باشیم. بیش از 20 درصد زنان در حال حاضر با افسردگی یا اضطراب دست و پنجه نرم می کنند
هیچ کس از اثرات روانی کرونا در امان نیست اما زنان 3 برابر بیشتر از اضطراب و مشکلات روانی مرتبط با تنش کرونا رنج می برند.
در مقابل، زنان مسئولیت های بیشتری دارند در حالی که حمایت های کمتری دریافت می کنند.
بسیاری از فاکتور هایی را که کرونا باعث آن شده است نمی توانیم تغییر دهیم اما کار هایی هست که می توانیم برای بهبود سلامت زنان در این دوران انجام دهیم.
اگر مادر شاغلی هستید که از وضعیت پیش آمده رنج زیادی را متحمل هستید این 9 مورد می تواند به شما کمک کند:
1. هر روز حداقل 15 دقیقه نور خورشید دریافت کنید. نور خورشید سروتونین مغز را افزایش می دهد و همچنین تولید ویتامین دی در بدن را بهبود می بخشد. هر دوی این مواد به بهبود خلق کمک می کنند.
2. 20 دقیقه در روز را بیرون از خانه بگذرانید. چه یک پیاده روی کوتاه چه وقت گذرانی در حیاط خانه. این کار ترشح اندروفین را افزایش می دهد.
3. روزانه 30 دقیقه ورزش کنید. اگر زمان کافی برای این کار ندارید، 3 تا 10 دقیقه بین تماس های کاری خود فضا ایجاد کنید. این ورزش لازم نیست حتما سنگین و هوازی باشد. حرکات ساده و کششی هم کمک کننده است.
4. به میزان کافی بخوابید. گشتن در شبکه های اجتماعی قبل از خواب ممکن است جذاب به نظر برسد اما بهداشت خواب مهم تر است.
5. تغییر منظره را امتحان کنید. این کار می تواند انگیزه و تحرک خوبی باشد.
6. موبایل خود را یک ساعت قبل از خواب یا هنگام غذا خوردن خاموش کنید. این کار شما را از سیل پیام ها و چندکاری دور می کند.
7. محبت را تمرین کنید. برای مثال یک پیام دلگرم کننده به یک دوست یا یکی از اعضای خانوداه ی خود بدهید. از همکار یا دوست خود تعریف کنید. با دوستی که مدت هاست صحبت نکرده اید کفت و گو کنید. این کار نه تنها برای دیگران لذت بخش و روحیه دهنده است بلکه می تواند ترشح اندورفینی که به آن نیاز دارید را برای شما فراهم کند.
8. از یک متخضض کمک بگیرید. در صورتی که به شدت احساس ناراحتی و منفی نگری می کنید یا در انجام کار های روزانه ی خود مشکل دارید با یک متخصص صحبت کنید. اگر با نا امیدی، افکار خودکشی یا اعتیادبه پرخوری یا مواد دست و پنجه نرم می کنید، یک فرد متخصص می تواند به شما کمک کند کنترل زندگی خود را دوباره به دست بگیرید.
9. در جلسات کاری ای که مربوط به شرایط کرونا است حاضر باشید یا یک نماینده که اوضاع شما را می داند داشته باشید.
اگر قرار است این شرایط دشوار ایجاد شده به خاطر کرونا گذر کنیم، محافضت از سلامت جسمی و روانی زنان، به اندازه ی ماسک زدن و فاصله گذاری اجتماعی اهمیت دارد.
فراموش نکنیم از زنان حمایت کنیم و منابع مورد نیاز را برای محافظت از سلامت آن ها در اختیارشان بگذرایم. این کار می تواند با حمایت روانی و فراهم کردن امکانات مورد نیاز شغلی اتفاق بیفتد.
منبع: