07136476172 - 09172030360 [email protected]

بیماری آلزایمر یک اختلال مغزی است که بر حافظه، تفکر و رفتار فرد تأثیر می‌گذارد. آلزایمر در پیری بر توانایی فرد در انجام کارهای روزانه تأثیر می‌گذارد. معمولاً با کارهای پیچیده‌تر شروع می‌شود، اما در نهایت بر کارهای ساده‌تر نیز تأثیر می‌گذارد.

برای تقریباً 5 درصد از بیماران، علائم ابتدا در سنین 30 تا 60 سالگی ظاهر می شوند که به آن بیماری آلزایمر زودرس گفته می شود. پس از آن، که به عنوان بیماری دیررس آلزایمر شناخته می شود.

اگر شما یا یکی از نزدیکانتان به بیماری آلزایمر دیررس تشخیص داده شده است، شما تنها نیستید. بیماری آلزایمر با شروع دیررس بیش از 50 درصد از بزرگسالان بالای 85 سال را تحت تاثیر قرار می دهد و آن را به شایع ترین اختلال نورودژنراتیو در افراد مسن تبدیل می کند.

این مقاله به بررسی راهبردهایی می‌پردازد که می‌تواند به شما در مقابله با بیماری آلزایمر دیررس کمک کند، و همچنین نکاتی را که ممکن است برای مراقبین مفید باشد، بررسی می‌کند.

آلزایمر در پیری: مقابله فیزیکی

خوشبختانه، علائم فیزیکی در بیماری آلزایمر نسبتاً نادر است. با این حال، ممکن است در حفظ تعادل خود دچار مشکل شوید و ممکن است به کمک بیشتر در انجام وظایف مراقبت از خود نیاز داشته باشید.

چند استراتژی پیشنهاد می شود که می تواند به شما در مقابله فیزیکی کمک کند:

فعال بمانید:

تا حد امکان از نظر بدنی فعال بمانید. حتی مقادیر خفیف یا متوسط ورزش می تواند به کند کردن پیشرفت بیماری، کاهش سطح استرس، بهبود تعادل و هماهنگی شما و کاهش خطر زمین خوردن کمک کند.

از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید:

پیروی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل مانند رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند به کاهش میزان انحطاط مغز کمک کند. رژیم غذایی مدیترانه ای بر میوه های تازه، سبزیجات، غلات کامل، غذاهای دریایی و منابع سالم چربی مانند آجیل و روغن زیتون تمرکز دارد.

برای مراقبت شخصی کمک بگیرید:

تا جایی که می توانید خودتان انجام دهید، اما برای کارهایی که نیاز به کمک دارید، کمک بخواهید. با گذشت زمان، ممکن است به طور فزاینده ای برای کارهای مراقبت شخصی مانند حمام کردن، لباس پوشیدن، مسواک زدن، شانه کردن موهای خود یا بلند شدن از روی صندلی به کمک نیاز داشته باشید.

مشکلات سلامتی را مدیریت کنید:

به طور منظم معاینات بهداشتی را انجام دهید و مسائل بهداشتی مانند فشار خون، دیابت و کلسترول را مدیریت کنید تا خطر ابتلا به عوارض را کاهش دهید. بهینه سازی شنوایی و بینایی می تواند به بهبود پردازش مغز کمک کند.

به طور منظم واکسن آنفولانزا بزنید:

مهم است که به طور منظم واکسن آنفولانزا بزنید، زیرا بیماری آلزایمر می تواند شما را مستعد ابتلا به بیماری هایی مانند ذات الریه و آنفولانزا کند.

راهبردهای پیشگیری از سقوط را اجرا کنید:

مشکلات در راه رفتن، تعادل و هماهنگی می‌تواند احتمال افتادن شما را افزایش دهد. می‌توانید با خلوت کردن فضا، روشن نگه داشتن چراغ در شب، نصب میله‌های دستگیره در حمام، پوشیدن کفش های محکم و استفاده از عصا یا واکر برای حمایت به جلوگیری از افتادن کمک کنید..

از سیگار کشیدن و نوشیدن الکل خودداری کنید:

از مصرف الکل خودداری کنید یا مصرف خود را کاهش دهید و سعی کنید سیگار را ترک کنید. این مواد می توانند زوال شناختی را تسریع کنند.

بررسی کنید که آیا رانندگی ایمن است:

اگر رانندگی می کنید، از یکی از عزیزان خود بخواهید که به صورت دوره ای با شما سوار شوند تا مطمئن شوید که همچنان ایمن رانندگی می کنید. برای زمانی که ممکن است دیگر نتوانید رانندگی کنید، برنامه های اضطراری تهیه کنید.

با یک کاردرمانگر مشورت کنید:

همچنین ممکن است مشورت با یک فیزیوتراپیست یا کاردرمانگر که می تواند علائم شما و خانه شما را ارزیابی کند، برای تعیین اینکه کدام وسایل کمکی ممکن است برای شما مفید باشد و چگونه می توانید وضعیت زندگی خود را برای ایمنی و تحرک بهتر بهینه کنید، مفید باشد.

برای اطلاعات بیشتر از کاردرمانی عصبی در کلینیک سلامت مغز دانا اینجا کلیک کنید.

مقابله عاطفی با آلزایمر در پیری

در ادامه راهبردهایی پیشنهاد می‌شود که می‌توانند به شما در مقابله عاطفی کمک کنند:

با تشخیص کنار بیایید:

تشخیص بیماری آلزایمر می تواند ناراحت کننده باشد. ممکن است احساس عصبانیت یا شوکه شدن کنید و در پذیرش تشخیص مشکل داشته باشید. یا ممکن است از اینکه در نهایت توضیحی برای مشکلات شما وجود دارد احساس آرامش کنید. پذیرش تشخیص و کنار آمدن با آن اولین قدم برای مقابله با آن است.

خود را در مورد این بیماری آموزش دهید:

کتاب های زیادی در مورد بیماری آلزایمر وجود دارد، برخی از دیدگاه بیمار، برخی دیگر از دیدگاه مراقب و اعضای خانواده.

برای آینده برنامه ریزی کنید:

با عزیزان خود و پزشکان در مورد آنچه که برای شما مهم است صحبت کنید و سعی کنید مراقبت های بهداشتی، مالی و سایر تصمیمات خود را بر این اساس هماهنگ کنید. با یک وکیل متخصص در قانون سالمندان صحبت کنید تا مطمئن شوید که به مسائل مربوط به املاک رسیدگی می شود.

شناسایی منابع جامعه:

بسیاری از سازمان های اجتماعی دارای منابعی هستند که می تواند مفید باشد. منابع موجود در جامعه خود را برای برنامه های فعالیت و گروه های پشتیبانی بررسی کنید.

کنار آمدن عاطفی می تواند دشوارتر از مقابله فیزیکی باشد. ناامیدی و افسردگی و اضطراب رایج است.

مراقبت و کمک به سالمندان مبتلا به آلزایمر در پیری

اگر از کسی که مبتلا به بیماری آلزایمر دیررس است مراقبت می کنید، این نکات ممکن است مفید باشد:

یک برنامه روتین را حفظ کنید:

یک برنامه روزانه ثابت را دنبال کنید تا فرد بداند در طول روز چه انتظاری دارد. آنها ممکن است با تغییر در برنامه روزانه خود گیج یا سردرگم شوند.

ایجاد زمان کافی در برنامه:

کنار گذاشتن زمان خالی در برنامه روزانه مفید است، زیرا کارهای روزمره اغلب ممکن است بیشتر از حد انتظار طول بکشد.

فعالیت‌ها را تشویق کنید:

فرد را تشویق کنید تا حد امکان از نظر جسمی، اجتماعی و ذهنی فعال باشد. فعالیت هایی را بیابید که از انجام آنها لذت می برند و به آنها کمک کنید تا به هر طریقی که می توانند شرکت کنند. به عنوان مثال، اگر آنها دیگر نمی توانند پیانو بنوازند اما همچنان از موسیقی لذت می برند، برای آنها بنوازید یا هر زمان که می توانید برای آنها آواز بخوانید.

حواس پرتی را به حداقل برسانید:

از دکورهای طرح دار یا هندسی پرهیز کنید و رادیو یا تلویزیون را در پس زمینه روشن نگه ندارید، زیرا می توانند حواس فرد را پرت کنند و تمرکز را برای او سخت کنند.

ساده صحبت کنید:

آهسته و واضح با فرد صحبت کنید و از گفتن یا پرسیدن چند چیز به طور همزمان خودداری کنید. اگر در کارهای مراقبت شخصی به آن‌ها کمک می‌کنید، می‌تواند مفید باشد که به آن‌ها اطلاع دهید که دارید چه کاری انجام می‌دهید، تا آماده باشند.

صبور باشید:

ممکن است فرد بیشتر مستعد ناراحتی یا تحریک پذیری باشد، اما از بحث کردن با او یا نشان دادن خشم، ناامیدی یا استرس خود به او اجتناب کنید. به آنها اطمینان دهید که در کنار آنها هستید و می توانید به رفع هر چیزی که آنها را آزار می دهد کمک کنید. موقعیت های پرتنش را با شوخ طبعی و مهربانی بگذرانید.

اقلام مضر را دور از دسترس قرار دهید:

اقلام بالقوه خطرناک مانند کبریت، چاقو، قیچی، وسایل تیز آشپزخانه، ابزار، الکل و داروها را با خیال راحت دور از دسترس، در صورت نیاز زیر قفل و کلید قرار دهید.

روی لحظه تمرکز کنید:

در حالی که پیش‌بینی و برنامه‌ریزی برای آینده مفید است، سعی کنید بیش از حد در مورد وضعیت عزیزتان وسواس نداشته باشید یا نگران علائم یا تظاهرات خاصی نباشید که ممکن است هرگز ظاهر نشوند. روی لحظه تمرکز کنید و از زمانی که با عزیزتان دارید لذت ببرید.

مراقب سلامتی خود باشید:

مراقبت از خود را تمرین کنید و از نیازهای جسمی یا عاطفی خود غافل نشوید.

به دنبال حمایت باشید:

حمایت یک عامل کلیدی است، بنابراین از سایر اقوام و دوستان کمک بگیرید، هم برای حمایت عاطفی و هم برای جنبه های عملی تر و کارهای روزانه. همچنین ممکن است از پیوستن به یک گروه حمایتی برای مراقبین بهره مند شوید، زیرا می تواند منبع مفیدی برای حمایت عاطفی و مشاوره مراقبتی باشد. به سلامت روحی و جسمی خود توجه کنید، زیرا مراقب است که اغلب نقش اصلی را بر عهده دارد – اگر سلامتی شما از بین برود، همه چیز از بین می رود.

حرف آخر

مقابله با بیماری آلزایمر دیررس ممکن است دشوار باشد، زیرا یک بیماری لاعلاج است که باعث می شود به آرامی قوای ذهنی و توانایی های فیزیکی خود را از دست بدهید. علاوه بر این، به معنای از دست دادن حس عاملیت شخصی و احساس وابستگی به دیگران است.

اگر در پذیرش تشخیص یا تطبیق با تغییرات زندگی خود مشکل دارید، ممکن است مراجعه به متخصص سلامت روان برای کمک به شما برای مقابله با ناامیدی، افسردگی یا اضطرابی که تجربه می کنید مفید باشد. دوستان، اعضای خانواده و گروه های حمایتی نیز می توانند منابع ارزشمندی برای حمایت باشند.

پیشگیری و درمان آلزایمر سالمندان در شیراز با روش های جدید نوروتکنولوژی

اگرچه هنوز هیچ درمانی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد، اما امیدوار باشید. محققان به طور مداوم در حال کار بر روی یافتن روش های درمانی موثرتر هستند. چیزهای زیادی در مورد چگونگی تأثیر آلزایمر بر مغز آموخته شده است، و این دانش افزایش یافته به کند کردن پیشرفت بیماری آلزایمر و بهبود و مدیریت علائم کمک می کند.

جلوگیری و کند کردن روند آلزایمر با تحریک مغناطیسی مغز (TMS)

درمان آلزایمر در پیری: تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال چیست؟

تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال یک روش غیر تهاجمی و غیر دارویی تعدیل عصبی است که با استفاده از یک سیم پیچ مغناطیسی روی سر بیمار برای تحریک مناطق خاصی از مغز به صورت موضعی عمل می کند. با تحریک نواحی آسیب دیده مغز، می تواند در علائم بیماری های روانی یا عصبی خاص مداخله کند.

TMS در بیماران مبتلا به آلزایمر خفیف تا متوسط، زوال شناختی را کاهش می دهد و استقلال را بهبود می بخشد

روش های غیر دارویی درمان آلزایمر دیررس در شیراز: PEMF

شما به راحتی می توانید از درمان PEMF بهره مند شوید و یا می توانید به عزیزتان کمک کنید تا درمانی را که به آن نیاز دارد دریافت کند.

چرا آن را امتحان نمیکنید؟

استفاده از دستگاه‌ تحریک میدان مغناطیسی آسان است و می‌توان آن‌ را روزانه استفاده کرد.درمان PEMF کاملاً ایمن و غیر تهاجمی است. هیچ سوزن، یا حتی قرصی وجود ندارد. دردی وجود ندارد و عملاً هیچ خطری برای عوارض جانبی، یا وابستگی نمیباشد.

اگر به دنبال یک روش درمانی جدید برای افزودن به برنامه درمانی موجود هستید، با انستیتو سلامت مغز تماس بگیرید، شما می توانید با متخصصین ما در مورد مزایای بالقوه درمان PEMF صحبت کنید.

در مرکز سلامت مغز دانا، چه کمکی به فرد مبتلا به آلزایمر می شود؟

در این مرکز، ابتدا شاخص های شناختی این افراد بررسی می شود. هدف این است که با استاندارد ترین و به روزترین روش ها، وضعیت حافظه فرد ارزیابی گردد. با ارزیابی دقیق نقایص شناختی فرد و نقاط قوت او، پزشک متخصص برنامه بازتوانی متناسب با همان فرد را برای او تجویز می کند. یعنی برای همه افراد مراجعه کننده یک نسخه واحد وجود نخواهد داشت و هدف درواقع پزشکی شخصی سازی شده است. به این صورت احتمال اینکه برنامه بازتوانی شناختی به نتیجه مطلوب برسد بیشتر خواهد بود.

درمان آلزایمر در شیراز: درباره نوروفیدبک بیشتر بدانید

اگر شما یا یکی از عزیزانتان در حافظه خود مشکل دارید، علائم زوال عقل دارید یا در مراحل اولیه تشخیص آلزایمر هستید، آموزش نوروفیدبک میتواند به بهبود عملکرد کمک کند. آموزش نوروفیدبک غیر تهاجمی و بدون درد است و شامل آموزش مجدد مغز برای عملکرد بهینه تر است.

اگر تمایل دارید درباره نحوه درمان آلزایمر با نوروفیدبک بیشتر بدانید، خواندن مطلب زیر را از دست ندهید:

حرف آخر

زندگی با آلزایمر می تواند سخت و خسته کننده باشد. اگر متوجه شدید که امید خود را برای پیگیری درمان مناسب از دست داده اید، بدانید که همیشه راهی وجود دارد. لطفا همیشه به خاطر داشته باشید که میتوانید در حال خود تغییر ایجاد کنید و یک زندگی بدون مشکل داشته باشید،شاید چند روش را امتحان کرده باشید و جواب نگرفته باشید اما بدانید هنوز راه هایی وجود دارند که منتظر شما هستند تا زندگی خود را نجات دهید و آنطور زندگی کنید که لیاقت دارید و دوست دارید.در این راه حمایت دیگران و درمان های جدید را در نظر بگیرید.

اگر شما یا یکی از عزیزانتان با مشکلات آلزایمر دست و پنجه نرم می کنید و به دنبال بهترین تیم درمانی متشکل از روانپزشکان، روانشناسان، نوروساینتیست های و سایر متخصصین مرتبط هستید با ما در تماس باشید. شما لایق بهترین ها هستید. 

07136476172-09172030360

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

درمان آلزایمر در شیراز + کلینیک تخصصی

افزایش حافظه و تمرکز با تحریک مغز : فناوری نوین تحریک الکتریکی غیرتهاجمی مغز

بازتوانی حافظه در شیراز؛ علائم آلزایمر؛ مراحل آلزایمر

به این مقاله امتیاز دهید