روز جهانی زبان مادری سال 2020 در 21 ژانویه در سراسر جهان جشن گرفته می شود تا از تنوع زبانی در جهان استقبال شود.
طبق اعلام سازمان ملل، حدود 43 درصد از 6000 زبان صحبت شده در جهان در معرض خطر حذف قرار دارند. سازمان ملل همچنین می گوید که هر دو هفته یک زبان از بین می رود و این یک میراث فرهنگی و معنوی را از بین می برد.
به منظور ارتقاء تنوع زبانی و فرهنگی و چندزبانه، روز جهانی زبان مادری از سال 2000 رعایت شده است. بنگلادش ایده برگزاری روز جهانی زبان مادری را برای اولین بار ابراز کرد. این پیشنهاد در سال 1999 به تصویب یونسکو رسید.
موضوع روز جهانی زبان مادری 2020
موضوع روز جهانی زبان مادری 2020 “زبانهای بدون مرز” است. سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) می گوید که زبان های محلی و مرزی می توانند گفتگوی مسالمت آمیز را تقویت کرده و به حفظ میراث بومی کمک کنند.
کنفرانس عمومی یونسکو روز جهانی زبان مادری را در سال 1999 اعلام کرد و در قطعنامه 2002 آن توسط مجمع عمومی سازمان ملل مورد استقبال قرار گرفت.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 2007 از کشورهای عضو خود خواست که “حفظ و حراست از همه زبان های مورد استفاده مردم دنیا را ارتقا دهند.” و رسماً در این خصوص روز 2008 را به رسمیت شناخت.
برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع:
United Nations
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.